3D printers - Κατασκευές

Από Ελλάδα είναι Μιχάλη, αλλά όχι δικός μου.
Μου τον δάνεισε ένας φίλος για να βγάλω μάσκες covid για τους γιατρούς, γιατί δεν είχε χρόνο.

Επειδή θα πάω σε μεγάλα κομμάτια και παραγωγή δεν μπορώ να παίξω σε τόσο infill.
Παίζουν με 20% και βγαίνει μια μάσκα ανά 1.5 ώρα.
Καλό το κόλπο του σιδερώματος βέβαια για άλλα κομμάτια, θα το εφαρμόσω!

χαχαχα, σου αρεσε η ιδεα της καρδουλας!!!
ποσα layers εχει το πανω τμημα (το κοβω για 1)
το 40% μια χαρα ειναι
μπορει να ειναι τελειωμενο το noozle
μπορει να ειναι χαλια το νημα

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Από Ελλάδα είναι Μιχάλη, αλλά όχι δικός μου.
Μου τον δάνεισε ένας φίλος για να βγάλω μάσκες covid για τους γιατρούς, γιατί δεν είχε χρόνο.

Επειδή θα πάω σε μεγάλα κομμάτια και παραγωγή δεν μπορώ να παίξω σε τόσο infill.
Παίζουν με 20% και βγαίνει μια μάσκα ανά 1.5 ώρα.
Καλό το κόλπο του σιδερώματος βέβαια για άλλα κομμάτια, θα το εφαρμόσω!

Ενταξει εγω μιλησα με γνωμονα το συγκεκριμενο μικρο κομματι στη φώτο. Λογικο με αλλο σχεδιο και ανάγκη να μην ειναι εφικτο το solid.

To φαινόμενο "κεφαλοτύρι" που αναφέρθηκε, ίσως και να μήν φταίνε απαραίτητα οι ρυθμίσεις. Ίσως και κάτι στο σχέδιο να έχει αστοχήσει και να το βλέπει έτσι ο εκτυπωτής. Και με 10% να τυπώσει, δεν είναι λογικό αυτό το αποτέλεσμα.Το σχέδιο φίλε το βρήκες έτοιμο η το έφτιαξες εσύ? Και κάνε και μια προεπισκόπηση πριν τυπώσεις να δεις πώς το εμφανίζει στο χτίσιμο.

Εγώ βλέπω ότι ειναι θέμα ρυθμίσεων
Είναι λεπτό το αντικείμενο (2-3mm)
Συνήθως τέτοια προβλήματα (με την προϋπόθεση καλού filament δίχως υγρασίες και σκόνες) εμφανίζονται όταν ειναι λίγο το Infill (και δεν υπάρχει απαραίτητο υπόστρωμα να πατήσουν τα top solid layers) ή και ο αριθμός των top solid layers ειναι μικρός.
Στην έσχατη περίπτωση (αν δε δουλέψει η αύξηση των προηγούμενων 2 παραμέτρων) δε βγαίνει απλά τόσο υλικό όσο θα έπρεπε από το extruder οπότε θέλει αύξηση του extrusion multiplier.

το 3D printing θέλει πειραματισμό (και υπομονή) μέχρι να φτάσεις στα επιθυμητά αποτελέσματα.

το σχεδιο δεν εχει προβλημα, το ιδιο με σχεδιασμο του Μιχαλη το ειχα φτιαξει κι εγω στο παρελθον.
διορθωσαμε, εξ αποστασεως, καποιες παραμετρους, και βλεπουμε! χρησιμοποιει το cura που δεν ειναι πολυ "ευελικτο"!

(αυτος, θα του πιει το αιμα και θα βρει ακρη :smash:)

Το σχέδιο είναι δικό μου, του πεντάλεπτου.
Δεν έχει δηλαδή και πολλά πράγματα να πάνε στραβά...
Έλυσα τον εκτυπωτή, τον καθάρισα, τον έστησα από την αρχή με τα όργανα του πικάπ (μουάχαχα), έλιωσα το Cura στις ρυθμίσεις και τώρα φαίνεται να το πηγαίνει σερί...
Και με 20% infill.
Στο επόμενο θα του ρίξω και ένα σιδέρωμα να έρθει στα ίσια του.

Άλλο ένα δικό μου σχεδιάκι για μενταγιόν...
Αυτό βγήκε τζιτζί

IMG-20200417-191759.jpg

Μια χαρά το τύπωσε. Η ώρα είναι το λιγότερο. Τα 3d printer καλώς η κακώς δεν είναι για παραγωγές.. ακόμα τουλάχιστον.

H κοινότητα αριθμεί πάνω από 500 εκτυπωτές.
2 ασπίδες να βγαίνουν από τον καθένα την ημέρα, μιλάμε για 1000 ασπίδες την ημέρα.
Για παραγωγή, εννοείται ότι με έναν δεν μπορείς να κάνεις πολλά. Δεν είναι και η δουλειά του άλλωστε.
Πιο πολύ για prototyping είναι.

οι 3,5 ωρες ειναι πολλες
απο την φωτο καταλαβαινω οτι εχει πεταξει μυτακια στο εσωτερικο, που μαλλον οφειλεται στην ποιοτητα του νηματος.

το βουρτσακι που σου εστειλα το εβαλες?

εκανες σιδερωμα?

Τα πλαστικα εχουν ποιοτητες και σκληροτητες, οπως πχ αντιστοιχα με abs, pvc κλπ?
Μπορει να φτιαχτει κατι αντιστροφα? Δηλαδη να εχουμε το δειγμα και να το ανιγραψουμε χωρις σχεδιο?

Τα πλαστικα εχουν ποιοτητες και σκληροτητες, οπως πχ αντιστοιχα με abs, pvc κλπ?
Μπορει να φτιαχτει κατι αντιστροφα? Δηλαδη να εχουμε το δειγμα και να το ανιγραψουμε χωρις σχεδιο?
Φυσικα κι εχουν ποιοτητες, και διαφορετικές ιδιοτητες.

Αν εχεις δειγμα θα πρεπει να γινει εκ νεου σχεδιασμος η αν διαθέτεις 3d scan. Αυτο μπορει να γιβει με κινητο η και με ειδικο εξοπλισμο και τα αποτελέσματα δε θα είναι (αναλογα τον τροπο) και τοσο αξιολογα η και ακριβειας.

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

οι 3,5 ωρες ειναι πολλες
απο την φωτο καταλαβαινω οτι εχει πεταξει μυτακια στο εσωτερικο, που μαλλον οφειλεται στην ποιοτητα του νηματος.

το βουρτσακι που σου εστειλα το εβαλες?

εκανες σιδερωμα?

Η εκτύπωση είναι draft, στα 0.2. Λογικό να έχει ατέλειες, αλλά σύμφωνα με την Prusa δεν μας απασχολούν.
Οπότε, τι σιδέρωμα να κάνω; :D

Δεν έχω στήσει ακόμη το βουρτσάκι, είμαι στην τρίτη εκτύπωση. Θα το φτιάξω αμέσως μετά. :smile

Αυτό είναι από PLA (ή PETg), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του υπουργείου.
Έχει σημασία το πόσο ελαστικό είναι, αν απολυμαίνεται κλπ...

To εχω πει σε φιλους αλλα το λεω και εδω στα παιδια που γνωριζουν απο 3D printers, εαν δουν καπου μια καλη προσφορα στον Creality ender 3 DIY η PRO ας κανουν please ενα post εδω.

Eχω αποφασισει οριστικα για την αγορα ενος 3D printer ο οποιος θα ειναι μεγαλη βοηθεια για τα διοραματα (μινατουρες) -και οχι μονο- που σκοπευω να ασχοληθω στο εγγυς μελλον.

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Η αλήθεια είναι ότι έχω ένα προβληματισμό όσο αφορά την όλη συνδεσμολογία.. Νά έρθει πρώτα και θα το μελετήσουμε..:music-smiley-005:

αν τα βρεις σκουρα ριξε συρμα

To εχω πει σε φιλους αλλα το λεω και εδω στα παιδια που γνωριζουν απο 3D printers, εαν δουν καπου μια καλη προσφορα στον Creality ender 3 DIY η PRO ας κανουν please ενα post εδω.

Eχω αποφασισει οριστικα για την αγορα ενος 3D printer ο οποιος θα ειναι μεγαλη βοηθεια για τα διοραματα (μινατουρες) -και οχι μονο- που σκοπευω να ασχοληθω στο εγγυς μελλον.

την καλη προσφορα την εχασες, τωρα μηπως παει για 11/11
ποια διοραματα ... ξερεις ποσα περιφερειακα αξεσουαρ θα φτιαξεις για τα τοσα εργαλεια που εχεις ... θα παρει φωτια το μηχανημα

E, ναι τοτε το σκεφτομουν λιγακι, τωρα που εχω χορηγο δεν το σκεφτομαι καθολου :))

Μπορεις να καταλαβεις εαν αξιζει η διαφορα τιμημς του DIY απο τον Pro?

DIY https://www.banggood.com/Creality-3...-p-1278399.html?rmmds=search&cur_warehouse=CZ

PRO https://www.banggood.com/Creality-3...-p-1346320.html?rmmds=search&cur_warehouse=CZ

Για ~20 ευρω, ισως να αξιζει τον κοπο. Κατι λεει για αποσπωμενη μαγνητικη βαση και καλυτερο συστημα που δεν στομωνει. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεια και εαν κανουν ουσιαστικη διαφορα.