700 Εuro Generation

και βέβαια υπάρχουν πολλών ειδών στατιστικά....υπάρχουν τα στατιστικά των εφημερίδων της εκάστοτε κυβέρνησης,,υπάρχουν αυτά της εκάστοτε αντιπολίτευσης και υπάρχουν τα ανεπίσημα στατιστικά της τσέπης της πλειοψηφίας του κόσμου που το πρώτο 10ημερο του μήνα μένει χωρίς μια στην τσέπη....η διαφορά των παραπάνω στατιστικών είναι ότι τα τελευταία δεν είναι πληρωμένα από κανέναν...

Ξέρετε πως πνίγηκε καποιος σε ένα ποτάμι με μέσο βάθος 80 εκατοστά ε ;
Απλά δεν είχε υπολογίσει την διακύμανση
:Banane0::Banane0:

Η στατιστική είναι σαν τα τολμηρά μαγιώ που φοράνε οι κυρίες : αφήνει να φανούν πολλά αλλά κρύβει την ουσία :fahne90:

Υπάρχει κι η μη ορατή πλευρά για πολλούς (πρός το παρόν),της εξαθλίωσης αυτής.

Είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κι η συνταξιοδότηση.

Χωρίς τακτικά ένσημα(ή και καθόλου),πόσοι απο τους σημερινούς νέους θα δικαιούνται περίθαλψη ή θα μπορούν να θεμελιώσουν πλήρη σύνταξη πρίν τα...90;

Αλλη μια που δεν έχει συζητηθεί μέχρι τώρα,είναι κι η μερική απασχόληση κι οι επιπτώσεις της στην ζωή των νέων ανθρώπων...

Last edited:
Re: Απάντηση: 700 Εuro Generation

Κόβουν τα ΕΚΑΣ λέει. Καλά κάνουν. Αφού δεν ξεσηκώνεται κανένας και βλέπουν ότι τους παίρνει.
Για τον Παναθηναϊκό ξεσηκώθηκαν πρόσφατα μερικές χιλιάδες.
Για τα σοβαρά προβλήματα κανένας.
Έλα ντε. Αυτοί οι ίδιοι δεν θα διαδηλώσουν για το ασφαλιστικό, την ακρίβεια, τη φτώχια. Όμως κατέβηκαν στους δρόμους για την Πανάθα, για να πουν στον Βαρδινογιάννη "πούλα κ φύγε"! Αυτό τους μάρανε...

Όπως λέει ένα σύνθημα στον τοίχο:

"Εθνικός τσαμπουκάς και στη δουλειά μ@λάκας"!

Χωρίς τακτικά ένσημα(ή και καθόλου),πόσοι απο τους σημερινούς νέους θα δικαιούνται περίθαλψη ή θα μπορούν να θεμελιώσουν πλήρη σύνταξη πρίν τα...90;

Απόλυτα σωστό αυτό.
Ετοιμάζονται στρατιές ολόκληρες από τέτοια γεροντάκια στο μέλλον.

Αλλη μια που δεν έχει συζητηθεί μέχρι τώρα,είναι η μερική απασχόληση κι οι επιπτώσεις της στην ζωή των νέων ανθρώπων...

Πάντως εαν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω οτι οι συνέπειες θα είναι εντονότατες στην επόμενη γενιά κυριως και θα φανουν με ολέθριο τρόπο..

Τουλάχιστον σήμερα πολλοι απο αυτους που ζουν με 700-1000 Ευρώ έχουν μια βοήθεια απο τους γονεις τους (προηγουμενη γενια) οι οποιοι κατάφεραν να φτιαξουν κάτι ..

Ποιος πιστεύει οτι οι ανθρωποι που εργάζονται τώρα για 1000 - 1500 Ευρώ θα μπορέσουν να αφήσουν κατι στα παιδιά τους και να τα βοηθήσουν ; Ηδη και αυτοι επιβιώνουν ειτε κανοντας 2-3 δουλειές (αν μπορουν ) είτε με την αρωγή του μπαμπά και της μαμας..

Γάμος ? Φτου κακά. Ασε να τακτοποιηθουμε και βλέπουμε...

Ηδη η μεταβίβαση πλούτου γινεται ορατή .. περιουσιες πωλούνται (ή ξεπωλούνται ) για σπουδές, πληρωμή δανειών, αλλά δυστυχώς και για την τόσο παραποιημένη καλή ζωή . Η άλλοτε ευημερούσα μεσαία τάξη συρρικνώνεται ή μετατοπίζεται προς την φτώχεια, ενώ οι πλούσιοι βλέπουν τα μηδενικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμους (κατά προτιμηση εκτός Ελλάδος) να αυξάνονται ραγδαία.

Το κακό είναι οτι κανείς δεν καταλαβαίνει σε πόσο άσχημη κατάσταση έχουμε πεσει..

Πόσο είναι το πραγματικό όριο αξιοπρέπειας ?

Υ.Γ : Εχω ενα πολύ γνωστό μου που κάνει 2 δουλειές (14-15 ώρες την ημέρα), κυκλοφορεί με τα ιδια ρουχα για 3-4 χρόνια, εχει ενα σαράβαλο 15+ ετων και μαζί με την γυναίκα του έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ζωή. Ξέρετε γιατί παρακαλώ ?

Για να πάρουν στον γιοκα τους (29 χρονών τώρα ξεκινησε να εργάζεται το καμάρι τους αφού σπούδαζε/κοπροσκυλιαζε στας Ευρώπας ) την BMW Z4 γιατί το προηγούμενο αμάξι που είχε ο βλαστος τους δεν τράβαγε :twoguns::twoguns:
Α το ρολόι του νεαρου, (δώρο του μπαμπά προφανώς) κοστίζει περίπου όσο ενα καλό home cinema σαλονιού :smash:

Εξαίρεση στον κανόνα είπατε ο νεαρός ; Χμμ, ρίξτε μια καλύτερη ματιά γύρω σας...

Ξέρετε πως πνίγηκε καποιος σε ένα ποτάμι με μέσο βάθος 80 εκατοστά ε ;
Απλά δεν είχε υπολογίσει την διακύμανση
:Banane0::Banane0:

Η στατιστική είναι σαν τα τολμηρά μαγιώ που φοράνε οι κυρίες : αφήνει να φανούν πολλά αλλά κρύβει την ουσία :fahne90:

έλα όμως που στην περίπτωση μας η ουσία δεν κρύβεται...τι να του πεις του άλλου που πεινάει...."ξέρεις έβγαλε το mega μια στατιστική που λέει ότι δεν πεινάς."???

εδώ πλέον δεν κολυμπάμε σε 80 πόντους αλλά στον Ειρηνικό Ωκεανό....

όσο για τα μαγιό,,,κρύβουν και μια γοητεία:a0210:

Το ξερω ρε Σπύρο απλά ειναι τόσο τραγικά τα πράγματα που ούτε καν με χιουμοριστική διάθεση δεν μπορείς πλέον να τα δεις...

Last edited:
Τελειως τυχαια την εβαλαν "απεναντι" απο την γιουροβιζιον?

Και ποση ακροαματικοτητα ειχε η εκπομπη ?

Τι ψαχνουμε τωρα ?

Eντελώς τυχαία μπήκε, έμαθα ότι έγινε κλήρωση για τις ώρες προβολής.

η λύση είναι μια....φτιάχνουμε ένα ωραιότατο e-mail και το στέλνουμε σε όσο κόσμο γνωρίζει ο καθένας όπως τότε με τις φωτιές.....το θέμα απλό....κάθε Κυριακή έξω απ την βουλή...

όποιος πραγματικά έχει πρόβλημα με αυτήν την κατάσταση θα σηκωθει απ τους καναπέδες και θα είναι εκεί.....οι υπόλοιποι θα ανοίξουν άλλη μια τρύπα στο ζωνάρι...

αλλά ξέχασα,,,Κυριακή είναι αργία

πραγματικά Ntino δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με τα παραδείγματα
που δώσατε ότι τα παιδιά των 700 ευρώ είναι τεμπέληδες και δεν εκμεταλλεύονται ευκαιρίες που τους δίνονται?

...

Βέβαια και οι προηγούμενοι δεν είναι αθώοι. Το μαύρο χάλι όμως τώρα το περνάμε.

Πολύ επιεική έκφραση χρησιμοποιήσατε!!! Όταν αυτοί είναι οι
πρωτεργάτες για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος για τα
εργασιακά για την υγεία και τόσα άλλα.. Η ΝΔ λίγο πολύ ξέραμε τι θα
κάνει!!!!!

πραγματικά Ntino δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε με τα παραδείγματα
που δώσατε ότι τα παιδιά των 700 ευρώ είναι τεμπέληδες και δεν εκμεταλλεύονται ευκαιρίες που τους δίνονται?

Απο που συναγατε αυτο το συμπερασμα ?

όταν το σύνθημα "Παύλο θεέ πάρε την ΠΑΕ" αντικατασταθεί με το "γριούλα θεά παρ' τα φάρμακά" τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε...μέχρι τότε "ΓΕΙΑ ΣΑΣ"

Το παρόν κλειδώνει μέχρι να τελειώσω με τις διαγραφές μηνυμάτων.

Δεν θα συνεχιστούν όταν ανοίξει ξανά.

Και θα παραμείνει λιγάκι κλειστό, μέχρι να πάρω τον γιο από το ωδείο.

Last edited:
Το νήμα ανοίγει ξανά.

Θεωρώ αδιανόητο απέναντι στη διατύπωση μιας άποψης, γιατί αυτό βλέπω πως έγινε στην ουσία, -τώρα εάν είναι σωστή ή λανθασμένη ή και αιρετική ή εάν διατυπώθηκε με κάπως πιο δηκτικό τρόπο δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει, πάντως είναι νομίζω σαφές πως μιλάμε για τη διατύπωση μίας άποψης και μόνο- να εκτοξεύονται εκφράσεις όπως αυτές που προηγήθηκαν, εκφράσεις που σαφώς υπερβαίνουν τα όρια της απλής ειρωνείας. Αυτό που είδα εγώ είναι ένας άσχημος τρόπος επίθεσης, αντιπαράθεσης και κλιμάκωσης. Και γιατί όλα αυτά? Γιατί κάποιος έγραψε κάτι που δεν μας άρεσε ή έστω θεωρούμε προκλητικό ως άποψη? Δηλαδή εάν ήμασταν έξω στον πραγματικό κόσμο, τι θα ακολουθούσε? Μπουνιές?

Το θλιβερό θέαμα που παρουσίασε το θρεντ προηγουμένως, δεν θα αφήσω να επαναληφθεί, και αυτό να θεωρηθεί σαφής προειδοποίηση.

Κρίμα, πραγματικά, να γίνονται τέτοια σε θέματα πραγματικά ενδιαφέροντα για συζήτηση.

Το νήμα ανοίγει ξανά.

Θεωρώ αδιανόητο απέναντι στη διατύπωση μιας άποψης, γιατί αυτό βλέπω πως έγινε στην ουσία, -τώρα εάν είναι σωστή ή λανθασμένη ή και αιρετική ή εάν διατυπώθηκε με κάπως πιο δηκτικό τρόπο δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει, πάντως είναι νομίζω σαφές πως μιλάμε για τη διατύπωση μίας άποψης και μόνο- να εκτοξεύονται εκφράσεις όπως αυτές που προηγήθηκαν, εκφράσεις που σαφώς υπερβαίνουν τα όρια της απλής ειρωνείας. Αυτό που είδα εγώ είναι ένας άσχημος τρόπος επίθεσης, αντιπαράθεσης και κλιμάκωσης. Και γιατί όλα αυτά? Γιατί κάποιος έγραψε κάτι που δεν μας άρεσε ή έστω θεωρούμε προκλητικό ως άποψη? Δηλαδή εάν ήμασταν έξω στον πραγματικό κόσμο, τι θα ακολουθούσε? Μπουνιές?

Το θλιβερό θέαμα που παρουσίασε το θρεντ προηγουμένως, δεν θα αφήσω να επαναληφθεί, και αυτό να θεωρηθεί σαφής προειδοποίηση.

Κρίμα, πραγματικά, να γίνονται τέτοια σε θέματα πραγματικά ενδιαφέροντα για συζήτηση.

Ποιά ήταν δηλαδή η "άποψη" που διέκρινες στα γραφόμενα του μέλους Ntinos, πέρα από τη παντελώς προσβλητική και ισοπεδωτική στάση απέναντι στον ταλαιπωρημένο σημερινό εργαζόμενο ότι κατ'ουσίαν "δεν θέλει να δουλεύει πολλές ώρες και με μικρή αμοιβή γιατί είναι καλομαθημένος" και την αισχρή και άκρως αστήριχτη θέση πως "οι γέροντες που χαίρουν πενιχρότατων συντάξεων των 200-300 ευρώ έχουν δική τους ακίνητη περιουσία στα κτήματα(!) και τα ζωντανά"?
Πως γίνεται να κάτσει κανείς να συζητήσει όταν διατυπώνονται τέτοια σχόλια, που ούτε σαν κρύα ανέκδοτα δεν διανοείται κανείς να θεωρήσει?

Σχόλια που βρίθουν από ρατσιστικά κόμπλεξ ("η ίδια παρτίδα τα προσφέρει και σε αυτούς"), πως επιτρέπεις εσύ send να ΜΗΝ διαγράφονται συλλήβδην την ώρα που δείχνεις να ενοχλείσαι από τη παντελώς δικαιολογημένη εκδήλωση δυσφορίας μου μέσω ειρωνικών (και χωρίς ίχνος ύβρεων) μηνυμάτων, διαγράφοντάς τα?
Αν καλά κατάλαβες (που μάλλον δεν..), αποκάλεσε ο κύριος αυτός εσένα, εμένα και κάθε ενεργό πολίτη αυτής της χώρας με τον χαρακτηρισμό "παρτίδα".

Λυπάμαι ειλικρινά που όσα βγάζουν μάτι, είτε από βιασύνη, είτε από προχειρότητα, δεν τα αντιληφθήκατε και αρκεστήκατε να καταστείλετε την απλή ειρωνία. Εμένα προσωπικά κάτι μου λένε όλα αυτά, φαντάζομαι το ίδιο ότι συμβαίνει και σε άλλα μέλη.

Κι ενώ οι προθέσεις του συγκεκριμένου μέλους ήταν σαφέστατες, πίστεψε πως θα μας παραπλανήσει κι από πάνω με το να ισχυρίζεται ότι βάζοντας κάποια εισαγωγικά στις προτάσεις του θα αποτελούσε αυτό ένδειξη ότι απευθύνεται με τρόπο ειρωνικό και καυστικό στα γεγονότα (πράγμα που ποτέ δεν παραδέχτηκε ευθέως αλλά έμεσα εκεί το πήγε). Σαφώς τα εισαγωγικά μπήκαν ως άλλοθι για το οικτρό περιεχόμενο που ήθελε να διατυμπανίσει.

Καμαρώστε τον λοιπόν.

Last edited by a moderator:
Επειδή το θέμα που ανοίχτηκε είναι αρκετά σοβαρό, αφού αφορά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού , κι επειδή επίσης πολλά μέλη που συμμετείχαν στη κουβέντα εμφανώς απογοητεύτηκαν από τη τροπή που έδωσε στα πράγματα το μέλος Ntinos με τις αχαρακτήριστες παρεμβάσεις του, λέω να συνεχίσουμε να είμαστε on topic ακούγοντας περισσότερες γνώμες.

Last edited by a moderator:
Πολύ επιεική έκφραση χρησιμοποιήσατε!!! Όταν αυτοί είναι οι
πρωτεργάτες για την κατάντια του συνδικαλιστικού κινήματος για τα
εργασιακά για την υγεία και τόσα άλλα.. Η ΝΔ λίγο πολύ ξέραμε τι θα
κάνει!!!!!

Δηλαδή, μέχρι το '81 όπου συντελέστηκε η ...Αλλαγή, όλα αυτά δούλευαν ρολόι?. Μήπως είχατε την "τύχη" να μπείτε σε νοσοκομείο τη δεκαετία του '70?
Μήπως επί Πασοκ δεν καθιερώθηκε ο 13ος μισθός?
Για το συνδικαλισμό μπορεί και να έχετε δίκιο.
Τέλος πάντων δεν θέλω να δικαιολογήσω το ΠΑΣΟΚ, γιατί δυστυχώς όλα τα όνειρα και οι ελπίδες του κοσμάκη για την "αλλαγή" και για το ξεκούμπισμα της χολέρας της Δεξιάς έγιναν σκόνη. Και το Πασοκ έκλινε επικίνδυνα προς δεξιά (ειδικά απ'όταν επανήλθε στην εξουσία μετά τον Δρακουμέλ), για αυτό τώρα ψάχνεται και τρώει τη μια σφαλιάρα μετά την άλλη σε εκλογές και δημοσκοπήσεις. Και ο ισχυρός την εποχή του '89 ΣΥΝ έκανε την αδιανόητη συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και σκπρπίστηκε στους πέντε ανέμους (μένει να δούμε αν διατηρήσει το "νέο ρεύμα" του κ.Τσίπρα).
Για να καταλήξουμε που? Στη θριαμβευτική επάνοδο της Δεξιάς στην εξουσία (και μάλιστα με δυο εκλογικές νίκες ήδη). Οπότε όσοι είναι στα χαμηλά εισοδηματικά (η συντριπτική πλειοψηφία) στρώμματα σπρώχνονται με βια πιό κάτω γιατί το κεφάλαιο και τα μεγάλα συμφέροντα αλωνίζουν.

Last edited: