60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Ψιλοofftopic αλλά όχι τόσο...
Αν υποθέσουμε ότι πιάνουμε επ'αυτοφόρω στην Ηλεία έναν εμπρηστή με το στουπί και τον αναπτήρα στα χέρια...
Οι μισοί από εμάς θα υπερασπιστούν το δικαίωμά του γιά μιά δίκαιη δίκη, το δικαίωμά του να μην κατ'ονομάσει ποιός τον πλήρωσε να το κάνει, θα τον ρωτήσουν αν έχει ιατρικό ιστορικό και αν υπάρχουν κάποια φάρμακα που ίσως πρέπει να πάρει σε τακτά διαστήματα και θα του εξασφαλίσουν συνθήκες κράτησης που σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, γιατί ότι κι αν έκανε, δεν παύει να είναι άνθρωπος...
Οι υπόλοιποι από εμάς, τι θα του σπάσουμε πρώτα, τα χέρια ή τα πόδια ?

Ρε σύ μήν το πάς αλλού το θέμα πανάθεμά σε.
Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω ποιός τον έβαλε.
Ελπίζω μονον μήν μου εμφανίσουν κάποιον παππού 80 ετών ή κάποιον νοητικά καθυστερημένο.

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Εχω την εντύπωση πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας - αν του ζητηθεί απο την υπηρεσιακή κυβέρνηση - μπορεί να αναβάλει τις εκλογές, αλλά δεν ξέρω γιά πόσο...

Από τη στιγμή που θα μπορεί να συλλαμβάνει το κράτος τους υπαιτίους, μου αρκεί η υπάρχουσα δικονομία κλπ.
Εκείνο που προέχει όμως είναι η προστασία των πολιτών και όχι η σύλληψη των δραστών. Και τι να το κάνω το να συλληφθεί ο δράστης εάν εγώ έχω καεί; Ας επιβάλεται απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση τις μέρες του καύσωνα, θα ανεχθώ τέτοιο περιορισμό στα δημοκρατικά μου δικαιώματα αν είναι να σωθεί ο τόπος.

Re: Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Προσωπικά θα με ενδιέφερε να μάθω ποιός τον έβαλε.
Ελπίζω μονον μήν μου εμφανίσουν κάποιον παππού 80 ετών ή κάποιον νοητικά καθυστερημένο.

Υπόσχεσαι μετά να μου τον δώσεις ?

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=31.05.2007,id=12825932

Ασφαλώς δεν μπορεί να θεωρήσει τήν ´Ε´κάποιος ως φιλοκυβερνητική
Πολύ ενδιαφέρον Σπύρο :grinning-smiley-043
Πάντως, η «ασύμμετρη απειλή» είναι μεγάλο όπλο στα χέρια της νδ, συμφέρει και βολεύει

Αν πραγματικά ενδιέφερε τους εθνοπατέρες το καλό αυτής της χωράς
και όχι η τσέπη τους θα μπορούσαν άσχετα με το τι λέει το σύνταγμα ,
να ανέβαλαν της εκλογές και να δώσουν βάση / λύση σε αυτούς που
έχουν πληγεί από τις φωτιές.

Άρα??
Στο δια ταύτα!!!
Τί κάνουμε?

Λευκό-άκυρο?
αποχή?
ή μήπως στήριξη των "μικρών" κομμάτων?

εδώ σε θέλω μάγκα μου!!!

για να μην ξημερώσει πάλι μέρα που θα καταριόμαστε για την ανικανότητα, την αναλγησία, την ρεμούλα κ.ο.κ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΗΤΕΣ ΑΙΤΙΕΣ.

Αν πραγματικά ενδιέφερε τους εθνοπατέρες το καλό αυτής της χωράς
και όχι η τσέπη τους θα μπορούσαν άσχετα με το τι λέει το σύνταγμα ,
να ανέβαλαν της εκλογές και να δώσουν βάση / λύση σε αυτούς που
έχουν πληγεί από τις φωτιές.

Οι εθνοπατέρες φίλε μου πλέον δεν μπορούν να ακυρώσουν τίποτε, αφού δεν είναι πλέον βουλευτές. Η βουλή έχει κλείσει. Οι ίδιοι δεν είναι πλέον βουλευτές και η νομοθετική εξουσία είναι σε αναστολή.

Οι εθνοπατέρες φίλε μου πλέον δεν μπορούν να ακυρώσουν τίποτε, αφού δεν είναι πλέον βουλευτές. Η βουλή έχει κλείσει. Οι ίδιοι δεν είναι πλέον βουλευτές και η νομοθετική εξουσία είναι σε αναστολή.

Βλάση νομίζω ότι υπάρχει λύση.

Απόσπασμα από το ποστ του send #252
«Σημειωτέον, επειδή έσπασε ο διάολος το ποδάρι και αυτή τη στιγμή έχει ήδη διαλυθεί η Βουλή, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πραγματική εξουσία και όχι εθιμοτυπικό ρόλο.»

Βλάση νομίζω ότι υπάρχει λύση.

Απόσπασμα από το ποστ του send #252
«Σημειωτέον, επειδή έσπασε ο διάολος το ποδάρι και αυτή τη στιγμή έχει ήδη διαλυθεί η Βουλή, είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πραγματική εξουσία και όχι εθιμοτυπικό ρόλο.»

Πολύ σωστά, η εξουσία πλέον ασκείται από τον πρόεδρο και όχι από τους βουλευτές.

Σπύρο, κάπου αναφέρθηκες στο ότι η πτώση των διαδικτυακών συνδέσεων δεν ήταν τυχαία.
Χτες δεν είχα Internet για 15 ώρες. Σημειώστε ότι ο πάροχός μου έχει χωριστό DNS στη Θεσσαλονίκη, οπότε η κρίση στη νότια Ελλάδα δεν είναι δικαιολογία.

Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Σπύρο, κάπου αναφέρθηκες στο ότι η πτώση των διαδικτυακών συνδέσεων δεν ήταν τυχαία.
Χτες δεν είχα Internet για 15 ώρες. Σημειώστε ότι ο πάροχός μου έχει χωριστό DNS στη Θεσσαλονίκη, οπότε η κρίση στη νότια Ελλάδα δεν είναι δικαιολογία.

Χωρίς να μπορώ να το αποδείξω θεωρώ οτι δεν ήταν τυχαία.
Στο διαδίκτυο οι πηγές πληροφόρησης είναι πολλές ,στα κανάλια όχι.

Άρα??
Στο δια ταύτα!!!
Τί κάνουμε?

Λευκό-άκυρο?
αποχή?
ή μήπως στήριξη των "μικρών" κομμάτων?

εδώ σε θέλω μάγκα μου!!!

για να μην ξημερώσει πάλι μέρα που θα καταριόμαστε για την ανικανότητα, την αναλγησία, την ρεμούλα κ.ο.κ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΗΤΕΣ ΑΙΤΙΕΣ.

Προσωπικά είμαι ακόμα αναποφάσιστος.Είμαι μεταξύ δύο κομμάτων.
Τα μικρά κόμματα δεν είναι εξ ορισμού θετική ψήφος.Και αυτά πρεσβεύουν κάποιες θέσεις και δεν αθωόνονται μόνον και μόνον επειδή είναι μικρά.
Παραδείγματος χάριν η κατάντια τών αριστερών κομμάτων(αν και προσωπικά μερίδα τού ΣΥΝ τήν θεωρώ σάν παράδειγμα πρός αποφυγή)να παίρνουν μαζί 9% είναι απόδειξη τής αποτυχίας τους να πείσουν τον κόσμο και γι´αυτό έχουν σημαντικές ευθυνες για τα σημερινά φαινόμενα αποδιοργάνωσης.
Θα περιμένω τίς επόμενες μέρες και θα αποφασίσω.Αυτό θά εξαρτηθεί και απο το πώς θα τοποθετηθούν τα κόμματα στο θέμα τών πυρκαγιών,αλλά και στα εθνικά θέματα.
Ποτέ δεν έχω πάντως ψηφίσει λευκό.Για μένα είναι χαμένη ψήφος.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν ελπίζω τίποτα το ιδιαίτερο.

Και τι ιδιαίτερο περιμένεις να ακούσεις βρε Σπύρο?

Μια απο τα ίδια θα μας πούνε....

υ.γ καλώς ήρθες!!-bye-

Οσο το βλέπω, τόσο περισσότερο μ'ενοχλεί...:
Η κάμερα να αναζητεί να ζουμάρει στην γριούλα που οδύρεται εντονότερα, και τον ρεπόρτερ να χώνει το μικρόφωνο στο στόμα του πανικόβλητου κατοίκου και να τον ρωτάει "Πώς αισθάνεστε βλέποντας την φωτιά να πλησιάζει?"
Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό το πράγμα, και αν ήμουν εγώ ο κάτοικος δεν θα μπορούσα να ανεχτώ 2 ηλίθιους να με παρενοχλούν την ώρα που αγωνίζομαι να σώσω το σπίτι μου. Πόσο μάλλον όταν ξέρω ότι μέσα τους παρακαλάνε να μην τελειώσει ποτέ αυτό το κακό και τρίβουν τα χέρια τους από χαρά κάθε φορά ξεσπάει ένα καινούριο μέτωπο ή λαμπαδιάζει ένα σπίτι και έχουν καλό πλάνο... Γι'αυτούς καλά νέα είναι τα κακά γιά μένα νέα... Αυτό το υποκριτικά λυπημένο ύφος... Οι σύγχρονοι βρυκόλακες, ο θάνατός μου η ζωή τους... Ναι ξέρω...κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί... Οπως και οι ύαινες...

Και τι ιδιαίτερο περιμένεις να ακούσεις βρε Σπύρο?

Μια απο τα ίδια θα μας πούνε....

υ.γ καλώς ήρθες!!-bye-

Kαλώς σάς βρήκα.
Κάτι θά ακούσω ή θά διαβάσω Δημήτρη.
Από την στιγμή που συνειδητά έχω επιλέξει να μήν ψηφίζω λευκό,θά αποφασίσω με βαρειά καρδιά.
Εχω ήδη αποφασίσει πάντως τί δεν θά ψηφίσω.
Καλή Εβδομάδα έστω και υπό αυτές τίς άθλιες συνθήκες για τήν Πατρίδα.

Να ποια θα σταματήσει τις φωτιές όταν εκλεγεί.
Να ποιους ψηφίζουμε. Περαστικά μας.