60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Καταρχην δεν ειναι παραξενο που ορισμενοι μεινανε μεχρι την τελευταια στιγμη προσπαθωντας να σωσουν την περιουσια τους....αν χαθουν οι κοποι μια ζωης νιωθεις τοση απογνωση που λες καλυτερα να παω και εγω μαζι...αρα χαρακτηρισμοι αβουλα προβατα ειναι χοντροι....

Εχεις απόλυτο δίκιο.Είναι επιλογή!!Τα ίδια μου λένε απο το πρωί και οι γονείς μου που βρίσκονται στο Κρανίδι Αργολίδας το οποίο προς τα παρών δεν κινδυνεύει(και το οπόιο δεν θα κινδυνέψει για λόγους που θα σας πω μετά το τέλος της φρίκης).Αλλά βλέπεις το πόσο φοβούνται αλλά και πόσο αποφασισμένοι είναι για οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Μερικοι παλι δεν ειδοποιηθηκαν..αλλου φταινε οι τοπικες αρχες ,αλλου οι ανεμοι που γυρισαν κλπ κλπ

**Εγω θα σταθω πιο πολυ σε αυτο που ειπε ενα καναλι ,οτι οι αρχες ειχαν ειδοποιηθει μερες πριν (δεν θυμαμαι απο ποια υπηρεσια..ιντερπολ νομιζω αλλα δεν εχει και τοσο σημασια) γιαυτο το οργανωμενο κτυπημα που θα δεχοταν η ελλαδα.....και στην ωραια επισημανση οτι η ευρωπαικη ενωση ειχε δωσει ενα ποσο (καποια εκατομμυρια) για αγορα πυροσβεστικων αεροσκαφων τα οποια φυσικα δεν αγοραστηκαν ποτε.....

**Το οποίο και πέρασε στο ντούκου.Δεν θυμάμαι και εγώ την υπηρεσία αλλά αν δεν κάνω λάθος αναφέρθηκε ότι είχε ενημερωθεί ο Πολύδωρας

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Παιδιά αν ο καθένας μας όποιον εβλεπε σε δάσος χώρις να έχει δουλεια εκει τον επιανε και τον καθαριζε επι τόπου να δεις πως θα τους κοβόταν η μαγκιά!Μήπως τελικά πρέπει να εφαρμοστεί ο στρατιωτικός νόμος για να τελειώνουμε μια και καλή με αυτή την τραγωδία και να εκτελείται όποιος βάζει φωτια;Γιατί πρόκειται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο αφου σε βάθος χρόνου όλοι πλέον θα πεθάνουμε από καρκίνο και από άλλες ασθένειες του αναπνευστικού!Θάνατος σε όλους που ευθύνονται για αυτή την τραγωδία!Μήπως χριαζόμαστε κάποιον με μαστίγιο για να μας συμμορφώσει γιατί όπως φαίνεται ο Έλληνας δεν πρέπει να έχει πολλή ελευθερία γιατί αυτοκαταστρέφεται!!

Μιας και ο (τυπικά πρώην) πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε τη συνδρομή των πολιτών για τη σύλληψη των εμπρηστών και μάλιστα τους επικύρηξε, θα αρχίσω να δίνω πληροφορίες για τους ηθικούς αυτουργούς από αυτό το φόρουμ και μάλιστα χωρίς το αντάλλαγμα των χιλιάδων ευρώ.
Μετά την αναφορά της λίστας συμφερόντων της "Κ" της 19/8, παραθέτω τις κάτωθι πληροφορίες με υπογραφή:

ΚΑΝΕΝΑ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ !
Πιστή στο κλίμα της εποχής, που προβλέπει την πυρπόληση των δασικών εκτάσεων επ' αφορμήν του καύσωνα και κατόπιν απόδοση των αποτεφρωμένων γεωτεμαχίων στην ιδιωτική εκμετάλλευση, η Ιερά Μητρόπολη Βύρωνος-Καισαριανής-Υμηττού προχώρησε στην απροκάλυπτα εμπρηστική απόφαση να ανεγείρει νέα κτιριακή πτέρυγα (600 τ.μ.) της Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, που βρίσκεται εντός του δάσους της Καισαριανής, προκειμένου να στεγάσει διοικητικές και άλλες υπηρεσίες της (Αρχονταρίκι, γραφεία και χώρους φιλοξενίας των μοναχών). Χρησιμοποιώντας φθηνά προσχήματα για δήθεν κοινωφελή-φιλανθρωπικό χαρακτήρα του έργου, κατάφερε να παρακάμψει τα νομικά κωλύματα εξαιρέθηκε από την υποχρέωση υποβολής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!), εξασφα-λίζοντας χρηματοδότηση κατά 80% από την Ε.Ε. με τις «ευλογίες» των Υπουργείων Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Επωφελούμενη της σκόπιμης ή αθέλητης αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, που άργησε χαρακτηριστικά να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση του δάσους, ενός δάσους με αισθητική και πολιτιστική αξία για τους πολίτες της Καισαριανής και τεράστια οικολογική αξία για το περιβάλλον του Λεκανοπεδίου. Τα τελευταία θλιβερά γεγονότα έρχονται να μας υπενθυμίσουν εμφατικά, αφενός, την από καιρό γνωστή αδηφάγο επιθυμία της Εκκλησίας για διεύρυνση των περιουσιακών της στοιχείων, αφετέρου, την αδυναμία των υφιστάμενων δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπερασπιστούν την καθημερινότητα των πολιτών.
Εμείς, ως Πρωτοβουλία Πολιτών Καισαριανής Λέμε: O λαός της Καισαριανής δεν έχει ανάγκη από μοναστήρια και «Αρχονταρίκια». Έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους περιπάτου. Απαιτούμε: Άμεση ματαίωση των σχεδίων της Μητρόπολης. Καμία οικοδομική δραστηριότητα εντός του δάσους.

Πρωτοβουλία Πολιτών Καισαριανής

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Meletov , μακάρι να ήταν κάποιοι που έμειναν πίσω για να προσπαθήσουν ... Εγώ όμως άκουσα για μάνα με 4 παιδιά ... Ο άντρας της τι έκανε; μήπως τους είπε να κάτσουν σπίτι; Μήπως η μάνα θεωρούσε ότι είναι ασφαλείς; πολλά μήπως ... Το να φεύγεις τελευταία στιγμή , δεν είναι λύση ... Το να μείνεις κάπου όπου ξέρεις ότι έρχεται φωτιά είναι αυτοκτονία ... Υπάρχουν περιπτώσεις που σώζεις την περιουσία , αλλά όχι όταν το σπίτι σου είναι μέσα ή κοντά στο δάσος , δλδ το 80% των ελληνικών βουνίσιων χωριών ...

jos3ph πολλα ειναι τα μηπως...μπορει να περιμεναν καποιοι οτι οι αρχες θα βοηθησουν εγκαιρα ,μπορει να θεωρησαν γιαυτο ακριβως οτι ειναι περισσοτερο ασφαλες να μεινουν, μπορει στη συγκεκριμενη περιοχη οι φωτιες να αναζωπηρωθηκαν αποτομα, μπορει οι ανεμοι να γυρισαν απροσμενα και να παγιδευτηκαν,μπορει να μην ειχαν διεξοδο διαφυγης ,και τελικα που να πας οταν ολη η περιοχη ολα τα χωρια ολη η πελλοπονησος ειναι τυλιγμενη στις φλογες ?
Εγω χτες σηκωθηκα το απογευμα,κοιταζω απο την αυλη και βλεπω φωτια απεναντι στο βουνο (κορινθια ) , απο το πουθενα..τι ειδοποιηση μου λες και τι να φυγεις εγκαιρα....και που να παω δηλαδη ?Να σηκωθω να φυγω μηπως η φωτια φτασει και μεχρι την πολη της κορινθου ? Δεν ειναι ρε παιδια τοσα απλα τα πραγματα ....

Μιας και ο (τυπικά πρώην) πρωθυπουργός της χώρας ζήτησε τη συνδρομή των πολιτών για τη σύλληψη των εμπρηστών και μάλιστα τους επικύρηξε, θα αρχίσω να δίνω πληροφορίες για τους ηθικούς αυτουργούς από αυτό το φόρουμ και μάλιστα χωρίς το αντάλλαγμα των χιλιάδων ευρώ.
Μετά την αναφορά της λίστας συμφερόντων της "Κ" της 19/8, παραθέτω τις κάτωθι πληροφορίες με υπογραφή:

ΚΑΝΕΝΑ «ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ» ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ !
Πιστή στο κλίμα της εποχής, που προβλέπει την πυρπόληση των δασικών εκτάσεων επ' αφορμήν του καύσωνα και κατόπιν απόδοση των αποτεφρωμένων γεωτεμαχίων στην ιδιωτική εκμετάλλευση, η Ιερά Μητρόπολη Βύρωνος-Καισαριανής-Υμηττού προχώρησε στην απροκάλυπτα εμπρηστική απόφαση να ανεγείρει νέα κτιριακή πτέρυγα (600 τ.μ.) της Μονής Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, που βρίσκεται εντός του δάσους της Καισαριανής, προκειμένου να στεγάσει διοικητικές και άλλες υπηρεσίες της (Αρχονταρίκι, γραφεία και χώρους φιλοξενίας των μοναχών). Χρησιμοποιώντας φθηνά προσχήματα για δήθεν κοινωφελή-φιλανθρωπικό χαρακτήρα του έργου, κατάφερε να παρακάμψει τα νομικά κωλύματα εξαιρέθηκε από την υποχρέωση υποβολής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!), εξασφα-λίζοντας χρηματοδότηση κατά 80% από την Ε.Ε. με τις «ευλογίες» των Υπουργείων Ανάπτυξης και Πολιτισμού. Επωφελούμενη της σκόπιμης ή αθέλητης αδιαφορίας της δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης, που άργησε χαρακτηριστικά να αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης, προχώρησε στη δημοπράτηση του έργου, αδιαφορώντας για την επιβάρυνση του δάσους, ενός δάσους με αισθητική και πολιτιστική αξία για τους πολίτες της Καισαριανής και τεράστια οικολογική αξία για το περιβάλλον του Λεκανοπεδίου. Τα τελευταία θλιβερά γεγονότα έρχονται να μας υπενθυμίσουν εμφατικά, αφενός, την από καιρό γνωστή αδηφάγο επιθυμία της Εκκλησίας για διεύρυνση των περιουσιακών της στοιχείων, αφετέρου, την αδυναμία των υφιστάμενων δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπερασπιστούν την καθημερινότητα των πολιτών.
Εμείς, ως Πρωτοβουλία Πολιτών Καισαριανής Λέμε: O λαός της Καισαριανής δεν έχει ανάγκη από μοναστήρια και «Αρχονταρίκια». Έχει ανάγκη από ελεύθερους χώρους, χώρους πρασίνου, χώρους περιπάτου. Απαιτούμε: Άμεση ματαίωση των σχεδίων της Μητρόπολης. Καμία οικοδομική δραστηριότητα εντός του δάσους.

Πρωτοβουλία Πολιτών Καισαριανής

Ε λοιπον τι να πει κανεις ?

Πάρτε άλλο ένα για να προσέχετε και στις δημοτικές εκλογές την επόμενη φορά...

Των ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ - ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με νωπές ακόμη τις μνήμες από την καταστροφή της Πάρνηθας και την ίδια ημέρα που ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωνε το φιλόδοξο πρόγραμμα αναδάσωσης του εθνικού δρυμού, ο Δήμος Αθηναίων με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ προχωρούσε σε... φύτευση μπετόν στο κέντρο της πρωτεύουσας γιατί δεν διασφαλίστηκαν τα περίπου 3 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση!

1980. Ο «Κατράντζος» παραδίδεται στις φλόγες
Ο λόγος για το «Τρίγωνο» του πάλαι ποτέ καταστήματος «Κατράντζος», στη συμβολή των οδών Σταδίου και Αιόλου, το οποίο είχε καεί το 1980. Ενα χρόνο αργότερα, με απόφαση του Δήμου Αθηναίων είχε χαρακτηριστεί χώρος κοινόχρηστου πρασίνου. Ομως τη Δευτέρα το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας αποφάσισε να αποχαρακτηριστεί και να χορηγηθεί άδεια για να κατασκευαστεί κτίριο 2.430 τετραγωνικών! Είχε προηγηθεί (Νοέμβριος 2006) ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ που έδινε το «πράσινο φως» για να γίνει η αλλαγή. Επέβαλε κάποιους περιοριστικούς όρους, μάλλον «για τα μάτια του κόσμου», αφού μείωνε την επιφάνεια δόμησης περίπου κατά... 90 τετραγωνικά! Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Το ακίνητο ανήκει στο Ιδρυμα Μαρία Κασιμάτη, πρόεδρος του οποίου είναι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Το οικόπεδο έχει επιφάνεια περίπου 630 τετραγωνικά και σύμφωνα με τους όρους δόμησης της περιοχής, μπορεί να κατασκευαστεί εξαώροφο κτίριο και να καλυφθεί το 70% της επιφάνειας. Επιβάλλεται να υπάρχουν δύο στοές, μία πλάτους 3,5 μέτρων επί της οδού Αιόλου και μία 5 μέτρων προς τη Σταδίου.

1981. Με απόφαση του Δήμου Αθηναίων χαρακτηρίζεται χώρος κοινόχρηστου πρασίνου. Τώρα θα γίνει μπετόν
Το ίδρυμα είχε υποβάλει από το 1985 αίτημα προς το δήμο να ανακαλέσει την απόφασή του, που είχε συμφωνήσει με τον αποχαρακτηρισμό του κτιρίου, με την προϋπόθεση ότι θα επιβληθούν περιορισμοί στην κάλυψη του ισόγειου χώρου. Η πρόταση αυτή δεν ικανοποίησε το ίδρυμα, που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Ο δήμος από την πλευρά του για να περιφρουρήσει το χώρο ζήτησε την έκδοση διατάγματος από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, που εξεδόθη το 1989 και αναφέρει ότι ο χώρος είναι κοινόχρηστος. Με βάση τη ρύθμιση αυτή ο δήμος την ίδια χρονιά ανακοίνωσε την απαλλοτρίωση του ακινήτου.

Ωστόσο ένα χρόνο αργότερα ο δήμος έρχεται σε συμφωνία με το ίδρυμα και ζητά από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ να αλλάξει ο χαρακτηρισμός του ακινήτου, αίτημα που απορρίφθηκε με υπουργική απόφαση (13/4/1992). Στο έγγραφο αυτό σημειώνεται ότι «καταργείται κοινόχρηστος χώρος χωρίς να αντικαθίσταται σε άλλη θέση, με αποτέλεσμα να μειώνεται το ποσοστό των κοινόχρηστων χώρων» καθώς και ότι «ο χώρος αυτός είναι απαραίτητος να μείνει σαν κοινόχρηστος στη συγκεκριμένη θέση, που αποτελεί νευραλγικό σημείο του ιστορικού κέντρου, ιδιαίτερα φορτισμένο από άποψη κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων». Ανέφερε ακόμη ότι το ακίνητο βρίσκεται «σε πολεοδομικώς ενδιαφέρον σημείο της πόλης».

Τον Οκτώβριο του 2000 το ίδρυμα υπέβαλε αίτημα στο υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ζητώντας άρση της απαλλοτρίωσης που απορρίφθηκε σιωπηρώς και έτσι προσέφυγε στο διοικητικό εφετείο, το οποίο με την υπ' αριθμόν 789/2002 απόφασή του έκρινε ότι η διοίκηση δεν προχώρησε σε ενέργειες για την καταβολή της αποζημίωσης, ότι πέρασαν 11 χρόνια, που θεωρείται εύλογο χρονικό όριο, χωρίς τη συντέλεσή της και ζήτησε από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ να πάρει θέση. Τον Δεκέμβριο του 2003 η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού δήλωσε εγγράφως ότι δεν συμφωνεί με την άρση της απαλλοτρίωσης λόγω «επιδείνωσης του οικιστικού περιβάλλοντος», σημειώνει όμως ότι η διοίκηση είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με την ακυρωτική απόφαση.

Ζητεί από το δήμο να αποζημιώσει τον ιδιοκτήτη ή να εξετάσει τη δυνατότητα να χαρακτηριστεί άλλος χώρος ως κοινόχρηστος. Ακολουθούν ενστάσεις επί ενστάσεων για να φτάσουμε στα τέλη του 2006, οπότε η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ βρήκε τη φόρμουλα για να ρυθμιστεί το ζήτημα μειώνοντας την επιφάνεια του ισογείου στα 255 τετραγωνικά και «βαφτίζοντας» τον υπόλοιπο χώρο των 180 τετραγωνικών... κοινόχρηστο. Αυτό σημαίνει ότι το νέο κτίριο θα είχε επιφάνεια 2.175 τετραγωνικών, έναντι 2.520 της επιτρεπόμενης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», δήλωσε πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περιφρονεί με το χειρότερο τρόπο την οργή των πολιτών της Αττικής για την καταστροφή της Πάρνηθας. «Απαιτούμε, υπογραμμίζει, να σταματήσει ο αποχαρακτηρισμός χώρων πρασίνου. Να καταγραφούν όλοι οι αδόμητοι χώροι της Αθήνας και να αποδοθούν στους πολίτες της.

Η Εκκλησία να πάψει να συμπεριφέρεται ως μεγαλοεργολάβος, να εγκαταλείψει τα επιχειρηματικά σχέδια και να αποδώσει στους πολίτες τους ελεύθερους χώρους που είναι στην ιδιοκτησία της». Θυμίζει πως ο Νικήτας Κακλαμάνης προεκλογικά είχε υποσχεθεί ότι θα γκρεμίσει πολυκατοικίες για να δημιουργήσει χώρους πρασίνου.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζεται καν να γκρεμίσει, αλλά να δείξει έμπρακτα την περιβαλλοντική του ευαισθησία», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/07/2007

Οι υπογραμμίσεις δικές μου.

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Από χτες το πρωί ακούω για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την Αρχαία Ολυμπία.
Φαντάσου να μην είχαν πάρει μέτρα δηλαδή.
Δεν ξέρω αν υπάρχουν σχέδια σε βάρος της χώρας ή ξέρω γω τι.
Το μόνο που ξέρω είναι πως πραγματικά δεν έχουμε κυβέρνηση. Η ανυπαρξία του κράτους σε όλο της το μεγαλείο. Είπα και σε άλλο μου ποστ, ότι και τα μπουρδ@λα έχουν οργάνωση.

Παιδιά δεν πάει άλλο πια πρέπει να κινητοποιηθούμε ενάντια σε όλους αυτούς τους απατεώνες κυβερνητικούς και μη.Κάτι άλλο ακόμα με ποιο θράσος όλοι οι παππάδες βγαίνουν και κλαίνε και ζητάνε την βοήθεια της παναγίας όταν τα ίδια είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων και μη και κινούνται για την αποχαρακτηρισμό αυτών για να κτίσουν ξενοδοχεία και να τα εκμεταλλεύονται οι ίδιοι!Με όλα αυτα με ποιο θράσος ζητάνε την βοήθεια του Θεού και την Παναγίας;Να ρίξει φωτιά ο Θεός να μας κάψει με αυτά που κάνουμε.Όταν όλοι μας βρίζουμε τα Θεία με το παραμικρό τότε με ποιό θράσος ζητάμε την βοήθεια του Θεου;

Πάντως τώρα καλό είναι να ξεφύγουμε απο τον Αθηνοκεντρισμό.(οχι οτι διαφωνώ με τον Mc)
Στην Δυτική Πελοπόννησο περνάει η Ιωνία Οδός.
Και εκεί θα αρχίσουν οι δημοπρασίες σε λίγα χρόνια.Το φιλέτο είναι τεράστιο.
Απο την παραλία τής Κουρούτας μέχρι την Κυπαρισσία.

Δημοπρασίες; Μάλλον απαλλοτριώσεις. Άντε παιδιά, να προλάβουμε να πάρουμε κανένα καλό οικόπεδο, για το νέο θέρετρο της Δυτικής Ελλάδος. Κατοχυρώνω το όνομα από τώρα: Ionian Sunset Resort and Bungalows.

Καλώς όρισες Σπύρο. Δυστυχώς η φωτιά έφτασε και στην Αρχαία Ολυμπία.

Μετά τη φετινή μάστιγα, πόσο ακόμη άραγε πρέπει να περιμένουμε για το δασολόγιο και το κτηματολόγιο;

Απάντηση: Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

jos3ph πολλα ειναι τα μηπως...μπορει να περιμεναν καποιοι οτι οι αρχες θα βοηθησουν εγκαιρα ,μπορει να θεωρησαν γιαυτο ακριβως οτι ειναι περισσοτερο ασφαλες να μεινουν, μπορει στη συγκεκριμενη περιοχη οι φωτιες να αναζωπηρωθηκαν αποτομα, μπορει οι ανεμοι να γυρισαν απροσμενα και να παγιδευτηκαν,μπορει να μην ειχαν διεξοδο διαφυγης ,και τελικα που να πας οταν ολη η περιοχη ολα τα χωρια ολη η πελλοπονησος ειναι τυλιγμενη στις φλογες ?
Εγω χτες σηκωθηκα το απογευμα,κοιταζω απο την αυλη και βλεπω φωτια απεναντι στο βουνο (κορινθια ) , απο το πουθενα..τι ειδοποιηση μου λες και τι να φυγεις εγκαιρα....και που να παω δηλαδη ?Να σηκωθω να φυγω μηπως η φωτια φτασει και μεχρι την πολη της κορινθου ? Δεν ειναι ρε παιδια τοσα απλα τα πραγματα ....

Και όμως ... η λογική λέει , πάω στην πιο κοντινή παραλία ... Διώχνω προληπτικά γυναίκες , παιδιά και ανήμπορους ... και όλα αυτά με ψυχραιμία ...

Και για να μήν ξεχνιόμαστε.
Ποιός δεν δημιούργησε το Δασολόγιο-Κτηματολόγιo ενώ το ξεκίνησε με τυμπανοκρουσίες???
Ποιός έφαγε όλο το ´χαρτί´για το Κτηματολόγιο??Eπεσε ή δεν έπεσε πρόστιμο για το Κτηματολόγιο που δεν έγινε ποτέ,απο την Ε.Ε??Kαι τώρα έχουν και το θράσος να σκούζουνε εκτός κυβέρνησης φυσικά για το κατάπτυστο και δασοκτόνο άρθρο 24,που ψηφίστηκε απο την τωρινή Κυβέρνηση και συμπληρώνει την πλήρη τσιμεντοποίηση τής τελευταίας 25 ετίας??
Γιατί δεν έγινε ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους τόσα χρόνια??
Γιατί δεν ξεκλήρισαν συλλόγους με ονοματα τύπου ´Φρειδερίκη´που διεκδικούν εκτάσεις με τίτλους απο την εποχή τής Τουρκοκρατίας.??
Γιατί δεν ´σκίσανε´την Μονή Πεντέλης που διεκδικεί δασικές εκτάσεις???
Oι σημερινοί θα πρεπει να κρυφτούνε και να το βουλώσουνε και οι προηγούμενοι θα πρεπει επίσης να κρυφτούνε και να το βουλώσουνε.
Υ.Γ
Εάν καεί η Αρχαία Ολυμπία θα είναι μεγίστη Υβρις απέναντι στον Πολιτισμό. Θά πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές και να δημιουργηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.
Αει σιχτίρ με τα λαμογια που δεχόμαστε να μάς κυβερνάνε τόσες δεκαετίες τώρα.................

ρε παιδια ξέρετε κανενα site για να δουμε δορυφορικές εικόνες για να δουμε και το διάστημα τι γίνεται;

Πες τα Σπύρο η κατάσταση δεν πάει άλλο!!!!!

Όταν ξεκινούσα αυτό το θέμα δεν πήγαινε καθόλου ο νους μου ότι θα μπορούσε να φτάσει η κατάσταση σε αυτό το σημείο.

50+ νεκροί, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί.

Νοιώθω ότι έχουμε έναν ακήρυχτο πόλεμο, μόνο που στην περίπτωση αυτή δε γνωρίζουμε τον εχθρό.
Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο, το μυαλό μου όμως ξεφεύγει από το συνηθισμένο σενάριο των οικοπεδοφάγων...
Κάποιοι τα έχουν βάλει είτε με την κυβέρνηση, είτε με ολόκληρη την Ελλάδα.
Μου φαίνεται αστείο να καίγεται η μισή Ελλάδα με πολλές εκατοντάδες εστίες και ολόκληροι νομάρχες να βγαίνουν και να δηλώνουν ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο και λοιπές βλακείες...
Και 100.000 πυροσβέστες να είχαμε και πάλι η μανία της φύσης θα νικούσε. Κανείς δε μπορεί να τα βάλει με την ίδια τη φύση!

Οι περισσότεροι που βλέπουμε στα κανάλια δε γνωρίζουν γιατί πράγμα μιλάνε ακριβώς.
Ο συνδυασμός ανάφλεξης πυκνού πευκοδάσους με πολλά μποφόρ έχουν σαν αποτέλεσμα ασύλληπτες ταχύτητες της φωτιάς!

Το έχω ζήσει το 1997 τότε με τις μεγάλες φωτιές στο ΣΕΪΧ ΣΟΥ και στα πέριξ. Για όποιον έχει έρθει στο σπίτι μου και έχει δει το βουνό από πάνω, εκείνο το απόγευμα ολόκληρη η πλαγιά είχε καεί ολοκληρωτικά μέσα σε 2 λεπτά. Η ταχύτητα της φωτιάς ήταν τόσο μεγάλη που τα μισά πεύκα έδειχναν ότι είχαν "καψαλιστεί" δηλαδή μόνο οι άκρες ήταν καμένες αλλά παρέμεναν...πράσινα! Ουσιαστικά είχαν πεθάνει ολοκληρωτικά, αφού τις επόμενες εβδομάδες ένα-ένα έπεφταν ξερά στο χώμα... Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τέτοιες που απλά δεν μπορεί να τις κατανοήσει κάποιος που δεν έχει ζήσει μια τέτοια κατάσταση. Έβλεπα παλέτες και ξερά χόρτα να αναφλέγονται από απόσταση 50+ μέτρων από την κοντινότερη εστία φλόγας! Μέχρι να καταλάβουμε ότι ουσιαστικά ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ βγήκαμε από τα σπίτια μας και αισθανθήκαμε την πυρά στα μούτρα, ακριβώς όπως βάζεις τα μούτρα σου 50 εκατοστά επάνω από μια ψησταριά που έχει χωνέψει η φωτιά. Απλά ψάχνεις τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου, κοιτάς να μαζέψεις τους ανθρώπους γύρω σου και απλά φεύγεις... Μέσα σε λίγα λεπτά είμασταν σε ασφαλές σημείο, αλλά το μόνο που μπορούσα να δω κοιτώντας στην πλαγιά ήταν καπνός. Τότε αισθάνθηκα ότι καίγεται το σπίτι μου, καθώς δεν έβλεπα τίποτα από τους πυκνούς καπνούς... Είναι ένα συναίσθημα που απλά δεν περιγράφεται αν δεν το έχεις ζήσει πραγματικά. Στη δική μου την περίπτωση λόγω τύχης υπήρξε αλλαγή της ροής του αέρα και έτσι ευτυχώς το σπίτι μου σώθηκε. Έλα όμως που πολλοί από τους συνανθρώπους μας δεν είχαν την ίδια τύχη αυτές τις μέρες...
Το πιο εύκολο είναι να λέμε μαλάκες αυτούς που κάθονται μέσα στις φλόγες για να υπερασπιστούν τις περιουσίες τους, τι εύκολο Θεέ μου...
Καταλαβαίνω απόλυτα αυτούς που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να σώσουν το σπιτάκι τους τα ζωντανά τους, τις ελιές τους. Πολλοί από αυτούς σκέφτονται ότι ούτως ή άλλως δεν υπάρχει αύριο γι' αυτούς... Κάθονται να πολεμήσουν και ότι γίνει...
Αλλά η κριτική εκ του ασφαλούς είναι ελληνικό χαρακτηριστικό και προνόμιο...

Μου φαίνεται αδιανόητο να χάνονται τόσες ανθρώπινες ζωές με τέτοιον τρόπο το 2007. Απλά αδιανόητο.
Δε συζητάμε για χωράφια, αυτοκίνητα, θέρετρα και σπίτια, αλλά για ανθρώπινες ζωές...

Λυπάμαι πολύ για όλα αυτά που συμβαίνουν σε αυτόν τον τόπο.
Λυπάμαι για το μαρτυρικό θάνατο τόσων ανθρώπων.
Λυπάμαι πολύ για όλους αυτούς που βρήκαν ευκαιρία να κάνουν αντιπολίτευση αντί να κατεβάσουν τα μάτια και να φύγουν από τις κάμερες και τα τηλέφωνα.
Λυπάμαι πολύ για τα κανάλια... Στο alter βλέπω κάποιον να ουρλιάζει ότι καίγεται η αρχαία ολυμπία και στο ΣΚΑΪ βλέπω συνέντευξη του Ζαχόπουλου μέσα στην αρχαία ολυμπία.... go figure...

Λυπάμαι για την ολοκληρωτική καταστροφή της φύσης...

Φοβάμαι ότι θα λυπάμαι και πάλι όταν θα έρθουν οι πρώτες μπόρες...

ε.. κοιταξτε τον ηλιο ..

κλαιει..! γι αυτο που καναμε στην αγαπημενη του χωρα

που φροντιζε οσο καμια αλλη τοσα χρονια .. !!

.

Όπως είπα και σε άλλο thread (Μετανάστες Έλληνες)...

Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα.

Ο Στέργιος έχει απόλυτο δίκιο για όσα γράφει σχετικά με τούς ανθρώπους που κάθονται στα σπίτια τους -τίς εστίες τους δηλαδή-και προσπαθούν να τα σώσουν.
Μαλλον μένοντας στην Αθήνα ξεχάσαμε τι σημαίνει Εστία και μείναμε ´ανέστιοι´
Οι άνθρωποι τών χωριών τής Ηλείας,τής Αρκαδίας,της Μεσσηνίας ,τής Μάνης δεν είναι ηλίθιοι.
Ζούν απο τα χωράφια ,τα ζώα,τίς ελιές τους....
Σε ποιά θάλασσα να τρέξουν??
Eίναι μιά άλλη Ελλάδα ,που δεν έχει σχέση με το Κολωνάκι,και όσο την λοιδωρούμε,τόσο το χειρότερο για εμάς.