50'' στα 3 μέτρα! Υπερβολή?

Παντως εγω με 46f86 samsung χωρις κλιματιστικο δεν μπορω να κατσω στο υπνοδωματιο. Ειναι και lcd.

Το μονο αρνητικο για μενα ειναι, οτι οσο ποιο μεγαλη τv τοσο ποιο πολυ ζεστη θα εχει το δωματιο. Για αυτο φροντισε να εχεις καλο κλιματισμο, γιατι το καλοκαιρι θα υπαρχει προβλημα.

46W4000 , ακομη και μεσα στο Καλοκαιρι το πανω και πισω μερος της παραμενει σε χαμηλη θερμοκρασια.

Και η 40D3000 δεν ειχε προβλημα , οποτε απορω γιατι X3500 και F86 θερμαινονται τοσο πολυ (απο οτι λετε)...:rifle:

Παίζουν ρόλο πολλά μέσα απο το περιβάλλον χώρο!

Παράθυρο -> απόσταση / ρεύμα αέρα
Άλλες θερμογόνες πηγές / συσκευές
Χώρος οικίας -> δροσερό ή ζεστό
κτλ κτλ κτλ

Για να επιστρέψουμε στο θέμα.
Το σωστό μέγεθος για μένα είναι αυτό που σου επιτρέπει να βλέπεις τουλάχιστον τους ανθρώπους στο φυσικό τους μέγεθος, δηλαδή οθόνη ύψους τουλάχιστον 2,5 μέτρων και ανάλογου μήκους.

Το ότι συμβιβαζόμαστε με 50άρες στα 3 μέτρα είναι αποκλειστικά λόγω χρημάτων και, σε λίγες περιπτώσεις, χώρου. Αλλιώς άνετα βλέπεις 100 ίντσες στα 3 μέτρα, όπως κάνω δηλαδή με τον προβολέα.

Τα υπόλοιπα είναι μικροαστικά κατάλοιπα και φοβικά σύνδρομα μην μας πουν οι άλλοι "καλά, τί θα την κάνεις τόσο μεγάλη;" Απαντήστε κι εσείς "ό,τι την κάνουν οι αράπηδες, ζηλεύεις;".

Δεν νομιζω πως ειναι θεμα χρηματων, μιας και μια τηλεοραση 50 κοστιζει 1500-2500 ευρω, οσο δηλαδη και ενας καλος προβολεας. Απλα η tv ειναι πιο λειτουργικη.

Ακριβώς. Η αγορά μεγάλης TV έρχεται να αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα προβολέα και μία CRT 29''...για λειτουργικούς καθαρά λόγους!

ΤΟ θέμα του μεγέθους εκτιμώ ότι εξαντλήθηκε...με την συνύπαρξη όμως HTPC και PLASMA τι γίνεται? Έχει κανείς προσωπική εμπειρία?

Απάντηση: Re: 50'' στα 3 μέτρα! Υπερβολή?

Σε όλα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα αλλά σε αυτό:
Το σωστό μέγεθος για μένα είναι αυτό που σου επιτρέπει να βλέπεις τουλάχιστον τους ανθρώπους στο φυσικό τους μέγεθος, δηλαδή οθόνη ύψους τουλάχιστον 2,5 μέτρων και ανάλογου μήκους.
... νομίζω ότι είναι μια τελείως σχετική έννοια!

Δηλαδή γιατί να σταματήσουμε στα μεγέθη ενός "ανθρώπου" και να μη προχωρήσουμε σε αυτά ενός αμαξιού ή ενός ελέφαντα ή μιας νταλίκας ή ενός πλοίου κ.λ.π.
Θέλω να πω πως, με αυτή τη λογική, δε βγαίνει άκρη μιας και το φυσικό μέγεθος των όποιων απεικονιζόμενων αντικειμένων πρακτικά δεν μπορεί να έχει όριο τη στιγμή που μπορεί να είναι π.χ. από μια καρφίτσα μέχρι και ένας γαλαξίας! Οπότε το να βλέπεις στο φυσικό του μέγεθος κάτι, είναι μάλλον όνειρο απατηλό!
Εκτός κι αν, όπως λες, μόνο (αυστηρά όμως) οι διαστάσεις των απεικονιζόμενων "ανθρώπων" σε ενδιαφέρουν να είναι όσο γίνεται πιο πραγματικές και αυτό βέβαια μόνο αν η λήψη είναι τέτοια που τους δείχνει ολόκληρους και από κοντά στην εικόνα ώστε να καταλαμβάνουν σχεδόν όλο το ύψος της εικόνας. Όμως πόσες πια είναι τέτοιες σκηνές σε έργα και πόσο κρατούν.

Το θέμα, όπως περίπου λες πολύ σωστά παρακάτω, έχει να κάνει με το ότι είναι πολύ ευχάριστη η μεγάλη εικόνα και δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από "παλαιολιθικές" απόψεις περί αυτού!

Ρε παιδιά πριν από λίγο στο γειτονικό φόρουμ ρωτούσε κάποιος πόσες ίντσες να πάρει για απόσταση 3μ.
Του είπα 46 και μου έστειλα πμ για να με μαλώσει για λέει θέλω να τον στείλω στον οφθαλμίατρο.

Του υπέδειξα το δικό μας φόρουμ να το μελετήσει να πάρει καμιά ιδέα.

Re: Απάντηση: 50'' στα 3 μέτρα! Υπερβολή?

Του είπα 46 και μου έστειλα πμ για να με μαλώσει για λέει θέλω να τον στείλω στον οφθαλμίατρο.

http://myhometheater.homestead.com/viewingdistancemetric.html

Kαι να βαλει 116 cm = 46"...

Oταν θα του βγαλει 1.6 μετρα "Recommended THX viewing distance" τοτε θα πιασει το νοημα.:flipout:

Απάντηση: Re: 50'' στα 3 μέτρα! Υπερβολή?

Ακριβώς. Η αγορά μεγάλης TV έρχεται να αντικαταστήσει τον ήδη υπάρχοντα προβολέα και μία CRT 29''...για λειτουργικούς καθαρά λόγους!

Ακόμα καλύτερα: 50αρα tv και 100αρης προβολέας
Από σήμερα αυτός είναι ο συνδιασμός μου (οκ, 93αρης ο προβολέας)

Re: Απάντηση: Re: 50'' στα 3 μέτρα! Υπερβολή?

Παντως το θεωρω προσβολη για το φορουμ και τα μελη που σπαταλανε τον χρονο τους να απαντησουν οταν καποιοι κανουν τις ιδιες ερωτησεις και εδω και σε αλλα φορουμ ταυτοχρονα.

Αυτο σημαινει ειτε οτι δεν μας εχουν εμπιστοσυνη ειτε οτι ρωτανε ολο τον κοσμο λογω ελλειψης εμπειρειας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα νέο μέλος και σε αυτό, αλλά και στο άλλο φόρουμ, που πιθανόν δεν γνώριζε την ύπαρξη του παρόντος και εγώ του υπέδειξα το avclub να ρωτήσει κι εδώ για περισσότερες γνώμες.
Βλέπω οτι εκεί η συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία είναι πολύ μικρότερη από τη δική μας και επικρατεί γενικά μια τάση για μικρότερες τηλεοράσεις.