3D printers - Κατασκευές

Η αποσπώμενη μαγνητική βάση είναι τεράστια διευκόλυνση για την αφαίρεση των εκτυπώσεων. Αυτή και μόνο η διαφορά αρκεί IMHO. Επιπλέον βλέπω και meanwell τροφοδοτικό στον pro αντί για no name στον άλλον. Για τις διαφορές στον extruder δεν έχω άποψη (έχω Prusa).

εγω προτεινω για αγορα αυτον με τα 168ευρω λογω ΜΚ10 hot extruder, και δωρο τη μαγνητικη βαση (καλη, οχι και ακρως απαραιτητη)
Για εμενα, σε αυτου του επιπεδου μηχανηματα, δεν εχει σημασια η ποιοτητα του τροφοδοτικου.
η πρωτη σοβαρη αναβαθμιση που πρεπει να παρει ενας εκτυπωτης ειναι το BL Touch

τα 168ευρω ειναι παρα πολυ καλη τιμη

εχω διαβασει 5 φορες τα χαρακτηριστικα τους και δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο 1ος ειναι πιο ακριβος απο τον 2ο !!

Η διαφορά στους δύο παραπάνω εκτυπωτές, είναι στην μαγνητική βάση, σε ένα θεωρητικά ενισχυμένο πλαίσιο στον άξονα Υ, και ίσως στο τροφοδοτικό.
Τόν έχω τον pro και μέχρι τώρα μετά απο σχεδόν δυο χρόνια, πάει τρένο σε ότι έχω φτιάξει, και με απειροελάχιστες αποκλίσεις στις διαστάσεις. Η μόνη αναβάθμιση όπως έχω ξανα-γράψει, είναι στην αλλαγή του extruder με μεταλλικό και στα ελατήρια που ρυθμίζουν την πλάκα εκτύπωσης.

Πάντως Χιώτης, αν μιλάς καθαρά για μινιατούρες και σκοπεύεις να μείνεις σε αυτές, σκέψου και την επιλογή ενός εκτυπωτή ρητίνης.
Θα βρεις σε εφάμιλλες τιμές, και σίγουρα η ποιότητα εκτύπωσης είναι μακράνννννννν καλύτερη. Εγώ είμαι ήδη στα σκαριά να πάρω ένα.

Σώφρον ευχαριστώ.

Ναι Γιαννη (:ernaehrung004:), ο Pro εχει πιο ενισχυμενο vslot (διπλασιο μεγαθος 40X40) στον αξονα Y

μολις τωρα που ξαναμπηκα στο Banggood, ειδα οτι τον PRO αντι για 168ευρω τον εβαλαν 202 ευρω. Kαι για να καταλαβουν και οι υπολοιποι που δεν παρακολουθησαν την κουβεντα την καταλληλη στιγμη, μεχρι τις 14:40 οι τιμες ειχαν ως εξης: PRO 168 ευρω και DIY 185 ευρω

Ρε τι εγινε μεσα σε λιγα λεπτα ... μηπως μας διαβαζουν και οι Κινεζοι :flipout::flipout:

Last edited:
Οι ατιμοι οι κινεζοι δεν βγαζουν παντα σαν επιλογη την αποθηκη της Τσεχιας!

Παντως οι τιμες 149 και 168 ευρω ισχυουν ακομα για τον Creality Ender-3 DIY και για τον PRO.
Για τον Pro -και ειδικοτερα για την αποθηκη της Τσεχιας- υπαρχει και το κουπονι BGED3P88 που σου κατεβαζει την τιμη ~8 ευρω ακομα, στα 160 ευρω τελικη τιμη με τα μεταφορικα.

Γιαννη, πρωτη φορα ακουω για εκτυπωτη ρητινης!
Αν θες βαλε ενα διαφωτιστικο λινκ περι του θεματος ειτε απο εναν entry level εκτυπωτη για να καταλαβω. Για να μην ψαχνουμε γενικως. Τhanks!

Επισης εχει κανεις δοκιμασει τα 3D Pens? Δεν αξιζουν για να φτιαξεις κατι, αλλα ισως αξιζουν για να διορθωσεις/να κολλησεις μια εκτυπωση απο κανονικο 3D εκτυπωτη.
Ειναι και φτηνα 10-15 ευρω, παιρνουν το ιδιο filament με τους 3D εκτυπωτες και ισως ειναι καλο να υπαρχουν σαν συμπληρωματικο του εκτυπωτη.

Να αναφερθεί πως πλέον υπάρχει και ο ender v2 που είναι στην ουσία εξελιγμενο μοντελο με ξεπερασμένες κάποιες παιδικές ασθένειες των προηγούμενων (απλού και pro)

Re: Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

σκέψου και την επιλογή ενός εκτυπωτή ρητίνης.
Θα βρεις σε εφάμιλλες τιμές, και σίγουρα η ποιότητα εκτύπωσης είναι μακράνννννννν καλύτερη. Εγώ είμαι ήδη στα σκαριά να πάρω ένα.
Υπάρχουν προτάσεις για printer ρητίνης στα 200 ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Υπάρχουν προτάσεις για printer ρητίνης στα 200 ;

Για παράδειγμα..

https://grobotronics.com/3d-printer-anycubic-photon-zero.html

Δεν θελω καν να σκεφτομαι οτι πρεπει να καθαριζεις την ρητινη καθε φορα που τυπωνεις κατι...

Είναι μαγεία όμως το αποτέλεσμα. Τώρα πλέον υπάρχουν και ρυτίνες υδατοδιαλυτές..

Απάντηση: Re: 3D Printers, CNC & Laser Engravers -Εργα και Κατασκευές.

Οι ατιμοι οι κινεζοι δεν βγαζουν παντα σαν επιλογη την αποθηκη της Τσεχιας!
Επισης εχει κανεις δοκιμασει τα 3D Pens? Δεν αξιζουν για να φτιαξεις κατι, αλλα ισως αξιζουν για να διορθωσεις/να κολλησεις μια εκτυπωση απο κανονικο 3D εκτυπωτη.
Ειναι και φτηνα 10-15 ευρω, παιρνουν το ιδιο filament με τους 3D εκτυπωτες και ισως ειναι καλο να υπαρχουν σαν συμπληρωματικο του εκτυπωτη.

Είχα, και αφού έπαιξα μερικές μέρες τον έδωσα στην ανηψούλα μου.
Έχει τον χαβαλέ του, φτιάχνεις διάφορα, κάνεις και επισκευούλες όπως λές , παίρνει ίδιο νήμα με τους εκτυπωτές, και έχει την ευκολία ότι αλλάζεις χρώματα για πλάκα.............. αλλά μέχρι εκεί.
Θέλει βέβαια εξοικείωση όσο και άν φαίνεται παιχνίδι..

Έγινε η αρχή και παράγγειλα τον Endrer 3 v2 (o Χιώτης φταίει που μου θύμισε ότι ήθελα 3d printer :flipout: ).

Τι filament να πάρω όμως για αρχή; Είδα διάφορες μάρκες στο Skroutz, παίζει ρόλο στην ποιότητα;

Καλοριζικος Παναγιωτη!
Για βαλε κανα λινκακι, απο banggood τον πηρες? Μεσω τσεχιας για αποφυγη τελωνειου? Ηρθε καλα το πακετακι?

Γιατι δεν πηρες 1 κιλο filament απο Κινα, νομιζω το εχει σε καλη τιμη. To filament τηςιδιας της εταιρειας που βγαζει τους Ender.

με το καλο να παραλαβεις

δεν αξιζει η αγορα PLA απο Κινα
εγω μεχρι τωρα χρησιμοποιω NEEMA (αγορα απο Ελλαδα) ... σε γενικες γραμμες καλο, αλλα το μαυρο, απο την αρχη μου εκανε νερα και ηθελε περιεργες ρυθμισεις.
την επομενη φορα θα αγορασω για δοκιμη το esun, φτηνο και μαλλον καλο

Καλοριζικος Παναγιωτη!
Για βαλε κανα λινκακι, απο banggood τον πηρες? Μεσω τσεχιας για αποφυγη τελωνειου? Ηρθε καλα το πακετακι?

Γιατι δεν πηρες 1 κιλο filament απο Κινα, νομιζω το εχει σε καλη τιμη. To filament τηςιδιας της εταιρειας που βγαζει τους Ender.

Ender 3 v2

Καιρό σκεφτόμουν να πάρω έναν. Αλλά όλο το ανέβαλα. Αφού δεν έβγαλε κάνα εργαλείο το LIDL τόσο καιρό που να ήθελα (εκτός από την σέγα την Δευτέρα) το προχώρησα.
Σήμερα έγινε η παραγγελία.
Να δω που θα τον καταχωνιάσω τώρα :flipout:

με το καλο να παραλαβεις

δεν αξιζει η αγορα PLA απο Κινα
εγω μεχρι τωρα χρησιμοποιω NEEMA (αγορα απο Ελλαδα) ... σε γενικες γραμμες καλο, αλλα το μαυρο, απο την αρχη μου εκανε νερα και ηθελε περιεργες ρυθμισεις.
την επομενη φορα θα αγορασω για δοκιμη το esun, φτηνο και μαλλον καλο

Ευχαριστώ!
Είδα έχει και το eshop κάτι Gembird. Μπορεί να πάρω από εκεί για δοκιμές.

Βλεπω οτι οχι μονο εφερε τετοιο υλικο αλλα εχει και απο τις καλυτερες τιμες το eshop!

Ειχα στο καλαθι του Banggod 1 κιλο ασπρο αλλα θα το βγαλω καθως απο εδω ειναι φτηνοτερο. Ασπρο για να μπορει να βαφεται ευκολα σε οποιο χρωμα θες.

προσοχη χρειαζεστε PLA 175

ασε που οι διαστασεις του καρουλιου ειναι εκτος προδιαγραφων για τον στανταρ εξοπλισμο του ender

Μιχαλη κανε focus ... το link εμφανιζει ABS και οχι PLA

με τον ender δεν ερχεται κανενα καρουλι, απλα εχει στη συσκευασια 10 μετρα νημα για δοκιμες

το 1 κιλο ειναι περιπου 300 μετρα νημα ... θα κατσεις να το τυλιξεις σε αλλο καρουλι? ασε που θα βρωμησει κλπ.

Γνώμη μου, επειδή ένας 3d printer δεν είναι ακριβώς plug and play και θέλει ψάξιμο μέχρι να τυπώσει όπως πρέπει, είναι να βγάλετε από την εξίσωση τυχόν έξτρα δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν από ένα κακής ποιότητας νήμα, και να πάρετε κάτι δοκιμασμένο για αρχή, όπως το Neema που πρότεινε ο Σώφρον και έχει δοκιμαστεί από πολύ κόσμο στην Ελλάδα.