55" 3D LED: SAMSUNG UE55C8000 vs LG 55LX9500.

Είναι λίγο τσουχτερή, αλλά σε βάθος χρόνου δεν νομίζω να μετανιώσω και τόσο πολύ τα +500 ευρώ.
Και κάτι άλλο: Ποιά η γνώμη σου για την σειρά LX της Sony;; Π.χ. η 52LX900 (και η υπερτιμημένη 60LX900) αξίζουν; Είναι καλύτερη η σειρά LX από την σειρά NX;

Last edited:
εγω λεω μη βγαζεις ευκολα συμπερασματα γιατι υπαρχουνε ταινιες 3D
που το crosstalk ειναι 0δενικο και αλλες που ειναι αδυνατον να τις παρακολουθησεις.
Συνηθως στα demos δεν υπαρχει crosstalk ενω για παραδειγμα στο δορυφορικο
sky 3D το crosstalk ειναι αρκετο.
Πριν την αγορασεις δες καποιο rip απο sky 3D πχ καποιο αγωνα ποσοσφαιρο.

Είναι λίγο τσουχτερή, αλλά σε βάθος χρόνου δεν νομίζω να μετανιώσω και τόσο πολύ τα +500 ευρώ.

Πεταμενα λεφτα ειναι ουσιαστικα και τα 500 και τα υπολοιπα.

Σε κανα τριμηνο που θα βλεπεις στο internet τα νεα μοντελα με "Super 3D" η οπως αλλιως θα λεγεται θα τα κλαις τα λεφτα σου.

Παρε καμια καλη 2D τηλεοραση και οταν ωριμασει το 3D ξαναγοραζεις τηλεοραση με τα ρεστα που θα σου μεινουν.

Σωστός .... 100%

Σας ομιλεί πρώιν κάτοχος Laser Disc :flipout: ..... έχουμε αγοράσει ουκ ολίγες μαλ@κίες στο ξεκίνημα τους ως μέγα προφήτες :grandpa: προτού εγκαταλειφθούν ...:slapface: δεν θα το ξανακάνω

Πεταμενα λεφτα ειναι ουσιαστικα και τα 500 και τα υπολοιπα.

Σε κανα τριμηνο που θα βλεπεις στο internet τα νεα μοντελα με "Super 3D" η οπως αλλιως θα λεγεται θα τα κλαις τα λεφτα σου.

Παρε καμια καλη 2D τηλεοραση και οταν ωριμασει το 3D ξαναγοραζεις τηλεοραση με τα ρεστα που θα σου μεινουν.

Εσύ που ασχολείσαι τόσο με τεχνολογία και τηλεοράσεις δεν θα έπρεπε να σκέφτεσαι τόσο με αυτό τον τρόπο. Αν είναι κάθε φορά να περιμένουμε την επόμενη τεχνολογία να έρθει δεν θα παίρνουμε τίποτα για χρόνια, ίσως και ποτέ(!) αφού τα πάντα εξελίσσονται συνεχώς.
Με αυτό το σκεπτικό που λες, για παράδειγμα, γιατί να πάρω και HD τηλεόραση;; Σε κανά χρόνο μπορεί να βγει π.χ. "Super HD" με ακόμη μεγαλύτερες αναλύσεις.. Οπότε θα έλεγες "πάρε μια απλή HD ready (όχι Full HD) και είσαι μια χαρά για την ώρα"... Δεν συμφωνώ με αυτή τη λογική. Κατά τη γνώμη μου παίρνεις ότι μπορείς καλύτερο που υπάρχει στην αγορά την στιγμή που θέλεις να αγοράσεις π.χ. τηλεόραση, και πάντα στην καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης. Δεν σου είπα να ξεφύγεις εντελώς και όταν οι άλλοι παίρνουν 3D LED με 2400-3200, εσύ να δώσεις 6000! (π.χ. για την Samsung UE55C9000, που η τιμή της είναι απαράδεκτη!!). Εκεί είτε είσαι μαλ...ς, είτε έχεις τόσα λεφτά που πραγματικά δεν ξέρεις τι να τα κάνεις και τα πετάς όπου να ναι. Αλλά μια καινοτόμο τεχνολογία, με όμορφο αποτέλεσμα, εγώ τη θέλω. Γνωρίζω ότι κάποια στιγμή, σε 8 μήνες, ή 1 χρόνο, ή σε 3-4 χρόνια, σίγουρα θα υπάρξει κάτι καλύτερο, ή και πολύ καλύτερο, αλλά αυτό θα ισχύει πάντα. Δεν θα κάτσω να σκάσω. Θα ευχαριστηθώ αυτό που έχω για 6, 8, ή 10 χρόνια και μετά παίρνω κάτι άλλο, υγεία να έχουμε πάνω απ'όλα και δουλίτσα! :)

Σχετικά με την Sony 55ΝΧ810 τώρα, υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή, αλλά όταν έρθουν το πιο πιθανό θα έχουν και αισθητά μειωμένη τιμή! Για παράδειγμα, στον Κωτσόβολο ήδη μείωσαν την τιμή γύρω στα 500 ευρώ (για όταν είναι πάλι διαθέσιμη προφανώς!)!

Last edited:
εγω λεω μη βγαζεις ευκολα συμπερασματα γιατι υπαρχουνε ταινιες 3D
που το crosstalk ειναι 0δενικο και αλλες που ειναι αδυνατον να τις παρακολουθησεις.
Συνηθως στα demos δεν υπαρχει crosstalk ενω για παραδειγμα στο δορυφορικο
sky 3D το crosstalk ειναι αρκετο.
Πριν την αγορασεις δες καποιο rip απο sky 3D πχ καποιο αγωνα ποσοσφαιρο.

Ενδιαφέρον αυτό που λες..... Έχεις κανά link να κατεβάσουμε κάποιο rip από Sky 3D, σχετικό με Samsung, Sony και LG;;;

Απάντηση: Re: 55" 3D LED: SAMSUNG UE55C8000 vs LG 55LX9500.

Με αυτό το σκεπτικό που λες, για παράδειγμα, γιατί να πάρω και HD τηλεόραση;; Σε κανά χρόνο μπορεί να βγει π.χ. "Super HD" με ακόμη μεγαλύτερες αναλύσεις..

Με βρίσκεις σύμφωνο.
Κι εγώ θεωρώ χαζό να αγοράσει-αλλάξει κάποιος την tv του και να μην πάρει μία με 3D.

Εσύ που ασχολείσαι τόσο με τεχνολογία και τηλεοράσεις δεν θα έπρεπε να σκέφτεσαι τόσο με αυτό τον τρόπο. Αν είναι κάθε φορά να περιμένουμε την επόμενη τεχνολογία να έρθει δεν θα παίρνουμε τίποτα για χρόνια, ίσως και ποτέ(!) αφού τα πάντα εξελίσσονται συνεχώς.

Yπαρχουν τεχνολογιες ωριμες και μη.

Για παρεδειγμα οσοι ετρεξαν να παρουν τηλεοραση LCD πριν κατι χρονια αγορασαν ενα "ξεπλυμα" , οσοι πηραν πρωτοι "100 Hz" σπασιματα και τεχνουργηματα , οσοι ετρεξαν να αγορασουν "Full HD" προβληματα με υπερθερμανση και χαλια εικονα σε τηλεοπτικο σημα.

Το 3D ειναι σε επιπεδο που με το ζορι φτανει το μετριο αυτη την στιγμη ακομη και στην καλυτερη LCD.

Οποτε δεν μπορω να συστηνω σε κανεναν να γινει beta tester.

Στις πλασμα το προβλημα ειναι η μειωμενη φωτεινοτητα , στις LCD το crosstalk ειναι πολυ χειροτερο προβλημα.

Διπλασιασε τα ποσοστα να εισαι μεσα.

Με βρίσκεις σύμφωνο.
Κι εγώ θεωρώ χαζό να αγοράσει-αλλάξει κάποιος την tv του και να μην πάρει μία με 3D.

Χαζο ειναι να αγοραζει καποιος κατι το οποιο ειναι "κουτσο" και οχι να μην το αγοραζει.

και οι plasma εχουνε crosstalk μπορουνε οι κατοχοι της vt20
να δοκιμασουνε το pattern που εφτιαξα να το δουνε με τα ματια τους.
Τα ποσοστα ειναι αυτα για να φτασουνε σε διπλα ποσοστα θελει ακομα πολυ καιρο

UE46C8700_cross_r.jpg

το εχω δει αυτο αλλα εχω φτιαξει καλυτερο video pattern
με χρωματα που εκει φαινεται περισσοτερο η αληθεια για το crosstalk.
Σε λευκο φοντο οι lcd εχουνε ελαχιστο crosstalk για τις plasma δεν ξερω.
Επισης αναλογα την γωνια που κοιτας αλλαζει και το crosstalk (με διαφορα 10 μοιρες καθετα πχ) οποτε στις φωτογραφιες μπορεις να βγαλεις οτι θελεις.
Οπως αλλαζει με το αν εχουνε τα γυαλια πολωτικα φιλτρα η δεν εχουνε.

Φαινεται καθαρα απο την φωτογραφια οτι το crosstalk ειναι πολυ λιγο στην VT20 και λιγο παραπανω στην HX800 , ενω αυξανει στην C8000.

O καθένας έχει την γνώμη του αν αξίζει μια αγορά καινούριας τεχνολογίας ή όχι. Σεβαστές όλες οι απόψεις.

Θέλω να κάνω όμως μια ερώτηση ακόμη σχετικά με την 55ΝΧ810:
Έχει δυνατότητα για μετατροπή εκπομπών-ταινιών από 2D σε 3D, όπως η Samsung UE55C8000;; Ή δεν έχει και παίζει μόνο ταινίες/εκπομπές 3D σε 3D mode και όλα τα άλλα σε 2D, χωρίς δυνατότητα μετατροπής, όπως δηλαδή η LG 55LX9500;
Ευχαριστώ.

Και αν μπορείτε απαντήστε μου και για την σύγκριση που έχω ζητήσει παραπάνω με τη σειρά LX (π.χ. Sony 52LX900).
Ευχαριστώ και πάλι.

Y.Γ.: Τι είναι ακριβώς το crosstalk που διαβάζω παραπάνω; Η Sony 55ΝΧ810 έχει τέτοιο θέμα;