Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες.
Εδώ δεν καταφέρνουμε να δούμε διαφορά μεταξύ 720p και 1080p σε προβολείς 1080p με οθόνες > 100", πώς περιμένουμε να δούμε σε μια LCD με διαγώνιο περί τις 40", ειδικά μάλιστα εάν καθόμαστε αρκετά μέτρα μακριά της; Ακόμα και Full HD να ήταν, οι διαφορές θα ήταν πρακτικά μη ορατές.
Ψηφίζω 720p, εκτός εάν σκοπεύεις να αποκτήσεις προβολέα 1080p και πανί > 100" σύντομα.
Να ρωτισω κάτει βρε παιδιά ... γιατι θέλω να αγοράσω ένα upscaling μηχάνιμα...
Απο ότι καταλαβα το Σονυ και το oppo 981 τα πανε μια χαρα στα 720/1080ι..δουλεύουν με HD divx ελληνικούς υπότιτλους srt?
ευχαριστώ
Για HD-Divx δεν ξέρω (δε νομίζω να τα παίζει) αλλά σε απλά divx/xvid, τo Sony NS-76H ναι μεν τα παίζει και με ελλ. υπότιτλους (με αρκετά μικρό μέγεθος) και κάνει πολύ καλό upscaling αλλά έχει πρόβλημα με τα 16:9 αναμορφικά αρχεία. Τα μετατρέπει σε 4:3 letterbox οπότε αν το θέλεις κυρίως για divx/xvid, μάλλον προς Oppo θα πας.
Για HD-Divx δεν ξέρω (δε νομίζω να τα παίζει) αλλά σε απλά divx/xvid, τo Sony NS-76H ναι μεν τα παίζει και με ελλ. υπότιτλους (με αρκετά μικρό μέγεθος) και κάνει πολύ καλό upscaling αλλά έχει πρόβλημα με τα 16:9 αναμορφικά αρχεία. Τα μετατρέπει σε 4:3 letterbox οπότε αν το θέλεις κυρίως για divx/xvid, μάλλον προς Oppo θα πας.
Δεν έχω καταλάβει τον λόγο που συζητάμε και το 1080p εναντίων του 1080i , μόνο η διαδικασία deinterlace που θα περάσει το 1080i είναι αρκετή για να με κάνει να επιλέξω 1080p .
Αχα.. με κάλυψε ο Τάκης στα προηγούμενα- συγνώμη.. δεν το είχα δει..
Συμφωνώ μαζί του 100%![]()
Το "hd ready" σημαίνει οτι η lcd ή ο projector παίζουν σε ανάλυση 720p.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ανάλυση 1080i απο 720p η οποία διακρίνεται
άνετα σε μια οθόνη lcd 37" τουλάχιστον.
Πιστεύω οτι όποιος σκέφτεται να αγοράσει κάποιο hd σύστημα, αξίζει να
πάρει full hd αφου έχει κατέβει σημαντικά το κόστος τους και επείσης σε λίγο καιρό θα κυκλοφορούν οι ταινίες μόνο στα γνωστά blu-ray, hd-dvd...
Όσο για το θέμα του όγκου δεδομένων δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα
αφού οι σημερινές ταχύτητες λήψης απο το internet ξεπερνούν τα 10Mbit και επείσης οι περισσότερες hd ταινίες που βγαίνουν σε μορφή mkv χωράνε σε ένα dvd-5 (4.7GB).
Φαίνεται άνετα η διαφορά.
Όπως βλέπεις την διαφορά απο ενα κοινό dvd με 720p,
έτσι φαίνεται και η διαφορά του 720p απο το 1080i.
Ζωντανεύει η εικόνα...![]()
Το "hd ready" σημαίνει οτι η lcd ή ο projector παίζουν σε ανάλυση 720p.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.