Στην αρχή θα πώ την εμπειρία μου με τα starlight 7. Είχα τα γνωστά belkin και δεν ανακτευομουνα καθολου με καλώδια, εβαλα και usb εκτυπωτη και ifi κλπ. Ε δεν ακουγα και διαφορές που να λες αλλαζω, περισσότερο θεωρώ ήταν placebo. Σε κάποια στιγμή φίλος ηταν σε αλλαγή καλωδίων usb, ειρήσθω εν παρόδω το συστημά του είναι φροντισμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, μου λέει θα το πακετάρω δοκίμασε το, να μην τα πολυλογώ δοκιμάζοντας το δεν ξαναβγήκε απο το σύστημα, δεν είναι θεμα τι έκανε, ολα είναι καλλίτερα, το dac ειναι το ταπεινό ifi nano, βέβαια η εισοδος usb του ifi είναι usb 3.0 το starlight 7 είναι usb 2.0, βρήκα μια χαρά την ησυχία μου. Βγαίνει 3R οπότε το παίρνω για δοκιμή αλλά χρειαζόμουνα ακομα ένα καλωδιο usb, οπότε ναι καλά καταλάβατε ο φίλος μου δανεισε ένα δικό του 3.0 οπότε η συγκριση έβγαλε πάλι αλλαγές ακόμα και το ifi nano επαιζε πιο oλοκληρωμένα με καλώδιο usb 3.0 οπότε παραγγέλνοντας starlight 7 usb 3.0 ο γιώργος απο λάθος μου στέλνει usb 3.0 για σκληρό δίσκο, δοκιμάσθηκε και εκεί ακόμα όσο απίστευτο και αν είναι υπήρχε διαφορά αλλά δεν ενδιέτριψα παραπάνω και το επεστρεψα.
Οσο και αν λέμε, όσο και αν δεν υπάρχει λογική στα καλώδια usb, ethernet κλπ δυστυχώς το τελικό άκουσμα επηρεάζεται.
Τώρα το 3R δοκιμάσθηκε σε καλό και υπερφροντισμένο σύστημα όχι δεν έκανε ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ απλά η τιμή του είναι χαμηλή και λες δεν πειράζει, όμως στο ίδιο σύστημα όταν μπήκε το ifi με regenerator και purifier τιμή δεν θυμαμαι λίγο πάνω λίγο κάτω απο 500άρικο, έκανε διαφορά και παρέμεινε. Στο δικό μου κατά πολύ ταπεινότερο συστημα και κυρίως diy έκανε διαφορά και σε σύγκριση με την τιμή του παρέμεινε.
Οπότε θέλει δοκιμή και σε αυτό με βοήθησε ο Βαγγέλης Ρίτσος ο οποίος και μου το έστειλε για δοκιμή. Σε άλλο forum ζητησα απο τον κατασκευαστή αν υπάρχει σκέψη για αναβάθμιση του 3R σε usb 3.0, μου απάντησε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Τεσπα αυτός ξέρει περισσότερα αλλά ψυχολογικά και μόνο μάλλον ειναι καλλίτερα το usb 3.0.
Αυτές είναι προσωπικές εμπειρίες.