3D Printers

Αυτό σού εξήγησα παραπάνω.
Η βάση τυπώθηκε όρθια, άρα αυτό το σημείο κοιτάζει προς τα κάτω.
Ουσιαστικά το πρώτο στρώμα τυπώνεται στον αέρα, αυτό που δείχνεις
Ξεκινά να σχεδιάζεται το αντικείμενο. Μόλις η κεφαλή φτάσει σε αυτό το επίπεδο κινείται αριστερά δεξιά ( εκεί που είναι τα βελάκια ) . Το πρώτο στρώμα που μου δείχνεις δεν έχει να πατήσει κάπου και τυπώνεται στον αέρα, γι αυτό και βγαίνει έτσι. Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει αυτό γιατί για την χρήση που προορίζεται δεν ενοχλεί.
Μπορώ όμως μέσα από τον slicer να βάλω υποστηριγματα, και να πατήσει πάνω σε αυτά.
Αυξάνεται όμως ο χρόνος εκτυπωσεις για κάτι που δεν με ενοχλεί.
Απλά σε σχέση με το μαύρο το οποίο τυπώθηκε με τον ίδιο τρόπο αυτό βγήκε καλύτερο 20230902_183639.jpg

• Like
Reactions: Babis K.
Εαν εχεις διαθεση, τυπωσε σε καποια φαση κατι μικρο σε ποιοτητα layer height 0.2mm και το ιδιο σε χαμηλη ποιοτητα 0.3mm, θα ειναι πολυ ενδιαφερον να δουμε την διαφορά.

Πολύ ευχαρίστως
Αν θέλεις βάλε ένα αρχείο που θέλεις να τυπώσω

A, να'σαι καλα.

Εδω ειναι το σχεδιο για τα hold down pins που τυπωσαμε προσφατα.

A, να'σαι καλα.

Εδω ειναι το σχεδιο για τα hold down pins που τυπωσαμε προσφατα.
Για κοίταξε.
Bambu Lab PLA
Αριστερά σε όλες τις φώτο είναι με layer height 0.08 και το άλλο layer height 0.28 , εξάλλου φαίνεται.
Και τα δύο με τα προεπιλεγμενα προφίλ του slicer 20230903_180446.jpg20230903_180427.jpg20230903_180342.jpg20230903_180319.jpg20230903_180310.jpg20230903_180241.jpgIMG-9d7d1cf2353aa019f663f6b53c43c985-V.pngIMG-d33b02e24a68c45a2b25913c97d70ba5-V.pngIMG-deaa6b24c8f0f34af6b11265a96807dd-V.pngIMG-fee09bb6bc81b03823a80e4556e79e81-V.png

Μπραβο, πολυ αναλυτικος και κατοπιστικος!!

Μιλαμε για σχεδον τελειο αποτελεσμα στην draft εκτυπωση (0.3mm LH) !!!(y)(y)

Προσωπικα σπανια θα ανεβαινα ποιοτητα εκτυπωσης... και μιλαμε και για ιδιαιτερα σημαντικη μειωση χρονου εκτυπωσης. Καλοδουλευτος αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω!!

• Like
Reactions: nik187
Μπραβο, πολυ αναλυτικος και κατοπιστικος!!

Μιλαμε για σχεδον τελειο αποτελεσμα στην draft εκτυπωση (0.3mm LH) !!!(y)(y)

Προσωπικα σπανια θα ανεβαινα ποιοτητα εκτυπωσης... και μιλαμε και για ιδιαιτερα σημαντικη μειωση χρονου εκτυπωσης. Καλοδουλευτος αξιζει τα λεφτα του με το παραπανω!!

Σε ευχαριστώ.
Μπορούσα να τον πάρω 800 ευρώ από το επίσημο κατάστημα από Ευρώπη.
Απλά είναι pre-order και η ημερομηνία μεταβάλετε συνεχώς προς τα πίσω.
Υπάρχει και η ανοιχτή έκδοση ο P1P που βγαίνει στα 650 ευρώ.
Απλά είμαι ανυπόμονος και είπα να πάρω την πιο καινούρια έκδοση τον P1S

Καλημέρα σας
Εχω μπει στη διαδικασία έρευνας για αγορά 3D printer και έχω καταλήξει σε αυτόν εδώ

Είμαι αρχάριος στο 3D printing αλλά είπα να πάρω κάτι καλό απο την αρχή και να μην ξεκινήσω με basic μηχάνημα.
Εσείς τι γνώμη έχετε?
Μπορείτε να με συμβουλέψετε?

• Like
Reactions: Chris_mar
Καλως τον!

Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι ξεκινησα με πολυ basic μηχανημα, μου αρεσε το σπορ και αναβαθμισα σε basic μηχανημα (μονο με θερμαινομενο τραπεζι).

Απο τοτε μεχρι σημερα εχουν περασει αρκετα χρονια και δεν εχω την αναγκη να αναβαθμισω ουτε για auto bed leveling, ουτε για μεγαλυτερη ταχυτητα αλλα κυριως ουτε για καλυτερη ποιοτητα.

Προφανως η μετρια προς καλη εκτυπωση των φτηνων εκτυπωτων μου κανει μια χαρα και δεν χρειαζομαι κατι περισσοτερο για αυτα που εκτυπωνω.

Το μηχανημα που εβαλες μου φαινεται καλο και ολοκληρωμενο, με ολα τα καλουδια και αυτοματισμους. Αν οι εκτυπωσεις που θα κανεις θελεις να ειναι τελειες, η σχεδον τελειες, τοτε ειναι μια καλη περιπτωση αλλα θα εβλεπα και το πιο απλο μοντελο, οχι το pro, καθως ειναι φτηνοτερο και δεν υπολειπεται σε κατι ουσιωδες απο το Pro. Μονο ανεβαζει παραπανω θερμοκρασια να θες να βαλεις νηματα που θελουν 250+ βαθμους.

• Like
Reactions: Saradis
Καλημέρα σας
Εχω μπει στη διαδικασία έρευνας για αγορά 3D printer και έχω καταλήξει σε αυτόν εδώ

Είμαι αρχάριος στο 3D printing αλλά είπα να πάρω κάτι καλό απο την αρχή και να μην ξεκινήσω με basic μηχάνημα.
Εσείς τι γνώμη έχετε?
Μπορείτε να με συμβουλέψετε?

Είσαι γενικά των αναβαθμίσεων στα μηχανήματα που πέρνεις;

• Like
Reactions: Saradis
Χερι θα χρειαζστει να βαλεις αναλογα με τον εκτυπωτη που θα επιλεξεις αλλα και αυτο εχει την γοητεια του (οχι παντα βεβαια).Τα ακριβα μοντελα με τις περισοτερες δυνατοτητες οπως αυτο που παρουσιασε ο φιλος πιο πανω εχουν λιγοτερες απαιτησεις απο τον χρηστη σε επιπεδο χειρισμου ,ρυθμισεων ,service αλλα απαιτουν αρκετα χρηματα που για περιστασιακη χρηση ισως δεν ειναι καλη επιλογη . Για περιστασιακη χομπιστικη καθαρα χρηση ενα απο τα νεα μοντελα στο φασμα των 200-400max θα σε καλυψει.

Εχε υποψην οτι αν δεν εχεις καποιο project (επαγγλεματικο η μη) οπως ολα τα καινουρια "παιχνιδια" που αγοραζουμε την πρωτη περιοδο χρησης θα τυπωνεις πραγματα χωρις αυριο χρησημα η μη .Μολις περασει λιγος καιρος και το δεις σαν εργαλειο ισως το χρησημοποιεις μια φορα το μηνα ισως και λιγοτερο οποτε εκταμιευοντας ενα μεγαλο ποσο ισως δεν αποσβεσεις ποτε...

To είδατε το νέο μικρό Bambu Lab A1 mini;

Τι απίθανο μηχανάκι! :D

Αθόρυβο, μικρό, και οικονομικό.
Αυτοματα calibration, noise cancelling, μεγάλη ταχυτητα (τυπωνει το γνωστο καραβάκι σε 17 λεπτα) και κυριως ... τετράχρωμο!
Ξεκινάει από περίπου 300€ και φτάνει ως τα 550 στην combo έκδοση.
Δείτε το δίλεπτο video για να καταλάβετε τι κάνει!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Βέβαια, δεν είναι για μεγάλες εκτυπώσεις, μέχρι 180 x 180 x 180 mm, αλλά τεχνολογικά είναι πολύ ενδιαφέρον σαν μηχανάκι

Πολυ ενδιαφερον post (y)

Πραγματι αυτοι ειναι οι εκτυπωτες A1 mini της Βambu lav ειναι οι ερασιτεχνικοι της επομενης γενιας!
Μου αρεσουν οι αυτοματισμοι, η ταχυτητα οπως και το μικρο μεγεθος τραπεζιου. Θα προτιμουσα ομως να υπηρχε ενα μοντελο της σειρας χωρις τα 4 χρωματα.

..... Θα προτιμουσα ομως να υπηρχε ενα μοντελο της σειρας χωρις τα 4 χρωματα.

Μα υπάρχει. Αν έχω καταλάβει καλά, είναι το ίδιο, χωρίς το AMS
Οπότε, χωρίς το AMS, πιάνει ελάχιστο χώρο και κοστίζει μονο 330€
Θα είναι διαθέσιμο τον άλλο μηνα.

Μα υπάρχει. Αν έχω καταλάβει καλά, είναι το ίδιο, χωρίς το AMS
Οπότε, χωρίς το AMS, πιάνει ελάχιστο χώρο και κοστίζει μονο 330€
Θα είναι διαθέσιμο τον άλλο μηνα.
Καλά κατάλαβες.

Με τα 4 χρώματα μπορεί να τυπώσει τετραχρωμία σε ένα αντικείμενο;

Ναι, Μπάμπη και είναι εντυπωσιακό.

• Like
Reactions: Babis K.
Νομιζω οτι απλη εκδοση αν σε καλυπτει ο ογκος εκτυπωσης ειναι πιο value for money , η εκδοση με τα 4 χρωματα ειναι αρκετα κοντα στον P1P που ειναι πιο σοβαρο μηχανημα .Η αυτοματη έγχρωμη εκτυπωση χρειαζεται περισοτερο χρονο ,επισης εχει "κλειδωμενα" τα αλλα νηματα περα του PLA και PETG (βεβαια το κοροιδευεις) με fake προφιλ ...

Λοιπον μετα απο καιρο και αρκετο ψαξιμο εκανα οτι καλυτερο μπορουσα με τον printer αλλα δεν μπορεσα να βρω τι φταιει για το Z banding, ολα ειναι μια χαρα στη συναρμολογηση ή κατι μου ξεφευγει.
Μηπως πρεπει να χρησιμοποιω filament dryer? Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο μπορει να φταιει.

Ειχα, και εχω, θεμα με τα layers. Εκανα adjust τον αξονα Χ ο οποιος εχανε λιγο, εκανα esteps calibrate, εκανα και PID autone στο οποιο με βοηθησε ο Μηνας παλιο μελος του forum και στο τελος μετα απο προσπαθειες βρηκα το σωστο flow rate. Ωστοσο οπως φαινεται στο πριντ που εκανα πριν λιγο παλι εχει μια γραμμη που ξεχωριζει.

Αρχισα να χρησιμοποιω τον Prusa Slicer. Τα supports μπαινουν αρκετα ευκολα. Εβαλα supports και στο καπακι που εκτυπωσα αλλα δυστυχως φαινονται τα layers και δεν ξερω αν ειναι κατι που διορθωνεται οταν παταει η επιφανεια πανω στα supports.

Επισης εκανα και αλλαγη νηματος με την ευκολη επιλογη του Prusa αλλα τελικα μονο ευκολη δεν ηταν. Σταματησε ο πριντερ, πατησα continue και πηγα να αλλαξω το νημα αλλα δυστυχως δεν προλαβα την πρωτη φορα και αρχισε να τυπωνει χωρις νημα, 4 λεπτα πριν ολοκληρωθει το πριντ.
Το ξανα ετρεξα, εκανα pause αλλαξα το νημα αλλα μετα κολλησε ο πριντερ. Τον απενεργοποιησα και συνεχισε απο κει που σταματησε. Μου φανηκε λιγη η ωρα στην αλλαγη που δινει ο Prusa. Επισης για καποιο λογο εριξε την θερμοκρασια στους 180 και αρχισε να τυπωνει, την διορθωσα αμεσα αλλα για ποιο λογο να το κανει?

Η αλλαγη νηματος βασικα το pause at layer height στο cura ειναι πιο ευκολο καθως ο πριντερ μενει εκει μεχρι να πατησεις resume.

Τι εντολη χρησιμοποιειτε στον Prusa για αλλαγη νηματος ή αν θελετε να βαλετε μαγνητες για να μεινει οσο χρειαζεται χωρις να εκτυπωνει?
Εχετε καποιο print test που θα με βοηθησει να δω τι φταιει για τα layers?

Attachments

• 379655079_295928829816258_1647420960313940014_n (1).jpg
    379655079_295928829816258_1647420960313940014_n (1).jpg
    71.8 KB · Views: 18
  • 379658882_1319199532052210_949963128817060215_n.jpg
    379658882_1319199532052210_949963128817060215_n.jpg
    158.8 KB · Views: 18