60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Οι περισσότεροι που βλέπουμε στα κανάλια δε γνωρίζουν γιατί πράγμα μιλάνε ακριβώς.

Ο συνδυασμός ανάφλεξης πυκνού πευκοδάσους με πολλά μποφόρ έχουν σαν αποτέλεσμα ασύλληπτες ταχύτητες της φωτιάς!

Το έχω ζήσει το 1997 τότε με τις μεγάλες φωτιές στο ΣΕΪΧ ΣΟΥ και στα πέριξ.

Οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι τέτοιες που απλά δεν μπορεί να τις κατανοήσει κάποιος που δεν έχει ζήσει μια τέτοια κατάσταση.

αισθανθήκαμε την πυρά στα μούτρα, ακριβώς όπως βάζεις τα μούτρα σου 50 εκατοστά επάνω από μια ψησταριά που έχει χωνέψει η φωτιά.

Έτσι ακριβώς είναι φίλε Στέργιο...

Και έζησα τις δραματικές στιγμές σου από κοντά σαν έφεδρος Δνεας έξω από το Στρδο Παπαπαρασκευά, μέσα στη χαράδρα, προσπαθώντας με ένα σκαπανικό τόσο δα να σβήσουμε φωτιές που ρίψεις δύο Canadair CL 215 η μια πίσω από την άλλη δεν ήταν δυνατόν να τις ανακόψουν. Τι τραβάνε και τα φανταράκια τις δραματικές τούτες ώρες...

Τα ίδιο σκηνικό το είχα ζήσει ξανά το 1985 σαν παιδί στην Καβάλα...

Το πατρικό μου μακρυά από την φωτιά μια και είναι κοντά στη θάλασσα.

Όμως οι καμπάνες να χτυπούν, οι συρήνες των δημοσίων κτιρίων να σημαίνουν, ο πατέρας μου να φεύγει για το βουνό για να βοηθήσει όπως μπορεί, η μυρωδιά των καμένων έχουν χαρακτεί για πάντα στη μνήμη και τον ψυχισμό μου...

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

μηπως τωρα καταφερουμε να γινουμε καλυτεροι σαν ανθρωποι ..?

.

μηπως τωρα καταφερουμε να γινουμε καλυτεροι σαν ανθρωποι ..?

.

Μάλλον δεν το έχουμε καταλάβει...την χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε, έπρεπε να γίνουμε όσο ήταν καιρός!!

Στέλιο μακάρι να γίνει αυτό που λές.
Αλλά ρίξε μιά ματιά στα κανάλια (δυό-τρία διαπλοκοκάναλα)που στην ουσία πανηγυρίζουν κάτω απο τα μουστάκια τους.Και πουλάνε και αγάπη για την πατρίδα.
Σαν δεν ντρέπονται .Λές και το ζήτημα είναι ποιός θα κερδίσει τίς εκλογές..........

oi φλογες ειδαν τον πολιτισμο [ Ολυμπια ] εκαναν στροφη και εφυγαν......

.

oi φλογες ειδαν τον πολιτισμο [ Ολυμπια ] εκαναν σροφη και εφυγαν......

.

Στέλιο πες μας κάτι παραπάνω γιατί δεν έχω τηλεόραση εδω που είμαι.

Στέλιο μακάρι να γίνει αυτό που λές.
Αλλά ρίξε μιά ματιά στα κανάλια (δυό-τρία διαπλοκοκάναλα)που στην ουσία πανηγυρίζουν κάτω απο τα μουστάκια τους.Και πουλάνε και αγάπη για την πατρίδα.
Σαν δεν ντρέπονται .Λές και το ζήτημα είναι ποιός θα κερδίσει τίς εκλογές..........

Σπυρο δεν μπορω να ανοιξω Τηλεοραση ..

μου ειναι αδυνατο να δω και να ακουσω αυτα που λενε

τα μαθαινω απο το ραδιο

εχω και δικους μου ,που παλευουν στα Στιρα ..

.

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Πείτε μου ότι τον συντονισμό στην αρχαία ολυμπία την έκανε ο Πολύδωρας που λέει το MEGA!!

Δεν έχω λόγια να σας πω τι καταστροφή έχει γίνει, πριν από λίγο έλαβα mms με video από την διαδρομή Θολό-Λέπρεο-Φασκομηλιά_Νέα Φιγαλεία........ είχα να κλάψω από το 2000 που έχασα την μητέρα μου, από το μεσημέρι η φωτιά έχει περικυκλώσει το χωριό μου (Νέα Φιγαλεία), το δύσκολο για τους 1000+ κατοίκους είναι ο πολύς καπνός και οι αναθυμιάσεις...... πέφτει σκοτάδι και κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει την νύκτα....

Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω και εγώ να βοηθήσω, οι δρόμοι είναι κομμένοι...
Και είμαι σαν θηρίο στο κλουβί με το τηλέφωνο στο χέρι να παίρνω νέα ανα 15 λεπτά....

Άτιμο πράμα η ψυχολογία....

Πάντως για την ΝΕΤ όλα σχεδόν είναι μέλι γάλα.
Η ΥΕΝΕΔ ξαναχτυπά.

Μπάαα.Απλά μερικοί δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι το 2010.Και γουστάρουν πιό ´σίγουρο δίδυμο´για την χώρα.Αλλά το θέλουν τώρα.
Απλά μερικοί κρετίνοι επιταχύνουν τίς εξελίξεις.

Αντώνη κουράγιο και καλή δύναμη. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

Ήδη προσγειώθηκαν 2 Super Puma στο χωριό, και μάλλον θα προσγειώνονται όλη τη νύχτα.

Το ξέρω Φώτη, το ήξερα πριν το πουν τα κανάλια, διώχνουν τα παιδιά και τους ασθενείς...

Οι ηλικιωμένοι δεν φεύγουν με τίποτα...

Μάλλον δεν το έχουμε καταλάβει...την χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε, έπρεπε να γίνουμε όσο ήταν καιρός!!

Ποτέ δεν είναι αργά φίλε! ΠΟΤΕ!

H NET ασχολείται με τα μέτρα που θα δοθούν στους πληγέντες, τα άλλα κανάλια έδειχναν τον Βουλγαράκη, να λέει ότι όλα μέλι γάλα στην Αρχαία Ολυμπία.
Βέβαια έφαγε το κράξιμο της αρκούδας απ τον κόσμο και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.