50" Plasma or led lcd?

Γιατί δεν έχει προτείνει κάποιος την Panasonic GT30 50"; και κάτι σχετικά με την Samsung D5000 την οποία ειχα αγορασει για τους γονείς μου... είναι μια χαρά τηλεόραση για τη κρεβατοκάμαρα, απορώ με την "επίθεση" αυτή προς την D5000. Εκτός αν κάποιος έχει την απαίτηση να δει την εικόνα της VT30 στην D5000, πράγμα αστείο και εννοείται πως με καλιμπράρισμα θα υπάρξει διαφορά.

Last edited:
Το ανέφερα επειδή κάποιοι προτείνουν την αγορά LED LCD ως την καλύτερη λύση για τηλεοπτικό σήμα όταν αδυνατούν (στην τιμή που μιλάμε τουλάχιστον) να φτάσουν πλάσμα τριετίας.

Και η EX720 μια χαρά τηλεόραση για την κρεβατοκάμαρα είναι.

Ο φίλος Ανδρέας έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο "κακό" τηλεοπτικό σήμα της κορυφαίας VT30. Προσωπικά δεν νομίζω ότι το σήμα της είναι τόσο "άθλιο" συγκρητικά με κάποια lcd led τηλεόραση. Και στη τελική η συγκεκριμένη τηλεόραση φτιάχτηκε για HD - FULL HD θεάσεις. Τί φταίει η Pany που το σήμα της DIGEA είναι άθλιο στη χώρα μας;

Αν εξαιρέσουμε το μετριο scaling της Vt30 θα μπορούσαμε να δουμε άλλες πλάσμα που σε αυτό το τομεα τα πανε καλυτερα.
Άλλωστε αν θυμαμαι καλα εχει αναφερθεί αρκετες φορες ακομα και στο τοπικ της vt30 πως η 8000 της samsung ( μιλω για την πλασμα) εχει πολύ καλυτερο τηλεοπτικο σημα.
Το προβλημα όμως σε μια πλάσμα που προορίζεται για τηλεοπτικο σημα ( αν μιλαμε μαλιστα για το μεγαλυτερο ποσοστό θέασης ) εινια πως θα πρεπει να παιξει και υπο συνθηκες διαφορετικές από ότι θα επαιζε μονο για ταινιες που συνήθως είναι νύχτα και με κλειστα τα φωτα.
Τηλεόραση βλεπουμε σχεδον ολες τις ωρες και γενικότερα αρκετες ωρες με το φως της ημερας .
Τωρα μαλιστα που οι μερες μεγαλώνουν οι συνθήκες θέασης με το φως της ημερας κανουν πιο δύσκολη την θεαση για αυτό και όταν καποιος ρωτα αν θα επρεπε να προτιμήσει μια πλάσμα για τηλεοπτικό πρόγραμμα επιμένω πως είναι λαθος η επιλογη της
Εγω προσωπικά βγαζω σπυριά που πρεπει να κατεβαζω πατζούρια για να μπορεσω να ξεχωρισω αντικείμενα και πράγματα όταν τυχαινει να εχω σκοτεινα πλανα.
Αν βαλω στο παραπάνω και το φοβο μετα το Burn in από το σημα του ant1 που με βαζει στη θεση να βλεπω καποια καναλια με μεγενθυση καταλαβαίνεται πως η εικονα στο τηλεοπτικό με το zoom γινετε ακομα πιο χαλια.

Συνεπώς για καποιο χρηστη που το μεγαλυτερο ποσοστο χρήσης του εχει να κανει με τηλεοπτικο προγραμα είναι προτιμότερο να προτιμήσει μια lcd που ως προϊόν υπερτερεί σε περισσότερους τομεις ( βλεπω πιο ανετα στο φως της ημερας ότι θελω , παιζω με το ps3 χωρις αγχος , δεν φοβαμαι για Burn in , χαζευω στο Internet με τις ωρες) από τα να κοιταξει μια πλάσμα που μεν υπερτερεί σε ansi αλλα το πλεονέκτημα αυτό θα εκτιμηθεί μονο σε συνθήκες ελεγχόμενου φωτισμού.

Για το πρόβλημα με τις ανακλάσεις στις plasma,θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υφίσταται και στις LCD. Οι τηλεοράσεις με ματ επιφάνεια είναι συνήθως τα φθηνότερα μοντέλα, ενώ στα ακριβότερα με γυαλιστερή επιφάνεια η μεγαλύτερη φωτεινότητα των LCD περιορίζει κάπως το πρόβλημα.

Panasonic's plasmas have always done a good job of upscaling standard-definition feeds and thankfully that hasn't changed here. Even the ropier channels on Freeview are handled sympathetically, so they look as sharp as possible. Some of the weaknesses in the signal are masked rather than amplified, as some TVs tend to do.

http://reviews.cnet.co.uk/tvs/panasonic-tx-p42st50b-review-50007490/#2d-picture-quality

Κοίτα να δεις τι γράφουν μερικοί.:D

Ανδρέα, Προσωπικά εβλεπα κανάλια με ΖΟΟΜ 1 η ΖΟΟΜ 2 τους πρωτους 2 μήνες περιπου. Πλέον δεν το κάνω απλα φροντιζω να αλλαζω καναλι οταν εχει διαφημισεις για λιγο η μετα απο 1 ωρα συνεχους προβολης. Στα videogames δεν κανω τιποτα παιζω ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ. Οσον αφορα την ημερα, μια χαρά εικόνα έχει. Μιλαμε για ΤΡΟΜΕΡΟ panel η VT30. Ακομα και με ολα τα πατζουρια ανοιχτα δεν εχει να ζηλεψει κατι απο μια lcd LED. Όσον αφορά το ίντερνετ, εκεί οι πλάσμα τηλεοράσεις ακομα και αν λεγεται VT30 θέλουν προσοχή και δεν τις συνιστώ. Πιστεύω ότι κάποιος -χτυπαω ξύλο και για μενα- πρεπει να ειναι αρκετα γκαντέμης για να πάθει burn in η VT30 του.

Re: Απάντηση: 50" Plasma or led lcd?

Άλλωστε αν θυμαμαι καλα εχει αναφερθεί αρκετες φορες ακομα και στο τοπικ της vt30 πως η 8000 της samsung ( μιλω για την πλασμα) εχει πολύ καλυτερο τηλεοπτικο σημα.

Περίεργα γούστα θα πρέπει να έχει αυτός που θεωρεί καλύτερη την εικόνα με διπλά είδωλα στα κινούμενα αντικείμενα (aka τηλεόραση χωρίς frame interpolation και σήμα βίντεο 50Hz).

Για το πρόβλημα με τις ανακλάσεις στις plasma,θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό υφίσταται και στις LCD. Οι τηλεοράσεις με ματ επιφάνεια είναι συνήθως τα φθηνότερα μοντέλα, ενώ στα ακριβότερα με γυαλιστερή επιφάνεια η μεγαλύτερη φωτεινότητα των LCD περιορίζει κάπως το πρόβλημα.

Φυσικά υπάρχει και στις LCD αλλά προφανώς δε μιλώ για αυτό .
Η κατακόρυφη πτώση της αντίθεσης λογο φως σε πλάσμα πάνελ δεν έχει να κάνει μόνο με τις αντανακλάσεις . Είναι θέμα της τεχνολογίας.
Απο την άλλη μη ξεχνάς πως ακόμα και με πολύ φως πάνω σε μια led lcd έχεις την ευχέρεια να δυναμωσεις τα led

Εδω Σερρες,ουτε καν υπαρχει Digea.Σπιτι βλεπουμε σε μια 50GT30 και περα απο το προβλημα να συνηθισουμε την plasma(πρωτη μας φορα και απο αποσταση 2 μετρα),δεν ειχαμε κανενα ουτε εχουμε κανενα προβλημα,ειμαστε απολυτα ικανοποιημενοι.Ειναι τι απαιτησεις εχεις αναλογα με το προγραμμα που βλεπεις.Οταν η γυνη πριν παει στη δουλεια η το μεσημερι βλεπει λιγο πρωιναδικα η Μενεγακη η εγω βλεπω καμια μπαλα στο Νova,οχι δεν εχουμε τις τρελες απαιστησεις.Οταν ομως σχεδον καθε βραδυ,κλεισουμε τα φωτα για να δουμε ενα dvd η bluray εκει εχουμε απαιτησεις που προσωπικα ΚΑΜΙΑ led lcd μπορει να με καλυψει οσο η δικια μου.(βλεπω και την full led της αδελφης μου philips).Αυτα τα ολιγα σε ενα hobby που παντα εχει μεσα και τον παραγοντα υποκειμενικοτητα σε μικρο η μεγαλο βαθμο.

Panasonic's plasmas have always done a good job of upscaling standard-definition feeds and thankfully that hasn't changed here. Even the ropier channels on Freeview are handled sympathetically, so they look as sharp as possible. Some of the weaknesses in the signal are masked rather than amplified, as some TVs tend to do.

http://reviews.cnet.co.uk/tvs/panasonic-tx-p42st50b-review-50007490/#2d-picture-quality

Κοίτα να δεις τι γράφουν μερικοί.:D
Άστα να πάνε
Είναι να πέφτεις στα πατωματα

Αδερφε stekon εγω δν θα σου συστησω ουτε led ουτε plasma με σιγουρια. Η καλυτερη λυση ειναι να πας εσυ ο ιδιος σε καποια μαγαζια και να δεις την εικονα καποιων τηλεορασεων και να επιλλεξεις με το υποκειμενικο σου γουστο... Ειχα και εχω plasma και led τηλεοραση και η γνωμη μου ειναι η εξης... Εγω γουσταρω τα ψευτικα χρωματα των led... Μου αρεσει να καθομαι στα 2 μετρα και να παθαινω γλαυκωμα απο τα "ψευτικα" της led μου... Τωρα οσο το φοβο σου για πιθανο burn in κλπ κλπ θα σου πω οτι εχω την 50αρα panasonic ut30e. Απο την πρωτη στιγμη που τη συνδεσα ουτε στρωσιμο της εκανα ουτε σιδερωμα ουτε σφουγγαρισμα... Εδω και ενα περιπου χρονο που την εχω, υπηρξαν μερες που το ps3 και το xbox επαιζαν ασταματητα για 6+ ωρες... Ως τωρα ειδωλα και burn in δν εχω δει... Οπως σου ειπα και στην αρχη ολα ειναι υποκειμενικα... Ελπιζω να βοηθησα με αυτα που εγραψα ακομη κ αν δν απαντησα αμεσα στην ερωτηση σου...

Last edited:
Ανδρέα νομιζω οτι τα παραλες σχετικα με την VT30. Δεν είπα να βγαλεις την τηλεόραση στη παραλια καλοκαίρι κατω απο τον καυτο ηλιο και να δεις τηλεοπτικό σήμα. Σε ένα -λογικά- φωτεινό δωμάτιο/σαλόνι, αν to πάνελ της VT30 δεν ικανοποιεί... τότε θα πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια όλες τις πλάσμα τηλεοράσεις.

Δεν είναι απαραίτητο αυτό που λες Γιάννη. Έχω φίλο με την Samsung B550 και δεν έχω δει διπλά είδωλα.

Kανόνας είναι, του οποίου η B550 δεν αποτελεί εξαίρεση... -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 50" Plasma or led lcd?

Τι θα πει πως το εβγαλα;;;
Δεν βλεπεις τι γράφεις;

Οταν λες πως μετα την ενασχόληση σου με την ρύθμιση είδες πως δεν μπορείς να την φέρεις και συμπεραίνεις μετα απο αυτο πως ουτε calibrator θα μπορουσε ( προσφάτως και ο μαγος μερλιν ) τι παει να πει αυτο;
Την D5000 δεν την εχω δει ( ειναι απο τα μικρά μοντελα της Samsung χωρις ενδιαφερον) και δεν την ξερω για να εχω προσωπική άποψη αλλα ειναι γεγονος πως η ρύθμιση στις LCD ειναι πιο μπελαλίδικη σε σχεση με τις πλάσμα .
Χρειάζεται εκτος απο εμπειρία γνώσεις και τα καταληλα εργαλεία .
Τωρα επειδή εσυ επιασες το τηλεοκοντρολ και επειδή πείραξες τις αποχρώσεις προσώπου νομίζεις πως εκανες κατι …ε τι να σου πω...

Τελος το λινκ που παρέθεσες ειναι ενα ακομα άχρηστο στοιχειο που επισημαίνει την συνήθεια σου να παπαγαλίζεις οτι διαβαζεις αριστερά και δεξια
Ιδια άποψη εχεις Ναι η Οχι;
Και τις δυο τηλεοράσεις τις εχω κρεμασμένες στο σπιτι μου και αν ποτε βρεθείς Θεσσαλονίκη ελα να τις δεις και μετα ξαναδειξε μου παρόμοια λινκ για να γελάσουμε παρεα.
Τα ιδια εγραφαν περσι για το τηλεοπτικό σημα της Vt30 και φετος ( μετα το κραξιμο που επεσε ) υπόσχονται για την VT50 πως το εχουν βελτιώσει.
Καλα να ειμαστε να το δουμε και αυτο αλλα με τα ματια μας και οχι απλως σε καποιο λινκ.
Συμφωνώ απολύτως ειδικά στο σημείο του "παπαγαλίσματος χωρίς ιδία άποψη". Τα ίδια επιχειρήματα και συμπεριφορά αντιμετώπισα και εγώ από διάφορους "ειδικούς" και "παπαγάλους" όταν πόσταρα τις εντυπώσεις μου από την συνύπαρξή μου με την πανασονικ gt30 που ειδικά σε επεξεργασία τηλεοπτικού σήματος είναι επιεικώς "για τα μπάζα".