3R USB by Ideon Audio

1) Δηλαδη αν επερνα τα audiengine a5+ η τα jbl 305 που εχουν προτεινει κατα καιρους φιλοι θα ηταν υπςρβολη ?
2) γιατι μιλας τοσο υποτιμητικα για τα taga, τα εχεις ακουσει? Και εχεις αποψη, η δε σου καθεται καλα το ονομα??? Για φερε μου με 350 ευρω ηχεια και ενισχυτη, να δουμε απο ποιοτητα. Και ο ενισχυτης που εχω δεν λεει και πολλα, τον εχω ακουσει με αλλους και μου χε πεσει το σαγονι αλλα ο χωρος στο γραφειο ειναι περιορισμενος.
3) Και για 12 τετραγωνικα δηλαδη τι οριο οικονομικο θα πρεπε να βαλω συμφωνα με την εμπειρια σου. Και αν δωσεις παραπανω και παρεις αισθητη διαφορα στη ποιοτητα ειναι υπερβολη ?

Και αν το δικο μου ειναι υπερβολη, 30 και 40.000 για σαλονι σε μηχανηματα τι ειναι?

Το θεμα ειναι στο budget που μπορουμε να διαθεσουμε να παρουμε το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα και να γουσταρουμε τη μουσικη που ακουμε, στον εκαστοτε χωρο.

Εντελως φιλικα και γω, προσπαθω να καταλαβω το συλλογισμο σου.
Και για το γραμμικο που προτεινε ο φιλος εγω το παιρνω σαν συμβουλη, εμπειρια, γνωση, δεν σημαινει οτι το εκανα.

Last edited:
Σε ενα αυτοκινητο θα εβαζες ζαντες που κοστιζουν τα 3/4 της τιμης του αυτοκινητου; καποιοι το κανουν....προσωπικα το θεωρω υπερβολη.

Ετσι και στα ηχοσυστηματα.Απο κει και περα το ποσα θα διαθεσεις δεν εχει να κανει με το οτι ειναι υπερβολη(εαν και για καποιους ακομα και αυτο ειναι. για παραδειγμα εχω μισθο 600 ευρω τα 500ευρω θα τα δωσω για συστημα...υπερβολη!) Αλλα εγω αναφερθηκα σαν υπερβολη στο που θα τα διαθεσεις. Δλδ δυο ατομα θελουν να δωσουν 10.000ευρω ο καθενας για να αγορασει ενα συστημα. Ο ενας παει και αγοραζει πολυ ακριβα καλωδια πολυ ακριβο ντακ και του περισευουν τα μισα και λιγοτερα για ενισχυτες και ηχεια. Ο αλλος φροντιζει χωρο οσο μπορει με καποια χρηματα μετα διαθετει τα υπολοιπα για ενισχυτη και ηχεια και αφηνει ενα 1000ευρω για τα καλωδια και ντακ. και οι δυο δωσαν 10.000 ευρω αλλα ο 1ος για μενα εκανε υπερβολη διοτι εδωσα πολλα παραπανω για περιφερειακα πραγματα. Απλα πας βημα βημα. Πρωτα χωρος...μετα ηχεια μετα ενισχυτη μετα dac και υστερα γραμμικα τροδοτικα,στηριξη,καλωδια και τετοια.το κερασακι στην τουρτα που λενε.

Δεν μιλησα υποτιμητικα ουτε για σενα ουτε για τα ηχεια σου. Και εγω εξαλλου δεν εχω τοσο καλο συστημα. Απλα δεν μ αρεσει να εκφερεται αποψη του στυλ παρε κανε. Δεν μ αρεσει να επηρεαζουν καποιον που ισως να μην ξερει με αυτον τον τροπο. Ο τροπος με πειραξε. Στην περιπτωση που καποιος ειναι πιο ευθουσιωδης επηρεαζεται οσο να ναι. Εσυ καλα κανεις δεν και επηρεαζεσαι τοσο οσο λες. Και οταν ειπα οτι δεν αξιζει το εννοουσα με την σημασια του αυτοκινητου που αναφερα πιο πανω.

Τωρα απο κει και περα οτι θες να κανεις στο συστημα σου εσυ θα το αποφασιζεις. Απλα το να δωσεις 400ευρω πανω κατω για το 3r και για ενα γραμμικο τροφοδοτικο....θα ηταν για μενα χειροτερη αγορα απο το να δωσεις 400ευρω για εναν καλο ενισχυτη.

ειμαστε οφ τοπικ αλλα θα σου απαντησω τα λιγα που ξερω. Τα χρηματα που θα δωσεις εσυ θα τα ορισεις. Ο ογκος των ηχειων που εχεις ειναι μια χαρα για τα 12τμ και για το γραφειο. Οποτε εαν σου αρεσει το ηχητικο αποτελεσμα μενεις σε αυτα. Μπορεις να βαλεις βασεις στα ηχεια σου ή ακομα καλυτερα απο θεμα πρακτικοτητας και φθηνοτερης λυσης ενα υλικο που που φωλιαζει το ηχειο και δεν μεταφερει τον ηχο στο γραφειο. Το dac σου ειναι οκ μην το αλλαξεις κατι αλλο το θεωρω υπερβολη,τα ηχεια σου εαν σου αρεσουν πολυ και τα λατρευεις κρατα τα...και μετα μπορεις να ασχοληθεις με τον ενισχυτη και ξεμπερδευεις. Καλωδια φθηνα τυπου belden,mogami ή εκτος εαν εχεις κατι που σου αρεσει ηδη. Τελος μπορεις να βαλεις πανελ στον χωρο (εαν γινεται) τα οποια ειναι πολυ φθηνα...το που θα σου πουν απο εδω παιδια που εχουν τρομερη εμπειρια δεν ειμαι ο καταλληλος.

ετσι με ολα αυτα πιστευω θα εχεις διαθεσει με τον καλυτερο τροπο τα χρηματα σου ωστε να εχεις ενα ταπεινο ολοκληρωμενο συστημα...που και παλι μπορεις να μεινεις οπως εισαι ή να κανεις μερικα απο αυτα. και μετα ασε τις αναβαθμισεις και ακου μουσικη.

ps : δοκιμασε να βαλεις κατι βαρυ (2 κιλα το λιγοτερο) πανω στο dac και κανε δοκιμη.Καλου κακου αναμεσα στο βαριδιο και στο dac βαλε μια πετσετα ή κατι αλλο τελος παντων.δεν κοστιζει κατι. Επισης δοκιμασε να βαλεις καποιο βαριδιο και στο 3r. Εγω το δοκιμασα και καθαρισαν οι ψηλες συχνοτητες.

και κατι αλλο...

αυτος που εχει δωσει 30.000 ευρω για σαλονι οπως ανεφερες...για μενα εχει κανει υπερβολη. Οχι γτ εδωσε 30.000ευρω μπορει να τα χε για πεταμα... αλλα γτ το 60% ειναι ο χωρος και οχι τα μηχανηματα. Εαν παμε παλι στο παραδειγμα με τα αυτοκινητα....ειναι σαν να λες θα παρω πορσε και θα το εχω στο χωριο μονο.

Επισης να ξερεις πως και εδω υπαρχουν ατομα χομπιστες αλλα και αλλοι που παραλληλα θελουν να πουλησουν και αλλοι να προωθησουν κτλ. Εμενα μου χει τυχει πολλες φορες σε μαγαζια να με ψαρευουν για να δουν ποιος ειμαι.Εγω ειμαι χομπιστας και σαν χομπιστας μη εμπειρος δε, θα σου πω πως εχω κανει δοκιμη το 3r σε 2 συστηματα (το ενα ηταν το δικο μου) και σε συγκριση με το ifi iusb οι διαφορες ηταν μικες αλλα εμφανεις. Το ifi ειναι πιο μπροστα αλλα μιλαμε για την τριχα ετσι; Επισης σαν χομπιστας θα εκφερω γνωμη και για τα συγκεκριμενα ελληνικα προιοντα που σεβομαι....αλλα η γνωμη ειναι γνωμη ακομα και εαν ειναι κακη.απλα δεν καταλαβαινω τον λογο (βασικα καταλαβαινω) γτ τοσος ντορος. Οταν το iusb κανει 220ευρω και το αλλο 200ευρω χωρις την μεταπωλιτικη αξια του ifi, ε δεν μπορω να την επικροτω. Ποσο μαλλον οταν η ποιοτητα κατασκευης δεν εχει καμια τυχη με αυτη του Ifi και οταν το κοστος για να φτιαχτει ειναι λιγοτερο απο τα μισα μην πω το 1/3 της τιμης του και απλα επειδη κανει σχεδον την δουλεια και πουλιεται ...βαζουν την τιμη λιγο πιο κατω απο το ifi. Οπως και με το ayazi. To πουλανε στο διπλασιο απο το κοστος κατασκευης. Θα μου πεις αυτο δεν γινεται και με τα επωνυμα.Ναι...αλλα εφοσον μιλαμε για ελληνικο και περιμενουν την στηριξη μας θα μπορουσαν να μην εχουν τοσο υπερβολικες τιμες. Γνωμη μου ετσι; καμια επιθεση :)

Δηλαδή Νίκο επειδή είναι κάτι Ελληνικό πρέπει να το παίρνουμε με έκπτωση επειδή είμαστε Ελληνες; Οι άλλοι κατασκευαστές και δη του ifi ξέρεις πόσο τους κοστίζει και αντιστοίχως πόσο "παραπάνω" πουλάνε;
Και αυτό το παραπάνω ξέρεις με τι γνώμονα μπαίνει; Τι κριτήρια έχει πίσω του; Βάζουν χ παραπάνω επειδή τόσα τους λείπουν ή επειδή υπάρχει μια λογική πίσω του;
Ο Ελληνας κατασκευαστής από κι ώς που ξέρεις πόσο παραπάνω πουλάει και πόσο του κοστίζει η κατασκευή;
Επίσης ποιός είσαι εσύ που θα ορίσεις πόσο θα πουλάει κάποιος; Γνωρίζεις πόσο εξαργυρώνει κανείς τον κόπο και τον ιδρώτα που χει ρίξει για να βγάλει κάτι στην παραγωγή;

Τέλος πάντων, φιλικά στα λέω αυτά και δε θα έλεγα και τίποτα αλλά οι 3 τελευταίες γραμμές σου με κάνανε να θέλω να τα γράψω αυτά. Γιατί όταν βλέπουμε μια χ τιμή σε κάτι το ξένο ή πιο γνωστό αυτομάτως θεωρούμε οτι το αντίστοιχο ελληνικό πρέπει να ναι οπωσδήποτε φθηνότερο; Σε τελική ανάλυση το ακούμε και κρίνουμε αν στα λεφτά που ζητάει παίζει αντίστοιχα καλά ή κακά με τον ανταγωνισμό και αποφασίζουμε.

Οχι δεν θα πρεπει να παιρνεις εκπτωση επειδη εισαι ελληνας ή αλλης εθνικοτητας. Αλλα ουτε επειδη εισαι ελληνας να εκμεταλευεσαι (δεν εννοω οτι καποιος εκμεταλευεται γενικα αναφερομαι).
Δεν γνωριζω ποσο τους κοστιζει αλλα συγκρινω αποτελεσμα και κατασκευη. Οταν το ifi ειναι ανωτερο σε αποτελεσμα και σε κατασκευη (ειδικα εκει) δεν βρισκω λογω να παρω το 3r.
O γνωμονας ειναι ευκολος να βρεθει οταν το μαμπο καποτε που ειχε γινει ντορος εκανε σχεδον να μισα χρηματα.θυμασαι; και μην μου πεις αυτο ειναι αλλο πραγμα εκει βασιζεται απλα εχει καποιες βελτιωσεις (γνωμη μου)....που ενας γνωστης μπορει να καταλαβει οτι οι βελτιωσεις αυτες παλι δεν δικαιολογουν το τρελο ποσο (κατα την γνωμη μου κ παλι).

Δεν θα ορισω εγω την τιμη σιγουρα. Αγοραστης ειμαι απλα και κρινω.Μπορει να ειμαι και λαθος.δεν ειπα οχι.

ακριβως και εγω αυτο ειπα, συγκρινα βαση ανταγωνισμου φιλε μου.

Βρε μην ασχολείστε.... το 3R είναι η καλύτερη υλοποίηση που κυκλοφορεί στην κατηγορία του και τιμολογιακά είναι πολύ εντάξει. Το κόστος υλικών μόνο να σκεφτεί κανείς και βγαινουν τα κουκιά.

Για τις ακουστικές αναλύσεις και οι παραλληλισμοί με.αυτοκίνητα, σαλόνια και ετω δεν ξερω τί αλλο, επιτρέψτε μου να γελώ γοερά πίνοντας φρεντο στο νησί...

Σας μερσώ (όπως θα έλεγε και μια ψυχή)

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πάντως κάνει δουλειά το μηχανάκι και δεν είναι υπερβολή να λέγεται αυτό.
Ίσως επειδή η κατηγορία του μηχανήματος είναι ιδιαίτερη να θεωρεί ο φίλος παραπάνω ότι είναι αχρείαστο.
Εντάξει, εννοείται οτι άλλοι κρίκοι στην αλυσίδα είναι σημαντικότεροι, αλλά αν κάποιος έχει κατασταλάξει σε ένα σεταπ με το οποίο είναι ευχαριστημένος, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα να το προσθέσει κι αυτό...
Ειδικά σε μένα, σε δύο DACs που άλλαξα (iFi Nano και TEAC UD-301) οι διαφορές ήταν ακουστές... Και δεν είμαι καθόλου audiophile!

Το σεταπ μου:
PC (Foobar) > USB 2.0 καλώδιο 1μ, Supra > 3R > USB 2.0 καλώδιο 30cm > TEAC UD-301 > XLR καλώδια 2μ, Oyaide > Ενεργά Focal Alpha 65

Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

Οχι δεν θα πρεπει να παιρνεις εκπτωση επειδη εισαι ελληνας ή αλλης εθνικοτητας. Αλλα ουτε επειδη εισαι ελληνας να εκμεταλευεσαι (δεν εννοω οτι καποιος εκμεταλευεται γενικα αναφερομαι).
Δεν γνωριζω ποσο τους κοστιζει αλλα συγκρινω αποτελεσμα και κατασκευη. Οταν το ifi ειναι ανωτερο σε αποτελεσμα και σε κατασκευη (ειδικα εκει) δεν βρισκω λογω να παρω το 3r.
O γνωμονας ειναι ευκολος να βρεθει οταν το μαμπο καποτε που ειχε γινει ντορος εκανε σχεδον να μισα χρηματα.θυμασαι; και μην μου πεις αυτο ειναι αλλο πραγμα εκει βασιζεται απλα εχει καποιες βελτιωσεις (γνωμη μου)....που ενας γνωστης μπορει να καταλαβει οτι οι βελτιωσεις αυτες παλι δεν δικαιολογουν το τρελο ποσο (κατα την γνωμη μου κ παλι).

Δεν θα ορισω εγω την τιμη σιγουρα. Αγοραστης ειμαι απλα και κρινω.Μπορει να ειμαι και λαθος.δεν ειπα οχι.

ακριβως και εγω αυτο ειπα, συγκρινα βαση ανταγωνισμου φιλε μου.

Δεν έχει σχέση το mambo, που ήταν και θα παραμειίνει είναι DAC (diy χωρίς τροφοδοσία), με το 3R USB που είναι ένα έτοιμο προϊόν το οποίο λειτουργεί ως αναγεννητής/βελτιωτής σήματος της διεπαφής USB.
Το γενονός ότι και τα δύο αποτελούν δημιουργίες του ιδίου σχεδιαστή, ή της ίδιας ομάδας σχεδιαστών, μόνο υπερήφανους μπορεί να μας κάνει.
Eιδικά για τον Βασίλη Τούνα, που είναι και αγαπητό μέλος του avclub.gr (Vasilis-T), μόνο καλά λόγια μπορώ να σας μεταφέρω.

Το 3R απογιώνεται και με τη χρήση καλωδίων USB της Wireworld, με custom 0.30 ή 0,50 του μέτρου!!!
Starlight7
Ultraviolet7 και για τους μερακλήδες Platinum7!!!!

Στο συγκριτικό που ανεβασες Γιώργο, υπάρχει και ένα καλώδιο πολύ ακριβότερο του platinum7.

The Kubala-Sosna Research LLC Realization USB Cable
At $3500 for a 1 meter run, this is certainly the most expensive USB cable I have reviewed and among the best sounding. The funny thing is that the Platinum Starlight 7 and the Realization could not be more different sounding; and because of their different overall sonic characteristics, the most difficult cables to compare. While both cables excel at their ability to unravel complex musical passages, the Kubala-Sosna is more laid-back in its sonic presentation and sounds very different from the up-front sound of the Platinum Starlight 7. The Realization does have the most gorgeous analog-like midrange of any cable that I have heard. The Wireworld with its forward projection at first seems more detailed, but one soon realizes that the Realization is allowing one to hear the same overall detail. I do think that the Platinum Starlight 7 is a little quieter and renders micro dynamic aspects of the music in a clearer fashion than the Realization. Both USB cables are able to deliver a wide and deep soundstage that few USB cables can match
Read more at https://www.audiostream.com/content...atinum-starlight-7-usb-20#RP5LQpIIQKYPF13W.99

Ωστόσο, ένας από τους βασικούς ρόλους του 3R δεν είναι τελικά να εκμηδενίσει και τις διαφορές μεταξύ των USB καλωδίων, ή μου ξεφεύγει κάτι που δεν διάβασα από την περιγραφή του προϊόντος ;