720p ή 1080p ή 1080i??????

καμια πρόταση για HD divx?
υποστηρίζουν και εξωτικά (mkv) codecs ή μόνο τα κλασσικά?

Ελληνικούλια SRT? από την Μαμα ή απο firmware?

Ευχαριστώ...
Ιάσον

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.

Εδώ δεν καταφέρνουμε να δούμε διαφορά μεταξύ 720p και 1080p σε προβολείς 1080p με οθόνες > 100", πώς περιμένουμε να δούμε σε μια LCD με διαγώνιο περί τις 40", ειδικά μάλιστα εάν καθόμαστε αρκετά μέτρα μακριά της; Ακόμα και Full HD να ήταν, οι διαφορές θα ήταν πρακτικά μη ορατές.

Ψηφίζω 720p, εκτός εάν σκοπεύεις να αποκτήσεις προβολέα 1080p και πανί > 100" σύντομα.

με καθησυχασες γιατι η δικια μου ειναι 720p HD ready

kai afou to 12080*720 kai to 1366*768 einai HD ready tileoraseis to 720p einai bebaia HD

allios oi tileoraseis δε θα elegan HD ready

tha ypirxan mono oi Full HD

iparxoun omos kai oi HD ready katholou kakes ( aristes tha elega me 1366*768 stis 32 intses kai contrast 5000:1

an den mporeite na diakrinete stis 100'' tote me 1366*768p stis 32''

eimai pasas.........

Re: 720p ή 1080i ????

Να ρωτισω κάτει βρε παιδιά ... γιατι θέλω να αγοράσω ένα upscaling μηχάνιμα...
Απο ότι καταλαβα το Σονυ και το oppo 981 τα πανε μια χαρα στα 720/1080ι..δουλεύουν με HD divx ελληνικούς υπότιτλους srt?

ευχαριστώ

Να ρωτισω κάτει βρε παιδιά ... γιατι θέλω να αγοράσω ένα upscaling μηχάνιμα...
Απο ότι καταλαβα το Σονυ και το oppo 981 τα πανε μια χαρα στα 720/1080ι..δουλεύουν με HD divx ελληνικούς υπότιτλους srt?

ευχαριστώ

Για HD-Divx δεν ξέρω (δε νομίζω να τα παίζει) αλλά σε απλά divx/xvid, τo Sony NS-76H ναι μεν τα παίζει και με ελλ. υπότιτλους (με αρκετά μικρό μέγεθος) και κάνει πολύ καλό upscaling αλλά έχει πρόβλημα με τα 16:9 αναμορφικά αρχεία. Τα μετατρέπει σε 4:3 letterbox οπότε αν το θέλεις κυρίως για divx/xvid, μάλλον προς Oppo θα πας.

Για HD-Divx δεν ξέρω (δε νομίζω να τα παίζει) αλλά σε απλά divx/xvid, τo Sony NS-76H ναι μεν τα παίζει και με ελλ. υπότιτλους (με αρκετά μικρό μέγεθος) και κάνει πολύ καλό upscaling αλλά έχει πρόβλημα με τα 16:9 αναμορφικά αρχεία. Τα μετατρέπει σε 4:3 letterbox οπότε αν το θέλεις κυρίως για divx/xvid, μάλλον προς Oppo θα πας.

η στο Pioneer 696 με το Hansan Firmware 5.0

Ευχαριστώ widescreenman! πάω για oppo.. γιατι έχω πήξει στο AVi .. ελληνικά srt παίζει..έτσι?

Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που συζητάμε και το 1080p εναντίων του 1080i , μόνο η διαδικασία deinterlace που θα περάσει το 1080i είναι αρκετή για να με κάνει να επιλέξω 1080p .

Αχα.. με κάλυψε ο Τάκης στα προηγούμενα- συγνώμη.. δεν το είχα δει..

Συμφωνώ μαζί του 100% ;)

Last edited:

Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που συζητάμε και το 1080p εναντίων του 1080i , μόνο η διαδικασία deinterlace που θα περάσει το 1080i είναι αρκετή για να με κάνει να επιλέξω 1080p .

Αχα.. με κάλυψε ο Τάκης στα προηγούμενα- συγνώμη.. δεν το είχα δει..

Συμφωνώ μαζί του 100% ;)

Συμφωνώ απόλυτα... εαν έχουμε 1080p all the way το χρησιμοποιούμε αβλεπί...

Αν και πιστεύω πώς σε οτιδήποτε λιγότερο από 40 ιντσες οι διαφορές θα είναι από ανύπαρκτες έως μηδαμινές... Για μεγάλες ιντσες όμως & ειδικά για Projector δεν χρειάζεται συζήτηση....

Το "hd ready" σημαίνει οτι η lcd ή ο projector παίζουν σε ανάλυση 720p.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ανάλυση 1080i απο 720p η οποία διακρίνεται
άνετα σε μια οθόνη lcd 37" τουλάχιστον.

Πιστεύω οτι όποιος σκέφτεται να αγοράσει κάποιο hd σύστημα, αξίζει να
πάρει full hd αφου έχει κατέβει σημαντικά το κόστος τους και επείσης σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν οι ταινίες μόνο στα γνωστά blu-ray, hd-dvd...

Όσο για το θέμα του όγκου δεδομένων δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα
αφού οι σημερινές ταχύτητες λήψης απο το internet ξεπερνούν τα 10Mbit και επείσης οι περισσότερες hd ταινίες που βγαίνουν σε μορφή mkv χωράνε σε ένα dvd-5 (4.7GB).

Απάντηση: Re: 720p ή 1080p ή 1080i??????

Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ανάλυση 1080i απο 720p η οποία διακρίνεται
άνετα σε μια οθόνη lcd 37" τουλάχιστον.

Πιστεύω οτι όποιος σκέφτεται να αγοράσει κάποιο hd σύστημα, αξίζει να
πάρει full hd αφου έχει κατέβει σημαντικά το κόστος τους και επείσης σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν οι ταινίες μόνο στα γνωστά blu-ray, hd-dvd...

Όσο για το θέμα του όγκου δεδομένων δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα
αφού οι σημερινές ταχύτητες λήψης απο το internet ξεπερνούν τα 10Mbit και επείσης οι περισσότερες hd ταινίες που βγαίνουν σε μορφή mkv χωράνε σε ένα dvd-5 (4.7GB).

Αυτό το έχεις δει με τα μάτια σου? Λίγες μου φαίνονται οι ίντσες για να δεις διαφορά...

Φαίνεται άνετα η διαφορά.

Όπως βλέπεις την διαφορά απο ενα κοινό dvd με 720p,
έτσι φαίνεται και η διαφορά του 720p απο το 1080i.

Ζωντανεύει η εικόνα... :)

Ξαναρωτάω. Το έχεις δει με τα μάτια σου? :operator:

Ιδίως για τις ίντσες που μιλάς έχω τις αντιρρήσεις μου.

Για 40 ίντσες και fulhd που έχω εγώ βλέπω κάποια διαφορά όχι και τόσο τρομερή αλλά πρέπει να είσαι κάπως κοντά.Ύστερα για 1080ρ όπως είπε και ένα παιδί πρέπει να τα λέει και ο υπολογιστής γιατί θα έχεις διάφορα κολλήματα.Εάν έχεις γρήγορη σύνδεση και ο υπολογιστής σηκώνει 1080ρ αξίζει να ασχοληθείς με αυτό.Στην περιπτωσή σου όμως επειδη η ανάλυση ειναι 768 νομίζω το 1080 είναι δώρο άδωρο...Δε νομίζω να δείς κάποια διαφορά...

Aυτό δεν είναι ακριβώς σωστό... hd ready είναι όταν μια συσκευή, μπορεί να δεχτεί στην είσοδο της υλικό hd και να το προβάλει στην native ανάλυση της, η οποία πρέπει να είναι >=720 γραμμών & wide...

http://en.wikipedia.org/wiki/Hd_ready

Σε αυτο άσε με να εχω μια αρκετά μεγάλη ένσταση.
Σε ολόιδια Tv με ολόιδιες ρυθμίσεις δεν παίζει τέτοια διαφορά.
Σε panasonic px70e πχ που έχει αξιοπρεπέστατους scaler σίγουρα δεν ισχύει
αυτό.
Εκτός αν έχεις να μου συστίσεις κάποιον καλό οφθαλμίατρο

Φαίνεται; Και μάλιστα άνετα; Δεν νομίζω.

Εδώ η διαφορά σε ανάλυση δεν φαίνεται σε προβολείς με πανιά 100"+, θα φανεί σε 37" από τα 3 μέτρα;;

Για εμένα, η ανάλυση 1080p πηγαίνει 100% χαμένη στις LCD. Ακόμα και στις 40"+. Εκτός αν βλέπεις από το ένα μέτρο βέβαια..