3d tv help!!!!

Απάντηση: Re: 3d tv help!!!!

Correct me if I am wrong, αλλα νομιζω πως η HDMI 1.3 δεν εχει καναλι επιστροφης ηχου για 3D.
Χρειαζεσαι HDMI 1.4 (?)...

Έχει,το 1.4 χρειάζεται για το blu ray 3d και αυτό λόγω bitrate και ανάλυσης,στο 3d blu ray μεταδίδονται 2 εικόνες full HD για το κάθε μάτι οπότε και απαιτείται το επιπλέον bitrate.(Παρότι νομίζω πως το 1.3b αρκεί.

εγω παιδια δε γνωριζω πολλα απο ορολογιεσ.απλα διαβασα οτι η μια εξοδο απο το 3d player,h sub hdmi,ειναι συμβατη με τουσ ραδιοενισχυτες που εχουν 1.3 hdmi k αυτο εγινε γιατι δε μπορουν να παρουν ολοι καινουριο ενισχυτη.εχω μιλησει με τον κυριο μανωλη που θα την καλιμπραρη κ ελπιζω οταν ερθει να μου βρει,αν μπορει, την λυση στο προβλημα...

εγω παιδια δε γνωριζω πολλα απο ορολογιεσ.απλα διαβασα οτι η μια εξοδο απο το 3d player,h sub hdmi,ειναι συμβατη με τουσ ραδιοενισχυτες που εχουν 1.3 hdmi k αυτο εγινε γιατι δε μπορουν να παρουν ολοι καινουριο ενισχυτη.εχω μιλησει με τον κυριο μανωλη που θα την καλιμπραρη κ ελπιζω οταν ερθει να μου βρει,αν μπορει, την λυση στο προβλημα...

Πες μου τι ακριβως εχεις κανει απο πλευρας συνδεσεων για να καταλαβω.
Προφανως μιλας για το panasonic 3D player που εχει 1 HDMI 1.4 & 1 HDMI 1.3.
Η συνδεση με τον ενισχυτη πως γινεται?
Ν αυποθεσω οτι η 1.4 παει κατευθειαν στην 3D τηλεοραση και η 1.3 στον ενισχυτη?
Αν ειναι ετσι τοτε οταν επιλεγεις την αντιστοιχη εισοδο στον ενισχυτη πρεπει να εχεις ηχο απο τα ηχεια του ενισχυτη .
Προσοχη χρειαζεται στο εξης (εφαγα τα κομματια μου μεχρι να βρω τι εφταιγε.)
Εαν θελεις να ακους απο τα ηχεια του ενισχυτη σου τον ηχο ηψηλης ευκρινειας (θα βλεπεις εικονα κατευθειαν απο την τηλεοραση σου με την συνδεση 1.4) θα πρεπει.
α. Να βαλεις τον ενισχυτη σου σε mode ηχος μονο απο τα ηχεια του ενισχυτη και οχι και απο την τηλεοραση.
β. Στην ρυθμιση στο panasonic που αφορα την 1.3 να απενεργοποιησεις το video.
Εαν δεν κανεις τα παραπανω δεν προκειται ποτε να δεις το σηματακι DD HD or DTS HD στον ενισχυτη σου.
Και κατι τελευταιο.
Εαν δεν θελεις να κανεις αναπαραγωγη 3D μπορεις θαυμασια απο τη ν1.3 να εχεις και video HD & ηχο υχηλης αναλυσης καριβως οπως και πριν με συμβατικα player.
Νικος

Re: Απάντηση: Re: 3d tv help!!!!

Έχει,το 1.4 χρειάζεται για το blu ray 3d και αυτό λόγω bitrate και ανάλυσης,στο 3d blu ray μεταδίδονται 2 εικόνες full HD για το κάθε μάτι οπότε και απαιτείται το επιπλέον bitrate.(Παρότι νομίζω πως το 1.3b αρκεί.

Εαν το 3D player ειναι συνδεδεμενο με HDMI 1.4 στον ενισχυτη και αυτος με τη σειρα του (ενισχυτης με μονο 1.3 εισοδοεξοδους) με καλωδιο 1.3 με την τηλεοραση σε αναπαραγωγη 3D δεν υπαρχει περιπτωση να περασει ηχος λογω του υψηλου birate που απαιτειται.
Παιζεται αν θα περασει και η εικονα 3D. Αυτο θα γινει μονο αν το καλωδιο HDMI 1.3 ειναι πιστοποιημενο high bitrate 10G/sec.
Σε περιπτωσεις λοιπον που δεν θελουμε να αλλαξουμε ενισχυτη με νεο με HDMI 1.4 εχουμε 2 επιλογες.
1. Συνδεουμε το 3D player με την 3D τηλεοραση με HDMI 1.4 και τον ηχο υψηλης ευκρινειας τον εχουμε απο 5.1 η 7.1 αναλογικες με την κλασσικη πλεον πολυκαναλη συνδεση player - ενισχυτη.
2. Αν εχουμε 3D player panasonic συνδεουμε το 3D player με την 3D τηλεοραση με HDMI 1.4 αλλα τον ηχο τον εχουμε απο την sub HDMI 1.3 απο το player στον ενισχυτη.
Στην τελευταια περιπτωση προσοχη να απενεργοποιειστε πρωτα την εξοδο εικονας του HDMI 1.3
Και ενα τελευταιο tip
Μην προσπαθειστε να απενεργοποιειστε την εξοδο εικονας toy HDMI 1.3 με τον ενισχυτη να λειτουργει γιατι θα σας σπασει τα νευρα δεν θα κανει τιποτα.
Πρωτα μπαινουμε στο menu του panasonic απενεργοποιουμε την εξοδο εικονας του HDMI 1.3 και μετ ανοιγουμε τον ενισχυτη και επιλεγουμε την αντιστοιχη εισοδο HDMI 1.3.
Nikos

φιλε ilise εχω κανει τα παραπανω ακριβωσ οπωσ τα γραφεισ εκτοσ απο το να το κανω με κλειστο τον ενισχυτη .ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα που δεν μου κανει αναπαραγωγη.θα σασ πω οταν το κανω κ ελπιζω ειναι θετικα αυτα που θα γραψω...

φιλε ilise εχω κανει τα παραπανω ακριβωσ οπωσ τα γραφεισ εκτοσ απο το να το κανω με κλειστο τον ενισχυτη .ελπιζω να ειναι αυτο το προβλημα που δεν μου κανει αναπαραγωγη.θα σασ πω οταν το κανω κ ελπιζω ειναι θετικα αυτα που θα γραψω...

Καλη επιτυχια.
Εαν κανεις απενεργοποιηση της εξοδου video απο το sub HDMI 1.3 του panasonic και ειναι επιτυχης exεις μια πορτοκαλι ενδειξη στο display toy panasonic (γραφει Voff ) με την προυποθεση βεβαια να μην εχεις απενεργοποιησει απο το μενου να φαινεται αυτη η φωτεινη ενδειξη.
Νικος

"Να βαλεις τον ενισχυτη σου σε mode ηχος μονο απο τα ηχεια του ενισχυτη και οχι και απο την τηλεοραση"
ηταν η προταση κλειδι.επειδη δεν εχω ηχεια ακομα το ειχα απο tv.εβαλα κατι b&w μεχρι να ερθουν τα δικα μου αλλα δεν ειχα αλλαξει την ρυθμιση.ευχαριστω φιλε νικο...

"Να βαλεις τον ενισχυτη σου σε mode ηχος μονο απο τα ηχεια του ενισχυτη και οχι και απο την τηλεοραση"
ηταν η προταση κλειδι.επειδη δεν εχω ηχεια ακομα το ειχα απο tv.εβαλα κατι b&w μεχρι να ερθουν τα δικα μου αλλα δεν ειχα αλλαξει την ρυθμιση.ευχαριστω φιλε νικο...

Παρακαλω,
Χαιρομαι που πηγαν ολα καλα!
Νικος

για 3d μην ψάχνεστε στις τηλεοράσεις ...ακόμα!!το σύστημα της nvidia 3d vision είναι η απολύτως καλύτερη εφαρμογή 3δ αυτή τη στιγμή και σε συνεργασία με ένα πολύ προσιτό προβολέα σαν τον acer h5360 ξε´χνάτε χαμηλή φτεινότητα ghosting και άλλα καλά....

αυτό γίνεται γιατί το εν λόγω σύστημα προσφέρει την καλύτερη παραμετροποιηση του 3δ..για τέλεια αποτελέσματα...

και ιδίως για τις πλάσμα πρέπει να σηκώωσουν πολύ τη φωτεινότητα ...προκείμενου το 3δ να είναι αποδεκτό έστω και με ημίφως...

Μπλεκεις καρτες γραφικων για PC και προβολεις στην κουβεντα μας...

Ασε που ο προβολεας που αναφερεις ειναι 720p...τι να το κανουμε το 3D αν ειναι "κουτσο"?

δεν ξέρω ποιά είναι ακριβώς η εμπειρία σου πάνω στους βιντεοπροβολείς αλλά ακόμα και στις 120 ίντσες και σε thx απόστααση και πίσω..αν σου βάλω τον πανα 3000 και τον acer h5360 που κατέχω σε blue ray υλικό θα καταλάβεις γιατί δεν ειναι κουτσό....ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ 42 ΚΑΙ 50 ΙΝΤΣΕΣ ΜΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ..

εγραψα το παραπάνω έχοντας την εμπειρία και του σινεμά με τα πολαριζέ και του προβολεά με την nvidia και μιας πλάσμα με την nvidia και της 3δ τιβι με τα γυαλιά της ´σαμσουνγκ...

Ενταξει ολα αυτα που γραφεις (αν και η διαφορα 720p με 1080p φαινεται ειδικα εφοσον οι προβολεις με καλη εικονα ειναι ολοι 1080p) αλλα τι σχεση εχουν με το νημα "3D TV"?

έχεις δίκιο ...απλώς έχοντας την εμπειρία του 3δ έστω σε αυτή τη βρφική ακόμα μορφή είδα ότι η φωτεινότητα και το ghosting υπάρχει πολύ έντονο....

και ίσως το 3δ έιναι λίγο μαρκετινιστικό ακόμα όσον αφορά τις τιβι....

Καλα αυτο το λεω και εγω...γιατι να αγορασει καποιος σημερα τηλεοραση 3D και να γινει beta tester οταν μπορει να παρει μια σε 2-3 χρονια στην μιση τιμη και με τα προβληματα λυμενα?

Ασε που οσοι πηραν 3d δεν εχουν τι να δουν και ζητανε απο τους πωλητες στο πλαισιο να τους δωσουν κανα demo...

εγω παιδια μπορω να παρω παλι σε 2-3 χρονια,δεν εχω προβλημα να την αλλαξω,ουτε οικονομικο.οποτε να ενασ λογοσ που γινομαι....beta!!!