46''/50''? LED/LED-LCD/3D? + home cinema. Μετά από ανακαίνιση η τελευταία πινελιά...

toubaliban

New member
4 December 2006
25
Καλησπέρα. Όπως προδίδει και ο τίτλος, μετά από 7 μήνες πλήρους ανακαίνισης ενώ σπιτιού 70 τ.μ και αφού παρέλεσαν όλες οι ειδικότητες, έμεινε η σημαντικότερη (κατ'εμέ πάντα) προσθήκη. Και να τα δύσκολα μιας και τα άλλα δεν περνούσαν και πολύ από το χέρι μου... Η απόσταση θέασης είναι αρκετά μεγάλη. 4 μέτρα τουλάχιστον καθότι το σαλόνι είναι μακρόστενο. Έχει δημιουργηθεί σύνθεση που θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την τηλεόραση, το home cinema και όλες τις κονσόλες (nova, xbox 360, conn-x κτλ). Μάλιστα ο ηλεκτρολόγος έχει κάνει πρόβλεψη μέχρι και για τα 2 ηχεία από το υποτιθέμενο 5.1 με τους εξωτερικούς θορύβους, να μπουν ενσύρματα πίσω από τον καναπέ χωρίς να φαίνονται καλώδια. Έχει πέσει πολύ μεράκι γενικά, αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι να διαλέξω. Θέλω από τη μία να είμαι στη μόδα με τις 3d, αλλά η τεχνολογία αυτή μπορεί να ξεπεραστεί γρήγορα. Θα καρφωθεί στον τοίχο η τηλεόραση οπότε δε με νοιάζει η βάση στήριξης καθόλου. Το βασικό δίλημμα είναι 46'' ή 50''; Ξέρω ότι όσο πιο μεγάλη τόσο το καλύτερο γιατί θα βλέπω από του διαόλου τη μάνα, αλλά από την άλλη πέφτουμε σε επιδόσεις. Το μπάτζετ για όλα είναι 1500 ευρώ (μαζί με το home cinema) Έχω πελαγώσει σχεδόν ένα μήνα ψάχνοντας, έχω στο μυαλό μου πολλές επιλογές, απλά θέλω τη γνώμη κάποιου πιο έμπειρου και ει δυνατόν και χρήστη κάποιας κανούργιας σε αυτά τα μεγέθη. Όπως θα καταλάβετε, η χρήση θα είναι λίγο από όλα. Nova (ΠΑΟΚ είσαι αφού), gaming, ταινιούλες και φυσικά τηλεόραση. Εγώ προσωπικά ήθελα 50αρα, αλλά μου κόπηκαν τα φτερά από τις τιμές που είδα σε πολλά μοντέλα που έβγαζαν μάτια. Έχω 2 μέρες μάξιμουμ για να αποφασίσω, γιατί μπαίνω στο σπίτι σε 5 μέρες και θα είναι άδειο χωρίς tv. Α ναι, με ενδιαφέρει και η δικτύωση, μιας και το ipad 2 με έχει λολάνει (wifi σύνδεση στο net, skype κτλ). Νομίζω μοιράστηκα μαζί σας αρκετά, περιμένω γρήγορη βοήθεια με συγκεκριμένες προτάσεις στα λεφτά που είπαμε. Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν :music-smiley-005:

4 μέτρα θέλουν πάνω από 50'. Σε αυτες τις ίντσες πιο οικονομικες είναι μόνο οι πλάσμα. Για μοντελα LG 50PV350 και Panasonic TX-P50U30E

για τηλεόραση συμφωνώ με τον kkon13. είναι μεγάλη απόσταση τα 4m και σηκώνουν άνετα 120+ σε προβολικά. σε κάθε περίπτωση 50ιντσες τουλάχιστον αν και σε ταινίες με μπάρες 2.35:1 θα χάνεις αρκετά.

θές να βλέπεις βιειρίνια η μια ολίγη από βιερίνια???

η κατανάλωση τα τελευταία χρόνια έχει χαμηλώσει αρκετά στις πλάσμα. είναι μεγαλύτερη από τις led αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να καθιστά την αγορά τους απαγορευτική.

η αύξηση της στάθμης μαυρου αφορά μόνο τις πανασονικ. δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί τέτοια συμπεριφορά σε φετινά μοντέλα και σε lg.

καλή επιλογή είναι η 50st30.

απώλεια απόδοσης μετά τις 3000 ώρες...

Aπεναντίας, μετά τις 3000 ώρες δείχνουν ακόμα καλύτερα...

η αύξηση της στάθμης μαυρου αφορά μόνο τις πανασονικ. δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί τέτοια συμπεριφορά σε φετινά μοντέλα και σε lg.

Οι περσινές LG είχαν και αυτές προ-προγραμματισμένη αύξηση του μαύρου. Οι πρώτες παρτίδες που είχαν διατεθεί στο εμπόριο ξεκινούσαν από 0,04cd/m2, οι επόμενες από 0,09cd.m2. Και οι δύο, στις 1000 ώρες ανέβαιναν στα 0,13cd/m2. Για τις φετινές, δεν γνωρίζω τί ισχύει.

Όσον αφορά τις Panasonic, μέχρι και πέρσι, επισυνέβαινε διπλασιασμός της στάθμης του μαύρου σταδιακά ως τις 2000 ώρες κι από εκεί και πέρα άρχιζε πτώση, με πολύ αργό ρυθμό όμως (δεν επέστρεφε ποτέ στην αρχική τιμή). Για τις φετινές, μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί τέτοια συμπεριφορά, το αντίθετο μάλλον (ελαφρά καλυτέρευση του μαύρου μέχρι τις 1500 ώρες).

Θέλω να βλέπω το μαύρο και το άσπρο στη φανέλα του Γκαρσία τέλεια. Αλλά δεν θέλω να μου καεί άμα την ξεχάσω σε στατικότητα καμιά ώρα. Επίσης να μη μου ρχεται η ΔΕΗ 15 ευρώ παραπάνω το μήνα. Απλώς καλή είναι η 50st30; Άλλες προτάσεις εκεί γύρω στα 1000-1200 ευρώ; Pioneer home cinema να εμπιστευτώ;

Καλησπερα εγω θα σου ελεγα οσο για τον ηχο ναπας σε μεμονομενα κοματια.
ξερω δυσκολα σημερα μια λυση να βρης ενυσχητη αv απο 300 ευρω -400
να παρεις για αρχη μονο την προστυνη τριαδα ,και αργωτερα τα πισω ,μην κανεις το λαθος που εκανα ,το φτηνωτερο συστημα που ειναι χωριστα ειναι δεκα φορες καλυτερο ,απο ενα συστημα ολα σε ενα.

σε αντιστυχο νημα στο φορουμ τα μελη με περισοτερες γνωσεις θα σε βοηθησουν (εγω το λαθος το πληρωσα 2 φορες)

Απάντηση: Re: 46''/50''? LED/LED-LCD/3D? + home cinema. Μετά από ανακαίνιση η τελευτα

Επίσης να μη μου ρχεται η ΔΕΗ 15 ευρώ παραπάνω το μήνα. Απλώς καλή είναι η 50st30?

Υπολογισε γυρω στα 15-30 ευρω το χρονο διαφορα σε σχεση με μια LED LCD των 46".

Η ST30 ειναι στα λεφτα της οτι καλυτερο κυκλοφορει κατα την γνωμη μου.

Κι εγώ την ST30 έχω αγοράσει (απλά δεν την έχω βγάλει από το κουτί της για άλλους λόγους)... Παρόλα αυτά για την απόσταση που λες θα κοίταγα και την 60αρα LG. Όσο για το Home Cinema, σαφώς μια λύση με ανεξάρτητο ενισχυτή είναι πολύ καλύτερη, αλλά θα χρειαστεί να υπερβείς το budget.

Έκανα μια έρευνα αγοράς σήμερα στο mall και κατέληξα οριστικά σε 46'' lcd. Με προβλημάτισε αρκετά η γνώμη σας, αλλά ερωτεύτηκα την εικόνα των lcd και θυσιάζω 4 ίντσες. Λοιπόν. Πείτε μου τη γνώμη σας για τις http://www.skroutz.gr/s/326361/Sony-KDL-46EX720-46.html

http://www.skroutz.gr/s/330435/Samsung-UE46D6100.html

http://www.skroutz.gr/s/330443/Samsung-UE46D5500.html

http://www.skroutz.gr/s/337358/Samsung-UE46D6750-46.html

http://www.skroutz.gr/s/329895/Samsung-UE46D7000-46.html

και από home cinema
http://www.skroutz.gr/s/331267/Sony-BDV-E380.html?keyphrase=bdv+e380.

Μία από τις παραπάνω θα παντρευτώ. Ορίστε, βοηθήστε

Φίλε εφόσον πας στα μαγαζιά και συγκρίνεις, αν και εκεί τα πολλά φώτα ευνοούν τις LCD, να κάνεις το εξής:
Μέτρα περίπου 4 μέτρα απόσταση και στάσου 2-3 λεπτά μπροστά σε μια 46άρα και έπειτα στάσου στα 4 μέτρα μπροστά στην 60άρα LG που λέμε.
Και να δούμε έπειτα ποια θα ερωτευθείς... :)

Επειδή μετράς τις λίγες παραπάνω ίντσες σε διαγώνιο, όπως σχεδόν όλοι μας, σκέψου το εξής:
Η συνολική επιφάνεια της 46άρας είναι 0,57 τ.μ.
Η συνολική επιφάνεια που βλέπεις σε μια 60άρα είναι ~0,97τ.μ.
Η διαφορά είναι +80%
Δηλαδή θα βλέπεις εικόνα κατά 80% μεγαλύτερη!

Ίσως αν τα δεις έτσι τα νούμερα, εσύ και όλοι μας, αρχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά για το μέγεθος των τηλεοράσεων...

Παίδες, αν ήταν να φτάσω σε 60'' που δεν έχουν οι 9 στις 10 καφετέριες, καλύτερα να έπαιρνα προτζέκτορα. Καταρχάς δεν χωράει στη σύνθεσή μου το τέρας των 60. Η διαφορά μεταξύ 46 και 50 είναι μικρή και το είδα με τα ματάκια μου. Plasma εικόνα δεν με ενθουσίασε και έβαλα τα παιδιά να μου δείξουν ποδόσφαιρο, ταινία και σύνδεση στο ίντερνετ. Οι led ήταν "έτη φωτός" μποστά. και στα 3. http://www.skroutz.gr/s/326361/Sony-KDL-46EX720-46.html; Να το πάρω το κορίτσι; Είμαστε κοντά

αφου σου αρέσει πάρτην. απο 46άρες led κοντά στα 1000 μου είναι συμπαθής.

sony 46ex720 - samsung 46d6530. media player καλο η σαμμυ αν ενδιαφερεσαι για τέτοια δυνατότητα.

προσωπικά θα πήγαινα σε sony λόγω ονόματος και κίνησης.

Media player στο ίντερνετ εννοείς; Δεν με πολυνοιάζει τότε. Το ότι η Sony έχει 200ΗΖ ενώ ή σαμμυ 400ΗΖ δεν είναι μειονέκτημα; Κίνηση είδα και γω στη Sony πάταγο, αλλά από εικόνα ποια υπερτερεί στο σύνολο;