60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Από contra.gr:

Τέτοιες ώρες που περιμένεις από τα τηλεοπτικά κανάλια να οργανώσουν το κράτος, που ο κρατικός μηχανισμός παραλύει, που ακούς δεκάδες αντιπολιτευτικές λαϊκίστικες κορώνες, δεκάδες δημοσιογραφικές ζητωκραυγές για την αύξηση στον αριθμό των αδικοχαμένων και την άνοδο της τηλεθέασης, τέτοιες ώρες που οι φονικές πυρκαγιές είναι το απόλυτο τηλεοπτικό reality show, τέτοιες ώρες που προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις το μέγεθος της καταστροφής, τέτοιες ώρες που η Ελλάδα ζει τη δική της "11η Σεπτεμβρίου", τέτοιες ώρες που χάνεται κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις μια δυνατή συναισθηματική κραυγή...

EΛΕΟΣ!

γιατί μέσα στη σαστιμάρα μου σήμερα ξέχασα να προσθέσω τις λέξεις "κλειδιά"..

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

O φίλος Send με κάλυψε απόλυτα...αυτο περίμενα να ακούσω και οχι τις @#$% που μας πολιορικούν απο τα κανάλια.Δεν είναι δυνατόν να μην προβλέπει κάτι το σύνταγμα...δεν είναι δυνατόν.Τώρα όσο γιά το εαν θέλει θράσος μιά τέτοια απόφαση, εαν θέλουν δεν θα κολήσουν εκεί, εδω είχαν το θράσος να μην κολήσουν αλού.
Το θέμα είναι γιατί δεν βγαίνει κάποιος να μας πεί αυτά που μας είπε ο Send πριν....ΓΙΑΤΙ;

Last edited:

Για το πόθεν προέρχεται η απειλή ουδέν γνωρίζω, ούτε είμαι έτοιμος να πιστέψω τα όσα φαιδρά ή φαιδρότερα κυκλοφορούν. Ο αριθμός και μόνο των θυμάτων και το μέγεθος της καταστροφής, με οδηγούν να συμπεράνω, ως σώφρων πιστεύω άνθρωπος, και αφού έχω αποκλείσει λογικώς το ενδεχόμενο του "τυχαίου", ότι υπάρχει καθεστώς "επίθεσης", εντός ή εκτός εισαγωγικών.

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

O φίλος Send με κάλυψε απόλυτα...αυτο περίμενα να ακούσω και οχι τις @#$% που μας πολιορικούν απο τα κανάλια.Δεν είναι δυνατόν να μην προβλέπει κάτι το σύνταγμα...δεν είναι δυνατόν.Τώρα όσο γιά το εαν θέλει θράσος μιά τέτοια απόφαση, εαν θέλουν δεν θα κολήσουν εκεί, εδω είχαν το θράσος να μην κολήσουν αλού.
Το θέμα είναι γιατί δεν βγαίνει κάποιος να μας πεί αυτά που μας είπε ο Send πριν....ΓΙΑΤΙ;

Για την ακρίβεια το άρθρο 48 έχει ως εξής (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

1. Σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων
ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας, καθώς και αν εκδηλωθεί ένοπλο κίνημα για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η Βουλή με
απόφασή της, που λαμβάνεται ύστερα από πρόταση της Κυβέρνησης, θέτει
σε εφαρμογή σε ολόκληρη την Επικρατεία ή σε τμήμα της, τον νόμο για
την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει
την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος
4,6,8,9,11,12 παράγραφοι 1 έως και 4,14,19,22 παράγραφος 3,23,96
παράγραφος 4 και 97. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την
απόφαση της Βουλής.
Με την απόφαση της Βουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των
επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τις δέκα πέντε
ημέρες.
2. Σε περίπτωση απουσίας της Βουλής ή αν συντρέχει αντικειμενική
αδυναμία να συγκληθεί εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου
λαμβάνονται με προεδρικό διατάγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του
Υπουργικού Συμβουλίου. Το διάταγμα υποβάλλεται από την Κυβέρνηση στη
Βουλή για έγκριση μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν
έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα
σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.

3. Η διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να
παρατείνει ανά δεκαπενθήμερο μόνο με προηγούμενη απόφαση της
Βουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική
περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί.

4. Τα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως
με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1,2
και 3 εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση της βουλής και σε κάθε
περίπτωση με τη λήξη του πολέμου,εφόσον είχαν επιβληθεί εξαιτίας
πολέμου.
5. Αφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων
παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από πρόταση της
Κυβέρνησης, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού παριεχομένου, για
να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί
ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Οι πράξεις αυτές
υποβάλλονται για κύρωση στη βουλή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από τη
σύγκλησή της σε σύνοδο και παύουν να ισχύουν στο εξής, αν δεν
υποβληθούν στη Βουλή μέσα στις παραπάνω προθεσμίες ή δεν εγκριθούν
από αυτή μέσα σε δεκαπέντε ημέρες αφότου υποβλήθηκαν.

6. Οι κατά τις παραγράφους 2 και 3 αποφάσεις της Βουλής λαμβάνονται
με την πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των βουλευτών και η κατά την
παράγραφο 1 απόφαση με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνολικού
αριθμού των βουλευτών. Η Βουλή αποφασίζει σε μία μόνο συνεδρίαση.

7. Σε όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων κατάστασης ανάγκης, τα
οποία λαμβάνονται κατά το άρθρο αυτό, ισχύουν αυτοδικαίως οι διατάξεις
των άρθρων 61 και 62 του Συντάγματος, ακόμη και αν διαλύθηκε η Βουλή ή
έληξε η βουλευτική περίοδος.

Δεν είμαι συνταγματολόγος, αλλά θα μου φαινόταν παράλογο να μην προέβλεπε το Σύνταγμα για την περίπτωση που γινόταν πχ πόλεμος την εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Νομίζω ότι όταν γίνεται απόπειρα εμπρησμού 2 εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και της μεγαλύτερης στρατιωτικής βάσης της χώρας, αν μη τι άλλω έχουμε θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ξεχάσες την βαρυφορτωμένη με στολίδια Κυρία Τρέμη ,αγαπητέ Γιάννη.
Η τον γνωστό Βούδα και πάντα βλοσυρό Πρετεντέρη ,ο οποίος ,για να προσθέσω μιά ασήμαντη λεπτομέρεια,έχει τεράστια εμπειρία απο βομβαρδισμούς,γι´αυτό και πανηγυρίζει κάθε φορά που πέφτει Αμερικανική βόμβα ανα την υφήλιο........

Σπύρε, καλώς ήλθες......

Δεν τους ξέχασα, απλώς είμαι σκασμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Δεν ξέρω αν έχει το 100% των ευθυνών για τις φωτιές η Νέα Δημοκρατία, ξέρω ότι συμφωνώ 100% μαζί της για την απόσυρση των βουλευτών της από τα παράθυρα.

Όταν δεν έχεις ή δεν μπορείς να πείς τίποτα........βούλωσέ το........δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν όποιοι ανευθυνουπεύθυνοι την ώρα που όλη η Ελλάδα θρηνεί μετρώντας πτώματα και πληγές.

Μα γίνεται πόλεμος στην ουσία και γίνεται πόλεμος πρίν τίς εκλογές και γιά τίς εκλογές.
Και αυτός ο πόλεμος είναι οι φωτιές.
Σκοπός είναι η πλήρης αποσταθεροποίηση τής χώρας.
Αλλως τε στο διεθνές σκηνικό υπάρχουν πολλά άλυτα θέματα.Το επόμενο είναι οι Κυπριακές Εκλογές.
Ηδη η ´Ομάδα Διεθνών Κρίσεων´(CICG)δήλωσε ανοικτά ότι πρεπει να πέσει ο Παπαδόπουλος στην Κύπρο για να λυθεί το Κυπριακό.
Καμια συνωμοσία.Συμμετέχουν γνωστά Think Tanks ,τής Αμερικανικής Πολιτικής.
Υπάρχουν Σκόπια ,Κόσσοβο,´λύση´Κυπριακού.
Η εποχή χρειάζεται καλά παιδιά και εντελώς υπάκουα.Ακόμα και η ελαχίστη ανυπακοή τιμωρείται.
Πρόκειται για εντελώς υποκειμενική σκέψη ,αλλά είναι εντελώς συνεπής με αυτά που πιστεύω σαν πολίτης τα τελευταία 11 χρόνια για την χώρα μου.
Μακάρι να διαψευστώ και όλα να έγιναν ´τυχαία´.
Αλλά πιστεύω οτι στα επόμενα τρία-πέντε χρόνια,που θα υπάρχουν αλλαγές παγκοσμίως η Ελλάδα πρέπει νάχει εντελώς πειθήνιες κυβερνήσεις,που να μήν υπογράφουν συμφωνίες με τούς Ρώσους.
Τωρα τελευταία σαν να χάλασε η σούπα για ´πολυπολιτισμικά Βαλκάνια´και αυτά δεν συγχωρούνται.

Last edited:

Τέλοσπάντων, είναι τραβηγμένη όντως η εφαρμογή του 48... μία από τις προϋποθέσεις της (εάν δεν υπάρχει κατάσταση πολέμου) είναι και να υφίσταται καθεστώς επιστράτευσης... Μιλάμε για καταστάσεις που όταν διάβαζα ως φοιτητής μου έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αλλά και αυτό που συμβαίνει είναι άλλο πράγμα.

Σημειωτέον, επειδή έσπασε ο διάολος το ποδάρι και αυτή τη στιγμή έχει ήδη διαλυθεί η Βουλή, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πραγματική εξουσία και όχι εθιμοτυπικό ρόλο.

Τέλοσπάντων, είναι τραβηγμένη όντως η εφαρμογή του 48... μία από τις προϋποθέσεις της (εάν δεν υπάρχει κατάσταση πολέμου) είναι και να υφίσταται καθεστώς επιστράτευσης... Μιλάμε για καταστάσεις που όταν τις διδασκόμουν ως φοιτητής μου έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Αλλά και αυτό που συμβαίνει είναι άλλο πράγμα.

Σημειωτέον, επειδή έσπασε ο διάολος το ποδάρι και αυτή τη στιγμή έχει ήδη διαλυθεί η Βουλή, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πραγματική εξουσία και όχι εθιμοτυπικό ρόλο.

Και αν διαβάσετε καλύτερα, η κατάσταση πολιορκίας μπορεί να ισχύσει μέχρι 15 μέρες.... Αντε δηλαδή να αναβληθούν οι εκλογές για 2 βδομάδες....

Εγώ δεν θέλω να αναβληθούν οι εκλογές...
θέλω να πάω και να ψηφίσω βυθισμένος στην τσαντίλα και στην στενοχώρεια μου...
Μιά ζωή ψηφίζω με καθαρό μυαλό και τι κατάφερα ?

τώρα που από περιέργεια το ψάχνω λίγο παραπάνω δεν βγάζω άκρη. Το άρθρο 48 παραπέμπει σε ενεργοποίηση του ισχύοντος νόμου για κατάσταση πολιορκίας, ο οποίος είναι ο 566/1977, ο οποίος προβλέπει ανάληψη εξουσίας από τις στρατιωτικές αρχές. Τις ποιες? Δεν μπορεί, κάποιος άλλος τρόπος θα υπάρχει. Ίσως με ανάλογη εφαρμογή. Δεν μπορεί ο ΠτΔ να έχει επί του παρόντος (εάν θεωρηθεί ότι έχουμε σοβαρό κίνδυνο της εθνικής ασφάλειας) εξουσία να θέσει τη χώρα υπό στρατιωτική αρχή και να μην μπορεί να αναβάλει τις εκλογές! Απλό επιχείρημα εκ του μείζονος προς το έλασσον είναι.

Κανείς αρμοδιότερος επί του Συνταγματικού, εδώ?

Σπύρο μιλάς για πόλεμο με σκοπό την αποσταθεροποίηση τής χώρας.
Να σε ρωτήσω για ποιά σταθερή χώρα μιλάς?

Σπύρο μιλάς για πόλεμο με σκοπό την αποσταθεροποίηση τής χώρας.
Να σε ρωτήσω για ποιά σταθερή χώρα μιλάς?

Στα εθνικά θέματα ,που απασχολούν τούς Αμερικανούς,και όχι η καθημερινότητα τού πολίτη ,θεωρώ οτι ο Καραμανλής έχει αντισταθεί πιό πολύ απ´ότι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί ή και στελέχη τού κόμματός του.
Και αναφέρομαι στην στάση του στο σχέδιο Ανάν ,στην ανάπτυξη σχεσεων με Αραβικές χώρες και φυσικά στίς συμφωνίες που υπέγραψε με τον Πούτιν,για τούς αγωγούς,που ενόχλησαν πολύ τούς Αμερικανούς.

Ψιλοofftopic αλλά όχι τόσο...
Αν υποθέσουμε ότι πιάνουμε επ'αυτοφόρω στην Ηλεία έναν εμπρηστή με το στουπί και τον αναπτήρα στα χέρια...
Οι μισοί από εμάς θα υπερασπιστούν το δικαίωμά του γιά μιά δίκαιη δίκη, το δικαίωμά του να μην κατ'ονομάσει ποιός τον πλήρωσε να το κάνει, θα τον ρωτήσουν αν έχει ιατρικό ιστορικό και αν υπάρχουν κάποια φάρμακα που ίσως πρέπει να πάρει σε τακτά διαστήματα και θα του εξασφαλίσουν συνθήκες κράτησης που σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, γιατί ότι κι αν έκανε, δεν παύει να είναι άνθρωπος...
Οι υπόλοιποι από εμάς, τι θα του σπάσουμε πρώτα, τα χέρια ή τα πόδια ?

Στο Νομό μας δεν εκδηλώθηκε καμμιά φωτιά...

Εδώ βρέχει...

Γιατί Θεέ μου?