8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Το ακρως προβληματικο Norton Speed Disk για Windows 95 (καμια σχεση με τις DOSαδικες εκδοσεις του)

SpeedDisk.gif

Eγω χρησιμοποιουσα ενα αγνωστο/ασχετο ονοματι Nuts&Bolt defrag (του McAffee).
Ποτε δεν ειχα προβλημα (αμεσως μετα το reboot).

Η γεωμετρια του σκληρου δισκου ..... ειναι μια ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη ιστορια απο το παραπανω καρουζελ.

disk_diag.jpg

Ποιος καθισε ποτε (30 χρονια τωρα) να φτιαξει ενα γραφικο που να αντιστοιχει στην πραγματικοτητα ?

fragmented.gif

Δεν γνωριζω ουτε εναν ! :nounder: ΑΝΑΘΕΜΑ :furious3: 30 χρονια μετα ... :icon15:

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Η γεωμετρια του σκληρου δισκου ..... ειναι μια ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικη ιστορια απο το παραπανω καρουζελ.

Ποιος καθισε ποτε (30 χρονια τωρα) να φτιαξει ενα γραφικο που να αντιστοιχει στην πραγματικοτητα ?

Δεν γνωριζω ουτε εναν ! :nounder: ΑΝΑΘΕΜΑ :furious3: 30 χρονια μετα ... :icon15:

Με δεδομένο ότι οι μηχανικοί δίσκοι έχουν ουσιαστικά πεθάνει (τουλάχιστον σε εφαρμογές που μας ενδιαφέρει το performance), λογικό είναι να μην ασχολείται κανείς..

Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

αν σου δώσω δυο δισκέτες 3,5 μπορείς να τις διάβασεις και να τις αντιγράψεις σε κάτι άλλο; έχεις ΗΥ από τόσο μακρινό παρελθόν;

Bεβαιοτατα !

Aπο 1.44 floppy ... μπορω να στις γραψω σε CD/USB flash/1.44 diskette.
Xυμα (ολα τα αρχεια) η σε IMA (κατι σαν diskcopy image).

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Με δεδομένο ότι οι μηχανικοί δίσκοι έχουν ουσιαστικά πεθάνει (τουλάχιστον σε εφαρμογές που μας ενδιαφέρει το performance), λογικό είναι να μην ασχολείται κανείς..

Και τοσα χρονια ΠΡΙΝ πεθανουν ? Ουτε ενας δεν βρεθηκε να απεικονισει το σωστο γραφικο (σε defrag η scandisk) ?

Απο ποια κινηματογραφικη ταινια (της περιοδου) ειναι το γραφικο ?

DCSrQ8YVwAA-NUm.jpg

(εαν δεν μπορειτε να αναγνωρισετε τον πρωταγωνιστη ... μην συνεχισετε αλλο
δεν βρισκεστε στο καταλληλο ηλικιακο κοινο .... ειστε αρκουντως νουμπας :rolleyes: ....)

Ε Μάνο εγώ που το αναγνωρίζω αλλά δεν το θυμάμαι λόγο αλτσχάιμερ :grandpa: λίγο πρίν τα δεύτερα 'ήντα' θα τιμωρηθώ;
το the thing είναι;

Βρουoυουουμ :coool: ...... βρουμ βρουμ βρουμ :coool: ......

outrun_1.jpg

IιιιιιιιιΙΙΙΙΙΙ (αλλαγη ταχυτητας) :driver: ..... ιιιιιιιιιιιιιιιιΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ (δευτερη αλλαγη ταχυτητας) :driver: ....

54337-Out_Run_%28J%29-2.jpg

Η συνοδηγος :blush: ειναι ΑΥΣΤΗΡΩΣ ξανθια :proud: .... (τουμπεκι ψιλοκομμενο :smash:)

Eγω βεβαια ... ΔΕΝ προλαβα την ροδατη κονσολα ....:nounder:

outrun_left.jpg

... η οποια, οπως και να το κανουμε, εμπνεει κατιτις λιγοτερο .... :nounder:

Ομως, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ κονσολες ... καταπιναν εικοσαδραχμα ως σουσαμι. :proud:
Εχουμε αφησει ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ σ'αυτες τις λακαμιες :proud: .... and we are proud !
Γιναμε οδηγαρες :driver:, οχι αστεια :smash:

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Eγω βεβαια ... ΔΕΝ προλαβα την ροδατη κονσολα ....:nounder:

outrun_left.jpg

... η οποια, οπως και να το κανουμε, εμπνεει κατιτις λιγοτερο .... :nounder:

Ομως, ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ κονσολες ... καταπιναν εικοσαδραχμα ως σουσαμι. :proud:
Εχουμε αφησει ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ σ'αυτες τις λακαμιες :proud: .... and we are proud !
Γιναμε οδηγαρες :driver:, οχι αστεια :smash:

Εχω αφησει περιουσιες ολοκληρες στα ουφαδικα! Ωραια ηταν ομως! Σε καποια απο αυτα δουλευε και ενα "κολπακι" για να παιζεις με μικροτερης αξιας κερμα! Μεχρι που μας επαιρνε πρεφα ο ιδιοκτητης και μας κυνηγουσε αχαχαχαχαχαχα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Εχω αφησει περιουσιες ολοκληρες στα ουφαδικα!

Ισως και ενα αυτοκινητο ολοκληρο (ας πουμε Toyota Corolla).
Πρωτοεπιασα δουλεια το 1988. Απο τοτε και μεχρι το 1992 ...
ΟΛΑ, οτι εβγαζα, πηγαιναν σε coin-up και πισια/περιφερειακα.

Tα περισσοτερα χρηματα (50δραχμο την καθισια), μου τα φαγε αυτο εδω :

Hunstanton-Retro-Arcade-6-ABURNER.jpg

ab1.jpg

Το καθισμα, εκτος απο περιστροφη .... ειχε και κραδασμο !!!!! ΠΟΟΟΟΡΩΩΩΣΗΗΗΗΗ :Banane0::thrasher:..... ουτε στιγμη δεν λυπηθηκα 50δραχμο ! Ουτε - μια - στιγμη !

https%3A%2F%2Fblogs-images.forbes.com%2Folliebarder%2Ffiles%2F2015%2F01%2Fafterburner2_cover.jpg

maxresdefault.jpg

Έχω φάει ξύλο για λεφτά που έκλεβα από τον πατέρα μου, για να παίξω αυτά τα παιχνίδια!
Η μόνη φορά....και τελευταία!

Πολυ πορωση....

Sent from my SM-T830 using Tapatalk