7x??? @ 8Ohm

Pats

Established Member
2 September 2007
245
Παιδες καλησπερα και καλως σας βρηκα:coool: (υποκειμενικο αφου παρακολουθω το site πανω απο ενα χρονο αλλα στη μουγγα:ears: )
Εχωντας ξεκοκαλισει την ενοτητα των TV, εν συνεχεια και αυτην, ηρ8ε η ωρα που φωναζουμε... ΗΕΕΕΕΕΕLP!!!:huh2:
Αφου καθαρισα απο τον "ιο" του pc moding-clocking, κολλησα τον "ιο ΑV-HOME CINEMA" με αποτελεσμα να εχω κανει μια αγορα του εξης συστηματος...
FRONT:
Infinity Beta 40
Rear: Infinity Beta 20
Center: Infinity Beta C250
Sub: Infinity Beta SW10
Δεν τα ειχα ακουσει, δεν ειχα διαβασει reviews, δεν ειχα γνωμες, τα βρηκα σε πολυ καλη τιμη και απλα τα πηρα. (καλως ή κακως 8α δειξει...)
Το θεμα ειναι οτι... εδω ετοιμαζετε τις ντοματες :ADFAD2: ... τα εχω και τα κοιταω!!!:grinning-smiley-043
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Κι'ομως, δεν εχω AV!!! και αρχισα λοιπον το ψαξιμο καταληγωντας στους ΟΚΝΥΟ 605,705 κλπ κλπ...! Μεχρι που μια μερα ενας φιλος μου πεταει το εξης: "Ρε καραμητρο, αυτοι ειναι στα 6Ohm και τα ηχεια σου ειναι στα 8Οhm". Σκανε λοιπον επι τοπου τα hurt attack, εγκεφαλικα, λουμπαγκα κλπ και αρχιζουμε παλι τα Εμπρος καλο μου Google!!! :2thumb22sup: Και να σου το HDMI 1.3 , και το [/FONT]DTS-HD Dolby True HD, και το 1080p Upscale, και τα Faroudja, βαλε και τζατζικι απ'ολα (Sorry επαρασυρθειν). Το περιορισαμε λιγο το κακο καταληγωντας σε Denon πχ 2808, Υamaha πχ RXV1800 και πολυ δυστακτικα και οικονομικα στον Sony DA3300ESB (δυστακτικα γιατι μου φαινονται "πολλα κερασια").
Κλεινω με την λεξη της 2ης γραμμης που αρχιζει απο H και τελειωνει σε Ρ

Last edited:
Ας κανω λιγο πιο ξεκα8αρες ερωτησεις μπας και μπορεσω να βοη8ησω-βοη8η8ω. :)
-Tι προβλημα 8α ειχα η' τι 8α επρεπε να προσεχω αν κατεληγα σε AV οπως Onkyo-Pioneer οι οποιοι ειναι στα 6Ohm αλλα τα ηχεια ειναι στα 8Ohm??? (απ'οτι 8υμαμαι απο αλλο thread περι Ohm, o ενισχυτης δεν πρεπει να εχει περισσοτερα απο οτι τα ηχεια???)
-Ποσης ισχυος πιο κατω πρεπει να ειναι ο AV απο τα ηχεια που 8α οδηγει και πως υπολογιζεται αυτο? Απο το συνολο των Watt τους δια 5 η' 7(συνολο ηχειων) Η' ανα καναλι με βαση το πιο αδυναμο της σειρας(πχ ...<Center@150W)???
-Μεταξυ RXV1800 και 2808 βλεπω να υπερεχει ο πρωτος, ως προς τα χαρακτηριστικα που ο περισσοτερος κοσμος κοιταει, οπως τα 4/1 HDMI vs 2/1 αλλα και τα 7x130W vs 7x110W. (και με οικονομικοτερο τον Yamaha)
-Και η σποντα της ολης υπο8εσης, ο DA3300ES, οπου στο site της Sony ναι μεν αναφερει τα νεα φορμα ηχου "... Γραμμικό 8 καν. PCM / DTS HD / Dolby True HD για ήχο High Definition από Blu-ray discs" αλλα στα αναλυτικα χαρακτηριστικα: DTS HD/DolbyTruHD/Dolby Digital: OXI/OXI/OXI .
γουατ ντα φ...?:twoguns:

Last edited:
δεν νομιζω οτι θα παρεις πολλες απαντησεις σε αυτην την κατηγορια(καλυτερα να το ποσταρες στην κατηγορια των lcd):flipout:
το εχω παθει παλιοτερα και εγω 2-3 φορες αλλα και πολλοι αλλοι(δες ποσα θεματα με 0-1-2 απαντησεις..ειναι κλειστη κατηγορια για λιγους που "ξερουν" το θεμα ηχος καλα
ερωτησεις σαν τις δικες μου η τις δικες σου ειναι ΓΕΛΟΙΕΣ και το καταλαβαινεις και εσυ οπως το καταλαβα και εγω με τον χρονο
οσο ξερω μπορω να σου πω οτι ο 3300 δεν υποστηριζει νεα φορμα ηχου (μονο το παλιο καλο ασυμπιεστο)..η πηγαινε στον γιαμαχα με τα 900 ευρω η ανεβαινε στον 5300 αν θελεις σονυ -bye-

το καλυτερο θα ηταν σε αυτη την κατηγορια που ποσταρες να κοιταξεις τα θεματα λιγο πιο αναλυτικα σχεδον θα απαντηθουν τα ερωτημα τα σου απο απαντησεις σε παρομοια θεματα : πχ, Ποσα Βαττ ηχεια και ποσα Ωμ ;

παντως η συμβουλη μου ειναι : ΜΗΝ τσιγκουνευτεις λεφτα για Ενυσχητη !!!!!!!

και παντα να κοιτας απο αυτον που εβαλες στο ματι το αμεσως μεγαλυτερο μοντελο .......

ο Ενυσχητης πρεπει να ειναι καλος και οχι μπαχαντελα αναιμικος και αδυναμος ! ΜΗΝ κοιτας μονο τι φορμα υποστηριζει αλλα και την ποιοτητα του !
ΣΑΦΩΣ αν υποστηριζει τα νεα Φορμα ειναι καλη επενδυση αλλα ........ αμα δεν λεει ηχιτικα πανε τζαμπα......

παντως ο Σονυ που διαλεξες φαινεται με πολλα κερασια .... ! Ισως ειναι ΟΝΤΩΣ καλος ! δεν τον εχω ακουσει ....

Last edited:
Παρ'ολη τη ψαριλα μου :clown: καταλαβαινω ποσο γελοιες ειναι οι ερωτησεις, αλλα υπηρχαν κενα που επρεπε να καλυψω, εξου και το 8ρεντ. θα κανω αλλη μια γυρα στην ενοτητα για να καλυψω και αυτες τις αποριες.
Τα $$$ δεν τα τσιγκουνευομαι για κατι τετοιο, αντι8ετως, αφου μια στο τοσο τα δινεις για αγορες σαν αυτες, σκαστα καλα.:smash:
Oσο για τον sony, μπηκε σποντα αναμεσα στις επιλογες λογω πλαισιου και πιστωτικου υπολοιπου. Αλλα θελει ψαξιμο τελικα.
Off.. Vasdar σε lcd κατεληξα και θα πεταχτω διπλα να ποσταρω εντυπωσεις μολις ερ8ει, αφου ειδα οτι την ψαχνουν πολλοι αλλα ακομα δεν ετυχε να την εχει κανεις.(40ZF355)

το γελοιες ερωτησεις ηταν ειρωνικο και το ειπα πρωτα για τις δικες μου αυτες που εμειναν επανειλημενως αναπαντητες
ελπιζω να μην πηρες σοβαρα(τουλαχιστον εγω δεν τις βλεπω ετσι..αλλωστε την εμπειρια μου στην ειπα)
δεν ξερω για την toshiba..οπως ποσταρα και εκει δεν τους συμπαθω τους ηττημενους μετα την προσφατη συμπεριφορα τους
θα τα πουμε ομως στο αντιστοιχο νημα οταν με το καλο την παραλαβεις -bye-:grinning-smiley-043

Οι Pionner ειναι στα 8 ohm και εχουν επιλογη ρυθμισης στα 6 ohm το ιδιο γινεται σχεδον με ολους τους av ενισχυτες τηs αγορας .
Ψαξε να βρεις και να κατεβασεις το manual του ενισχυτη που σε ενδιαφερει και διαβασε τα χαρακτηριστικα.

αν ριξεις μια προσεκτικη ματια θα δεις οτι στα specs του oknyo 705 αναφερεται οτι η αντισταση των ηχειων ειναι απο 4 -16 ohm αναφερει την ισχυ στα 6 γιατι ετσι φαινεται πιο δυνατος στα ματια του υποψηφιου αγοραστη.
Δηλαδη αναφερει 175 watt στα 6 αλλα στα 8 θα βγαζει 100 watt .
Ελειξε η ασκηση?

@Vasd αν και ειμαι με μισο καφε εως τωρα καταλαβα και δεν το πηρα ετσι φορ γκαντ'ς σεικ. :ernaehrung004:
Svellinis νομιζα οτι η επιλογη ρυ8μισης στα Οhm ενος AV ειναι προς τα κατω και οχι προς τα πανω. Ευγε για την πληροφορια.
Οποτε ξαναμπαινουν στο παιχνιδι Onkyo SR και Pioneer LX.

δες τον lx60 που εχω εγω
δεν του λειπει τιποτα απολυτως που ισως να ηθελες καποτε
τα ηχεια μου ειναι 6ωμ και εχει μεσα επιλογη για 6αρια

βασικα μεσα στο http://www.pioneerlx.com.au ειμαι αυτη τη στιγμη και τον κοιταω. (πολυ χαιλικι το site λεμε :BDGBDGB53:) Διαβαζω και το pdf με τον συγκριτικο πινακα για τους υπολοιπους lx. Βγαζοντας στην απεξω lan,usb φαινεται να μη μασαει καστανο σε σχεση με τον top 70. (και απορω γιατι μου ειπαν μακρια απο Pioneer)

Και μετα απο πολυυυ :computer: διαβασμα, καταληξαμε στα εξης...
Yamaha RX-V1800 για movie καταστασεις και καβαλα ο
Advance Acoustic MAA 406 για να ρχεται η γειτωνισα για παραπονα.:Banane0:
Ακουγεται καλα σαν συνδιασμος???

Απάντηση: Re: 7x??? @ 8Ohm

...
-Tι προβλημα 8α ειχα η' τι 8α επρεπε να προσεχω αν κατεληγα σε AV οπως Onkyo-Pioneer οι οποιοι ειναι στα 6Ohm αλλα τα ηχεια ειναι στα 8Ohm??? (απ'οτι 8υμαμαι απο αλλο thread περι Ohm, o ενισχυτης δεν πρεπει να εχει περισσοτερα απο οτι τα ηχεια???)

Aνάποδα στα είπανε... Κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις. Όσο λιγότερα Ωμ φορτίο αντέχει ο ενισχυτής, τόσο το καλύτερο.

-Ποσης ισχυος πιο κατω πρεπει να ειναι ο AV απο τα ηχεια που 8α οδηγει και πως υπολογιζεται αυτο? Απο το συνολο των Watt τους δια 5 η' 7(συνολο ηχειων) Η' ανα καναλι με βαση το πιο αδυναμο της σειρας(πχ ...<Center@150W)???

Ανά κανάλι τα W του καναλιού λιγότερα από τα W του ηχείου που συνδέεται σε αυτό, αλλά... και περισσότερα να'ναι δεν πειράζει (έως ωφελεί!) Αρκεί ΕΣΥ, Η ΦΙΛΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΞΕΣΚΟΝΟΠΑΝΟ, ή ΤΑ ΑΔΕΛΦΑΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ανεβάσουν υπερβολικά το volume. Που αρχίζει το "υπερβολικά", φαίνεται εύκολα στην πράξη.
/QUOTE]

toulou ευγε για την απαντηση, ασε δεν θελω να νιωσω "τη πραξη" που περιγραφεις!!! :BXVZCBXZ6:
Παντως ολο και περισσοτερο γερνω προς τα Upside down ψαλιδια (Yamaha) γιατι ακουσα απο γνωστο μου, του οποιου η δουλεια εχει να κανει με το αθλημα, για απιστευτα καλη εξυπηρετηση της αντιπροσωπειας.

Πάντως αν και σου ακούγεται παράξενο και κάπως "τρομακτικό", στην πράξη το "πρόβλημα" των παραπάνω W ενισχυτή ΔΕΝ είναι σοβαρό, ούτε καν πρόβλημα (ΠΑΡΑ πολλοί από εμάς έχουν τέτοιους ενισχυτές). Πρέπει να προσπαθήσεις με ζήλο για να κάψεις μεγάφωνο, να πηγαίνεις συνειδητά γυρεύοντας ή να´σαι ολιγον κάφρος. Το ξεσκονόπανο τελικά δεν την κάνει την ζημιά.

Αντίθετα, με αναιμικό ενισχυτή που ψαλιδίζει και παραμορφώνει, επειδή του ζητάνε εντάσεις στις οποίες... αδυνατεί, δεν χρειάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ ζήλος - κι' ας είναι η ισχύς "εντός προδιαγραφών".