42" 9703 VS 42" 9803

Re: Απάντηση: Re: 42" 9703 VS 42" 9803

Δεν ειμαι με καμια μαρκα , το τριπτυχο της σωστης επιλογης ειναι για εμενα ...

Σωστο μεγεθος - Βελτιστη αποδοση - λογικη τιμη

Η 42PFL9803 δεν ικανοποιει στα στανταρ μου γιατι εχει μικρο μεγεθος και ακριβη τιμη , η 47PFL9603 ομως ειναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 42" 9703 VS 42" 9803

Σε άλλα μπορεί να διαφωνούμε (ή να έχουμε διαφωνήσει παλαιότερα) Γιάννη, αλλά σε αυτό δεν νομίζω να μπορεί να διαφωνήσει κανείς..!!!

Re: Απάντηση: Re: 42" 9703 VS 42" 9803

Δεν ειμαι με καμια μαρκα , το τριπτυχο της σωστης επιλογης ειναι για εμενα ...

Η 42PFL9803 δεν ικανοποιει στα στανταρ μου γιατι εχει μικρο μεγεθος και ακριβη τιμη , η 47PFL9603 ομως ειναι.

Μπορει σε προηγουμενο ποστ να εχω πει: οτι πληρωνεις παιρνεις, αλλα η διαφορα χρηματων της 47-9603 με την 47-9703 γυρω στα 500 ευρω και με λιγες διαφορες στα χαρακτηριστικα (σχεδον ιδιες) δεν δικαιολογειται.:AFADF0:

Καλησπερα σε ολους..πρωτο μου ποστ αν δεν κανω λαθος απλα ειδα και διαβασα ολα οσα γραφουν τα παιδια εδω και ειπα να πω και εγω την γνωμη μου...Πιστευω λοιπον οτι η καθε τηλεοραση εξυπηρετει την χρηση για την οποια την προοριζει αυτος που την παιρνει..καλα ολα τα τεστ , οι μετρησεις και τα σχετικα αλλα τι να το κανει καποιος να παρει την καλυτερη αμα δεν εχει blue ray η εστω αμα βλεπει ενα HD το μηνα?
Εγω ειμαι fan του ambilight και της philips..ειχα μια 37αρα με suround ambilight και την αλλαξα...Και πηρα αυτη που πραγματικα ειναι το κατι αλλο..την AUREA...και απο τοτε καταλαβα οτι μονο σε αυτη καταλαβαινεις το φαινομενο ambilight..ολες οι αλλες της philips καλες μεν αλλα αν βαλεις στο σαλονι σου μια AUREA μονο τοτε προκειται να καταλαβεις τι εστ πραγματικο ι ambilight...
Αυτα ομως ειναι γουστα...Οπως ειπε και καποιος προηγουμενως "ακου τα ματια σου"..Ολα τα αλλα για μενα ειναι περιτα!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: 42" 9703 VS 42" 9803

Τα 100 Hz στις LCD εχουν με τα 100 Hz των CRT δεν εχουν ουδεμια σχεση σαν λειτουργια και σαν αποτελεσμα.

Και μονο οτι το ανεφερες δειχνει οτι εχεις χασει πολλα επεισοδια σε θεματα τεχνολογιας.

Για πες μου εσύ τι ακριβώς είναι τα 100Hz; Η διαφορά μας είναι ότι εσύ διαβάζεις για την τεχνολογία από τα περιοδικά, εγώ την έχω σπουδάσει και συνεχίζω να μελετώ τη τεχνολογία από μέσα κι όχι από διαφημιστικά φυλλάδια...:guitarist:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 42" 9703 VS 42" 9803

Για πες μου εσύ τι ακριβώς είναι τα 100Hz; Η διαφορά μας είναι ότι εσύ διαβάζεις για την τεχνολογία από τα περιοδικά, εγώ την έχω σπουδάσει και συνεχίζω να μελετώ τη τεχνολογία από μέσα κι όχι από διαφημιστικά φυλλάδια...:guitarist:

Σου συνιστω να διαβασεις το πολυ κατατοπιστικο νημα του Γιωργου ωστε να ενημερωθεις....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385

Τελικά πρέπει να είμαι ο μόνος που έχει πάρει 9άρα Philips και την σκότωσα εγώ :flipout:

Προσωπικά δέχομαι ότι οι Philips έχουν πολύ καλή λήψη και επεξεργασία του PAL και πως το ambilight είναι ένα χαρακτηριστικό που σε κάποιους μπορεί να αρέσει, αλλά για τα δικά μου γούστα δεν ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 42" 9703 VS 42" 9803

Σου συνιστω να διαβασεις το πολυ κατατοπιστικο νημα του Γιωργου ωστε να ενημερωθεις....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=27385

Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις και το θεωρώ φυσιολογικό. Η ιδέα ήταν της φίλιπς και φυσικά η ίδια ιδέα εφαρμόζεται και στις LCD. Πολύ απλά δεν μπορεί να είναι το ίδιο κύκλωμα γιατί αλλάζει το μέσο. Για τις μετρήσεις απόδοσης στα 100Ηz δεν έβγαλες άχνα που η φίλιπς τις σκίζει με διαφορά, ειδικά τη sony.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 42" 9703 VS 42" 9803

Συγνωμη αλλα δεν μπορουμε να συνενοηθουμε για τον πολυ απλο λογο οτι δεν καταλαβαινεις η οτι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.

Για μετρησεις Philips εναντιον Sony δεν ξερω τι εννοεις αλλα ειδα την 9703 να παιζει HD κλιπακι της ιδιας της Philips και η W4000 που ειχαν λιγο πιο διπλα ηταν 2 κλασεις ανωτερη.-bye-

Για κοιταξε και τις βαθμολογιες των δυο τηλεορασεων απο το Βρετανικο και Αυστραλεζικο CNET:

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49298631,00.htm
http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49298409,00.htm

We had high hopes for the Philips 42PFL9703D, but a poorly performing 100Hz mode and some set-up quirks means the TV isn't quite the Bravia killer we first thought.

http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339290272,00.htm

The Sony Bravia 46W4000 offers exceptional image and sound quality at a reasonable price.

http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339289958,00.htm

Και φαντασου οτι η W δεν ειναι καν το κορυφαιο μοντελο της Sony. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 42" 9703 VS 42" 9803

Συγνωμη αλλα δεν μπορουμε να συνενοηθουμε για τον πολυ απλο λογο οτι δεν καταλαβαινεις η οτι κανεις οτι δεν καταλαβαινεις.

Για μετρησεις Philips εναντιον Sony δεν ξερω τι εννοεις αλλα ειδα την 9703 να παιζει HD κλιπακι της ιδιας της Philips και η W4000 που ειχαν λιγο πιο διπλα ηταν 2 κλασεις ανωτερη.-bye-

Για κοιταξε και τις βαθμολογιες των δυο τηλεορασεων απο το Βρετανικο και Αυστραλεζικο CNET:

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49298631,00.htm
http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030219,49298409,00.htm

We had high hopes for the Philips 42PFL9703D, but a poorly performing 100Hz mode and some set-up quirks means the TV isn't quite the Bravia killer we first thought.

http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339290272,00.htm

The Sony Bravia 46W4000 offers exceptional image and sound quality at a reasonable price.

http://www.cnet.com.au/tvs/lcd/0,239035307,339289958,00.htm

Και φαντασου οτι η W δεν ειναι καν το κορυφαιο μοντελο της Sony. -bye-

Εντάξει, κατάλαβα... Έμαθα για τις τηλεοράσεις και τη τεχνολογία τους. Θα πουλήσω την 9703 που μόλις αγόρασα και θα αγοράσω μία sony:BDGBGDB55:

οχι pioneer να παρεις!
παντα υπαρχει χρονος να διορθωσεις ενα λαθος που εκανες!!
ειτε στις 42 ειτε στις 50 ιντσες ξεκινανε εκει που τελειωνουν οι αλλες τηλεορασεις....ειτε μας αρεσει ειτε οχι! period

Σήμερα είδα την 9803 να παίζει ένα demo της Philips. Για την εικόνα δεν βγαίνουν συμπεράσματα, αλλά το βουρτσισμένο αλουμίνιο του πλαισίου δείχνει πολύ όμορφο και ποιοτικό.

Πάντως ακόμα δεν μπορώ να χωνέψω το γεγονός πως η Philips τιμολογεί ακριβότερα την 9903 (+500 για 42 ίντσες είναι σημαντικό ποσό).

Aν πηρες την 42αρα η πωληση ακουγεται σαν μια πολυ καλη κινηση.

Ακομη και αν οικονομικα δεν μπορει να φτασει κανεις το απολυτο των Pioneer Kuro LX , υπαρχουν εξισου καλες (αν οχι καλυτερες) και μεγαλυτερου μεγεθους LCD (oχι απαραιτητα μονο Sony) απο την 9703 στην ιδια τιμη.

Θα θέσω και γω την αποψή μου για να μη μιλήσω απρόσωπα και χαρακτηριστώ ως υποστηρικτής κάποιας εταιρείας.Η sony φοράει θα έλεγα καλύτερο πάνελ με αποτέλεσμα καλύτερο μαύρο και καλύτερη διαχείρηση hd σημάτων hd με περισσότερη αίσθηση ανάλυσης στην εικόνα.Από την άλλη η philips έχει καλύτερα ηλεκτρονικά πάνω της με αποτέλεσμα να είναι καλύτερη σε sd σήματα και κίνηση.Επίσης βλέπεις μεγαλύτερη οξύτητα στην εικόνα της αλλά και με την γνωστή τάση σε πιο ψυχρά χρώμματα σε σχέση με τη sony.Eίναι καθαρά θέμα γούστου!Όσο για το ambi έχω φίλο που του αρέσει τόσο πολύ στη δικιά του που ποδόσφαιρο δεν βλέπει πουθενά πλέον χωρίς αυτό.Η philips λοιπόν θα το κοστολογίσει ακριβά αφού το χει μονοπώλιο όπως θα έκανε κάθε εταιρεία αν είχε για παραδειγμα τα 100hz μόνη της.Στο παρελθόν μάλιστα (εποχή 9830) τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.Σιγά σιγά όμως αρχίζει η philips μια ανάκαμψη στην κατάσταση των τιμών της βγάζοντας μεγάλη γκάμα τηλεοράσεων για όλα τα γούστα.Αν θυμάστε η 9732 που ανήκε και στα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας μπορεί να έχανε στα σημεία από την X3500 όσον αφορά την εικόνα και μόνο αλλά με την sony να είναι λίγο πιο ακριβή.Η 47pf9603 η ίδια εικόνα με την 9703 δεν νομίζω να ναι πια και τόσο ακριβή στα 2100.Αν ναι τότε η loewe ή η beovision τι είναι βρε παιδιά?Για θέμα αντιπροσωπείας είμαι κατά της sony λόγω αυτού του τουπέ που την χαρακτηρίζει.Όσο για pioneer είναι μια hi end εικόνα με την ανάλογη τιμή με μια τεχνολογία όμως που όλο και πλησιάζεται σε επιδόσεις από τις lcd και σε λίγο καιρό με την εξέλιξη των led ίσως και να ξεπεραστεί.
Ορίστε όμως που παρασύρθηκα και γω τώρα και ενώ έχει κάνει ο φίλος μας μια ξεκάθαρη ερώτηση δείχνοντας κατασταλαγμένος εμείς αντίθετα τον μπερδεύουμε αντί να τον βοηθάμε.Είναι σαν να αναρωτιέται κάποιος να φάει μήλο ή αχλάδι και να του λέμε εμείς αν έχει δοκιμάσει πορτοκάλι και να μαλώνουμε κιόλας με γνώμονα τα δικά μας γούστα.Ε στο τέλος θα του κοπεί η όρεξη του παιδιού!Και γιατί να μαλώνουμε για εταιρείες δεν καταλαβαίνω.Επίσης δεν είναι σωστό να λέμε σε κάποιον που μόλις έχει αγοράσει μία tv να πάρει μια άλλη επειδή αρέσει σε εμάς μη σεβόμενοι την δικιά του επιλογή.Και αυτό είναι γνώμη μου με σεβασμό σε όλη τη παρέα.
Εγώ λοιπόν στον τίτλο βλέπω 9703 vs 9803 στις 42 και λέω ότι η 9803 έχει ανώτερη εικόνα από την 9703 λόγω της τεχνολογίας της με καλύτερο μαύρο, υψηλότερο κόντραστ,πιο γεμάτα χρώμματα και ακόμα καλύτερη κίνηση χωρίς όμως ακόμα να είναι και τόσο τραγικές οι διαφορές αν υπολογίζεις και τα χρήματα.Για το ασημί φινίρισμα θα κάνω μία μικρή ενσταση αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου.Τα χρήματα αν τα έχεις τα δίνεις.Το αντίτιμο για το πόσο καλύτερο είναι κάποιο προιόν πάει ανάλογα με την τρέλα του καθενός.Αν όλοι κοίταζαν το value for money δεν θα υπήρχε hi end!Άλλοι δίνουν τα διπλά και τριπλά για να πάρουν 10% καλύτερη απόδοση.Δεν είναι χαζοί απλά κάνουν την τρέλα τους πράξη.Αυτή είναι η ουσία και η τρέλα δεν είναι για να την κοροιδεύουμε αλλά για να την θαυμαζουμε!

Θα θέσω και γω την αποψή μου για να μη μιλήσω απρόσωπα και χαρακτηριστώ ως υποστηρικτής κάποιας εταιρείας.Η sony φοράει θα έλεγα καλύτερο πάνελ με αποτέλεσμα καλύτερο μαύρο και καλύτερη διαχείρηση hd σημάτων hd με περισσότερη αίσθηση ανάλυσης στην εικόνα.Από την άλλη η philips έχει καλύτερα ηλεκτρονικά πάνω της με αποτέλεσμα να είναι καλύτερη σε sd σήματα και κίνηση.

Πως αποδεικνυεται αυτο?

θυμιζω οτι στην προηγουμενη γενια Philips (9732 , 9632 κτλ) η επεξεργασια εικονας μετετρεπε τα εισερχομενα σηματα 1080p σε 1080i και μετα με deinterlacing παλι σε 1080p!!!

Aυτο ισοδυναμει με το να παει καποιος στην Αγγλια μεσω Νεας Υορκης αντι απευθειας.

Και στην καινουργια γενια διαβαζω για hardware reset και lag λογω επεξεργασιας ενω ακομη και η λειτουργια των 100 Hz εχει δεχτει κριτικες.

Απο την αλλη αν καποιος θελει να παρει Philips λογω καλης διαχειρησης SD σηματων (που οντως ισχυει) δεν το θεωρω παραλογο αν και οι αλλοι κατασκευαστες εχουν πλεον πλησιασει επικινδυνα στον τομεα αυτο χωρις αντιστοιχα η Philips να εχει πλησιασει σε επιπεδα μαυρου και σε χρωματικη ακριβεια τους κορυφαιους του ειδους (κυριως Sony , Samsung και Toshiba).

Tελος υπαρχουν και καποιοι που αγοραζουν Philips μονο λογω ονοματος η επειδη βγαζει καλα ... Ιατρικα μηχανηματα αλλα αυτη την λογικη την θεωρω λανθασμενη.

Δεν διαφωνώ με το μύνημά σου φίλε yperion αλλά το αποτέλεσμα στο μάτι μετράει και το perfect pixel με το digital natural motion κάνουν την καλύτερη δουλειά τουλάχιστον μέχρι τώρα.Απλά το έθιξα επειδή ο φίλος που ρώτησε αρχικά θα χει μπερδευτεί λογικά με την όλη κουβέντα και εκεί που ήταν ταμείο που λένε με 2 μοντέλα στο μυαλό του τώρα θα είναι ξανά από την αρχή αν μας παρακολουθεί.Ειδικά στην τελευταία προτασή σου μαζί σου 100%!

Φίλε TONIOUS συμφωνώ με το μεγαλύτερο κομμάτι του προηγούμενου μηνύματός σου (#96), αλλά έχω και μια ένσταση.

Επίσης βλέπεις μεγαλύτερη οξύτητα στην εικόνα της αλλά και με την γνωστή τάση σε πιο ψυχρά χρώματα σε σχέση με τη sony. Eίναι καθαρά θέμα γούστου!

Σε μια αντικειμενική σύγκριση δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται υποκειμενικά κριτήρια. Τα χρώματα δεν είναι θέμα γούστου, υπάρχει σωστό και λάθος με βάση τα πρότυπα. Δέχομαι το γεγονός ότι σε κάποιον μπορεί να αρέσουν τα λάθος χρώματα ή η ψεύτικη οξύτητα, αλλά αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια σύγκριση. Με αυτή την λογική θα βγει κάποιος κάτοχος F&U και θα πει "σιγά την επεξεργασία της Philips ... εμένα μου αρέσει να βλέπω SD με θόρυβο και χιόνια". Στο θέμα των χρωμάτων η Sony έχει πάρει κεφάλι από τις υπόλοιπες LCD, κυρίως γιατί δίνει ότι καλύτερο μπορεί out of the box χωρίς να χρειάζονται εξεζητημένες ρυθμίσεις. Στο θέμα της ευκρίνειας/οξύτητας νομίζω πως βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Προσωπικά σε όσες Sony και όσες Philips έχω δει το ρυθμιστικό θα το είχα στην ελάχιστη τιμή του ή πολύ κοντά σε αυτή.

Δεν διαφωνώ με το μύνημά σου φίλε yperion αλλά το αποτέλεσμα στο μάτι μετράει και το perfect pixel με το digital natural motion κάνουν την καλύτερη δουλειά τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Γραφεις κατι που ειναι υποκειμενικο σαν να ειναι αντικειμενικο γεγονος.

Αληθεια το συτημα επεξεργασιας των Pioneer πως λεγεται ξερει κανενας?

Οι ανθρωποι πουλανε κορυφαια εικονα και οχι μαρκετινιστικα κολπα οποτε καν δεν ασχολουνται να το διαφημισουν "βαφτιζοντας" το...

Αλλοι που εχουν αναγκη να δικαιολογησουν την τσιμπημενη τιμη των τηλεορασεων βγαζουν και digital motion και pixel perfect και διαφορα αλλα...

Last edited: