46" ΚΑΙ ΩΣ 700 ΕΥΡΩ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Σήμερα την είδα και μου φάνηκε καλή για τα λεφτά της και μάλιστα σε σύγκριση με μια 55" ΕΤ5. Αφού την έχεις μπορείς να μου πεις λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εικόνα της; Π.χ μαύρο, χρώματα, αντανακλάσεις, DIGEA, HD, gaming ή ότι άλλο σου έκανε εντύπωση θετική ή αρνητική.
Καλημέρα φίλε μου,

Ομώνυμο θέμα της et60 εδώ, Εντυπώσεις (δικές μου) εδώ.
Θα ξαναπώ περιγραμματικά:
+
Πολύ καλή τηλεόραση, όμορφη, καλός (σχετικά) ήχος, καλή εικόνα σε 2d με πολύ φυσικά και όμορφα χρώματα (HD=απόλαυση) , φωτεινότητα, 100hz σε αντίθεση με τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της lg στην ίδια τιμή (έχουν ίδια panel), πολύ καλό upscaling (προσωπικά το βρίσκω άψογο ακόμη και σε αναλογικά κανάλια), τέλειο (παθητικό) 3d
Αλλά -
Πολλές αντανακλάσεις, αργή smart πλατφόρμα, 100hz αλλά με αρκετά artifacts (υπάρχουν σε όλες τις υλοποιήσεις 100hz αλλά εδώ ίσως είναι λίγο περισσότερα του ανταγωνισμού), μέτριο μαύρο και αντίθεση (αν βλέπεις σε σκοτεινό χώρο ταινίες κλπ καλύτερα ίσως να σκεφτείς και υλοποίηση με VA panel ή ακόμη και plasma), δεν έχει Picture In Picture, δεν έχει PVR (recording καναλιών) & timeshift.

Gaming & media player δεν έχουν δοκιμαστεί αλλά σύμφωνα με τα review τα πάει καλά (και στα 2)!

Για σύγκριση με την et5 θα έλεγα οτι είναι παρόμοιες σε εικόνα/χαρακτηριστικά (δες και εδώ για σύγκριση μεταξύ τους) αλλά με την et60 να κερδίζει λόγω εμφάνισης:firstprize:!

EDIT: θα συμπληρώσω: αφού τις είδες(και) απο κοντά έχεις άποψη για την εικόνα τους και μπορείς να πάρεις όποια θεωρείς καλύτερη!

Last edited:
Καλημέρα φίλε μου,

Ομώνυμο θέμα της et60 εδώ, Εντυπώσεις (δικές μου) εδώ.
Θα ξαναπώ περιγραμματικά:
+
Πολύ καλή τηλεόραση, όμορφη, καλός (σχετικά) ήχος, καλή εικόνα σε 2d με πολύ φυσικά και όμορφα χρώματα (HD=απόλαυση) , φωτεινότητα, 100hz σε αντίθεση με τις αντίστοιχες υλοποιήσεις της lg στην ίδια τιμή (έχουν ίδια panel), πολύ καλό upscaling (προσωπικά το βρίσκω άψογο ακόμη και σε αναλογικά κανάλια), τέλειο (παθητικό) 3d
Αλλά -
Πολλές αντανακλάσεις, αργή smart πλατφόρμα, 100hz αλλά με αρκετά artifacts (υπάρχουν σε όλες τις υλοποιήσεις 100hz αλλά εδώ ίσως είναι λίγο περισσότερα του ανταγωνισμού), μέτριο μαύρο και αντίθεση (αν βλέπεις σε σκοτεινό χώρο ταινίες κλπ καλύτερα ίσως να σκεφτείς και υλοποίηση με VA panel ή ακόμη και plasma), δεν έχει Picture In Picture, δεν έχει PVR (recording καναλιών) & timeshift.

Gaming & media player δεν έχουν δοκιμαστεί αλλά σύμφωνα με τα review τα πάει καλά (και στα 2)!

Για σύγκριση με την et5 θα έλεγα οτι είναι παρόμοιες σε εικόνα/χαρακτηριστικά (δες και εδώ για σύγκριση μεταξύ τους) αλλά με την et60 να κερδίζει λόγω εμφάνισης:firstprize:!

EDIT: θα συμπληρώσω: αφού τις είδες(και) απο κοντά έχεις άποψη για την εικόνα τους και μπορείς να πάρεις όποια θεωρείς καλύτερη!
Βασίλη υποκλίνομαι! Άψογος!! :worshippy:

-

Για σύγκριση με την et5 θα έλεγα οτι είναι παρόμοιες σε εικόνα/χαρακτηριστικά αλλά με την et60 να κερδίζει λόγω εμφάνισης:firstprize:!

Κοίτα μέχρι τώρα είχα την Samsung 40A656 με την οποία δεν είχα (ή δεν πρόσεξα) τίποτα αντανακλάσεις. Λες με αυτή να έχω τόσο πρόβλημα;
Ούτε το μαύρο της συγχωρεμένης θα το έλεγα καλό αν και με ρυθμίσεις το ψιλοέφερνα σε καλύτερα επίπεδα αλλά έχανα αρκετή πληροφορία από τη υπόλοιπη εικόνα η οποία "σκοτείνιαζε".
Όσο για την κίνηση; Είχα την εντύπωση πως η μπάλα ήταν κομήτης και σερνόταν πίσω η ουρά του!

Όπως καταλαβαίνεις η σύγκριση μεταξύ των 2 μάλλον ανύπαρκτη είναι αλλά δεν ξέρω αν είναι και με τον ανταγωνισμό.
Όταν λες "υλοποίηση με VA panel" τι ακριβώς εννοείς ή μάλλον ακόμα καλύτερα ανέφερε 1-2 μοντέλα "δυνατού" ανταγωνισμού σε αντίθεση-μαύρο. Θα βοηθούσε αρκετά.
Σημαντικό επίσης είναι το καλό upscaling για να χαρεί και η γυναίκα ενώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο (& για εμένα) θα παίξει ρόλο και η εμφάνιση που κερδίζει κατά κράτος η ΕΤ60 ή μάλλον χάνει κατά κράτος (σχεδόν από όλες) η ΕΤ5.
Ήθελα να ήξερα που βρήκαν αυτό το πεθαμενατζίδικο γκρι - χάθηκε το μαύρο;

Τις plasma τις έχω αποκλείσει λόγω Burn in όπως επίσης και τις τηλεοράσεις με ενεργητικό 3D.
Τα Smart, PiP και PVR δεν με απασχολούν καθόλου ενώ το timeshift δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω καν τι κάνει.

Last edited:
Να συμπληρώσω πως δεν είμαι σίγουρος αν οι 5" κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά.
Ο ξάδερφος από πάνω έχει μια Sony 50" που μου φαίνεται μια χαρά στο χώρο.
Αυτά για τη σύγκριση ΕΤ60-ΕΤ5.

Γενικα ποιες τηλεορασεις κανουν καλυτερο upscale στο απαραδεκτο τηλεοπτικο σημα που εχουμε στην Ελλαδα;
Μιλαω για μοντελα με παραπλησιες τιμες και οθονες ανω των 46" που οι διαφορες φαινονται περισσοτερο.
Στη δικια μου περιπτωση συγκεκριμενα την panasonic 50ET60 σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Εχω δει εικονα τηλεοπτικου και δεν τρελαθηκα αλλα δεν ειδα και καμια αλλη tv που να με αφησει αφωνο. Λιγο-πολυ ετσι ειναι ολες;