60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

εχεις κανα στοιχειο η πληροφορια η απλα ειδες κανα χολυγουντιανο μπλοκμπαστερ και τα μπερδεψες?

Αν είχα στοιχείο ή πληροφορία θα το έδινα "στεγνά" και θα το ήξερες, τώρα το αν βλέπω μπλόκμπάστερ ή πορνοταινίες θα σου μείνει ώς απορία.

Στο θέμα μας τώρα,
το δικό μου πόστ ήταν απάντηση-συμπλήρωμα σε προηγούμενο πόστ του Photis

1. Ειπώθηκε-διαβάστηκε κατά κόρον (τουλάχιστον απο εμένα) ότι βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο.

2. Ειπώθηκε-διαβάστηκε κατά κόρον (τουλάχιστον απο εμένα) ότι το τηλ κέντρο της ΠΥ δέχτηκε αρκετές ψεύτικες κλήσεις για φωτιές σε σημείο που αναγκάστηκαν να στέλνουν την αστυνομία να εξακριβώνει και μετά να στέλνουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Ειδικότερα σε αυτές τις πυρκαϊές στα περιξ της Αθήνας.

3. Ασφαλώς θα ήσουν κι εσύ από αυτούς που πρόσεξαν ότι ο καθένας ήθελε από ένα αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο ή στην χειρότερη ένα όχημα στην αυλή του και να πάνε να κουρευτούν οι άλλοι. Αυτό μετέδιδαν τα κανάλια τις ώρες που έκανα το πόστ, από αυτά σχημάτισα γνώμη. Πολύ αργότερα άρχισαν να δείχνουν κινητοποίηση και οργάνωση πολιτών που είχαν σταματήσει το "κύριε ελέησον" και το "που είναι το κράτος" και όχι όλα τα καναλια. Γενικότερη πεποίθηση μου είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε τέτοιες καταστάσεις, όχι μόνο σε φιέστες στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Αφού λοιπόν, βλέπω τα γεγονότα, φωτιές που ξεκινούν όλες μαζί μετά τα μεσάνυχτα, 120-160 συνολικά πυρκαϊές σε εξέλιξη, πολύ πιο πάνω από το πιθανολογικό σενάριο που έχει δεχτεί το κράτος ως βάση για την οργάνωση της πυρόσβεσης (υπηρεσία και μέσα) και βλέπω όλα τα κανάλια να τα έχουν βάλει με μια κυβέρνηση που προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει, ε, φυσικό είναι να καταλήξω ότι κάποιος προσπαθεί:

α) δείξει τις αδυναμίες του συστήματος,
β) να εξαντλήσει τις δυνατότητες του και να το φτάσει σε σημείο διάλυσης
γ) να προκαλέσει αίσθηση ανασφάλειας στου πολίτες

και κατόπιν
να εκτεθούν όλοι αυτοί που ηγούνται αυτού.
Δεν σπεκουλάρισα για το ποιος μπορεί να είναι από πίσω, ούτε είναι του παρόντος, επέτρεψε μου, όμως, να έχω την άποψη μου και να την θεωρώ αποτέλεσμα νοητικής εργασίας, τουλάχιστον ίδιας ποιότητας όπως και η δική σου.
Στο κάτω κάτω κι ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για το ίδιο θέμα, αν και σαν πρωθυπουργός είναι πιο προσεκτικός στην διατύπωση του.
Φυσικά, έχω και την απορία γιατί ειρωνεύεσαι εμένα και όχι κάποιον άλλον που διατύπωσε την ίδια άποψη αργότερα;

ΥΓ. Έστω, για χάρη της συζήτησης, δεχτώ ότι όλα ήταν τυχαία γεγονότα, οι παρατηρήσεις μου (α), (β) και (γ) ισχύουν μέχρι κεραίας ή όχι; Που καταλήγουμε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Αν είχα στοιχείο ή πληροφορία θα το έδινα "στεγνά" και θα το ήξερες, τώρα το αν βλέπω μπλόκμπάστερ ή πορνοταινίες θα σου μείνει ώς απορία.

Στο θέμα μας τώρα,
το δικό μου πόστ ήταν απάντηση-συμπλήρωμα σε προηγούμενο πόστ του Photis

1. Ειπώθηκε-διαβάστηκε κατά κόρον (τουλάχιστον απο εμένα) ότι βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός συνδεδεμένος με κινητό τηλέφωνο.

2. Ειπώθηκε-διαβάστηκε κατά κόρον (τουλάχιστον απο εμένα) ότι το τηλ κέντρο της ΠΥ δέχτηκε αρκετές ψεύτικες κλήσεις για φωτιές σε σημείο που αναγκάστηκαν να στέλνουν την αστυνομία να εξακριβώνει και μετά να στέλνουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Ειδικότερα σε αυτές τις πυρκαϊές στα περιξ της Αθήνας.

3. Ασφαλώς θα ήσουν κι εσύ από αυτούς που πρόσεξαν ότι ο καθένας ήθελε από ένα αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο ή στην χειρότερη ένα όχημα στην αυλή του και να πάνε να κουρευτούν οι άλλοι. Αυτό μετέδιδαν τα κανάλια τις ώρες που έκανα το πόστ, από αυτά σχημάτισα γνώμη. Πολύ αργότερα άρχισαν να δείχνουν κινητοποίηση και οργάνωση πολιτών που είχαν σταματήσει το "κύριε ελέησον" και το "που είναι το κράτος" και όχι όλα τα καναλια. Γενικότερη πεποίθηση μου είναι η ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε τέτοιες καταστάσεις, όχι μόνο σε φιέστες στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Αφού λοιπόν, βλέπω τα γεγονότα, φωτιές που ξεκινούν όλες μαζί μετά τα μεσάνυχτα, 120-160 συνολικά πυρκαϊές σε εξέλιξη, πολύ πιο πάνω από το πιθανολογικό σενάριο που έχει δεχτεί το κράτος ως βάση για την οργάνωση της πυρόσβεσης (υπηρεσία και μέσα) και βλέπω όλα τα κανάλια να τα έχουν βάλει με μια κυβέρνηση που προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει, ε, φυσικό είναι να καταλήξω ότι κάποιος προσπαθεί:

και κατόπιν
Δεν σπεκουλάρισα για το ποιος μπορεί να είναι από πίσω, ούτε είναι του παρόντος, επέτρεψε μου, όμως, να έχω την άποψη μου και να την θεωρώ αποτέλεσμα νοητικής εργασίας, τουλάχιστον ίδιας ποιότητας όπως και η δική σου.
Στο κάτω κάτω κι ο Πρωθυπουργός άφησε αιχμές για το ίδιο θέμα, αν και σαν πρωθυπουργός είναι πιο προσεκτικός στην διατύπωση του.
Φυσικά, έχω και την απορία γιατί ειρωνεύεσαι εμένα και όχι κάποιον άλλον που διατύπωσε την ίδια άποψη αργότερα;

ΥΓ. Έστω, για χάρη της συζήτησης, δεχτώ ότι όλα ήταν τυχαία γεγονότα, οι παρατηρήσεις μου (α), (β) και (γ) ισχύουν μέχρι κεραίας ή όχι; Που καταλήγουμε;

+100000
Να προσθέσω μόνο το εξής.
Χτες το βράδυ βγήκε ο διοικητής ΠΥ Λεχαινών. Σε άριστη κατάσταση (καλοξυρισμένος, καλοχτενισμένος και καθαρός). Γιά να σας ευκολύνω είναι ο ίδιος κύριος που "πλάτη" υπέβαλε τα σέβη του στον ΓΠ (στην ίδια εμφανισιακή κατάσταση). Σημειωτέον από ότι κατάλαβα ότι η Ολυμπία ανήκει στην επιχειρησιακή του ευθύνη.
Μας είπε λοιπόν ότι πηγαίνανε χωρίς σχέδιο. Και γω να συμφωνήσω (εκ των πραγμάτων) μαζί του. ΑΛΛΑ. Ποιός έχει την ευθύνη εκπόνσησς επιχειρησιακού σχεδίου ΤΟΠΙΚΑ? Ο Αρχηγός τη Πυροσβεστικής από την Αθήνα? Ο Φούρλας? Ο Πολύδωρας? Ο Καραμανλής? Ο Παπούλιας? Ο Παπανδρέου? Οχι κύριοι. Ο ΙΔΙΟΣ έχει.
Τον ρωτήσανε αν είχε καταγράψει, τα χωριά τις οδούς πρόσβασης κλπ. ΠΡΙΝ τη φωτιά. Τον ρωτήσανε αν είχε εκπονήσει σχέδιο ΠΡΙΝ τη φωτιά. Εκεί μας τα έκανε λίγο γαργάρα. "Δε μου είπανε" "Δε ξέρω" κλπ.
ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ.
Την ώρα που υφιστάμενοί του και συνάδελφοί του, προφανώς και από τα δικό του κόμμα, δεν έχουν αλλάξει ούτε εσώρουχο, δεν έχουν πλυθεί, δεν έχουν δει το σπίτι τους και δε ξέρουν τι γίνεται, αυτός ο άθλιος περιφέρεται στα κανάλια να προσφέρει μόνο τις κομματικές του υπηρεσίες σε συγκεκριμένο χώρο.
Περιφέρεται γιά να ρίχνει το ηθικό και τη ψυχολογία των συναδέλφων του.
Περιφέρεται γιά να τσιμπήσει καμμιά θεσούλα πριν τον προλάβει κανάς άλλος που ακόμα αγωνίζεται.
Προς Θεού δεν είναι αυτό συγχωροχάρτι γιά κανέναν. Ούτε Πολύδωρα, ούτε Καραμανλή ούτε όποιον άλλο π@@@στη είναι υπεύθυνος. Αλλά όταν τα επιχειρησιακά σου σχέδια είναι ελλιπή από κάτι τέτοια ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ που σκέφτονται πρώτα τις κομματικες υπηρεσίες και μετά τον όρκο που δώσανε να με προστατεύουνε, τότε θέλουν ΦΤΥΣΙΜΟ. Από πάνω έως κάτω. Στη τελική δε θα ματιαστούνε κιόλας...

Ελαχιστα ηρεμησαν τα πραγματα στο μετωπο του πολεμου και τα σουργελα της πολιτικης,παρεα με τους συναδελφους τους (δημοσιουγραφους), ξεκινησαν την προεκλογικη πλυση εγκεφαλου απο χθες το βραδυ σχεδον σε ολα τα καναλια.Ουτε καν το τριημερο εθνικο πενθος δεν τηρησαν!

Είναι δύσκολο να γεμίσει ο χρόνος των καναλιών φίλε μου. Χρειάζεται πολλούς μαϊντανούς...

Το κόλπο είναι απλό, δεν χρειάζεται κάποιος να έχει σπουδάσει επικοινωνία για να αναστρέψει το κλίμα.

Στους αγανακτισμένους ,ταλαίπωρους, άστεγους, καμμένους, περνάει εύκολα η γραμμή για την ανάγκη ισχυρής ,αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Ο φόβος που προσπαθούν να επιβάλλουν δεν έχει να κάνει μόνο με πράκτορες, ξένους δάκτυλους και τα σχετικά.

Ψήφισε τώρα Πασοκ ή Νδ για να πάρεις τα επιδόματα που έχουμε υποσχεθεί.
Η ακυβερνησία (και καλά) ή μια συμμετοχική κυβέρνηση θα καταστήσει τη χορήγηση των ψίχουλων ,αδύνατη.

Πάντως αυτό με το Καζίνο της Πάρνηθας μου έχει κάτσει άσχημα.
Και τους πείραξαν κάτι πιτσιρικάδες με μαύρα που πήγαν και έριξαν κόκκινες μπογιές στους τοίχους.
Τι να πει κανείς.

Δε το ξέρω το θέμα της Πάρνηθας. Μόνο τη κατάληξη. Πόσο καιρό πριν είχε ξεκινήσει η διεκδίκηση? Που στηρίχτηκε ο περιφερειάρχης και τα έδωσε?

Ενταξει παιδια!!!Ολα ΟΚ!!
Μπορουμε να βγουμε απο τα καταφυγια,ο πολεμος τελειωσε!!
Βεβαια βομβαρδιζονται ακομα μερικα χωρια αλλα αυτα ειναι μεμονωμενες περιπτωσεις και ποιος νοιαζεται?
Μεχρι την επομενη μεγαλη επιθεση ειμαστε ασφαλεις!!!
Το μονο που πρεπει να μας απασχολει πλεον ειναι να εκλεξουμε σε 20 μερες μια ισχυρη κυβερνηση που θα μπορεσει απροσκοπτα να διασφαλισει οτι η Ελλαδαρα μας θα συνεχισει να μεγαλουργει και οι Ελληνες θα ειμαστε ο πιο ευτυχισμενος λαος σ'αυτο τον πλανητη!!!
Και μην παρασυρθουμε απο τις δακρυβρεχτες ανταποκρισεις απο τα μετωπα του πολεμου!Ουτε απο τον αμαχο πληθυσμο που θα κλαιει επανω στους δικους του που εχασε και στα αποκαϊδια της περιουσιας του.
Εμεις σαν ωριμοι και σκεπτομενοι πολιτες πρεπει να εστιασουμε την προσοχη μας στην "κοινωνικη" εκπομπη-προσφορα που θα ακολουθησει αμεσως μετα, στην οποια θα ανακαλυφθουν και θα αναλυθουν ολοι οι λογοι που μας οδηγησαν σ'αυτη την κατασταση,θα αναζητηθουν και θα βρεθουν ολοι οι ενοχοι -βεβαια ο καθενας θα εχει υποδειξει τους δικους του- και θα ανακοινωθουν ολες εκεινες οι απαιτουμενες ενεργειες που θα γινουν για να πειστουμε οτι εμεις οι πολιτες,δεν ειμαστε μονοι μας!!
Ολοι οι πολιτικοι αρχηγοι ειναι μαζι μας,διπλα μας,ολοι οι βιομηχανοι το ιδιο και θα κανουν το παν 15 ημερες πριν τις εκλογες να μας το αποδειξουν,εστω και στα λογια!!!
Αυτο προσταζει πλεον η "κοινη λογικη" που εχουν επιβαλλει τα Μ.Μ.Ε,και αυτη θα ειναι η πορεια της ενημερωσης μας απο εδω και περα.

ΚΡΙΜΑ για αλλη μια φορα, γιατι εκει που αλλοι μετρουν πληγες,αρκετοι μετρουν οφελη.

Υ.Γ 1. Παρ'ολα αυτα δεν συμφωνω με την ιδεα της μορταδελας.
Ειναι τουλαχιστον φασιστικο να καταργεις την αποφαση,
ενος συμπολιτη σου ο οποιος εχει απο το συνταγμα,ακριβως
τα ιδια δικαιωματα με εσενα.Ας μην καταργησουμε την δημοκρατια
την οποια τοσο επικαλουμαστε στις μερες μας!!!

Υ.Γ 2. Παρακαλω πολυ,οπως μου εξηγησετε τους ορους
"Ασυμμετρη απειλη" και το αντίθετό του, "Συμμετρικη απειλη"
εί δυνατόν με παραδειγματα γιατι ειμαι λιγο χαζος και απο χωριο
και δεν τα καταλαβαινω ευκολα!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΑΣ!!!!!

Ασύμμετρη απειλή...Και γω δε τόξερα και τόμαθα χτες το βράδυ αφού ανέγνωσε ο Χατζηνικολάου από το wikipedia.
Ουσιαστικά είναι όταν με λίγα και φτηνά μέσα προκαλείς μεγάλη καταστροφή (ασύμμετρο)

Αυτές τις δύσκολες ώρες ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε. Προσωπικά εχθές έστειλα απο Θεσσαλονίκη μισό φορτηγό τρόφιμα και σήμερα στέλνω διάφορα ρούχα , περίπου 200 τεμάχια μια και ασχολούμε με ρούχα. Για όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει το τηλέφωνο της Νομαρχίας Πύργου με το οποίο συννενοήθηκα εγω είναι το 2621021988

Τζίμη (Μανωλάκο), άμα σου κάθισε άσχημα το καζίνο, αυτό με την επέκταση του Μοναστηριού στα καμμένα του Υμηττού πώς σου φαίνεται;

Άνθρωποι του Θεού...

Αν είχα στοιχείο ή πληροφορία θα το έδινα "στεγνά" και θα το ήξερες,

Aυτο μου αρκει

φυσικό είναι να καταλήξω ότι κάποιος προσπαθεί:

και κατόπιν

εκανα quote σε εσενα γιατι απλα συμπληρωσες την θεωρια συνομωσιας.Τιποτα προσωπικο.

Και θα ηταν πιο συνετο να αφησουμε δημοσια τις κουταμαρες που τους μονους που εξυπηρετουν ειναι τα βουλευτικα γραφεια και η αναδειξη τους σε πρωταγωνιστες της κρισης ενω η αναγκη φυσικα ειναι αλλου.

Τζίμη (Μανωλάκο), άμα σου κάθισε άσχημα το καζίνο, αυτό με την επέκταση του Μοναστηριού στα καμμένα του Υμηττού πώς σου φαίνεται;

Άνθρωποι του Θεού...

Παιδια αυτο με την παρνηθα που το διαβασαμε ?

Γιατι αυτο ειναι πραγματικα απιστευτο:fahne90:

Η ΝΔ έχει αρχίσει να κάνει τα δύνατα δυατά, μέχρι τις εκλογές να κερδίσει το μεγάλο έδαφος που έχασε λόγω των πυρκαγιών,μέσω των άμεσων μέτρων που ανακοίνωσε.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει τα πάντα γιά να κερδίσει αυτό το χαμένο έδαφος με αφορμή τις πυρκαγιές.Αν χάσει και τώρα ο Γιωργάκης χάθηκε.
Τα μικρά κόμματα,ευελπιστούν και αυτά με την σειρά τους να πάρουν ένα μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους απο την ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.....

και όλα αυτά την στιγμή που έγιναν τόσα, ενώ όπως ανακοινώθηκε υπολογίζεται ότι καταστράφηκε το 20-25% απο την παραγωγή λαδιού στην χώρα μας.

Το κόλπο είναι απλό, δεν χρειάζεται κάποιος να έχει σπουδάσει επικοινωνία για να αναστρέψει το κλίμα.

Στους αγανακτισμένους ,ταλαίπωρους, άστεγους, καμμένους, περνάει εύκολα η γραμμή για την ανάγκη ισχυρής ,αυτοδύναμης κυβέρνησης.
Ο φόβος που προσπαθούν να επιβάλλουν δεν έχει να κάνει μόνο με πράκτορες, ξένους δάκτυλους και τα σχετικά.

Ψήφισε τώρα Πασοκ ή Νδ για να πάρεις τα επιδόματα που έχουμε υποσχεθεί.
Η ακυβερνησία (και καλά) ή μια συμμετοχική κυβέρνηση θα καταστήσει τη χορήγηση των ψίχουλων ,αδύνατη.

Πάντως αυτό με το Καζίνο της Πάρνηθας μου έχει κάτσει άσχημα.
Και τους πείραξαν κάτι πιτσιρικάδες με μαύρα που πήγαν και έριξαν κόκκινες μπογιές στους τοίχους.
Τι να πει κανείς.

Δημήτρη συμφωνώ σε όλα.
Αλλά μιά πιθανοτητα συμμετοχικής κυβέρνησης υπάρχει.Γι´αυτό συγκεκριμένο μικρό κόμμα έχει ξεβρακωθεί εντελώς.Τετοια συμμετοχική κυβέρνηση που χορεύει πάνω σε αποκαϊδια και πτωματα προσωπικά δεν την θέλω.Υποκειμενική γνώμη εκφράζω ασφαλώς.
Και Καλό Φθινόπωρο φίλε.!!

εκανα quote σε εσενα γιατι απλα συμπληρωσες την θεωρια συνομωσιας.Τιποτα προσωπικο.

Και θα ηταν πιο συνετο να αφησουμε δημοσια τις κουταμαρες που τους μονους που εξυπηρετουν ειναι τα βουλευτικα γραφεια και η αναδειξη τους σε πρωταγωνιστες της κρισης ενω η αναγκη φυσικα ειναι αλλου.

Δηλαδή εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις στη τυχαιότητα των γεγονότων ή στο σενάριο κακών οικοπεδοφάγων?

Επίσης Σπυράκο.
Δυστυχώς και εγώ το έχω μυριστεί αυτό που γράφεις.

Havoc , έχει γράψει αναλυτικά ο Mczab και μάλιστα νομίζω πως εχθές πρέπει να δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στέργιε δεν έχεις άδικο. Αλλά μου έχει μείνει φίλε αυτή η εικόνα με τους μοναχούς στα Καλύβια που ενώ καιγόταν η πλαγιά, είχα βγάλει τους σταυρούς και τα εικονίσματα και τα είχαν στρέψει στις φλόγες για να της αλλάξουν πορεία.
Αντί να πιάσουν κανένα κουβά και κανένα λάστιχο αυτοί έψελναν.

Τέτοια ειδωλολατρική εικόνα δεν έχω έχω ξαναδεί στη χώρα μας.
Και μιλάμε για νέα παιδιά.
Εντάξει με τους γέροντες.

Αυτό με το εκκλησιαστικό κέντρο στην Καισαριανή και τα 1000 στρέμματα φίλε δεν θα περάσει.
Μιλάμε για Καισαριανή. Άγρια πράγματα.

Δηλαδή εσύ εξακολουθείς να πιστεύεις στη τυχαιότητα των γεγονότων ή στο σενάριο κακών οικοπεδοφάγων?

Eξακολουθω να πιστευω οτι δεν υπαρχει καμια αναγκη να παιζουμε το παιχνιδι τους οταν δεν υπαρχουν και ειναι εξαιρετικα αμφιβολο αν θα υπαρξουν αποδειξεις.

Οπως ειπα οτι και να ευθυνεται αν δεν μπορεις να το αποδειξεις
βγαλε το σκασμο ( ο οποιος ηγειται )
και πεσε με τα μουτρα στην πυροσβεση και στην βοηθεια των θυματων .