4K Blu-ray Confirmed

Δηλαδη, τι ?
Καθε 7-10 χρονια, θα αγοραζουμε τα παντα απ'την αρχη ?

Βρε δεν γ......... να κανουν επιδερμιδα !

ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΩ ΟΛΑ ΣΕ PAL ... και 576 γραμμες :furious3:

Για δισκακια μιλαμε ... :icon15:
(σε καναλικα, βλεπω μονο ... Σια Κοσιωνη, Σταυρουλα Χριστοφιλεα, Λενα Αργυρη και ... Εφη Αλεβιζου !!! :love:)

Last edited:
Θες, δε θες, θα αλλάξεις μηχανήματα κάθε 7-10 χρόνια Μάνο. Δεν αντέχουν και τόσο πολύ πια ή το κόστος γίνεται τόσο χαμηλό που δεν αξίζει να κρατάς τα παλιά. Πριν 4-5 χρόνια έδωσα 165 για BD player και τώρα με τρώει το χέρι μου να πάρω ένα απο τα καινούρια των 60 με τις περισσότερες δυνατότητες.

Καλό το νέο για το BD 4K αλλά είναι δύσκολα πλέον τα πράγματα για τα φυσικά μέσα. Μόνο αν βγει δισκάκι μεγαλύτερης χωρητικότητας, όπως γράφει το άρθρο.

Τη Λένα που τη βλέπεις; Δεν είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο U.S of A.;

Να αλλαξω Κωστα ...

αλλα μετα απο δεκα χρονια, οι πιθανοτητες να βρω σε δισκακι των 8Κ, κατι που προβληθηκε το
1960, μειωνονται δραματικα. Το ιδιο και για το 1970 (και το 1980). Θα αναγκαζομαι να εχω παντα
περισσοτερα απο τα τελευταια (που δεν με ενθουσιαζουν) και λιγοτερα απο τα αρχικα (που δεν
σταματησαν ποτε να με ενθουσιαζουν). ΔΕΝ αποφασιζει το κινηματογραφικο κατεστημενο τι θα
συλλεγω. ΕΓΩ αποφασιζω ....

(βεβαια, δεν θα ζησω απειρες δεκαετιες ... για να με τρελλανουν οι μεταβασεις
απο το ενα φορμα στο αλλο ... ισως εδω υπαρχει μια θεια λυτρωση :p)

Ναι, το Λενακι βρισκεται στις ΗΠΑ ... αλλα "παιζει" παντα στις μνημες μας -bye-

E μα ......

(... σε λιγο θα φτασουμε σε δισκους των 2 terabyte με απωλεστικη συμπιεση 10:1 !!!! :blink:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σκεφτομουν ...

αντι να προσπαθουμε, μεσα απο αλγοριθμους και databuses, να σπρωξουμε
εναν τιτανοσαυρο πληροφοριων και bits, πανω στα pixels της οθονης ....
... μηπως να επανεφευραμε την απλη, καλη μπομπινα ?

Μια IMAX, 70αρα, κινηματογραφικη μπομπινα ... σε compact διαστασεις !
Αυτο δεν θελουμε να κανουμε ? Γιατι να παμε Βολο μεσω Καπερναουμ ?

Και τελωσπαντων ...
που ειναι ο Γατος να με βαλει στην θεση μου ? :smash:

Να αλλαξω Κωστα ...

αλλα μετα απο δεκα χρονια, οι πιθανοτητες να βρω σε δισκακι των 8Κ, κατι που προβληθηκε το
1960, μειωνονται δραματικα. Το ιδιο και για το 1970 (και το 1980). Θα αναγκαζομαι να εχω παντα
περισσοτερα απο τα τελευταια (που δεν με ενθουσιαζουν) και λιγοτερα απο τα αρχικα (που δεν
σταματησαν ποτε να με ενθουσιαζουν). ΔΕΝ αποφασιζει το κινηματογραφικο κατεστημενο τι θα
συλλεγω. ΕΓΩ αποφασιζω ....

(βεβαια, δεν θα ζησω απειρες δεκαετιες ... για να με τρελλανουν οι μεταβασεις
απο το ενα φορμα στο αλλο ... ισως εδω υπαρχει μια θεια λυτρωση :p)
Να σου πω την δική μου ιστορία. Απόκτησα την πρώτη μου ταινία σε DVD (το λατρεμένο Excalibur) πριν 15 χρόνια σχεδόν. Τότε το έβλεπα σε οθόνη υπολογιστή και μου φαινόταν σαν να ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε. Μετά πήρα την πρώτη μου 32αρα τηλεόραση, και πάλι το έβλεπα καλό αλλα κάτι με ενοχλούσε.. Πήγα στις 42" και εκεί το DVD άρχισε να μου φαίνεται "λίγο". Πέρασα λοιπόν στο HD με bluray.

Αν τώρα πάρω στο μέλλον οθόνη 4Κ 85", το bluray θα μου φαίνεται πάλι λίγο. Όσο μπορούν να βγάζουν απο το φιλμ εικόνες μεγαλύτερες ανάλυσης, δεν πρόκειται να παραπονεθώ. Ούτε και εγώ είμαι πολύ του πρόσφατου κινηματογράφου (η πιο πρόσφατη που έχω είναι το In Bruges του 2008) αλλα κάποιες εκδόσεις ταινιών περασμένων δεκαετιών είναι πραγματικά για όσκαρ και αξίζει να τις έχεις σε όσο καλύτερη ανάλυση γίνεται.

Αυτο ρωταω και εγω ...... θα την εχεις ?

Τελωσπαντων, δεν βλεπω να διαφωνουμε σε κατι ουσιαστικο.
Ειμαι λατρης και της τεχνολογιας (ασχετα αν κουραστηκα λιγο) αλλα και της υψηλης(-υπερυψηλης) αναλυσης.
Ομως, ποτε δεν θα βολευτω με ενα 4Κ δισκακι των Transformers και ... ενα 2Κ δισκακι της Oδυσσειας 2001
επειδη το καταναλωτικο κοινο για το δευτερο ειναι με το ενα ποδι στον ταφο.

Αυτο προσπαθησα να πω > ΔΕΝ βλεπω τον κοσμο ως εταιρια αλλα ως μεμονωμενος καταναλωτης !

Όσο ανεβαίνει η ανάλυση, τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα να βγουν "πατάτες". Ακόμα δεν έχω το Excalibur σε BD επειδή η μετατροπή είναι για γέλια.

Το 2001 το θέλει το 4Κ του. Θα δείξει ακόμα καλύτερο. Μη σου πω μπορεί να γίνει δισκάκι αναφοράς.

Σας βλέπω να μιλάτε για 4K με τέτοια ευκολία και δεν μπορώ να καταλάβω το μυαλό σας ρε παιδιά ( SR71B σε είχα και για έξυπνο :p ) , μονο ΕΓΩ καταλαβαίνω ότι το 4K είναι άχρηστο?

Η 84άρα θέλει 9 ( LG ) - 30 ( sony samsung ) K euro.

...........................................Εντάξει , την πήρατε με δόσεις.
Παίρνετε ένα διχίλιαρο το μηνα και πληρώνεται ένα χιλιάρικο για 30 μήνες σε δόσεις.

Τώρα?
Τώρα πως πιστεύεται ότι θα δείτε διαφορα από FHD?

Μάλλον ερχόμενος στα δυο μετρα.

Και αφού γίνει και αυτό , μετά πως θα διαβάζετε υπότιτλους ?
Μήπως έχετε '' υδραυλικό '' κεφάλι ?

Και poses δραμαμίνες θα πάρετε για την ζαλάδα που θα σας προκαλέσει η παραμικρή κίνηση ?

Φυσικά θα πρέπει να διαθέτετε και ένα ανάλογο , συνολικό , ποσον ( αν είστε τυχεροί , εξαρτάται το γιατρό ) για να τρέχετε κάθε τρεις και λίγο στον οφθαλμίατρο με αποτέλεσμα να χρειάζεστε στην τελική κερατοειδή από βρέφη...

Κανεις σας δεν σκέφτεται τίποτα από όλα αυτά και πέφτετε άνετα θύμα του marketing.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντί να συνωμοτήσουμε ( >_> ) και να μαυρίσουμε το 4K και να πάρετε ένα μικρό δανειακή ( εγώ δεν μπορώ λόγο gaming και το Στρώσιμο μου τι δίνη στα νεύρα ) τον 2.5k euro και να αγοράσετε μια 2K oled ( 55EC9300 ) κάθεστε και συζητάτε , όχι για 4K τηλεόραση , αλλα για 4K Μπλού Ray...

We must force them to fix the known LED-LCD issues ( DSE , banding , clouding ) instead of supporting this outrageous technology that underestimate our intelligence.

Geez.

Δεν εχεις αδικο στο θεμα της αποστασης (θεασης). Ουτε στο θεμα του κοστους των 4Κ TVs.

Το εξετασαμε ... (λαθος) ... ΕΓΩ το εξετασα απο την πλευρα της αλλαγης των φορμα καθε δεκα χρονια.
Hδη, οι ιαπωνικοι τηλεοπτικοι σταθμοι (με διορθωνεται αν κανω λαθος) ετοιμαζονται να περασουν στο 8Κ.
Ποιος πονταρει, μετα, στα 4Κ δισκακια ?

Ενταξει ... ειναι τρελλοι αυτοι οι Ρωμαιοι αλλα εγω ειμαι Γαλατης :viking: ... ακομα !
Που σημαινει οτι θελω να κρατησω την συλλογη μου απο ΜΕΝΙΡ (2K δισκακια) ... και ας πανε
για μαρμαρο (4Κ δισκακια) στην Ρωμη. Αλλα, ποια Ρωμη εκατσε ποτε εντος των τειχων της ?

Verstehen ? ... :icon15:

Last edited: