Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio
AVClub Addicted Member
Re: Απάντηση: 57 Volt.
Φίλε Σκαμαγκ τι να λέμε τώρα ?
ΣΥΜΦΩΝΩ 1000%
...μιά μικρή μόνο ένσταση έχω με τα μονόδρομα πλήρους φάσματος (που σπανίως ή ποτέ υπάρχουν ...) , αλλά δέν είναι θέμα
Και συμπληρώνω οτι :
Μεγάλο θέμα στήν απόσβεση που αντιλαμβάνεται το αυτί , είναι αυτή η ιδια η απόσβεση του χώρου και ειδικά οταν δημιουργεί (εντονα) φίλτρα κτένας στήν περιοχή απο 40-300Hz - αρα λοιπόν και ο συνδυασμός αντήχησης μεσαίας -χαμηλής περιοχής σαφως και δίνει χαρακτήρα -
Σε μερικές απο αυτές τίς περιπτώσεις καθώς και σε περιπτώσεις εντονων στασίμων (που ξαναπέφτουν -εκτός απο τα αυτιά μας- και πάνω στούς κώνους ) , σοβαρή βελτίωση επιφέρει ο συντελεστής απόσβεσης και δεί ο οσο πιο σταθερός (σε σχέση με το εύρος ζώνης) συντελεστής απόσβεσης.
Πιθανά ο ακριβοτζώνης συνηθισμένος σε αγρια πράγματα να εννοεί αυτό ακριβώς , δηλαδή ένα μεγάλο DF που λόγω και τοπολογίας , αλλά και τροφοδοτικού ο behringer δέν μπορεί να προσφέρει (οριακά )
Τούς χαιρετισμούς μου
Βρε Γιάννη, κάτω από τα 80 Ηζ δεν υπάρχει ατάκα. Εκεί όλες οι συχνότητες είναι πολύ πολύ αργές!
Γενικά διαφωνώ με τις απόψεις περί "γρήγορων" σαμπ. Λέω ότι δεν υπάρχουν τέτοια γιατί οι συχνότητες που αναπαράγουν είναι από την φύση τους ΠΟΛΥ αργες! Νομίζω ότι είναι όλα αυτά μια παρεξήγηση. Μια μηχανιστική μεταφορά αυτών που συμβαίνουν σε ψηλότερες συχνότητες.
Μία δυνατή και "ακαριαία" μποτιά πχ, δεν θα κινήσει το γούφερ πιο γρήγορα από όσο αντιστοιχεί στις συχνότητες που αυτό αναπαράγει (40 - 80 ή 100Ηζ). Ο ρυθμός ανόδου του σαμπ δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο ρυθμό ανόδου της ψηλότερης ημιτονοειδούς συχνότητας που αναπαράγει. Δεν του το επιτρέπει το φίλτρο (κροσσόβερ) που το οδηγάει και καλά κάνει.
Αυτό που θα κάνει την μποτιά να ακουστεί δυνατή και ακαριαία είναι η ποσοτική ισορροπία χαμηλών και υψηλότερων συχνοτήτων (μέχρι και μερικά ΚΗζ....) και κυρίως η φασική τους συνοχή. Να ξεκινάνε δηλαδή τα μεγάφωνα ταυτόχρονα να παίζουνε αυτό που τους αναλογεί.
Δηλαδή το σαμπ θα παράγει ένα μουντό και άχαρο "βββουπ" το μεσαίο ένα δυνατό "τουπ" και ενδεχομένως το τουίτερ ένα αμυδρό "σουπ" Αυτά όλα μαζί ταυτόχρονα θα μας δώσουν ένα εντυπωσιακό "Γκτούπ"
Αν το σαμπ είναι υπερτονισμένο λόγο λάθους ρύθμισης έντασης ή κακού δεσίματος με τον χώρο ή κάποιων κορυφώσεων λόγω κακής κατασκευής του τότε ακούγεται "αργό" μπουμαριστό. Αλλά δεν είναι πρόβλημα ταχύτητας το ξαναλέω. Είναι πρόβλημα ισορροπίας των σχετικών εντάσεων και πρόβλημα συγχρονισμού των μονάδων. (εδώ τα μονόδρομα υπερτερούν)
Καταλήγοντας λέω ότι η ατάκα στα χαμηλά είναι περισσότερο πρόβλημα των μιντ παρά των γούφερ.
Μία μπασοκαμπίνα ή σαμπ μπορεί να την οδηγήσει άνετα και ο πιο αργός ενισχυτής του κόσμου. Ακόμα και με παραμόρφωση 10% ή 20% αρκεί να έχει το ρεύμα που χρειάζεται.
Αυτά για να μην παιδεύεσαι άδικα εκεί στην υπόγα....![]()
Φίλε Σκαμαγκ τι να λέμε τώρα ?
ΣΥΜΦΩΝΩ 1000%
...μιά μικρή μόνο ένσταση έχω με τα μονόδρομα πλήρους φάσματος (που σπανίως ή ποτέ υπάρχουν ...) , αλλά δέν είναι θέμα
Και συμπληρώνω οτι :
Μεγάλο θέμα στήν απόσβεση που αντιλαμβάνεται το αυτί , είναι αυτή η ιδια η απόσβεση του χώρου και ειδικά οταν δημιουργεί (εντονα) φίλτρα κτένας στήν περιοχή απο 40-300Hz - αρα λοιπόν και ο συνδυασμός αντήχησης μεσαίας -χαμηλής περιοχής σαφως και δίνει χαρακτήρα -
Σε μερικές απο αυτές τίς περιπτώσεις καθώς και σε περιπτώσεις εντονων στασίμων (που ξαναπέφτουν -εκτός απο τα αυτιά μας- και πάνω στούς κώνους ) , σοβαρή βελτίωση επιφέρει ο συντελεστής απόσβεσης και δεί ο οσο πιο σταθερός (σε σχέση με το εύρος ζώνης) συντελεστής απόσβεσης.
Πιθανά ο ακριβοτζώνης συνηθισμένος σε αγρια πράγματα να εννοεί αυτό ακριβώς , δηλαδή ένα μεγάλο DF που λόγω και τοπολογίας , αλλά και τροφοδοτικού ο behringer δέν μπορεί να προσφέρει (οριακά )
Τούς χαιρετισμούς μου