60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Καιγονται,καιγονται, καιγονται τι άλλο θα κάει δεν φαντάζομαι....

Την Τετάρτη θα πάω αν και με επιφυλάξεις....

Τελικά θα κάνουμε κάτι???

Re: Απάντηση: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Τοχω παραθέσει στο θέμα αυτό απο την Ναυτεμπορική.Εχω βάλει το link
5-6 σελίδες πιό πίσω,αδιάβαστε.:flipout::flipout::flipout:

Δεν το είχα προσέξει ότι αναφέρεσαι στο "αστέρι" τον Frattini. Κάτσε να θυμίσω κι εγώ μερικές παλιές του θέσεις/δηλώσεις να δούμε και πώς συνδέονται όλα μεταξύ τους και πώς ο Frattini μπορεί να είναι κολλητός του Μπίστη στη νοοτροπία...
Περί τρομοκρατίας αρχικά:

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2007
ΡΩΜΗ. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φράνκο Φρατίνι, δήλωσε σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο Rai 3 ότι "οι βάσεις της Αλ Κάιντα στη Σομαλία έπρεπε να χτυπηθούν, το πρόβλημα δεν είναι οι Αμερικανοί, αλλά οι τρομοκράτες."
O κ. Φρατίνι κράτησε συνεπώς αποστάσεις από τη θέση που εξέφρασε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σομαλία, σύμφωνα με την οποία "ένα επεισόδιο αυτού του είδους δεν βοηθά μακροπρόθεσμα".
"Είναι βέβαιο ότι η Σομαλία ετοιμάζεται να γίνει μία από τις κύριες βάσεις της Αλ - Κάιντα και των φονταμεταλιστών. Οι βάσεις αυτές αποτελούν προφανώς μια μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον κόσμο και θα πρέπει να καταπολεμηθούν", δήλωσε ο κ. Φρατίνι. "Το πρόβλημα δεν είναι οπωσδήποτε οι Αμερικανοί, αλλά οι τρομοκράτες. Οι τρομοκράτες απειλούν εμάς τους Ευρωπαίους, καθώς και όλο τον κόσμο", τόνισε.
Ο κ. Φρατίνι επέκρινε ακόμη τις δηλώσεις του Ιταλού ΥΠΕΞ Μάσιμο Ντ' Αλέμα, ο οποίος, αναφερόμενος στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, εξέφρασε την αντίθεση της Ρώμης "στις μονομερείς πρωτοβουλίες που ενδέχεται να προκαλέσουν νέες εντάσεις". (AFP)

Και περί αντιμετώπισης της (λαθρο)μετανάστευσης:

Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2006
ΤΡΙΠΟΛΗ. Η εφημερίδα La Stampa, δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, στην οποία ο ίδιος διαψεύδει δηλώσεις του Επιτρόπου της ΕΕ, Franco Frattini, αναφορικά με τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης, και ζητά μέσα και πόρους προκειμένου η χώρα του να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των μεταναστών που κατά χιλιάδες φθάνουν από τα νότια σύνορά της.
Είχαν ορίσει – υποστηρίζει ο Abdulati Alobidi – την 7η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία έναρξης των περιπολιών χωρίς ούτε καν να μας συμβουλευθούν. Υποχρεώθηκα να πάω στη Ρώμη για να διευκρινίσω τη θέση μας στον Επίτροπο Franco Frattini. Σήμερα στη Μάλτα θα πραγματοποιηθεί μόνο μια συνάντηση τεχνικών. Η ημερομηνία πραγματοποίησης της πολιτικού περιεχομένου συνάντησης, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα συνεργασίας και ενδεχομένως θέματα που έχουν σχέση με τον έλεγχο των διεθνών υδάτων, δεν έχει αποφασισθεί ακόμη.
Η Λιβύη, συνέχισε ο Υπουργός, επιθυμεί τη συνεργασία με όλες τις χώρες που έχουν σχέση με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και γενικά με ολόκληρη την ΕΕ. Φυσικά για να συνεργαστούμε πρέπει να αποφασίσουμε μαζί τι πρέπει να γίνει και όχι να βρισκόμαστε μπροστά σε αποφάσεις που έχουν ληφθεί εκ των προτέρων. Σ’ αυτό οφείλεται η έκπληξή μας από την ανακοίνωση ότι αρχίζουν οι περιπολίες των ευρωπαϊκών χωρών. (LA STAMPA)

Περί ασφάλειας...

Εντείνονται οι προσπάθειες στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.
Η μετανάστευση, η διασυνοριακή συνεργασία και ο διεθνής νόμος για το διαζύγιο κυριάρχησε στην τριήμερη άτυπη συνάντηση των υπουργών εσωτερικών (Δρέσδη, 14-16/1/2007). Ο Επίτροπος αρμόδιος για τη δικαιοσύνη και εσωτερικών υποθέσεων Franco Frattini πίεσε τα κράτη μέλη να εντείνουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης και να ενδυναμώσουν την υπηρεσία συνοριακής ασφάλειας της Ένωσης Frontex. Ο Franco Frattini δήλωσε ότι η Frontex θα ζητήσει από τα κράτη μέλη τη συμβολή τους υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται ελικόπτερα, πλοία και αεροπλάνα. Διαφορετικά, συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, θα είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. τα νέα κύματα μεταναστών τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Ιούνιο. Επισημαίνεται ότι η διασυνοριακή αστυνομική συνεργασία και η συνεργασία εσωτερικών υποθέσεων μετά το 2010 είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα. Η Γερμανική Προεδρία επιθυμεί να μεταφέρει τη Συνθήκη Prüm στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, μια κίνηση που θα άνοιγε το δρόμο στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των 27 αστυνομικών δυνάμεων. Η Συνθήκη που υπεγράφη από τις Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία και Ισπανία το 2005 δίνει τη δυνατότητα στα κράτη να δίνει το ένα στο άλλο αυτόματη πρόσβαση σε εξειδικευμένες εθνικές βάσεις δεδομένων, όπως αριθμούς κυκλοφορίας πινακίδων, DNA και δαχτυλικά αποτυπώματα. Τέσσερα ακόμη κράτη μέλη- Φινλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Σλοβενία- είναι πρόθυμα να υπογράψουν τη σχετική Συνθήκη. Κατά συνέπεια, υπάρχει στήριξη στην ιδέα ενσωμάτωσης της Συνθήκης Prüm στο πλαίσιο της Ε.Ε., με ακόμη και το Η.Β. να διαβεβαιώνει ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

Last edited:
Βρε μπας και τις έχει βάλει ο Frattini τις φωτιές στις χώρες που αποτελούν και το ευρωπαικό σύνορο για να εφαρμόσει έτσι αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας και διακίνησης μεταναστών? Λες?

Οπως δημοσιεύεται σε όλες τίς σημερινές πολιτικές εφημερίδες ο Πρόεδρος τού ΣΥΝ αποδίδει τίς φωτιές σε αμέλεια στην ΔΕΗ,στον καύσωνα και στούς βοσκούς.
Πιθανώς να υπήρξαν και μερικοί παράφρονες συμπληρώνει.
Εύγε Σύντροφε.
Πάντα τέτοια.
Κάποτε ξεκίνησε η προσπάθεια να δημιουργηθεί μιά Ευρωπαϊκή Αριστερά απομακρυσμένη απο τίς σταλινικές αγκυλώσεις και με προοπτική μιάς νέας αυτόνομης εναλλακτικής δύναμης.
Χρόνια τώρα όμως δίνει στελέχη σε κυβερνητικούς σχηματισμούς και ονειρεύεται συγκυβερνήσεις.
Αντε Σύντροφε,σού ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό.Πιάσε τούς βοσκούς και θα σάς δοθεί και Υπουργείο.Ιδού η ευκαιρία.Εστω και πάνω σε μιά νεκρή Ελλάδα.
Και πούσαι Σύντροφε.
Εάν στην Φλώρινα καταπιεστεί κάποιος Ψευτομακεδόνας τού Ουράνιου Τόξου άρχισε τίς καταγγελίες ...........
Πιάστε τούς βοσκούς και πάρτε Υπουργείο.

Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Βρε μπας και τις έχει βάλει ο Frattini τις φωτιές στις χώρες που αποτελούν και το ευρωπαικό σύνορο για να εφαρμόσει έτσι αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας και διακίνησης μεταναστών? Λες?

Ξέρω την δράση Frattini σέ όσα αναφέρεις.
Ομως στο συγκεκριμένο αρθρο δεν αναφέρει τίποτα για τρομοκρατία.
Είναι σαφής σε όσα λέει.
Οταν ξεφευγει η κατάσταση όμως πιθανώς να αρχίζουν να ανησυχούν και τέτοιοι άνθρωποι.
Και φετος η κατάσταση στίς 4 χώρες ήταν τραγική.

Re: Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Ξέρω την δράση Frattini σέ όσα αναφέρεις.
Ομως στο συγκεκριμένο αρθρο δεν αναφέρει τίποτα για τρομοκρατία.
Είναι σαφής σε όσα λέει.
Οταν ξεφευγει η κατάσταση όμως πιθανώς να αρχίζουν να ανησυχούν και τέτοιοι άνθρωποι.

Ήμουν σίγουρος ότι θα την ήξερες. Φυσικά κάτι τέτοιοι τύποι προσέχουν εξαιρετικά την ορολογία που χρησιμοποιούν και την σημειολογία των λεγομένων τους. Δεν είναι Πολύδωρες, ούτε περιμένουμε να εκφραστούν ως τέτοιοι για να καταλάβουμε τι εννοούν. Και μόνο η απλή αναφορά σε τέτοια ζητήματα από έναν άνθρωπο σε αυτή τη θέση, μυρίζει κακά μαντάτα...

Καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει γελοίο το πράγμα. Ο φόβος τους να μην κακοχαρακτηριστούν είναι τόσο έκδηλος, που γίνονται γελοίοι.

Re: Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

20-30 Ιούλη ήμουνα Ιταλία και στη συνέχεια Αυστρία και επέστρεψα μέσω Κροατίας κλπ στην Ελλάδα.
Κατά την παραμονή μου, στην Ιταλική τιβί, και αργότερα στην Κροατική το κύριο θέμα ήταν οι φωτιές. Όσο ήμουν εκεί, οι Ιταλοί παθαίνανε στην Σικελία αυτά που πάθαμε εμείς. Το ίδιο στην Κροατία.
Στο γυρισμό, από τη Σλοβενία ακόμα δεξία και αριστερά βλέπαμε καμμένα...
Στη δε Σερβία μας έπιασε ένα ζεστό μπουρίνι, χωρίς βροχή, που σήκωνε σχεδόν και αυτοκίνητα... Τέτοιο πράγμα δεν έχω δεί.
Σίγουρα οι συνθήκες ήταν πρόσφορες σε όλη τη νότια Ευρώπη. Όταν όμως είναι πρόσφορες, κάποιοι μπορεί να θέλουν να το εκμεταλλευτούν, αλλά και κάποιοι άλλοι (οι φύλακες) να έχουν γνώσιν....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

20-30 Ιούλη ήμουνα Ιταλία και στη συνέχεια Αυστρία και επέστρεψα μέσω Κροατίας κλπ στην Ελλάδα.
Κατά την παραμονή μου, στην Ιταλική τιβί, και αργότερα στην Κροατική το κύριο θέμα ήταν οι φωτιές. Όσο ήμουν εκεί, οι Ιταλοί παθαίνανε στην Σικελία αυτά που πάθαμε εμείς. Το ίδιο στην Κροατία.
Στο γυρισμό, από τη Σλοβενία ακόμα δεξία και αριστερά βλέπαμε καμμένα...
Στη δε Σερβία μας έπιασε ένα ζεστό μπουρίνι, χωρίς βροχή, που σήκωνε σχεδόν και αυτοκίνητα... Τέτοιο πράγμα δεν έχω δεί.
Σίγουρα οι συνθήκες ήταν πρόσφορες σε όλη τη νότια Ευρώπη. Όταν όμως είναι πρόσφορες, κάποιοι μπορεί να θέλουν να το εκμεταλλευτούν, αλλά και κάποιοι άλλοι (οι φύλακες) να έχουν γνώσιν....

Δημήτρη(Καλό Φθινόπωρο κιόλας)απ´όσα διάβασα οι καταστροφές στο Ντουμπρόβνικ που είναι μαγευτικό ήταν τεράστιες.

δεν ξέρω ρε παιδιά....
αλλά από τον Ιούνη είχαμε καύσωνα.

Και κάτσε καλά.

Γιατί δεν ήταν τα περίπολα μέσα στα δάση?
Γιατί όταν μετά τους καύσωνες προβλέπανε 8 μποφώρια δεν ήταν επάνω τα πυροσβεστικά?

Ο McZab (post 333) έγραψε:
Και το κίνητρο των πολιτικών είναι κοινό για όλους: Η άσκηση της εξουσίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο με οποιονδήποτε τρόπο.
Η συνολική άρνηση και ρήξη είναι πλέον ο μόνος δρόμος.
Ραντεβού με όποιον αισθάνεται το ίδιο, το απόγευμα στις 19.00 στην συγκέντρωση στα Προπύλαια.

O george1973gr (post 471) έγραψε:
Αυτές τις δύσκολες ώρες ας βοηθήσουμε όλοι όπως μπορούμε. Προσωπικά εχθές έστειλα απο Θεσσαλονίκη μισό φορτηγό τρόφιμα και σήμερα στέλνω διάφορα ρούχα , περίπου 200 τεμάχια μια και ασχολούμε με ρούχα.

Νομίζω ότι τα παραπάνω, δηλαδή η έμπρακτη διαμαρτυρία και η συλλογική βοήθεια σε αυτούς που κάηκαν είναι οι καλύτερες μορφές αντίδρασης (καλύτερες και από την αρνητική ψήφο).
Μέσα σε όλα τα τραγικά των ημερών, διαφαίνεται ένα μικρό φως και μας δίνει ελπίδα…

δεν ξέρω ρε παιδιά....
αλλά από τον Ιούνη είχαμε καύσωνα.

Και κάτσε καλά.

Γιατί δεν ήταν τα περίπολα μέσα στα δάση?
Γιατί όταν μετά τους καύσωνες προβλέπανε 8 μποφώρια δεν ήταν επάνω τα πυροσβεστικά?

Τα στρατόπεδα που βρίσκονται στις κοντινές περιοχές, γιατί ποτε δεν χρησιμοποιήθηκαν?

Τώρα τι μου λες γιά στρατό....
Ξέρετε πόσα και τι υδροφόρα οχήματα έχει ο στρατός ?
Με κάτι ρόδες να ή ερπυστριοφόρα?

Αλλά ο στρατός έχει ιεραρχία, έχει σχέδιο επιχειρησιακό, ξέρει ο καθένας που έχει φύλλο πορείας που θα παρουσιαστεί, που θα αναφερθεί...
Εδώ είχανε έκτακτη ανάγκη και έπρεπε ο κόσμος να παρουσιαστεί στον Καποδίστρια...

Σίμο,είχες πάει ποτέ πυρασφάλεια όταν υπηρέτησες;
Εγώ ναι,με "όπλο" μια πετσέτα και ένα παγούρι με νερό,όχι για να πίνω,αλλά για να βρέχω την πετσέτα.

Εγώ πάντως είχα σκουπίσει πευκοβελόνες στο Καβούρι, που πήγε σύννεφο...κι ας ήταν φθινόπωρο...

Ο Στρατός?

Καλά, τι δύναμη θαρρείτε πως έχει ο ΕΣ? Από πού να τους φέρει? Από τα σύνορα?

Μην ξεχνάτε ότι σχεδόν όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν τεθεί υπέρ του μοντέλου του μικρού ευέλικτου στρατού με ειδικές δυνάμεις. Αντί μιας μεραρχίας πεζικού, ένα τάγμα κομάντος. Ένας τέτοιος στρατός δεν μπορεί να έχει κανένα μα κανένα ρόλο σε θέματα πολιτικής προστασίας και εθνικών καταστροφών.