46''-52'' lcd με αποσταση θεασης 4.7-5 μετρα

BENZINA

Senior Member
11 June 2007
505
Thessaloniki
Δυστυχως το συνθετο οπου θα μπει η τηλεοραση εχει χωρο για ακριβως 125 cm πλατος, οποτε εχουν περιοριστει οι επιλογες μου στις εξης:

• Samsung LE46B750 (με ενοχλει λιγο το γυαλιστερο πλαισιο,αλλα κατα τα αλλα αψογη)

• Philips 47PFL8404H (δεν τρελαινομαι για το ambilight,αλλα θελω και τις δικτυακες δυνατοτητες, σε σχεση με την φτηνοτερη 7404)

• Sony KDL-46W5500 (υπεροχη εικονα,ικανοποιητικη τιμη,αλλα 46'')

• Sony KDL-52Z5500 (η μονη 52'' που με τα 124 cm χωραει πιο ανετα στο συνθετο,αλλα ειναι πολυ ακριβη και δεν ξερω αν πραγματικα αξιζει να δωσω τοσα λεφτα,παντως η εικονα της μου φανηκε απο τις καλυτερες που εχω δει σε lcd,ενω στα συν οτι αρεσε και περισσοτερο στη συντροφο..)
Να προσθεσω οτι εχω αποκλεισει τις plasma,αφου πολλες φορες αποκοιμαμαι μπροστα στην τηλεοραση και δε θελω ναχω burn-in και να τρεχω.(αν και σιγουρα μια kuro την εχω ονειρευτει πολλακις...)
Επισης βασει προδιαγραφων και η Sharp LC-52XL2E,μου ταιριαζει αν και ειναι επισης αρκετα ακριβη και αρκετα "γυμνη'' απο extra,οποτε μαλλον απορριπτεται.
Γενικα δεν εχω κολληματα με μαρκες και ετικετες(αυτην τη στιγμη εχω 2 LG στο σπιτι),απλα ψαχνω αν αξιζουν τοσα χρηματα για καποιες ιντσες παραπανω.

52Ζ5500 > 46Β750 > 46W5500

Το να βαζεις την 8404 στην ιδια λιστα με τις παραπανω ειναι ατοπο , τα αντιστοιχα της μοντελα ειναι Β550 και V5500 και ουτε και αυτα δεν ξερω αν πλησιαζει...

Η λιστα ειναι καθαρα προσωπικη και τα κριτηρια επιλογης των tv εχουν να κανουν με το τι θελω απο μια τηλεοραση κιοχι ποια ειναι η καλυτερη,που ειναι και παλι υποκειμενικο.Και επειδη δε θελω να εμπλακω σε καμμια διαμαχη μεταξυ "οπαδων" της μιας ή της αλλης εταιριας,θα ηθελα απλα τη γνωμη σας πανω σε αυτες τις τηλεορασεις,ειτε αν εχει ξεφυγει καποια απο μενα με τις προδιαγραφες που θελω (δηλ. ανωτατο πλατος 124cm,100 Hz,δικτυωση,καλο τηλεοπτικο σημα ) και αν γινεται με οσο το δυνατον καλυτερο value for money.Ευχαριστω..

Από μένα B750!

Τηλεόραση που τα έχει όλα και σε εξαιρετική τιμή για αυτά που προσφέρει. Όσες φορές την έχω δει σε διάφορα μαγαζιά, δεν έχω μείνει παραπονεμένος.

Προσωπικά αν και έχω Philips, θα απορρίψω την 8404! Χάνει σε μαύρο και φυσική χρωμάτων, κάτι που θα σε κάνει πολλές φορές να σκεφτείς αν έκανες την σωστή επιλογή ;)

Καλή αγορά πάντως, ότι κι αν πάρεις:)

Οτι γράφει παραπάνω ο Γιάννης (Yperion).
Για την απόσταση που έχεις, μόνο η 52Ζ5500 θα σε καλύψει.
Επιπλέον είναι και η καλύτερη απ' όσες αναφέρεις.

Πάντως μπορείς να δεις και την 52W5500 που είναι φθηνότερη:

http://www.skroutz.gr/s/73588/Sony-KDL-52W5500.html

Πολυ μεγαλη αποσταση θεασης αρα θα χρειαστεις την καθε ιντσα...

Αν ηταν μεχρι 3 μετρα ισως σε καλυπταν και οι 46"...αν και δεν το νομιζω βεβαια...-bye-

Η 52W5500 εχει πλατος 126,2 cm ,δυστυχως ,οποτε απορριπτεται.
Η 52Ζ5500 εχει τις ιδανικες ιντσες και πλατος 124 cm, αλλα πολυ υψηλη τιμη,και αυτο που κυριως με προβληματιζει ειναι αν αξιζει να δωσω τα 2500 περιπου που ζηταει.Δε γνωριζω αν με την ελευση της Ζ5800,πεσει καπως η τιμη.
Στις 46'' προτιμω την samsung B750,που ειναι σε πιο λογικο μπατζετ.

Επανερχομαι στο ''πρόβλημά'' μου,αφου τις εχω δει ολες τις υποψηφιες,κι αφου μπηκε και μια ακομα που μπορει να ειναι και η καλυτερη απο ολες αλλα και οικονομικα δεν ξεφευγει παρα πολυ,η Panasonic TX-P50V10E.
( http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=5&prID=1175 ),
η οποια ομως ειναι πλασμα!Τις οποιες πλασμα εγω τις ειχα αποκλεισει μεν,αλλα μηπως να το ξανασκεφτω?Η καταναλωση και η θερμοτητα που βγαζει δε με απασχολει τοσο,οσο η πιθανοτητα του burn-in και η εικονα σε φωτεινες συνθηκες(βεβαια συνηθως το βραδυ βλεπω τηλεοραση).Επισης καπου ειχα διαβασει οτι ειναι σχετικα μετρια σε τηλεοπτικο σημα (που θα ειναι η κυρια χρηση της προς το παρον μαζι με avi και ολιγον dvd -δεν υπαρχει blue ray ακομα)
Συνοψιζοντας,εχουμε:

• Sony 52Z5500 (η πιο ποθητη αλλα και αρκετα πιο ακριβη)
  • Samsung 46B750 (προσιτη αλλα και πιο μικρη)
  • Panasonic TX-P50V10E (κανει τα παντα αλλα ειναι ..πλασμα)
  • Philips 47PFL9664H (αουτσαιντερ της τελευταιας στιγμης,χωρις να θεωρω ομως απαραιτητο το ambilight αλλα κερδιζω μια ιντσα απο την Β750)
Μπερδεμα,ε?

Re: Απάντηση: 46''-52'' lcd με αποσταση θεασης 4.7-5 μετρα

Η 9664 ειναι κατα την γνωμη μου η Philips με το καλυτερο value for money αυτη την στιγμη , χανει βεβαια σε μαυρο και αντιθεση αλλα συμφωνα με αποψεις που διαβασα σε ξενα φορουμ εχει πολυ καλη αποδοση σε τηλεοπτικο σημα...βεβαια η υπερβολικα επεξεργασμενη εικονα φαινεται σε πολλους και ψευτικη...σαν ερασιτεχνικο βιντεο που ειχε πει και καποιος...

Η V10 εχει πολυ καλη εικονα ειδικα σε HD αλλα δεν ξερω αν συμφερει σαν αγορα εναντι της G10 εφοσον η τελευταια εχει παρομοια εικονα απλως λιγο χειροτερη χρωματικη ακριβεια , πραγμα που το ματι του μεσου καταναλωτη μπορει καν να μην το παρει χαμπαρι η ακομη και να του αρεσουν τα υπερκορεσμενα χρωματα...

Z5500 και Β750 ειναι καπου αναμεσα με αντιθεση και μαυρο επιπεδου καλης πλασμα , ενω η εικονα ειναι πιο φυσικη απο οτι στην Philips και σε τηλεοπτικο σημα εχουν μεγαλυτερη λεπτομερεια και οξυτητα απο V10/G10..

Με λιγα λογια θα σου προτεινα να προσπαθησεις να τις δεις , ειναι διαφορετικες τηλεορασεις σε αισθηση... ειδικα η Philips με τις υπολοιπες...οποτε δεν ξερω ποια θα σου "κατσει" καλυτερα στο ματι...-bye-

ΥΓ. Η Philips εχει πραγματικη διαγωνιο 119 cm και η 46Β750 117 cm (λογω στρογγυλοποίησης των ονομαστικων διαγωνιων δεν εχουν διαφορα 1 ιντσα αλλα λιγοτερο)...

Καταρχην,ευχαριστω για τις αποψεις.
Την panasonic V10 δεν την εχω δει να παιζει,ειδα ομως την G10 και απο οτι μου ειπαν τα παιδια στο καταστημα,ειναι ελαχιστη η διαφορα στην εικονα.Αλλα η V10 εχει και internetικες δυνατοτητες,που απο τη στιγμη που θα δωσω τοσα λεφτα θελω να εχει η τηλεοραση.(γιαυτο και εχω απορριψει την lg47lh9000,για παραδειγμα,που ειναι και πιο οικονομικη)
Αν η 52Ζ5500 κοστιζε γυρω στα 2000 ,θα την ειχα κλεισει κατα πασα πιθανοτητα.Αν η V10 ειναι τοσο καλη οσο λεγεται,απο την αλλη,μηπως πρεπει να αναθεωρησω για τις πλασμα?(εδω να πω οτι σε καταστημα δε μπορω να διαμορφωσω αποψη για τις πλασμα,αλλα εχω δει σε κανα 2 ειδικα διαμορφωμενα δωματια home cinema στο εξωτερικο και η αισθηση ηταν ακρως κινηματογραφικη)

Αν στο χωρο που θα την βαλεις δεν εχεις πολυ φως (πολλα παραθυρα κτλ) τοτε μπορεις να παρεις μια V10/G10 , αν ομως ειναι αρκετα φωτεινο τοτε καλυτερα να παρεις LCD (πχ. 52W5500) για να γλιτωσεις τις ανακλασεις...

Δυστυχως εκει που θα μπει η τηλεοραση εχω χωρο για πλατος μεχρι 125 cm.(αμαρτιες παρελθοντος..) γιαυτο και μου ταιριαζει η 52Ζ5500 και δεν χωρανε πολλες απο τις μεγαλες (οπως η 52Β750 που θα ηταν ιδανικη σε ολα αλλα εχει πλατος 125.8cm ! το κερατο μου μεσα-μεγαλη ιστορια αυτο το συνθετο αλλα αλλιως τα ειχα υπολογισει οταν το παραγγελναμε)

Τοτε πηγαινε σε αυτην...

Διαστάσεις (Π x Υ x Β):1218 x 814 x 401 χιλ.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=5&prID=1058

Η αυτην...

Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 1,241 x 818 x 401 χιλ.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=5&prID=1175

Η αυτην...

Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 1231 x 756 x 74 χιλ.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=5&prID=1083

Χτες μπορεσα να ξαναδω τα υποψηφια μοντελα.Καταρχην καταληξα στο μεγεθος-τουλαχιστο 50''- αφου δεν υπαρχει προβολεας για τις ταινιες.Αρα φευγουν και οι Β750 και η PHILIPS 9664 (που μου αρεσαν αρκετα παντως).
Ειδα και την samsung PS50B650,μαλιστα σε σχεση με την panasonic 50v10 που επαιζε παραδιπλα εμοιαζε πιο ζωντανη η εικονα.
Και παμε στην v10,που την ειδα για πρωτη φορα απο κοντα.Ισως ηταν οι προσδοκιες μου πιο μεγαλες και σιγουρα φταιει και το πολυ φωτεινο περιβαλλον του καταστηματος,αλλα δεν ηταν το τελειο που περιμενα.Λιγο οι αντανακλασεις που ειναι αρκετα εντονες στο πανελ,λιγο και η γκρι βαση που χαλαει το design,δεν εφυγα αποφασισμενος να την παρω.
Και βεβαια υπαρχει και η 52z5500,που μαλλον θα με αναγκασει να κανω τελικα την υπερβαση,εκτος κιαν γινει καμια δραματικη μειωση τιμων τις επομενες μερες και ερθει κοντα στο διχιλιαρο.

Η 650 ειναι για πολλους ανωτερη σε εικονα απο τις V10 και G10 , την εχω βαλει και εγω στο ματι...

Η 650 ειναι για πολλους ανωτερη σε εικονα απο τις V10 και G10 , την εχω βαλει και εγω στο ματι...

Κι εγω την ζαχαρωνω , αλλα αυτο το αυξημενο image retention που εχει αναφερθει στα τεστς με "κολλαει" , συν το γεγονος οτι ειναι μολις 50 ιντσες...
:BDGBGDB55:

Για το μεγεθος συμφωνω οτι ακομη καλυτερα θα ηταν μια μεγαλυτερη αλλα μετα παμε σε αλλα οικονομικα μεγεθη για την αγορα 55"...-bye-

Για το μεγεθος συμφωνω οτι ακομη καλυτερα θα ηταν μια μεγαλυτερη αλλα μετα παμε σε αλλα οικονομικα μεγεθη για την αγορα 55"...-bye-

Αν ειναι για Philips χαλαλι !!!
Μολις ανακοινωσει αυτην την περιφημη 57αρα , θα εχω καβαντζα 10000 ευρω να προπαραγγειλω 2 !
:flipout::flipout::flipout:

Προσωπικα σε 55" θα κοιτουσα μονο την 55Β7000 , και η 55Β650 εχει πολυ καλη εικονα αλλα σε τοσο μεγαλο μεγεθος χρειαζεται και το slim design...-bye-