4Κ ή Hz ??

Re: Απάντηση: 4Κ ή Hz ??

Επαναφέρω το θέμα καθώς ήθελα να ρωτήσω τα εξής...

1) Πως (ή που) βρίσκουμε τα πραγματικα Hz καθε μοντέλου??? Υπάρχει καποια λίστα ή κάτι???

2) απο φετεινα μοντέλα απο τις 4 γνωστές μάρκες ποια μοντέλα θα προτείνατε για τη θέαση που την θέλω??? (90% TV μέσω digea και Αθλητικά στη nova...)

3) κάποιος είπε πιο πριν οτι οι 4K έχουν σχεδόν όλες 50 Hz... Ισχύει???

Επαναφέρω το θέμα καθώς ήθελα να ρωτήσω τα εξής...

1) Πως (ή που) βρίσκουμε τα πραγματικα Hz καθε μοντέλου??? Υπάρχει καποια λίστα ή κάτι???

2) απο φετεινα μοντέλα απο τις 4 γνωστές μάρκες ποια μοντέλα θα προτείνατε για τη θέαση που την θέλω??? (90% TV μέσω digea και Αθλητικά στη nova...)

3) κάποιος είπε πιο πριν οτι οι 4K έχουν σχεδόν όλες 50 Hz... Ισχύει???

1) Για τα περισσότερα μοντέλα, θα βρεις και από εδώ μέσα πληροφορίες. Πίνακας κάπου που να λέει τα πραγματικά HZ επίσημα δεν υπάρχει, για ευνόητους λόγους, μόνο με ψάξιμο σε διάφορα σιτες και κριτικές.
2) Για τη χρήση που λες , κυρίως για το 90% digea, η σόνυ κατά παράδοση στο τηλεοπτικό είναι καλύτερη. Δε νομίζω να έχει αλλάξει κάτι δραματικά φέτος.
3) Μόνο τα Top of the Top μοντέλα ( δηλ. τα πολύ ακριβότερα ) από τη κάθε εταιρεία έχουν πραγματικά 100 Hz. Δε γνωρίζω αν υπάρχουν εξαιρέσεις, δηλαδή κάποιο φθηνό να έχει 100 πραγματικά ( το θεωρώ απίθανο ) ή κάποιο πολύ ακριβό να έχει 50 πραγματικά ( αυτό δυστυχώς μπορεί και να συμβαίνει ).....

As always we used our FPD Benchmark test disc to measure the motion resolution of the JU6400 at around 300 lines which is what we would expect from an LCD TV. What we didn’t expect was that turning on the Auto Motion Plus made no difference to the motion resolution. Normally we would expect a frame interpolation feature like Auto Motion Plus to deliver the full 1080 lines of resolution but in fact it appeared to have no affect at all, regardless of which option we chose. We can only assume this is due to a software bug and have reported our findings back to Samsung.

https://www.avforums.com/review/samsung-ue55ju6400-uhd-review.11288

Τι bug ρε άνθρωπε μου , 50 Hz είναι η τηλεόραση. Ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Θα βάλει ο αγοραστής την νέα του "σούπερ" τηλεόραση να δει ταινία και θα βλέπει τα σκαλώματα στην κίνηση και θα τραβάει τα μαλλιά του.:flipout:

Ρε παιδιά Σορυ αλλα σήμερα είδα ενα σωρο τηλεοράσεις με σήμα Digea και ηταν όλες ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!!!
Μιλάμε για πολυ μέτριες εικόνες!
Απο Samsung είδα την H6400, H6700, 7500 curve... LG LB650, LG Uf8507 καμμια δεν μου άρεσε!

Υγ εδω θέλω να πω ενα τεραστειο μπράβο στα καταστήματα που σου επιτρέπουν να δεις digea... Χαμένοι δεν θα βγουν γιατι ο καταναλωτής αναγνωρίζει την εξυπηρετηση... Όσο για τη γνωστή Ελληνική αλυσιδα υπολογιστών τι να πω...Αλλάξτε μυαλά στο τμήμα των TV γιατι ξευτιλιζεστε!!

Samsung 55H7000 vs Sony KDL55-W955B vs LG 55LF652V

Samsung 55H7000 http://www.skroutz.gr/s/4690057/Samsung-UE55H7000.html?keyphrase=Samsung+55H7000
Vs
Sony KDL55-W955B http://www.skroutz.gr/s/4443896/Sony-KDL-55W955B.html?keyphrase=Sony+KDL55-W955B
Vs
LG 55 LF652V http://www.skroutz.gr/s/6633572/LG-55LF652V.html?keyphrase=LG+55LF652V

Ειμαι ανάμεσα σε αυτες τις 3 τηλεορασεις καθαρα και μονο για λογους χαρακτηριστικων, δεν τις εχω δει να παιζουν σε καποιο καταστημα.
Εχουν παραπλησιες τιμες (π.χ. σε συγκεκριμενο καταστημα LG και Samsung εχουν ιδια τιμη 1.250 και η Sony 1.350)
Ισως να εβαζα και την Panasonic 55 AS750 αλλα δεν βλεπω καλες διαθεσιμοτητες και ειναι πιο ακριβη!

Στο φορουμ αν ειδα καλα, θεμα εχει μονο η H7000 για την W955 και την LF652 δεν ειδα τιποτα. Οποτε αν μπορει καποιος που ξερει να δωσει μερικες info...

Η Samsung διαβασα οτι εχει 200 Hz, ξερουμε ποσα πραγματικα Hz ειναι η Sony και η LG ???

Η αποσταση ειναι περιπου απο 2 μ. έως και 3,5 μ.
Την θελω για χρηση 90% με DIGEA καναλια και NOVA με εμφαση σε ταινιες και πολυ ποδοσφαιρο-αθλητικα
Οποτε δίνω σημασια στο να ειναι αποτελεσματικη στις γρήγορες σκηνες και οχι να ειναι 4K, αφου το τηλεοπτικο σημα των καναλιων ειναι πολυ χαλια!

Τις επομενες ημερες θα επισκευθω καταστηματα για να τις δω τι ψαρια πιανουν σε σημα DIGEA κι οχι στα Σουπερ ντουπερ promo video που ειναι ψεμα!
Ξερει κανεις που μπορω να δω ανοιχτες Sony γιατι στα πιο πολλα καταστηματα ειναι στα promo stand της Sony κι εκει δεν σε αφήνουν να δεις κανονικη tv (για να μην ξευτιλιζονται!! :Banane0:)

Re: Samsung 55H7000 vs Sony KDL55-W955B vs LG 55LF652V

Κατ'αρχήν η 55LF652V είναι φετινό μοντέλο και δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα. Ας υποθέσουμε ότι είναι κάτι μεταξύ των 55LB650 και 55LB730 σε εικόνα, ως κορυφαίο φετινό full hd μοντέλο της LG, αλλά όχι κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Αν δεν μιλούσαμε για αποκλειστικά τηλεοπτικό θα έλεγα δαγκωτό 55H7000 ως η καλύτερη tv σε αντίθεση/μαύρο από τις άλλες 2 που διαθέτουν ΙPS panel. Όμως πέρυσι η σειρά 7000 εξοπλίστηκε για πρώτη φορά με επεξεργασία εικόνας mstar, σαν αυτή που έχουν οι Samsung σειρά 6 από το 2012 και ρίχνουν την απόδοση του τηλεοπτικού σε σύγκριση με την επεξεργασία samsung που έχουν τα καλύτερα κι ακριβότερα μοντέλα.

Όμως λες για ταινίες (έστω και σε τηλεοπτικό) που εκεί θα υπερέχει λόγω μεγαλύτερης αντίθεσης και καλύτερου μαύρου από τις άλλες. Και για πολλά αθλητικά/ποδόσφαιρο που κι εκεί τα 200 εγγενή Hz του panel της θα τα έχουν για ...λουκούμι, σε σχέση με τα 100Ηz των άλλων 2 (αν δεν κάνω κάποιο λάθος).

Αν έβλεπες ειδήσεις και άλλες τέτοιου είδους εκπομπές θα πρότεινα πρώτα Sony και μετά LG ως μάρκες με πιο καθαρό και πιο ευκρινές τηλεοπτικό από της Samsung. Όμως η χρήση που την προορίζεις, αν και δεν περιλαμβάνει HD περιεχόμενο (ίσως λίγο από τη Nova) όπου εκεί θα υπερείχε με διαφορά η H7000 για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, προκρίνει πάλι την Η7000 ως την πιο ενδεδειγμένη λύση.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα, απλά προσπάθησα να γίνω λίγο αναλυτικός στα +/- των τηλεοράσεων που αναφέρεις και φυσικά το καλύτερο θα είναι, που το σχεδιάζεις κιόλας, να τις δεις από κοντά και τότε να αποφασίσεις ποια είναι πιο κοντά στα γούστα σου.

Last edited:

redemption... Σε ευχαριαστω πολυ για την τεκμηριωμένη απαντηση σου!!
Οποτε με σειρα προτεραιότητας βάζεις πρωτα Samsung, αμέσως μετά Sony (ισως και πρωτη) και τελευταια την Lg.

Αν δεν σου ειναι κοπος δωσε μου κανενα link για να δω τις διαφορες στα panel IPS και mstar (ή γενικα 2 σχολια γιατι το ενα υπερεχει του αλλου)

Ποιο αλλο ειδος panel θεωρεις καλυτερο ή πιο καταληλο με βαση την απλη τηλεοπτικη χρηση που θελω εγω??

Την Panasonic να την αποκλισω?

ΙPS...

lb5600-dark-room-medium.jpg

VA...

h6400-dark-room-medium.jpg

Σε σχέση με το ερώτημα σου η Samsung είναι η καλύτερη τηλεόραση και για τηλεοπτικό και για HD λόγω καλύτερου μαύρου ,αντίθεσης και κίνησης , ο μόνος λόγος να πάρεις τηλεόραση με IPS είναι εάν βλέπεις από πλάγια καθώς έχουν μεγαλύτερη γωνία θέασης.

Στα μεγάλα καταστήματα έχουν διακλαδωτές που δίνουν σήμα σε 100 τηλεοράσεις ταυτόχρονα , μην περιμένεις να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα.

Μην περιμένεις πάντως στους γνωστούς κατασκευαστές και μεγάλες διαφορές , εφόσον ο αρχικό σήμα είναι το ίδιο κατά 95% και το τελικό αποτέλεσμα ίδιο είναι και εξαρτάται πολύ περισσότερο από την ποιότητα του ίδιου του καναλιού και πολύ λιγότερο από την τηλεόραση.

redemption... Σε ευχαριαστω πολυ για την τεκμηριωμένη απαντηση σου!!
Οποτε με σειρα προτεραιότητας βάζεις πρωτα Samsung, αμέσως μετά Sony (ισως και πρωτη) και τελευταια την Lg.

Αν δεν σου ειναι κοπος δωσε μου κανενα link για να δω τις διαφορες στα panel IPS και mstar (ή γενικα 2 σχολια γιατι το ενα υπερεχει του αλλου)

Ποιο αλλο ειδος panel θεωρεις καλυτερο ή πιο καταληλο με βαση την απλη τηλεοπτικη χρηση που θελω εγω??

Την Panasonic να την αποκλισω?

Η Samsung έχει panel VA και οι άλλες 2 IPS. Μια πρώτη ιδέα στις διαφορές τους μπορείς να πάρεις από τις παραπάνω εικόνες όπου το VA υπερέχει σε αντίθεση και μαύρο. Μstar είναι η επεξεργασία εικόνας που έχει επιλέξει η Samsung για τις μεσαίας κατηγορίας τηλεοράσεις της και που κατά την γνώμη μου δεν είναι τόσο καλή όσο η samsung επεξεργασία που εξοπλίζει τα ακόμα πιο ακριβά μοντέλα της. Αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο στο τηλεοπτικό της. Παρολ' αυτά η H7000 υπερέχει των άλλων 2 για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω.

Το είδος panel που είναι η συνήθης επιλογή λόγω των χαρακτηριστικών του είναι το VA, ακολουθεί μετά το IPS. Kάποια άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καθώς έχουν εκλείψει οι άλλοτε κορυφαίες plasma (που όμως είχαν κι αυτές τα τερτίπια τους), ενώ η καινούρια κορυφή, οι OLED τηλεοράσεις είναι ακόμα ακριβές σε τιμή, ενδεικτικά μια 55" oled ξεκινάει από τα 2400 ευρώ.

ΥΓ. Για συνδυασμό τηλεοπτικής επεξεργασίας Sony που κατά την γνώμη μου πάντα, υπερέχει αυτήν την εποχή σε τηλεοπτικό, και πανελ VA θα μπορούσες να κοιτάξεις και μια Sony σειράς 8, όπως πχ η Sony 55W805B ή 55W815B.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να αναφέρω επίσης πως καμιά τηλεόραση δεν μπορεί να κάνει θαύματα με το κακής ποιότητας σήμα της digea, το θέμα είναι να πάρεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα που μπορεί να προκύψει με βάση αυτό το κακό σήμα, εκεί θα παίξει το ρόλο της η επεξεργασία εικόνας της κάθε τηλεόρασης.

Ήσουν κατατοπιστικοτατος!
Εννοείται πως δεν φταίνε οι κατασκευαστές για το χάλια σήμα της DIGEA, εδω στο παραλιακό μέτωπο της Αττικης που υποτίθεται οτι ειναι το φιλέτο της πόλης το σήμα ειναι άθλιο με παγώματα και σπασίματα και μου κανει πραγματικα εντύπωση γιατι το παλιό πειραματικό σήμα ηταν αψεγάδιαστο ενώ το κανονικό ειναι απάτη!

μολις δω τις τηλεοράσεις live θα εχω και καλύτερη άποψη!
Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου!

Παρακαλώ :) Μη ξεχάσεις το ΥΓ στο προηγούμενο post μου, να κοιτάξεις και τις Sony σειράς 8 (55W805B ή 55W815B υπάρχουν και οι δύο στα mediamarkt στα 949), έχουν VA panel έναντι IPS της W955B και είναι καλύτερες προτάσεις. Μη σε ξενίζει το γεγονός ότι είναι φθηνότερες και χαμηλότερη σειρά σε σχέση με την W955B, αυτό συμβαίνει συχνά λόγω τακτικής και μάρκετινγκ της κάθε εταιρίας.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

A! και στα μαγαζιά τα IPS panels δεν δείχνουν τα μειονεκτήματα τους λόγω άπλετου φωτισμού, αυτά (φωτεινό μαύρο και χαμηλή αντίθεση) φαίνονται σε οικιακό περιβάλλον όταν ο φωτισμός αρχίζει να πέφτει ή σε πλήρη συσκότιση. Και τέλος στο μαγαζί να καθίσεις στην απόσταση θέασης που θα ισχύει και για το σπίτι σου, από το μισό ή ένα μέτρο όλες θα είναι Άθλιες σε τηλεοπτικό!

Ειδα σήμερα απο κοντά για πολυ ώρα την H7000 και όντως ειχε πολυ καλύτερη εικόνα στις γρήγορες σκηνές απο τις άλλες τηλεοράσεις που ειχε τριγύρω το κατάστημα!
αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι αν ειναι λογικό να εμφανίζεται ενα περίγραμμα γυρω γυρω απο τα σωματα των ανθρώπων καθώς και στα γράμματα ακριβώς δίπλα ειχε κάτι ανάμεσα σε περίγραμμα και pixel...

Ειναι κάποιο προβλημα του συγκεκριμένου πανελ???

Δεν ξερω αν περιγράφω σωστά το προβλημα (εχω και φωτο τραβήξει αν βρω χρόνο θα την ανεβάσω) αλλα σε όλα τα πρόσωπα υπήρχε ενα εξωτερικό φωτεινό περίγραμμα... Ενώ τα γράμματα εμφάνιζαν pixel δίπλα τους

Ο αλγόρυθμος βελτίωσης κίνησης ονομάζεται motion plus στις Samsung και έχει διάφορες βαθμίδες ρύθμισης , μπορείς να το βάλεις να είναι λιγότερο παρεμβατικό και τότε θα δειχνει και λιγότερα τεχνουργήματα κατά την κίνηση.

Το μονο σίγουρο ειναι οτι ειτε με τις ρυθμίσεις που είχαν ειτε οταν είχα βάλει τις ρυθμίσεις ακριβώς τις ίδιες με αυτές που εχω σπιτι στην c6000 (στο 8 και τα 2).... το αποτέλεσμα ηταν άθλιο!! Θα παω και σε αλλο κατάστημα να την δω μήπως ειχε προβλημα το εκθεσιακό μοντέλο!
Θα ανεβάσω πιο μετα φωτο για να δείτε τι εννοώ...

Ανβαζω 2 φωτο για να δειτε το προβλημα με το φωτεινο περιγραμμα γυρω απο ανθρωπους και γραμματα
Μαλιστα οι εικονες και στις 2 περιπτωσεις ειναι εντελως στατικές (ειδικα στα γραμματα) οποτε δεν δικαιολογειται να υπαρχει αυτο το προβλημα στην Samsung H7000
Τελικά αυτο ειναι προβλημα του συγκεκριμένου πανελ και ειναι λογος επιστροφης της TV χωρις φωνες και τσακωμους ή δεν το δικαιολογει η Samsung??

q2h6yd.jpg

cyExdM.jpg

Εικάζω πως θέμα ρυθμίσεων είναι...

εγω δεν ειχα θεμα στην δικια μου..μαλλον θεμα ρυθμισεων (οξυτητα,θορυβος)..βεβαια το τηλεοπτικο της ειναι το αδυνατο της σημειο ,ιδιαιτερα για την κατηγορια της

μακάρι... Γιατι δοκίμασα και τις ρυθμίσεις που ειχε αρχικά η τηλεόραση αλλα και τις ρυθμίσεις που εχω εγω σπιτι μου στο μοντέλο c6000 και δεν ειδα καμμια αλλαγη στο προβλημα του φωτεινού περιγράμματος...

Θα ήθελα μια πρόταση για τηλεόραση που το "δυνατό σημείο" να ειναι το τηλεοπτικό σήμα!

μακάρι... Γιατι δοκίμασα και τις ρυθμίσεις που ειχε αρχικά η τηλεόραση αλλα και τις ρυθμίσεις που εχω εγω σπιτι μου στο μοντέλο c6000 και δεν ειδα καμμια αλλαγη στο προβλημα του φωτεινού περιγράμματος...

Θα ήθελα μια πρόταση για τηλεόραση που το "δυνατό σημείο" να ειναι το τηλεοπτικό σήμα!
το τηλεοπτικό της 7000 ειναι κατα πολυ χειροτερο απο αυτην που εχεις....τσεκαρισμένο