3D printers - Κατασκευές

Πολυ ωραιες κατασκευες, αλλα πες και δυο λογια για την ιδια την κατασκευη, τα λινκς και το φινιρισμα/βαψιμο. Αυτο εχει πιο πολυ ενδιαφερον.
To αρχειο κατεβηκε απο εδω https://mega.nz/folder/NhAESbjY#xU-dnor1WnJIt32Icq_JUQ ... εχει οπως θα δειτε παρα πολλα (τα περισσοτερα δωρεαν) ... για την βαφη χρησιμοποιησα τον αερογραφο που εχω ποσταρει σε προηγουμενο ποστ ... οι λεπτομεριες εγιναν με πινελο ... ειναι μεγαλα μοντελα (εχω βαλει αλλωστε και εναν αναπτηρα bic για συγκριση μεγαθους) ... προχωραμε

Πολυ καλη δουλεια κανει ο αερογραφος(y)
Αριστη για την ακριβεια σε σχεση με ολους του υπολοιπους τροπους βαψιματος.

Κύριοι, γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να εκτυπωθεί αυτό; δεν βρίσκω το ίδιο σχέδιο στο ίντερνετ.
Γίνεται κάποιου είδους σάρωση - αντιγραφή με κάποιο scanner?

Είναι από mixer της moulinex

Attachments

• Compress_20240501_115924_4016.jpg
    Compress_20240501_115924_4016.jpg
    201.9 KB · Views: 24
Κύριοι, γνωρίζει κάποιος αν μπορεί να εκτυπωθεί αυτό; δεν βρίσκω το ίδιο σχέδιο στο ίντερνετ.
Γίνεται κάποιου είδους σάρωση - αντιγραφή με κάποιο scanner?

Είναι από mixer της moulinex
Και να το βρεις δεν θα αντέξει, αυτά είναι από acetal η nylon.

Έκανα μια
Eψαξες εκει που επρεπε?
Ε εννοείται.
Δεν μου κάνει αυτό όμως, είναι αλλού τύπου.

Δεν θα το επισκευάσω τελικά, γιατί 10 ευρώ να δώσω για να ξαναχαλασει δεν αξίζει.

Επειδή είχε ένα δόντι πρόβλημα μόνο, έκανα μια πατέντα προσωρινά και θα δω πως θα δουλέψει.

Διαφορες εκτυπωσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Είχα φτιάξει qr code keychains για την επιχείρηση ενός φίλου πριν κανα 2 βδομαδες αλλά δυστυχώς πρέπει να πληρώσω για να συνεχίσουν να λειτουργούν. Θα πρέπει να ξανά φτιάξω αλλά.

Χθες για πρώτη φορά δοκίμασα lithophane και έμεινα πολύ ευχαριστημένος από την εκτύπωση. Πριν λίγο έβαλα και το χρώμα
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Attachments

• Messenger_creation_882f94f2-0716-4f22-8470-d3abba805d02.jpg
    Messenger_creation_882f94f2-0716-4f22-8470-d3abba805d02.jpg
    201.8 KB · Views: 24
  • Messenger_creation_d8158d86-f32d-4ffb-b5a2-4c8c5a93670f.jpeg
    Messenger_creation_d8158d86-f32d-4ffb-b5a2-4c8c5a93670f.jpeg
    73.5 KB · Views: 29
  • 20240521_145809.jpg
    20240521_145809.jpg
    1.2 MB · Views: 28
  • 20240520_220701.jpg
    20240520_220701.jpg
    1.3 MB · Views: 28
  • 20240520_220658.jpg
    20240520_220658.jpg
    1.2 MB · Views: 25
  • 20240510_163334.jpg
    20240510_163334.jpg
    3 MB · Views: 25
  • 20240501_144019.jpg
    20240501_144019.jpg
    1.1 MB · Views: 24
  • 20240501_144036.jpg
    20240501_144036.jpg
    2.4 MB · Views: 25
  • 20240501_144027.jpg
    20240501_144027.jpg
    1 MB · Views: 25
Μεγαλο πραμα ο 3D printer θα πω για αλλη μια φορα!!

Θελαμε 3-4 στηριγματα με καρφακια (ροκα) για να πιασουμε σε τοιχο ενα λαστιχο ποτισματος Φ19 αλλα το μαξ. μεγεθος ροκας που ειχα ηταν 12μμ.
Το πρωτο πραμα που σκεφτηκα πλεον ειναι μηπως υπαρχει ετοιμο σχεδιο στο thinkinverse....και οντως υπηρχε. Εδω ενα απο αυτα.

Τυπωθηκε σε 10 λεπτα επειδη το εκτυπωτακι ειναι πολυ αργο.
pH4Fal4h.jpg

Χρησιμοποιηθηκε και ο δευτερος 3D πριντορας για να τελειωσουμε πιο γρηγορα.
s1N4099h.jpg

Ετσι θα χρησιμοποιηθει πανω στο λαστιχο
yxV0zAah.jpg

Οποιος δεν εχει 3D πριντερ και ασχολειται με DIY να το σκεφτει καλυτερα. Kαιρος ειναι να φερει και το Lidl :)
Ακομα και οι τσιπικοι εκτυπωτες κατω των 100 ευρω κανουν αριστη δουλεια και δινουν λυσεις.

Πραγματικά έχω επισκευάσει πολλά πράγματα στο σπίτι και έχω φτιάξει άλλα τόσα χρήσιμα πραγματάκια .Όντως οι τιμές έχουν πέσει πολύ , παίρνεις καινούριο αξιόλογο μηχάνημα με 200 ευρώ και αν ψαχτείς λίγο όλοι οι πρώην ιδιοκτήτες enderοειδων τους σκοτώνουν κοντά στα 100 ευρώ ,που αμα δεν έχει ελαττώματα είσαι κομπλέ ...

• Like
Reactions: Χιωτης
Aλλη μια εκτυπωση ενος εξαρτηματος που ηταν ακριβως αυτο που θελαμε για να στερεωσουμε μια κουρτινα σε μια αποθηκη.

Κλιπ κουρτινας.
kPA0JnPh.jpg

Τυπωθηκαν 4 και βαφτηκαν με σπρευ στο χρωμα της κουρτινας.
lfN2L3Yh.jpg

Στο πισω μερος κολληθηκε ενα πολυ μικρο κομματι velcro για να μην ξεκολλησει το αλλο κομματι στον τοιχο απο την χρηση.
Ουτως η αλλως δεν θα τραβαει ζορι, μονο να κραταει την κουρτινα στον τοιχο χρειαζεται.
OjvoOp5h.jpg

Για να μην φυγει ποτε το velcro απο το κλιπ, περαστηκε περιμετρικα με ρητινη.

Καπως ετσι θα κραταει το κλιπακι την κουρτινα στον τοιχο
6A44AEyh.jpg

Eδω το λινκ.

Aλλη μια εκτυπωση ενος εξαρτηματος που ηταν ακριβως αυτο που θελαμε για να στερεωσουμε μια κουρτινα σε μια αποθηκη.
Τι υλικο εκτυπωνεις?

Κλιπ κουρτινας.
Σχέδιο που "φωνάζει" ότι πρέπει να τυπωθεί όρθιο, και όχι ξαπλωτό στο bed. Το γράφει και ο σχεδιαστής στα notes: "This part was printed on end". Οι τρύπες για τις βίδες είναι τόσο μικρές που δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα. Με τον τρόπο που τυπώθηκε είναι θέμα χρόνου να σπάσει.

Τι υλικο εκτυπωνεις?

To υλικο ειναι PLA.

Σχέδιο που "φωνάζει" ότι πρέπει να τυπωθεί όρθιο, και όχι ξαπλωτό στο bed. Το γράφει και ο σχεδιαστής στα notes: "This part was printed on end". Οι τρύπες για τις βίδες είναι τόσο μικρές που δεν θα αποτελούσαν πρόβλημα. Με τον τρόπο που τυπώθηκε είναι θέμα χρόνου να σπάσει.

Aναλογα τη χρηση και τις αναγκες.

Πρωτον δεν ηθελα να βαλω supports επειδη το εκτυπωτακι μου ειναι αργο και βιαζομασταν να τυπωσουμε και δευτερον δεν μας πολυενδιεφερε η αντοχη. Κατα τα αλλα συμφωνω οτι η ορθια εκτυπωση ειναι η πλεον πρεπουσα γενικοτερα για το συγκεκριμενο σχεδιο.

Iσως δεν ημουν ξεκαθαρος οτι το κλιπ δεν θα τραβαει ουτε το ελαχιστο ζορι. Απλα θα κραταει την κουρτινα στο τοιχο.

Επισης το κλιπ δεν προκειται ποτε να ανοιγοκλεισει, δεν θα αφαιρεθει ποτε η κουρτινα απο μεσα του, θα παραμενει πανω στην κουρτινα.

Δεν χρειάζεται supports αν τυπωθει πατώντας στη μία πλαϊνή πλευρά του. Αν σου κανει έτσι, μια χαρά, απλά λέω πώς ήταν το σωστό να τυπωθεί (και το αποτέλεσμα θα ήταν και πολύ καλύτερο οπτικά εννοείται).

Δεν χρειάζεται supports αν τυπωθει πατώντας στη μία πλαϊνή πλευρά του. Αν σου κανει έτσι, μια χαρά, απλά λέω πώς ήταν το σωστό να τυπωθεί (και το αποτέλεσμα θα ήταν και πολύ καλύτερο οπτικά εννοείται).
Συμφωνω ότι δεν θα ήθελε support αν τυπωνόταν όρθιο. ισα ισα έτσι εκανες και τεστ στα overhangs 😜

Αλλη μια εκτυπωση που μου χρειαστηκε μεσα στο ΣΚ καθως εσπασε το στηριγμα σε μια ντουλαπα ρουχων.
WuoT5nah.jpg

Τυπωσα δυο για να υπαρχει ενα spare. H αληθεια ειναι οτι το κοκκινο εγινε με infill 80% ενω το ασπρο με infill 40% -τυπος infill "Cubic" στο προγραμμα CURA.
Εδω το αρχειο. Επειδη εβγαινε μεγαλο το στηριγμα, το τυπωσα σε μικροτερο scale (87%) για να ταιριαζει και στην μπαρα της ντουλαπας που ηταν φ21μμ.

Εδω η εσωτερικη εκτυπωση με τον τυπο γεμισματος cubic**
1rbFevKh.jpg

Εδω ετοιμα τα δυο στηριγματα με τρεις υποδοχες για βιδες. Χρησιμοποιησα το ασπρο στη ντουλαπα.
X71YPcwh.jpg

Να πω οτι το ασπρο στηριγμα με γεμισμα/infill 40% ειναι πολυ στιβαρο και μου φαινεται οτι η εκτυπωση του κοκκινου με 80% infill ηταν εντελως περιττη.

Κοστος με το 40% infill, 24 λεπτα, κοστος με το 80% infill, 32 λεπτα του ευρω. Η εκτυπωση εγινε σε draft μορφη για γρηγορη εκτυπωση, δηλαδη με layer height 0.3mm.

**
The Cubic fill pattern is a 3D infill pattern of inclined cubes. This infill pattern is recommended for the production of rigid and functional parts that need to withstand multiaxial stresses; such as a shelf bracket, for example. Recommended infill percentages : ±s 50 %.

Αν το βάρος ήταν τέτοιο που έσπασε το "μαμά" στήριγμα, η γνώμη μου είναι ότι αυτό θα αντέξει ακόμα λιγότερο. Αν πάντως σχεδίαζα κάτι τέτοιο για 3D εκτύπωση, θα έδινα μεγαλύτερη σημασία σε top + bottom layers (τουλάχιστον 4) και πλήθος perimeters (επίσης τουλάχιστον 4), παρά στο infill (και αυτό πάντως >30%).

Εγώ αντικατέστησα μεταλλικό,της πλάκας, που "τσάκισε" με ξύλινο από το πρώτο ρετάλι που βρήκα μπροστά μου. Πρώτα θα πέσει η ντουλάπα και μετά τα στηρίγματα της ράβδου :p

20240702_190327.jpg

• Like
Reactions: Ali Malik
Ολη τη δουλεια στο ξυλινο την κανουν οι κατω δυο βιδες. Ακομα και μια κατω στο κεντρο θα ηταν αρκετη.
Κατα τα αλλα το πευκο ειναι πολυ αδυναμο σαν ξυλο ιδιως σε τοσο μικρο ρεταλι και αν δεν υπηρχαν οι κατω βιδες θα εσπαγε στη μεση επειδη και η φορα των νερων δεν βοηθα. Σαφως καλυτερα να τυπωνες ενα αντιστοιχο, με ενισχυση ειτε στα περιφερειακα layers η/και στον τυπο/density του infill. Aφου γνωριζεις καλα το θεμα.(y)

Το παλαιο πλαστικο στηριγμα στην ντουλαπα μου, ειχε μονο δυο βιδες στα ακρα, καμμια βιδα απο κατω, οποτε λογικο να σπασει κατω απο το μεγαλο βαρος των χειμωνιατικων μετα απο κοντα 30 χρονια. Το νεο 3D στηριγμα με τις 3 βιδες και την συγκεκριμενη εκτυπωση/πλεξη ειναι πραγματικα πολυ στιβαρο.

Ιδανικο βεβαια ειναι ενα αγοραστο στηριγμα απο ανοξειδωτο ατσαλι...αλλα και οι πατεντες μας, μια χαρα ειναι :)

• Like
Reactions: Giannis mkds
Ολη τη δουλεια στο ξυλινο την κανουν οι κατω δυο βιδες. Ακομα και μια κατω στο κεντρο θα ηταν αρκετη.
Κατα τα αλλα το πευκο ειναι πολυ αδυναμο σαν ξυλο ιδιως σε τοσο μικρο ρεταλι και αν δεν υπηρχαν οι κατω βιδες θα εσπαγε στη μεση επειδη και η φορα των νερων δεν βοηθα. Σαφως καλυτερα να τυπωνες ενα αντιστοιχο, με ενισχυση ειτε στα περιφερειακα layers η/και στον τυπο/density του infill. Aφου γνωριζεις καλα το θεμα.(y)
Πώς θα έπρεπε να είναι η φορά των νερών; Γιατί εμένα μου φαίνεται σωστή βάσει των δυνάμεων που ασκούνται από τη ράβδο. Και οι 4 βίδες χρειάζονται γιατί εκτός από την κύρια δύναμη προς τα κάτω, από το βάρος των ρούχων, ασκείται - μικρότερη - και δύναμη προς τα έξω όταν τραβιέται μια κρεμάστρα άτσαλα.
Το 3d printed - εκτός κι αν είναι από πιο "εξωτικά" υλικά, abs κλπ - έχει πολλαπλά points of failure με πρώτα απ' όλα τις τρύπες για τις βιδες, τις οποίες ούτως ή άλλως δεν μπορείς να σφίξεις "τέρμα", γιατι θα θρυμματιστεί αν είναι απο Pla ή petg. Δεν κάνει για τέτοια εφαρμογή, ειδικά με τα ρούχα που έχει κρεμάσει η γυναίκα μου στην κρεμάστρα :P