8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Προφανώς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα καλύτερο. Η γνώμη μου είναι ότι μπορούν να υπάρχουν και τα δυο, πχ το περιοδικό ΠΤΗΣΗ, υπάρχει σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή αλλά έχει και ένα πολύ καλό site για τα τρέχοντα νέα.

Sent from my iPad using Tapatalk

συμφωνώ, απλά με το ίντερνετ ο κόσμος εθίζεται στo τσάμπα,
δεν πληρώνει εύκολα για περιοδικά,
με αποτέλεσμα το περιεχόμενό τους να φθίνει,
οπότε όλο και λιγότεροι αγοράζουν
και το περιεχόμενο φθίνει και άλλο,

είναι ένα φαύλος κύκλος που καταλήγει στο κλείσιμο του περιοδικού,

συμφωνώ ότι το καθένα έχει διαφορετικό ρόλο και περιεχόμενο,
στο ίντερνετ θα βρεις (ενδεχομένως) άπειρες πληροφορίες σε εξειδικευμένα θέματα,
αλλά πολλές φορές για ένα καλό άρθρο σε ένα θέμα, μπορεί να ψάξεις πολύ και να μη βρεις,
επίσης το περιοδικό θα το ξεφυλίσεις, και θα ανακαλύψεις και θέματα ή διαφημίσεις που σε ενδιαφέρουν και δεν θα έψαχνες ποτέ στο ίντερνετ ακόμη και αν υπάρχουν

--------------------------

τα λινκς που μπήκανε παραπάνω είναι θησαυρός, ειδικά για εμάς που ασχολούμασταν από τη δεκαετία του 80,

έχω πολλά από τα ελληνικά και ορισμένα από τα αγγλικά περιοδικά,

τότε τα περισσότερα είχανε θησαυρό περιεχομένου μέσα, μπορούσες να διαβάζεις για μέρες,
ειδικά τα άπειρα how to και tips για programming

Το internet όντως σκότωσε τα περιοδικά αλλά όχι λόγω του τζάμπα. Τα σκότωσε λόγω της ταχύτητας διάδοσης της πληροφορίας.

Συνηθίσαμε να μαθαίνουμε τα νέα της πληροφορικής μερικές ώρες αφότου έχουν συμβεί, αν όχι ακόμα πιο γρήγορα (σε live streams).

Τα περιοδικά με τους κύκλους έκδοσής τους δεν μπορούν να το ανταγωνιστούν αυτό με τίποτα.

To εντυπο ... διατηρει ΑΚΟΜΑ ... τα τρια Bs.

Βed, Bath and Bus !

H ταμπλετα μπορει να εχει καταλαβει τα Bed και Bus
αλλα ειναι αμφιβολο ποσο κατεκτησε το .... Bath(room) !
Δεν διαβαζει ΟΛΟΣ ο κοσμος ταμπλετες μεσα στο WC του.
Τα περισσοτερα διαβασματα στην ζωη μου, τα ριξα εκει μεσα.
Καλως η κακως, ηταν νεκρος χρονος (η αφοδευση), οποτε ... ΕΚΕΙ διαβαζα.

Μια χαρα ειναι τα tablet για διαβασμα περιοδικων, αρκει η αναλυση να μην ειναι 800x600.

Τουαλετα, καναπες/κρεβατι, αεροδρομιο/αεροπλανο, πλοιο, τραινο...

Απλά να θυμάσαι: όποτε πιάνεις ξένο τάμπλετ, πλύνε μετά τα χέρια σου καλού-κακού. Τώρα ξέρεις (και) από που θα έχει περάσει... :p

Εκείνη την εποχή, όταν συνειδητοποίησ κι εγώ την δύναμη, την επιρροή και την εθιστικότητα του internet, η τακτική των περιοδικών μου φάνηκε αυτοκτονική. Ενώ δηλαδή μπορούσαν να ασχοληθούν επιφανειακά με το internet και να επικεντρώνουν σκόπιμα την ύλη τους σε άλλους τομείς, αυτοί επέμεναν να βάζουν tips&tricks, know how, how to, κλπ, σχετκά με το πως να ερμβαθύνει ο αναγνώστης στο διαδίκτυο... Σαν να δίνεις οδηγ´θιες στον εκτελεστή σου πως να οπλίσει το όπλο του ωστε να μην πάθει εμπλοκή, ένα πράγμα... :)

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Παιδες,

η οθονη ΔΕΝ διαβαζεται οπως το χαρτι !

Η Οθόνη είναι πολύ καλύτερη από το χαρτί!

Δεν εξαρτάται από το φωτισμό, δεν γυαλίζει, δεν τσαλακώνεται, δεν μουντζουρώνεται, ζουμάρεις όσο θέλεις για λεπτομέρειες, μεγαλώνεις την γραμματοσειρά αν έχεις πρόβλημα όρασης, κλπ κλπ κλπ.

Οτι και να λέτε και εγώ νοσταλγώ πολλές φορές την εποχή που παίρναμε Pixel, RAM κλπ στην τουαλέτα και δεν αφήναμε οξεία κ δασεία και περισπωμένη αδιάβαστη. Ακόμη και τις διαφημίσεις.

Γι αυτό που κ που πάω στη στοίβα μου κ αρπάζω ένα..

Bασιλη

Ειτε ειμαστε οδυνηρα παλιουρες (προς προσαραξη και εγκαταλειψη !)
ειτε λησμονησαμε τα δυο αρχικα του AVclub ... κοινως ... πηγαμε γυρευοντας ! :laugh:

Bρεθηκα μια ανασα απο την αποκτηση αυτου του τερατος (το 2000) ....

3DFX Voodoo5 6000 !!!

naa1f52im4211.jpg

Γιατι δεν την αγορασα ?
Γιατι κυκλοφορησαν μονο 1000 κομματια ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ! :laugh:
Που να προλαβει να καταπλευσει αυτο το υπερωκεανιο εν Ελλαδι ? :flipout:

(Iσως και καλυτερα .... 220.000 δρχ για μια καρτα που το Glide API της
το εγκατελειπαν ολοι οι δημιουργοι παιχνιδιων ... θα ηταν μια τραγικη αγορα.
Οχι οτι με διακρινει συνεση στις αγορες μου .... λεμε τωρα :rolleyes: ....)

Θυμαστε μια διαφημιση (παλιοτερα) που οι περισσοτεροι εδω μεσα ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΑΤΕ αν ειναι αληθινη ? .....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το παλαμαρι του αραπη !!!!! :proud: ..... (οnce you go black, you never go back :Banane0:)

Kαι φυσικα, κατι που θα προσπερασει ο αδαης, ειναι το ειδος των PCI slots που κοσμουν την μητρικη.
Μια 16bit ISA (που μου ειναι, ειλικρινα, ακαταληπτο τι δουλεια εχει εκει διπλα στα αλλα .... ΘΗΡΙΑ).
Mια 5V 64bit PCI-X (που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ με την κατοπινη PCI eXpress) τερμα αριστερα,
δυο 3.3V 64bit PCI-X (προχωροντας προς τα δεξια) και αλλες τρεις 5V 64bit PCI-X (τερμα δεξια).
Θα μου πειτε "σιγα, τι θελει τα 64bit αυτο το τερας, αφου ολη την επεξεργασια την κανει εσωτερικα".
Μπορει ολη την επεξεργασια να την κανει εσωτερικα αλλα ... με τι βολταζ ? .... τα 3.3 Volts ?
Βλεπετε κανενα επιπλεον βυσμα Molex (saving the day) ? ..... ΟΧΙ ! .....

Τοτε ? .... ΠΩΣ ? :smash: .....