4Κ ή Hz ??

Verde

New member
15 May 2010
64
Καλημέρα!
ετοιμαζομαι για αγορά νεας TV γύρω στις 50 με 55 ίντσες...
Φετος ολοι οι κατασκευαστές έχουν επιδοθεί σε ενα πόλεμο μάρκετινγκ για το 4Κ και γενικα οτι εχει να κανει με τo Ultra High Definition...
Για τα προσωπικά μου γούστα όμως το θεωρώ εντελώς περιττό καθώς το 90% του χρόνου ειναι θέαση απλής TV κυρίως μέσω DIGEA (με τα τεράστεια προβλήματα στα Νοτια Προαστεια) και ποδόσφαιρο και γενικα κανάλια μέσω NOVA...
καλο το πιασάρικο promo video που τα διχνει όλα κρύσταλλο αλλα όταν γυρνάς σε digea βλέπεις μια TV αξίας 2000 ευρώ να εχει ιδια εικόνα με την TV των 800 ευρώ... LoL

Εγω θέλω να δώσω βαρύτητα στην καθαρότητα της εικόνας κυρίως στις γρήγορες σκηνές να μην υπάρχει το γνωστό είδωλο κλπ... Για αυτο δίνω βαρύτητα στα HZ της σάρωσης.... Παρατηρώ όμως κι εκει οτι εχει πέσει παρά πολυ marketing καθώς βλεπω νούμερα απο 200 μέχρι και 2000 Hz !!!!!
Τι ακριβώς παίζει με τα HZ?? γιατι αντί για Hz π.χ. η Samsung λέει PMI κλπ κλπ
Ειναι δυνατόν η Panasonic να εχει μοντέλο σε πολυ χαμηλή τιμη με 2000 Hz και η Samsung σε πολυ πιο ακριβό μοντέλο να δίνει 800hz???
Ποσα ειναι τελικά τα πραγματικα Hz σε κάθε μοντέλο και πως τα βρίσκουμε??
Τι αλλο πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά???

ΥΓ. Με πολυ βαριά καρδιά θα αποχωριστω την Samsung UE40C6000 που εχω τόσα χρονια κι εχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα!!
 
Στις LCD ο μέγιστος πραγματικός ρυθμός ανανέωσης είναι στα 200 Hz. Απόσταση θέασης, χρήσης και budget ?
 
Αγόρασε μια 48-50" FullHD , όπως γράφεις και εσύ δεν αξίζει να δώσεις 2000 ευρώ για να βλέπεις χειρότερα. Μάλιστα εφόσον 90% μιλάμε για DIGEA καλύτερα να μην πας σε μεγαλύτερο μέγεθος (το αντίθετο θα σου έλεγα αν έβλεπες 90% HD).

Εγώ θα σου πρότεινα αυτή είτε σε 48" είτε 50"...https://www.skroutz.gr/s/4639729/Samsung-UE50H6400.html
 
Στις LCD ο μέγιστος πραγματικός ρυθμός ανανέωσης είναι στα 200 Hz. Απόσταση θέασης, χρήσης και budget ?
Και πως μπορώ να δω ποια εχει πραγματικα 200 & ποια λιγότερο???
το αναγράφουν κάπου??

Απόσταση θέασης απο 1,80 μεχρι 3,50 μ.
τελευταία στιγμη θα αποφασίσω για το αν θα πάρω 50 ή 55.... Πάντως τόσα χρονια οι 40 ίντσες στον ίδιο χώρο ειναι μια χαρα και φοβάμαι οτι οι 55 ειδικά για αυτούς που θα κάθονται κοντά θα ειναι τεράστιες και θα φαίνονται όλα τα άσχημα της εικόνας!

κοίταζα ανάμεσα στις
Panasonic 50AX800
Samsung 50 HU6900
Samsung 50 JU6400
LG 55 UF 7707

Αλλα όταν το γυρνάς στα απλα τηλεοπτικά σήματα όλες τα ιδια χάλια ειναι....
 
Πήγαινε σε κάποια Samsung H6xxx ή Sony W8xxB, στις 55". Είναι όλες στα 100 Hz.
 
Samsung 50 HU6900
Samsung 50 JU6400

Αυτές οι δύο είναι 50 Hz απο το πάνελ. Γενικά βλέπω απο τις επιλογές σου ότι σε έχει επηρεάσει πολύ το marketing. Γιατί η αγορά 4K μόνο λόγω διαφήμισης μπορεί να δικαιολογηθεί εφόσον υλικό δεν υπάρχει και η μετάβαση για τις προηγμένες χώρες θα αργήσει μερικά χρόνια ακόμη. Για την Ελλάδα συγκεκριμένα εκτός συνδρομητικής τηλεόρασης (πχ. ΟΤΕ TV που έχει 19 HD κανάλια) δεν υπάρχει καν ούτε σκέψη για μετάβαση DIGEA σε HD πόσο μάλλον 4Κ.
 
Γεια σε ολους...αυτες τις μερες εχω ξεκινησει και εγω και κανω ερευνα αγορας για 4κ TV και συγκεκριμενα εχω ψιλο καταληξει στην LG 42UB820V..επισης εχω ps4 και γνωριζω πως μαλλον στα video games δεν θα υποστηριζει 4κ αναλυση...και σας ρωταω λοιπον...να παρω αυτην την ΤV ή να παρω μια Full HD..και αν διαλεξω τελικα να παρω μια full HD απο ποσα Hz και πανω να επιλεξω ετσι ωστε να θεωρω πως τα λεφτα που εδωσα αξιζαν για αυτην και οχι για την 4κ?(να τονισω πως θελω την ΤV καθαρα για gaming και ταινιες και πως εχω pc που ισως να βγαζει τετοια αναλυση)..
Ευχαριστω εκ των προτερων!
 
Καλωσόρισες. Για gaming πρακτικά δεν χρειάζεσαι panel άνω των 60 Hz, αφού το μέγιστο frame rate που στέλνει μια κονσόλα είναι τα 60 fps. Ενδεχομένως, με την ενεργοποίηση του εκάστοτε motion interpolation να έχεις πιο ομαλή κίνηση και λιγότερη "θολούρα", σε κάποια παιχνίδια που το χρειάζονται, όπως αθλητικά και racing, όπως με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αυξηθεί το lag. Απόσταση θέασης και budget ?
 
Re: Απάντηση: 4Κ ή Hz ??

Το budget μου ειναι 600-700 ευρω και η αποσταση θεασης 2-2,5 μετρα...δλδ μια TV που εχει 800Ηz δεν θα εχει και πιο ομολη κινηση απο μια που εχει 100Hz σε ενα παιχνιδι που τρεχει κλειδωμενα 60fps?επειδη θελω να κερδισω οσο το δυνατον μεγαλυτερη ομαλοτητα σκεφτομαι και για 4κ!Για να μην σε κουραζω θελω μια τηλεοραση που να ξερω πως θα μου βγαζει τις μεγιστες αποδοσεις του playstation4...με μια 4k θα εχω το κεφαλι μου ησυχο?
 
Η ομαλή κίνηση δεν σχετίζεται με την ανάλυση. Επίσης, όπως μπορείς να δεις πιο πάνω, ρυθμοί ανανέωσης άνω των 200 Hz δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μέσα στο budget σου, καλές λύσεις είναι η Sony W605B (50 Hz) και Samsung H6400 (100 Hz).
 
Καποια λύση με πραγματικα 200 Hz έχουμε???
Ποιες σειρές σε Samsung, Lg, Panasonic και Sony ειναι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 200 Hz???
 
Οι πιο ακριβές. Αν είσαι ικανοποιημένος με την κίνηση της C6000, δεν υπάρχει κάποιος λόγος να απορρίπτεις λύσεις στα 100 Hz.
 
Re: Απάντηση: 4Κ ή Hz ??

Εχω την εντύπωση οτι αυτη που εχω ειναι στα 200... Δεν είμαι σίγουρος!
πάντως θα ήθελα να εξετάσω και κάποιες επιλογές στα 200 Hz αν θέλεις να μου προτείνεις!

Όταν λες πιο ακριβές ποια σειρά ειναι??
Ευχαριστώ!
 
Οι top σειρές, δηλαδή 7 και 8 Samsung, 9 Sony και 8 (αν δεν κάνω λάθος) LG. Η τηλεόρασή σου είναι στα 100 Hz.
 
Re: Απάντηση: 4Κ ή Hz ??

Οι top σειρές, δηλαδή 7 και 8 Samsung, 9 Sony και 8 (αν δεν κάνω λάθος) LG. Η τηλεόρασή σου είναι στα 100 Hz.
Σε ευχαριστώ για την απαντηση.
ανεξάρτητα δηλαδή απο τι γράμμα έχουν μπροστα H,F,JU, κλπ κλπ??
 
Μιλάω πάντα για full HD μοντέλα και όχι 4K που συνήθως είναι 50 Hz. Το πρώτο γράμμα ή το τελευταίο, καταδεικνύει την χρονιά παραγωγής τις περισσότερες φορές, ανάλογα και με την εταιρεία.
 
Καποια λύση με πραγματικα 200 Hz έχουμε???
Ποιες σειρές σε Samsung, Lg, Panasonic και Sony ειναι με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 200 Hz???

UHD/4k τηλεόραση με πραγματικά 200 Hz δεν υπάρχει απο ότι γνωρίζω , απο fullHD η Samsung H7000 είναι 200 Hz απο το πάνελ.

Πάντως τηλεόραση με 50 Hz (HU6xxx , JU6xxx) δεν σου προτείνω με τίποτα.
 
Γεια σας και από μένα, παρακολουθώ μιας και ενδιαφέρομαι και εγώ για τηλεόραση να μην γράφω τα ίδια