60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Ναι αλλά ξέρεις τί είναι οι κάτοικοι των γύρο περιοχών να πληρώνουν 150 ευρώ έκαστος για θαλάσσιο μασσάζ ,όπως προβλεπεται???
H επιτομή τής ανάπτυξης.....................

Τα δύο μεγάλα κόμματα πρέπει να δεσμευτούν πως οι κάτοικοι των περιοχών θα απολαμβάνουν αυτές τις πολυτελείς υπηρεσίες με έκπτωση που θα φτάνει και το 30% αλλλιώς δεν έχουν καμία τύχη.:slapface:

Απορω γιατι κοροιδευεται την τουριστικη αναπτυξη. Οι κυβερνησεις μας, αντι να φτιαξουν υποδομες ωστε να γινουν καλα ξενοδοχεια, κοιτουν απο ποιον Ελληνα τυχαρπαστο θα τα αρπαξουν. Προτιμουν να παιρνουν δεκαδες μικρομιζες απο τους "δωματιαδες". Δεν ειναι τυχαιο που πολλες μεγαλες αλυσίδες (Four Seasons, Ritz Carlton κ.α.) δεν εχουν ξενοδοχεια στην Ελλαδα. Δεν ειναι τυχαιο που η Μηλος δεν εχει ουτε ενα καλο ξενοδοχειο. Οι ξενοι που θελουν να επενδυσουν βρισκουν μπροστα τους γραφειοκρατεια, ελλειψη υποδομων και "ανοιχτες παλαμες".

Ίσως να μην είναι ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ της ευημερίας των ανθρώπων και του ρυθμού ανάπτυξης της τάξης του 4%...

Ο μύθος τών διαφανών ξενων επιχειρηματιών πού ´μπλοκάρονται´από τούς πονηρούς Ελληνες τούς κάνει να φαίνονται πολύ ´αθώοι´στά μάτια μας.
Με την διεθνοποίηση τού κεφαλαίου όχι μόνον δεν βρίσκουν εμπόδια αλλά όπου επιθυμούν προχωράνε.
Και συχνά με τίς ίδιες και χειρότερες διαδικασίες τών ´δωματιάδων´.

Άσε που σε μερικές περιπτώσεις οι ταρίφες είναι αναγκαίο κακό αφού δεν υπάρχει εναλλακτική.
Σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας.

Ο μύθος τών διαφανών ξενων επιχειρηματιών πού ´μπλοκάρονται´από τούς πονηρούς Ελληνες τούς κάνει να φαίνονται πολύ ´αθώοι´στά μάτια μας.
Με την διεθνοποίηση τού κεφαλαίου όχι μόνον δεν βρίσκουν εμπόδια αλλά όπου επιθυμούν προχωράνε.
Και συχνά με τίς ίδιες και χειρότερες διαδικασίες τών ´δωματιάδων´.

Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα. Ο πχ Αμερικανος ξενοδοχος, βλεπει πως στην Ελλαδα υπαρχει ψωμι. Βρισκει το "σωστο" οικοπεδο και μετα βρισκει μπροστα του τα λαμογια. Εκει ειναι που σηκωνεται και φευγει.

Ναι αλλά δεν έγιναν όλοι ταξιτζήδες............

ε, κακως!

Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Αμάν αυτή η περίφημη Ιωνία οδός. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να γίνει?

Τι ανάγκες θα εξυπηρετεί; Των κατοίκων? Των ανεγερθησόμενων τουριστικών συγκροτημάτων? Του εμπορίου? Και είναι τόσο μεγάλες αυτές οι ανάγκες?
Εδώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εξαιτίας της να έχει συμβεί όλη αυτή η καταστροφή. Χώρια που ως έργο η χρησιμότητά του στο σύνολο του Ελληνικού λαού είναι ασύγκριτα μικρότερη από τη σύζευξη του Μαλιακού ή τις σήραγγες των Τεμπών για παράδειγμα.
Ή μήπως η δημιουργία μεγάλων τουριστικών συγκροτημάτων θα οφελήσει τόσο πια την περιοχή? Ούτε στους ντόπιους θα ανήκουν, ούτε ντόπιοι θα εργάζονται σε αυτά. Είναι γνωστό ότι οι περισσότερες μονάδες στρατολογούν φθηνό προσωπικό από γειτονικά (ή όχι και τόσο γειτονικά κράτη).

Φιλε μου δεν θα εχεις ταξιδευσει τις οδους Καλαματα-Πυργος-Πατρα-Αγρινιο-Ιωαννινα και Πατρα-Κορινθος για να κρινεις...:grandpa:

Πάτρα-Ιωάννινα το έχω κάνει. Τις άλλες διαδρομές ως επιβάτης προ 20ετίας (και πλέον).

Και δεν είπα ότι είναι άχρηστο έργο, αλλά ότι υπάρχουν πολύ σπουδαιότερα που λιμνάζουν. Και από τη στιγμή που ενδέχεται να είναι η ρίζα του όλου κακού, ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούμε. Γιατί εδώ που τα λέμε είναι πολύ λογικότερο σενάριο από την αυτοανάφλεξη, τις αλεπούδες και τους ασβούς, τις ασύμμετρες απειλές και τις σπινθιροβόλες εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.

Αντιθέτως εγώ θεωρώ ότι η Ιονία Οδός θα αποτελέσει έργο εξίσου μεγάλης σημασίας με την Εγνατία οδό για τη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο.

Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Αντιθέτως εγώ θεωρώ ότι η Ιονία Οδός θα αποτελέσει έργο εξίσου μεγάλης σημασίας με την Εγνατία οδό για τη δυτική Μακεδονία και την Ηπειρο.

Ετσι ακριβώς. Ειδικά η Ηπειρος είναι "αποκομμένη" από την πρωτεύουσα.
Το ίδιο (και μεγαλύτερο) πρόβλημα είχε με τη Βόρεια Ελλάδα αλλά η κατάσταση έχει βελτιωθεί με την Εγνατία οδό (όσα κομμάτια ολοκληρώθηκαν).
ΥΓ. Με τα παραπάνω δεν παραβλέπω την αναγκαιότητα για λύση στα Τέμπη και στο πέταλο του Μαλλιακού.

Μα η Εγνατία δεν έγινε ώστε να εξυπηρετείται η Ήπειρος. Παρέργως συμβαίνει αυτό, για τις μεταφορές έγινε. Όπως παρέργως εξυπηρετούνται και τα κονβόι των Τούρκων γκασταρμπάιτερν το καλοκαίρι.

Μα εννοείται αυτό. Λες να σκέφτονται εμένα που επισκέπτομαι τα πεθερικά μου στα Γιάννενα και έφτιαξαν την Εγνατία? Χώρια που όταν ολοκληρωθεί, με βλέπω να την ακολουθώ μέχρι την Κοζάνη και από εκεί να παίρνω τη διαδρομή Πεντάλοφος-Επταχώρι, για το τοπίο.

Έχω την αίσθηση ότι η Ιόνια Οδός γίνεται για να σωθεί η Πάτρα. Αν όλη η κίνηση της Εγνατίας διοχετεύοταν από και προς μια αναβαθμισμένη κατά πολύ Ηγουμενίτσα, το λιμάνι της Πάτρας και κατά συνέπεια όλη η πόλη θα πήγαινε για φούντο.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η δυτική Ελλάδα δικαιούται έναν αξιοπρεπέστατο δρόμο για να μετακινούμαστε όλοι καιπρώτα από όλα οι ίδιοι οι κάτοικοι αυτών των περιοχών με ασφάλεια και ταχύτητα.