75αρα μέχρι 1500

krunar

Established Member
23 October 2007
225
Καλησπέρα σε όλους

Σαν τα δισεκτα χρόνια επιστρέφω καθε 4 χρόνια να πάρω γνώμη για νέα τβ
Τις τελευταίες φορές που κοιταγα για τηλεόραση τα πράματα ήταν απλά. 1-2 μοντέλα samsung ήταν τα best value for money.
Τωρα νιώθω οτι τα πράματα έχουν αλλάξει. LG και Sony πρέπει να έχουν ανεβει δυνατα αλλά και πάλι έχω την αίσθηση οτι το best value for money είναι στην Samsung.
anyway...τι ψάχνω
  • Βudget: 1000 -1500
  • Απόσταση/θέση: 3,5 μέτρα, με μικρές γωνίες.
  • Χρήση: PLEX για 4K ταινίες και σειρές, Netflix, ΤV BOX, Nova και Cosmote για αθλητικά.
  • Μέγεθος: 75 (με πολύ δυνατα επιχειρήματα θα έπεφτα σε 65)
  • Μάρκες: Είμαι samsung fanboy αλλα μετα το S21ultra τα εχω πάρει και κοιτάω και αλλου (εντελώς ασχετο).
  • Other: θελω και μια καλή ηχόμπαρα 200-300 (ναι ξερω...και καλη και 300 δεν πάνε μαζι...ας πουμε την καλύτερη σε αυτή την τιμή. Καλο θα ήταν να είναι ιδια μάρκα με την ΤΒ?
  • Other 2: το plex απο synology NAS

Ευχαριστώ πολύ και χαρηκα που τα ξαναλέμε

με αυτα και με αυτα ξεχασα να γραψω ποιες εχω κατα νου

QE75Q60A - 1075

QE75Q70A - 1399

QE75Q80A - 1468

Απο τις παραπάνω νομίζω οτι δεν αξίζει η 60Α λογω refresh και η διαφορα της 70 με την 80 δεν δικαιολογεί να μην πας στην 80Α

Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τις τιμές (σε καταστήματα που πραγματικά έχουν απόθεμα), 75" Samsung Q80A ή Sony X90J/X93J. Οι συγκεκριμένες LCD τηλεοράσεις διαθέτουν VA panels και 100 Hz ρυθμό ανανέωσης. Πάντως, με 300 ευρώ budget για soundbar, μάλλον δε βρίσκεις κάτι αξιόλογο για το συγκεκριμένο μέγεθος οθόνης και για πάνω από τρία μέτρα απόσταση. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει σχετική κατηγορία στο forum που μπορείς να λάβεις πληροφορίες.

• Like
Reactions: krunar
Το εψαξα λιγο παραπάνω (αργά αργά) και τώρα είμαι ανάμεσα στις

Samsung QE75Q80A - 1468​

Sony XR-75X90J ή XR-75X93J στα 1600​

LG 65C14LB στα 1480​

Οποτε η ερωτηση είναι αν αξιζει να θυσιασεις 10" για την OLED
ή bigger is better..και σε μια τετοια περίπτωση QLED by Sammy ή απλή LED by Sony?

Δεν ξέρω αν έχει σημασια αλλα ταινίες παιζω μέσο Plex οποτε ποιο λειτουργικο είνια καλυτερο?

ή bigger is better..και σε μια τετοια περίπτωση QLED by Sammy ή απλή LED by Sony?
Την απάντηση θα τη δωσεις μόνο εσυ και εξαρτάται ποσο αξιολογείς το απόλυτο μαύρο / ποιότητα εικονας της oled.

Ποιότητα vs μέγεθος, το γνωστό δίλλημα. Ο καθενας αποφασίζει βασει των δικών του κριτηρίων.

Προσωπικά, εδώ και πολλά χρόνια, δεν θα αγόραζα τπτ άλλο εκτός από oled.

Αν μειωθεί η απόσταση θέασης στα τρία μέτρα περίπου, θα είναι εντάξει μια 65". Αλλιώς, 75" (και άνω).

• Like
Reactions: avpap
Το εψαξα λιγο παραπάνω (αργά αργά) και τώρα είμαι ανάμεσα στις

Samsung QE75Q80A - 1468​

Sony XR-75X90J ή XR-75X93J στα 1600​

LG 65C14LB στα 1480​

Δεν ξέρω αν έχει σημασια αλλα ταινίες παιζω μέσο Plex οποτε ποιο λειτουργικο είνια καλυτερο?
Πριν κανα μηνα πηρα την Sony x90j στις 75" και θα σου πω σιγουρα οτι size matters.
Οπως και το διλημμα περι oled δεν ειναι μονο οι ιντσες αλλα και ο φοβος του burn-in.
Περι plex να σου πω οτι ειμαι με ηχομπαρα και οταν παιζω ταινιες με DTS μεσω PLEX δεν παιρνω ηχο.
Οταν το PLEX παιζει απο τα nvidia shield / apple tv ολα καλα. Οποτε αν δεν εχεις box υπαρχει θεμα.
Στο θεμα Samsung vs Sony εμενα με κερδισε η 2η στο λειτουργικο της στα χρωματα της και στην 5ετη εγγυηση που βρηκα οταν την πηρα.

3,5 μέτρα είναι μεγάλη απόσταση για 65άρα (εφόσον μπορείς να πάρεις μεγαλύτερη).

thank you all για τις απαντήσεις
Μια τελευτάια ερώτηση (σιγα μην είναι τελευταια)
75 σαμμυ QLED 1500 vs 75 σαμμυ LED 900.
Αξίζουν τα 600 επιπλέον?

για να γίνω πιο συγκεκριμένος
UE75AU9072 819€ vs QE75Q80A 1470
αξιζει το σχεδόν double price?