42" 9703 VS 42" 9803

Έχω δει πολλές φορές να διαφωνούν για τη ρύθμιση της τάσης στο χρώμα όπως επισήμανες και συ ότι γίνεται.Αυτός είναι και ο λόγος της αναφοράς μου αυτής.Και να σου πω και την αλήθεια μου και γώ προσωπικά έχω βρεθεί πρόσφατα σε μαγαζί γιατί ψάχνομαι για μία αγορά τελευταία και βρέθηκα να έχω δυο εικόνες μπροστά μου όπου μου άρεσε περισσότερο μία από τις δύο.Και έχει και γέλιο η συνέχεια γιατί ξαφνικά ο άνθρωπος του μαγαζιού μονολογεί ότι έχει κάνει λάθος ρύθμιση στο χρώμα και πάει να το διορθώσει και διορθώνει την εικόνα που μου άρεσε περισσότερο και την φέρνει να κάθεται στα ίδια επίπεδα με την δίπλα!Δεν αμφιβάλλω ότι έκανε σωστή ρύθμιση βάση των προτύπων ο άνθρωπος γιατί ήξερε αλλά κατάλαβες τι θέλω να σου πω.Τώρα το ερώτημα είναι αν διαλέγεις με το γούστο ή τα πρότυπα.Σε ευχαριστώ πάντως φίλε Γιώργο για την σωστή σου κατά τ'άλλα διόρθωση.-bye-

Στο τελευταίο σου μύνημα φίλε yperion δεν έχεις άδικο.Γι αυτό άλλωστε δεν κατάφερε να πουλήσει και όσο θα περίμενε παρά την εικόνα που προσφέρει.Και είναι κρίμα για την τεχνολογία αυτό.Το δήλωσα όμως ότι μιλάω υποκειμενικά γιατί είπα κατά την αποψή μου και από ότι έχω δει με το μάτι μου εγώ προσωπικά.

Τώρα το ερώτημα είναι αν διαλέγεις με το γούστο ή τα πρότυπα.

Φυσικά και η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση το προσωπικό γούστο και όχι με βάση τα πρότυπα. Η παρατήρηση μου αφορούσε την σύγκριση δύο τηλεοράσεων και όχι την επιλογή μεταξύ τους.

Έχουμε ξεφύγει αρκετά από το τόπικ, απλά θέλω να αναφέρω κάτι ακόμα όσον αφορά την "σωστή" εικόνα. Είμαι σχεδόν σίγουρος πως κάποιος που θα δει μια σωστά καλιμπραρισμένη τηλεόραση στον χώρο του και που θα αφεθεί λίγες μέρες ώστε να συνηθίσει την "σωστή" εικόνα, μετά δεν θα μπορεί να δει με τίποτα σε τηλεόραση με υπέρκορεσμένα χρώματα και υπερτονισμένη οξύτητα. Σε αυτή την περίπτωση το γούστο με τα πρότυπα σχεδόν ταυτίζονται.

Last edited:
Αυτή είναι μία πολύ ενδιφέρουσα παρατήρηση και αυτό θα κάνω και γω στο μέλλον Γιώργο.

Το θέμα είναι πως συνηθίζεις την σωστή εικόνα... Εγώ προσπάθησα να βάλω την Philips στο "θερμό" (που δεν είναι και τόσο θερμό, φιλιπς γαρ...) και ούτε μέρα δεν άντεξα... Γύρισε στο "κανονικό" και μόνο κόλλα δεν έβαλα, να μην ξαναλλάξει ποτέ :flipout:

Δηλαδή ούτε στην 9703 βελτιώθηκε το μαύρο. Ίσως να χειροτέρεψε κιόλας.
Μα καλά, δεν τα βλέπουν αυτά εκεί στην φίλιπς; Εγώ είχα ξεκινήσει για την 9732 και τελικά αγόρασα την 9731, επειδή είχε καλύτερο μαύρο. Αν η 9703 είναι και χειρότερη από την 9732, κλάφτα Χαράλαμπε...