3D Printers

Ωραια ολα αυτα που εφτιαξες, αλλά ο συγκεκριμενος φωτισμος δεν ειναι πρακτικος … ειναι εντυπωσιακος. Ετσι φωτιζεις το δωματιο και οχι το σωστο σημειο που ειναι η κεφαλη. Πρεπει να βλεπεις ακριβως πως ραβει το nozzle.Ειδικα η πανω μπαρα δημιουργει σκιες.
Πλέον βλέπω πως γράφει η κεφαλή. Και η επάνω μπάρα δημιουργει μια σκιά μόνο από τον άξονα Χ πιο πίσω. Όλες οι άλλες σκιές εξαλειφονται από τις μπροστινες μπάρες. Βοηθάει και το γυαλινο τραπεζι που αντανακλά το φως από κατω προς τα πάνω. Είδα ότι το nozzle μου θέλει καθάρισμα...
Λύση για φωτισμό στο nozzle στον συγκεκριμένο εκτυπωτη μόνο προβλήματα έχει δώσει σε άλλους χρήστες.
20220120_141755.jpg

Φαινεται οτι οι πλευρικες λεντοταινιες εξουδετερωνουν την σκια που δημιουργειται απο την οριζοντια. Κανω λαθος Δημητρη?

...ταυτοχρονα γραφαμε!

• Like
Reactions: songless_bird
Φαινεται οτι οι πλευρικες λεντοταινιες εξουδετερωνουν την σκια που δημιουργειται απο την οριζοντια. Κανω λαθος Δημητρη?

...ταυτοχρονα γραφαμε!
Έτσι είναι. Και αν ήταν και τελειως κάθετες θα είχαν καλύτερη απόδοση. Κάποιοι βάζουν την ταινία μέσα στις κάθετες κολώνες εκεί που ειναι τα ροδακια του Ζ για αυτό το λογο. Επίσης βάζουν την ταινια πάνω στην ραγα του άξονα Χ . Η καλύτερη λύση είναι όντως πάνω στο nozzle αλλά δεν ειναι ευκολη εγκατάσταση με την εργοστασιακή κεφαλή. Η συγκεκριμένη έχει αρνητικά σχόλια για την δυσκολία αποσυναρμολογισης σε περίπτωση προβλήματος....

To θεμα ειναι οτι το φως πρεπει να ειναι κατευθυντικο. Το ολο συστημα σου φωτιζει γενικως και σε στραβωνει.

Εγω χρησιμοποιω ενα σπιραλ και φωτιζω παντα μονο εκει που θελω

To θεμα ειναι οτι το φως πρεπει να ειναι κατευθυντικο. Το ολο συστημα σου φωτιζει γενικως και σε στραβωνει.

Εγω χρησιμοποιω ενα σπιραλ και φωτιζω παντα μονο εκει που θελω
Εγω πριν είχα αυτό και δεν βόλευε καθόλου ειδικά το βράδυ.

Τελείωσε η κατασκευή του φωτισμού. Γύρισα απο τη δουλειά. Το βρήκα εκτυπωμένο και απλά το συναρμολογησα. Ουτε κολλητηρι. Έφτιαξα ένα κουτάκι για να μπει ένας διακόπτης και το βύσμα τροφοδοσίας . Είχα ένα ac διακόπτη με τρεις πόλους . Ελπίζω να μην δημιουργήσει πρόβλημα σε dc κύκλωμα. Μπήκε στο πίσω μέρος εκεί που είναι όλα τα καλώδια ώστε κάποια στιγμή να τα τακτοποιήσω όλα μαζί. Το κουτάκι το έκανα να μην θέλει καν καπάκι. Κουμπώνει στο προφίλ με την ανοικτή πλευρά και έτσι δεν φαινεται τιποτα . Εκτύπωσα και καλύμματα για να κρύψουν το καλώδιο (καμια επιφάνεια εκτύπωσης δεν είναι τελικα αρκετά μεγάλη )
20220121_215700.jpg20220121_215725.jpg20220121_215753.jpg20220121_215800.jpg20220121_231356.jpg20220121_231533.jpg20220121_231854.jpg20220121_231900.jpg

Καλημέρα. Διακόπτη 3 πόλων που μπορούμε να βρούμε; Είναι εύκολο κανένα link; Ευχαριστώ.

Εγώ ζητάω ενα on-on ή on-off-on διακόπτη από καταστήματα ηλεκτρονικών. Αυτά έχουν μεγάλη ποικιλία σε διακόπτες .
Αλλιώς έχουν και τα ηλεκτρικά όπως ο Καυκάς

Πολυ ωραιο, περιποιημενο και διακριτικο το κουτακι με τον διακοπτη και μου αρεσει που κουμπωσε και δεν βιδωθηκε/κολληθηκε στον σκελετο!

Που βρηκες το σχεδιο?

Πολυ ωραιο, περιποιημενο και διακριτικο το κουτακι με τον διακοπτη και μου αρεσει που κουμπωσε και δεν βιδωθηκε/κολληθηκε στον σκελετο!

Που βρηκες το σχεδιο?
Δικό μου. Το σχεδίασα στο sketchup . Έκανα ένα δοκιμαστικό μικρό για να βρω πως να κουμπώσω το dc ανταπτορα και μετά έκανα ένα μεγαλύτερο να χωράει χωνευτά τον διακόπτη και τοποθέτησα τις εγκοπές από το "πρωτοτυπο" . Μετά είδα πως πιάνουν τα καλύμματα πάνω στο προφίλ (σχέδιο κατεβασμένο από thingiverse.com ) και αντεγραψα το προφίλ τους πάνω στο κουτάκι μου . Στην αρχή σκεφτόμουν να βάλω καπάκι και να κάνω μια εγκοπή να περνάνε τα καλώδια από τον πάτο, αλλά νομίζω ότι έτσι ήταν πιο πρακτικό και λιγότερο πολύπλοκο. Όποιος θέλει το αρχείο να του το στείλω . Θα το εξάγω σε ότι τύπου αρχείου υποστηρίζει το πρόγραμμα που επεξεργαζεται . Θέλει ίσως να κουμπώνει λίγο πιο σφιχτά στο προφίλ καθώς γλιστράει μέσα στο αυλακι .
Στο πρωτότυπο φαίνονται οι εξοχές που είναι κομμένες μέχρι να βρω το ιδανικό ύψος και να είναι σταθερό και να κουμπώνει εύκολα.20220122_125848.jpg

Attachments

• 20220122_125848.jpg
    20220122_125848.jpg
    32.5 KB · Views: 9
  • Like
Reactions: nikfor
και μια και πιασαμε τους διακόπτες.
εγκυκλοπαιδικά, το τρίτο πιν τι κάνει σε ενα on-off διακόπτη?

Απ όσο θυμάμαι το ένα είναι η γείωση, το μεσαίο pin η είσοδος του ρεύματος και το τρίτο η έξοδος του ρεύματος

• Like
Reactions: songless_bird
Από το Q&A του παραπάνω διακόπτη στο banggood (τα δυο ασημένια πινς ειναι ο διακόπτης, το τρίτο το χρυσαφί είναι για το λαμπάκι):
The illumination is provided by a neon bulb, not an LED. The two silver pins are the switched pins (attach your load across these), and to light up the neon indicator light, apply 120V - 240V between the gold pin and either of the silver pins

Απ όσο θυμάμαι το ένα είναι η γείωση, το μεσαίο pin η είσοδος του ρεύματος και το τρίτο η έξοδος του ρεύματος
Ετσι τα σύνδεσα και εγώ. Η γείωση ( - ) από το τροφοδοτικό και την ledοταινια στο χρυσό pin . Το + του τροφοδοτικού στο μεσαίο και της ταινία στο εξωτερικό. Με μπέρδεψε στην αρχή γιατί είχα ασχοληθεί με dc διακοπτακια που είχαν 3 pin και ήταν on off on που τα χρησιμοποιουσα για να αντιστρέφω την κινηση από μοτέρ. Λειτουργεί πάντως, αλλά αν έχει φως το διακοπτακι δεν ανάβει . Είτε λόγο συνδεσμολογιας είτε γιατί θα θέλει 220v.

Eνα φιλαρακι εχει τον 3D printer Ender 3 V2 και δεν μπορει ο εκτυπωτης να διαβασει τα αρχεια που εχουν προτετοιμαστει σε prusa&cura slicer.
Ο εκτυπωτης ειναι καινουριος, ειχε παραληφθει τον περυσινο Δεκεμβρη απο Κινα αλλα συναρμολογηθηκε προσφατα, οποτε δεν υπαρχει εγγυηση/DOA. καθως το προβλημα διαπιστωθηκε 5 μηνες απο την αγορα.

Eχει αλλαξει 2 καρτες μνημης για να μεταφερει τα αρχεια απο τον υπολογιστη στον printer, αλλα και παλι o εκτυπωτης φαινεται να μην 'διαβαζει' τιποτα, να μην βλεπει την καρτα δηλαδη.

Εκτος εαν μας διαφευγει κατι, μαλλον προβλημα του εκτυπωτη πρεπει να ειναι. Μπορει να επισκευαστει απο καποιον ειδικο (περιοχη Θεσσαλονικης)?

Ευχαριστω!

Eνα φιλαρακι εχει τον 3D printer Ender 3 V2 και δεν μπορει ο εκτυπωτης να διαβασει τα αρχεια που εχουν προτετοιμαστει σε prusa&cura slicer.
Ο εκτυπωτης ειναι καινουριος, ειχε παραληφθει τον περυσινο Δεκεμβρη απο Κινα αλλα συναρμολογηθηκε προσφατα, οποτε δεν υπαρχει εγγυηση/DOA. καθως το προβλημα διαπιστωθηκε 5 μηνες απο την αγορα.

Eχει αλλαξει 2 καρτες μνημης για να μεταφερει τα αρχεια απο τον υπολογιστη στον printer, αλλα και παλι o εκτυπωτης φαινεται να μην 'διαβαζει' τιποτα, να μην βλεπει την καρτα δηλαδη.

Εκτος εαν μας διαφευγει κατι, μαλλον προβλημα του εκτυπωτη πρεπει να ειναι. Μπορει να επισκευαστει απο καποιον ειδικο (περιοχη Θεσσαλονικης)?

Ευχαριστω!
Μήπως η κάρτα θέλει άλλο format; πχ fat32 ή exfat για να την διαβάσει;
Μήπως οι κάρτες είναι πολύ μεγάλες; >64GB

• Like
Reactions: Χιωτης
Την κάρτα την διαβάζει μετά στον υπολογιστή ή ζητάει να τον κάνει διαμόρφωση;
Κανά δυο φορές μου έχει τύχει γιατί είχα αναμμένο τον εκτυπωτή.

• Like
Reactions: Χιωτης