3μετρο Channel Master στη Θεσσαλονίκη!

Δυστυχώς ούτε εγω δεν έχω κάποια επαφή....
Είχα κάτι πλάνα να αγοράσω για μένα ένα παροπλισμένο τρίμετρο που δεν χρησιμοποιείται απο το τοπικό ΤΕΙ αλλά ένεκα... της ελληνικής γραφειοκρατίας δεν έχει προβλεφθεί για τα ΤΕΙ η πώληση εξοπλισμού (ούτε η ανταλλαγή που πρότεινα), οπότε στο τέλος το πιάτο θα κλαπει σίγουρα απο κάποιο γύφτο και θα πουληθεί για αλουμίνιο χωρίς το ΤΕΙ να πάρει τίποτε (οχι ότι δεν το είχατε φανταστεί...)!
Σκέφτηκα ακόμη και να το κλέψω ο ίδιος πριν προλάβουν άλλοι αλλά...δεν τόχω στο αίμα μου!

Αστα Φιλιππε, μια απο τα ιδια με δω. Πολλες μεγαλες κεραιες η μενουν αχρησημοποιητες η πανε νωρις η αργα για τα σιδερα. Μονο με μεσον μπορεις να προμηθευτεις καμια κυριως απο τοπικα κεντρα καλωδιακης. Αλλα να κλαπει καμια αυτο δεν τ' ακουσα ακομα. Πιο πολυ ερχονται οργανωμενες συμμοριες απο την Ανατολικη Ευρωπη και μαζευουν οτι βρουν αφυλακτο μπροστα τους.

Αστα Φιλιππε, μια απο τα ιδια με δω. Πολλες μεγαλες κεραιες η μενουν αχρησημοποιητες η πανε νωρις η αργα για τα σιδερα. Μονο με μεσον μπορεις να προμηθευτεις καμια κυριως απο τοπικα κεντρα καλωδιακης. Αλλα να κλαπει καμια αυτο δεν τ' ακουσα ακομα. Πιο πολυ ερχονται οργανωμενες συμμοριες απο την Ανατολικη Ευρωπη και μαζευουν οτι βρουν αφυλακτο μπροστα τους.

Στην Ελλάδα οτιδήποτε ειναι σιδερένιο και ακόμη καλύτερα αλουμινένιο τα τελευταία 2-3 χρόνια το έχουν κατακλέψει! Πρόσφατα διαβάσαμε ότι κλέψανε στην Πελοπόννησο ολόκληρα βαγόνια τραίνων, τα οποία τα τεμαχίζανε με την ησυχία τους και στα χωριά τους έβλεπαν να τα παίρνουν χωρίς να υποπτεύονται (λεει) τίποτε...Αν το μαθουν οι γύφτοι που ειναι το πιάτο δεν θα επιβιώσει πάνω απο 2-3 μέρες! Το οικονομικό όφελος είναι μεγαλο και κανείς δεν αγγίζει τους κλεπταποδόχους, παρόλο που πιστεύω ότι ειναι πολύ εύκολο να βρεθούν...

γεια σας

υπάρχει και αλλο ενα τριμετρο Channel Master στη Θεσαλονίκη σχεδόν αχρησιμοποιητο σήμερα κατα καποια έννοια, σε μια χαμηλή ταράτσα ενός καταστήματος fastfood γνωστής φίρμας στη Θεσαλονικη. Παλιά επιαναν με αυτό το ακρως ποιοτικό και επαγγελματικό κάτοπτρο ( αντέχει σε ανεμο 180 km/h ), το αναλογικό MTV απο τον δύσκολο τότε ASTRA 1 (F ή Ε ) αν θυμάμαι καλα. Απλά δεν μπόρεσα να διακρίνω αν ειναι σταθερό ή κινητό.
Αν ενδιαφερεσαι ακόμα voreio-west μπορεις να το αποκτήσεις γιατι εκει ίσως να μην έχουν τη δημοσιουπαλληλική γραφειοκρατική αντίληψη των ΤΕΙ και ετσι να μη χρειασθεί καν να μπεις στο κόπο να "κλέψεις" κανενα υποδυέστερο αλουμινιένο DH ή άλλη μαρκα, αφού τέτοιο έχεις.
Αλλα και μ αυτό, τον 2D ( ολες τις συχνότητες του ) και τον ΤΗΟR δεν θα τους κατεβάζεις ( βέβαια τα καλά και ενδιαφεροντα ΗD του ΤΗΟR τα βλέπεις και με 80 cm ) .....

φιλικά

Last edited:
Αυτες ηταν εποχες οπου για ενα καναλι και μονο στηνοταν τοσο μεγαλες κεραιες και μαλιστα αριστης ποιοτητος. Αυτο που δεν καταλαβαινω ομως ειναι γιατι μετα απο τοσα χρονια δεν βρηκε αλλη χρηση. Νομιζω μια σταθερη 3μ στη Θεσ/κη την καλυτερη αποδοση την κανει σημερα στις 26Ε εφοσον μιλαμε για Ku αφου οι Astra 2D και Thor 6 K1 απαιτουν ακομα μεγαλυτερη.

γεια σας

υπάρχει και αλλο ενα τριμετρο Channel Master στη Θεσαλονίκη σχεδόν αχρησιμοποιητο σήμερα κατα καποια έννοια, σε μια χαμηλή ταράτσα ενός καταστήματος fastfood γνωστής φίρμας στη Θεσαλονικη. Παλιά επιαναν με αυτό το ακρως ποιοτικό και επαγγελματικό κάτοπτρο ( αντέχει σε ανεμο 180 km/h ), το αναλογικό MTV απο τον δύσκολο τότε ASTRA 1 (F ή Ε ) αν θυμάμαι καλα. Απλά δεν μπόρεσα να διακρίνω αν ειναι σταθερό ή κινητό.
Αν ενδιαφερεσαι ακόμα voreio-west μπορεις να το αποκτήσεις γιατι εκει ίσως να μην έχουν τη δημοσιουπαλληλική γραφειοκρατική αντίληψη των ΤΕΙ και ετσι να μη χρειασθεί καν να μπεις στο κόπο να "κλέψεις" κανενα υποδυέστερο αλουμινιένο DH ή άλλη μαρκα, αφού τέτοιο έχεις.
Αλλα και μ αυτό, τον 2D ( ολες τις συχνότητες του ) και τον ΤΗΟR δεν θα τους κατεβάζεις ( βέβαια τα καλά και ενδιαφεροντα ΗD του ΤΗΟR τα βλέπεις και με 80 cm ) .....

φιλικά

Σου έστειλα ΠΜ, με ενδιαφερει!
Παντως τον 2D (τα οριζόντια) τον κατεβάζω ήδη στην Καστοριά με DH 2.4 αν και εφόσον περάσουν στην στενή δέσμη του καινούργιου 1Ν μάλλον θα τα χάσουμε και όσοι τα βλέπαμε.....

Το 3μετρο Channel Master στη Θεσσαλονικη με LNB Invacom 0.3 θα κατεβασει την nordic δεσμη του Thor6.Μην ξεχναμαι οτι πολλοι με μεγαλα κατοπτρα στην Βορεια Ελλαδα ακομη και με τριμετρα με αλλες μαρκες κατοπτρων ειχαν προβληματα με την οριζοντια πολωση του Thor5,αρχικα, μετα εστρωσε και βγαινει και με 2,30 αλλα 3μετρο Channel Master στην Αθηνα τα εβγαζε απο την αρχη.

Το 3μετρο Channel Master στη Θεσσαλονικη με LNB Invacom 0.3 θα κατεβασει την nordic δεσμη του Thor6.Μην ξεχναμαι οτι πολλοι με μεγαλα κατοπτρα στην Βορεια Ελλαδα ακομη και με τριμετρα με αλλες μαρκες κατοπτρων ειχαν προβληματα με την οριζοντια πολωση του Thor5,αρχικα, μετα εστρωσε και βγαινει και με 2,30 αλλα 3μετρο Channel Master στην Αθηνα τα εβγαζε απο την αρχη.

Δεν ισχύει για Thor 6 βόρεια δέσμη μέχρι στιγμής. Εχω βέβαια μία αναφορά απο τρίμετρο μόνο για τις dvb-s συχνότητες με οριακή λήψη και με πολύ λεπτομερή μικρορρύθμιση και ειδική χοάνη, αλλά σε κινητό πιάτο ειναι ανέφικτο (και μέχρι τωρα δεν βελτιώθηκε το σήμα, αλλιώς κάτι θα πιάναμε και με 2.4μ καποια ώρα της ημέρας)

Φιλε βορειε εγω ειμαι σιγουρος για τα λεγομενα μου και νομιζω οτι πολυεστερικο
κατοπτρο και λεπτομερης μικρορυθμιση στις 0,85 μοιρες με το καταλληλο Feed horn θα δωσει σημα στο δεκτη μας.

Φιλε athensat, μηπως γνωριζεις και πως ειναι η σημερινη κατασταση του Astra 2D στην Θεσ/κη;

Τα τελευταια που δεν θυμαμαι αν ειχες γραψει εσυ Φιλιππε ειναι, πως απο τα 3.70μ και ανω ξεκιναν και σκανε μυτη αλλα παει πολυς καιρος και ο κατοχος της κεραιας ποτε δεν εδωσε παρον εδω.

Με 3μ αρα εμφανιστηκε ποτε εστω και μια συχνοτητα; Ως την Βεροια εβγαιναν παλια ολες οι οριζοντιες οπως ειχε γραψει καποιος κατοχος στο satleo. Καπου ανατολικοτερα χανοταν αυτο το sidelobe προφανως.

Χρηστο ο δορυφορος ειναι στο τελειωμα του αρα εχει χασει σε ισχυ.Επισης στην Ζακυνθο,στα Χανια και στην Αθηνα μεχρι το κεντρο απαιτει 4,50μ.Νοτιοτερα χανει
κι αλλο,στο Ηρακλειο θελει 6,2μετρα.Επισης το πρωϊ στην Αθηνα εχουμε μερικη ληψη του ΑSTRA 2D με 3,70μ.

Ενταξει, τα γνωριζω αυτα. Aπλως ενδιαφερομαι για την σημερινη κατασταση στην Θεσ/κη ασχετα αν σε λιγο θα αλλαξουν τα δεδομενα με τους 1N/2E/F/G.

Μολις μπει ο 2G σε υπηρεσια θα πεσει πολυ κλαμα.Λενε οτι στην Oλλανδια η απαιτηση θα ειναι για 1.10μ.

Φιλε βορειε εγω ειμαι σιγουρος για τα λεγομενα μου και νομιζω οτι πολυεστερικο
κατοπτρο και λεπτομερης μικρορυθμιση στις 0,85 μοιρες με το καταλληλο Feed horn θα δωσει σημα στο δεκτη μας.

Εχεις καποια συγκεκριμένη αναφορά;
Το πολυεστερικό channel master ειναι 4 τεμαχίων και παρότι ειναι ενα πολύ καλό πιάτο δεν ειναι καλύτερο απο το μονοκόμματο τρίμετρο που ανέφερα (με την οριακή λήψη μόνο σε dvb-s στον Θωρ6), που αν δεν μπόρεσε περισσότερα το άτομο που το έχει με τις πατέντες που γνωρίζει...θεωρω πως δεν θα μπορεσει άλλος!
Μη ξεχνάς ότι και ο Γαβρηλος (gabkon) στην Νεα Χαλκηδόνα (20 χλμ απο Θεσ/νικη) με τρίμετρο Aris (εστω με τα φτερα) και παρα το παίδεμα δεν έχει καταφερει να βγαλει την παραμικρή συχνότητα καμία ώρα της ημέρας (γι αυτό και αγόρασε το τετραμετρο που δυστυχώς δεν έστησε ακόμη...)
Δεν αποκλειω βέβαια να δώσει καποιο οριακό σήμα καποιες ώρες το τριμετρο τσανελ μαστερ, αλλά νομίζω πως και πάλι δεν θα μπορούμε να μιλάμε για λήψη...

Μολις μπει ο 2G σε υπηρεσια θα πεσει πολυ κλαμα.Λενε οτι στην Oλλανδια η απαιτηση θα ειναι για 1.10μ.

Ποιοι λενε τετοια πραγματα; Γνωριζουμε οτι υπαρχουν δεσμες οι οποιες πεφτουν πολυ αποτωμα ομως αναρωτιεμαι πως θα καταφερουν να καλυπτεται η Αγγλια με zone 1 minidish και η γειτονικη Ολλανδια να θελει >1μ. Κι εγω παντως περιμενω να αποκλειστει οσο περισσοτερος κοσμος γινεται εκτος IRL/GB.

Πανω στην ερωτηση μου για τις σημερινες συνθηκες στην Θεσ/κη να υποθεω πως δεν εχεις καμια εξασφαλισμενη πληροφορηση;

Ο Γαβρηλος εχει 3μετρο DH.Πολυ καλο κατοπτρο,μπορει να μας δωσει πληροφοριες επι του πιεστηριου για τον Αstra 2D.Για τον Thor 6 απεχει 1db απο
τα λεγομενα του.Ενδεχομενως με μικρορυθμιση του κατοπτρου,γιατι ειναι κινητο
εστω και οριακα μπορει να βγει,σιγουρα θελει και βοηθεια απο πεδιομετρο.

Χρηστο καλημερα.
Εχω αναφερει και παλιοτερα οτι εχω πληρη ληψη των οριζοντιων του astra 2d ολη τη μερα με μικρα σπασιματα μονο το βραδυ στις πιο ψηλες συχνοτητες.Φυσικα δεν εχω μηχανημα τωρα να δοκιμασω διοτι εχω πουλησει τον dm8000 αλλα πριν 1 μηνα ειχα ελενξει και δεν υπηρχε διακιμανση.Τωρα ο thor6 ειναι μια πικρη ιστορια και οτι και αν εχω δοκιμασει εγω και ο χαλκηδονας δεν καναμε τπτ.Φιλιππε σου ειχα πει και την αλλη φορα αν θες το 3μ dh το δινω.
gab

Χρηστο καλημερα.
Εχω αναφερει και παλιοτερα οτι εχω πληρη ληψη των οριζοντιων του astra 2d ολη τη μερα με μικρα σπασιματα μονο το βραδυ στις πιο ψηλες συχνοτητες.Φυσικα δεν εχω μηχανημα τωρα να δοκιμασω διοτι εχω πουλησει τον dm8000 αλλα πριν 1 μηνα ειχα ελενξει και δεν υπηρχε διακιμανση.Τωρα ο thor6 ειναι μια πικρη ιστορια και οτι και αν εχω δοκιμασει εγω και ο χαλκηδονας δεν καναμε τπτ.Φιλιππε σου ειχα πει και την αλλη φορα αν θες το 3μ dh το δινω.
gab

Προφανώς και με ενδιαφερει το πιατο σου Γαβρηλο αλλά...
1.Δεν ξερεις ακόμη ποτε θα βαλεις το 4μετρο (αλλαξε κατι;)
2.Τα μεταφορικά θα μου στοιχίσουν πολλά. Σκεψου ότι το τριμετρο στα ΤΕΙ είναι επίσης DH, σε απόσταση 1 χιλιομέτρου και ούτε απο το σπίτι μου και για την μεταφορά του (αν το έπαιρνα) θα χρειαζόμουν πάνω απο 100 ευρώ μέχρι να το φέρω στο σπίτι μου....
Μπορούμε να το συζητησουμε πάντως..
Παρεπιμπτόντως η πρώτη τιμή για τον 7020HD που περιμένεις και που εμαθα απο Αγγλία είναι στις 550 λίρες, δηλαδή κάπου 640 ευρώ, δηλαδή αρκετά αρμυρή!

Σ' ευχαριστω Γαβριηλ. Ωστε ο μισος 2D κατεβαινει εστω και οριακα. Αυτες οι καθετες ομως λες και εισαστε κατω απο μια μαυρη τρυπα. Η ερωτηση απο ποσο και ανω ξεκιναν να βγαινουν στη Θεσ/κη φαινεται πως για παντα θα μεινει αναπαντητη.