42 ίντσες με 3D κ smart. LG 42LA660S ή Sony 42W805 ???

Κάθε υποκειμενική άποψη συνδέεται με την έννοια του συμφέροντος, εμπεριέχει διάφορα είδη συμφέροντος πχ. συμφέρον οικονομικό (ευκόλως εννοούμενο δεν επεκτείνομαι), συμφέρον προσωπικό (πχ. ικανοποίηση προσωπικής ματαιοδοξίας), συμφέρον εσώτερο (ικανοποίηση προσωπικού ψώνιου), κλπ. Άρα το συμφέρον δεν πρέπει να δαιμονοποιείται ούτε και να αφορίζεται συλλήβδην, είναι κινητήριος δύναμη συνήθως, αν ελλείπει επέρχεται συνήθως αδράνεια. Αν πάντως το συμφέρον συνδεθεί με την λογοκρισία που είναι αποθητική, όπως κάθε από καθέδρας εξουσία, τότε έχουμε όντως άσχημο συνδυασμό. Αυτό που είπα στο προηγούμενο ποστ και συγκεκριμενοποιώ στο παρόν ποστ είναι ότι το δικό σου είδος συμφέροντος σε ωθεί σε συνεχείς υποκειμενισμούς, ενω το δικό μου σε ελάχιστους.

Όλες οι απόψεις στην πραγματικότητα έχουν μια ισχυρή δόση υποκειμενικότητας. Εκτός αν κάποιος που δεν έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του κρύβεται πίσω από δήθεν αντικειμενικά γεγονότα ώστε να αυξάνει πλασματικά την αξία του.

Καταλήγω, για να προλάβω την λογοκρισία,και συμπεραίνω ότι τελικά οι δικοί σου συνεχείς, άκριτοι και άκρατοι υποκειμενισμοί είναι προϊόν ικανοποίησης ένος εσώτερού σου, καθόλα θεμιτού συμφέροντος.

Πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι πολύ καλή πλέον η προσπάθεια σου να αρθρώσεις σοβαροφανή έστω λόγο σε αντίθεση με τις ανάλογες περιπτώσεις του όχι τόσο μακρινού παρελθόντος.

Επανερχόμενοι στις TV, πραγματικά είμαι πολύ μπερδεμένος.
Οι ΤΕΛΙΚΕΣ "κυρίες" είναι Sony 42W805, LG42S660S και Panasonic 42ET60.

Αγοράζοντας τη Sony έχω ίσως χαμηλότερο value for money (λόγω τιμής) και αγοράζω τα ίδια με την LG αλλά καλύτερο επεξεργαστή, καλύτερη ευκρίνεια (σαφώς),μεγαλύτερη ανανέωση frames (σε κίνηση), δορυφορικό δέκτη και εγγραφη σε USB (pvr). Με 150 ευρώ παραπάνω. Και με +50 ευρω, αγοράζω μία ας το πούμε εξασφάλιση για 5 χρόνια. Θα είναι όμως έτσι?

Με τα ίδια λεφτά της LG παίρνω τη Panasonic που έχει λίγο καλύτερη εικόνα από τη LG, καλύτερη εικόνα, πο αργό smart και ίσως ρίσκο
με τη ανάκλαση καθώς έχω παράθυρο πίσω.

Και τέλος με τη LG παίρνω μια αξιοπρεπή TV, με κάποια μικρή θολούρα στη εικόνα (που και πάλι είναι οκ), καλύτερο Smart TV από τις τρεις, δορυφορικό δέκτη, όμως 50 ΗΖ και κρατάω τα 150 ευρώ για "παγωτό τις διακοπές".

Πο! ποοοο!!!! Έχω μπερδευτεί πολύ!

Τουλάχιστον βρε παιδιά, είναι τα παραπάνω σωστά που γράφω? (να μην αυτοαπροσανατολιστώ κιόλας)
Thanks προκαταβολικά!

Σωστά τα λες. Εγώ βασικά στην θέση σου θα αγόραζα την Panasonic (καλύτερος συνδυασμός τιμής/εικόνας/δυνατοτήτων). Εσύ όμως δίνεις τα λεφτά και άρα και αποφασίζεις.

Αυτό που λέει στο site της LG (στο tab με τα χαρακτηριστικα) ότι έχει "Micro Pixel Control (Local Dimming)" και αντίστοιχα στη Sony "Frame Dimming" δουλεύει στη πραγματικότητα βελτιώνοντας ουσιαστικά το contrast? Ή κατι άλλο?

Η Panasonic έχει κατι τέτοιο?

Το micro pixel control δεν είναι το ίδιο με το local dimming. To πρώτο είναι αλγόριθμος επεξεργασίας (software) , το δεύτερο αφορά σβήσιμο των LED σε τηλεοράσεις με direct LED (hardware) και είναι καταχρηστικό να χρησιμοποιείται σαν όρος σε τηλεοράσεις edge LED. Αντίθετα η Sony έχει σβήσιμο των LED και επειδή μιλάμε για edge LED χρησιμοποιεί και τον πιο σωστό όρο που είναι frame dimming (λέγεται και spot dimming).

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57572740-221/led-lcd-backlights-explained/

Τώρα βέβαια όλα αυτά σε μόλις 42" τι χρησιμότητα έχουν? Κατά την γνώμη μου από ελάχιστη έως μηδενική.

Άρα οσιαστικά λες ότι εδώ η LG παρουσιάζει ανακρίβεια (ίσως και παραπληροφορηση) στα τεχνικά χαρακτηριστικά της.
Λέει "Micro Pixel Control" και κολλάει και το "Local Dimming" ενώ αυτό είναι κάτι άλλο. Σωστά?

Micro Dimming is Samsung's marketing response to local dimming (which is why the name is similar). However, Samsung does not actually dim the LEDs of the backlight, so it is not really local dimming. Instead, it artificially tries to create a similar effect by changing the contrast of different zones of the picture. Micro Dimming Plus is just an improved version of the Micro Dimming, providing a slightly better number of zones (300) and changing the color and sharpness in addition to the contrast. Micro Dimming Ultimate claims to have twice the number of zones (600).

http://www.rtings.com/info/what-is-local-dimming

Με λίγα λόγια οι κατασκευαστές μπλέκουν διάφορους όρους και χαρακτηριστικά που μπλέκουν και πολύ συχνά παραπλανούν τον καταναλωτή.

Εγω παντως παιδια εχω την lg και ειμαι ψιλο απογοητευμενος με την εικονα στις γρηγορες κινησεις, οταν βλεπεις ποδοσφαιρο και βλεπεις τους παικτες απο την μακρυνη καμερα ειναι μια μουτζουρα(πως ηταν τα παλια vodeogames με τα τετραγωνακια??? καπως ετσι.) δεν ξερω εαν ειναι θεμα ρυθμισεις ή εχει καποιο προβλημα γι'αυτο σκεφτομαι να τους παρω τηλεφωνο.

Εγω παντως παιδια εχω την lg και ειμαι ψιλο απογοητευμενος με την εικονα στις γρηγορες κινησεις, οταν βλεπεις ποδοσφαιρο και βλεπεις τους παικτες απο την μακρυνη καμερα ειναι μια μουτζουρα(πως ηταν τα παλια vodeogames με τα τετραγωνακια??? καπως ετσι.) δεν ξερω εαν ειναι θεμα ρυθμισεις ή εχει καποιο προβλημα γι'αυτο σκεφτομαι να τους παρω τηλεφωνο.

Ποιο μοντέλο LG έχεις?

Θυμάμαι πέρυσι έναν αγώνα Λειβαδιακός-Παναιτωλικός στο Supersport της NOVA , η εικόνα ήταν τελείως "λάσπη". Ή στον ANT1 όταν δείχνει ποδόσφαιρο όλοι διαμαρτύρονται. Αν είναι χάλια η αρχική εικόνα και σούπερ τηλεόραση να έχεις δεν γίνεται τίποτα.

Οπότε, συνάδελφοι, περιοριστήκαμε σε panasonic 42ET60 και την ακριβότερη sony 42W805.
Είναι μια πρόοδος, έτσι δεν είναι?