8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Re: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Παντως, ας αναγνωρισω (τουλαχιστον) οτι δεν ειμαι official troubleshooter της WD.

Εννοειται, οτι οι πρωτες φουρνιες δισκων απο οποιαδηποτε μαρκα ηταν πολυ πιο προσεγμενες
απο τις κατοπινες. Ισως για να πιασουν καλη βαθμολογια στα περιοδικα, ισως γιατι δεν ετρωγε
η φθηνια τον παρα ........ σημασια εχει οτι αλλη αξιοπιστια εχει μια γραμμη παραγωγης που
βγαζει μονο 10.000 δισκους και αλλη ..... οταν φτασει να βγαζει 1.000.000 δισκους.

Ποια εποχη ?

Γιατι ειχα (και εχω) δυο WD που ακομα δουλευουν.
WD Expert 10GB και WD Caviar 160GB ...

Αν αγόραζες δίσκους τέτοιας χωρητικότητας εκείνη την εποχή, ή στη NASA θα δούλευες ή θα είχες ΠΑΡΑ πολλά λεφτά!
Μιλάω για εποχή 95 - 96. :smile:
Ήταν καθαρά θέμα παρτίδας βέβαια.

Συνολικα μιλησα, μπρε :p

Εκεινη την εποχη (1996) ειχα τον Quantum 1.2 Gb (που δωρησα) και αμεσως μετα τον Seagate 2 Gb.
Ο WD Expert ηρθε το 1999 (η το 2000, δεν θυμαμαι). Η εποχη 1995 με 2000 εχω την εντυπωση οτι
δεν εβγαλε τους πιο στιβαρους δισκους ever. Πολλες οι επιστροφες ενω ακομα βρισκονταν στην εγγυηση.

Πριν το 95 και μετα το 2001, καπως πιο ισορροπημενα τα πραγματα. Ισως γιατι ο κοσμος, μετα το 2000
προσεχε περισσοτερο και φοβοταν μην χασει τις "λιστες" του. :p Ισως γιατι ωριμασαν και οι τεχνολογιες
περισσοτερο.

Κι εγώ θυμάμαι με Quantum έπαιζα μπάλα. Κάποια στιγμή το γύρισα σε Western, αλλά όχι για συνειδητό λόγο (μάλλον απλά ήταν φθηνότερος ή κάτι τέτοιο). Δεν είχα ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα εξ'όσων θυμάμαι.

Απάντηση: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Hταν με τις εποχές τους... Για κάποιο περίοδο έβγαζε η Maxtor προβληματικά μοντέλα δίσκων(ήταν και οι φτηνότεριι της αγοράς). Την αγόρασε η Seagate. Μετά άρχισε και η Seagate να βγάζει περισσότερα απο το συνηθισμένο προβλήματα. Το ξεπερνούσε και άρχιζαν οι WD να βγάζουν προβλήματα. και πάλι απο την αρχή. Οσο θυμάμαι, υπήρχαν οι αιώνιες διαμάχες των fan clubs. Προσωπικά βρέθηκα με αρκετούς αδικαιολόγητα νεκρούς δίσκους και απο τις δύο εταιριες. Τα τελευταία χρόνια βρήκα ηρεμία με Samsung και τους φορητούς Ηitachi (που ανήκουν στην Seagate).

Πάντως με την κουβέντα μας έχουν αρχίσει και μου τρέχουν τα σάλια για να στήσω μετά από χρόνια ένα καλό desktop... Αυτοσυγκράτηση...αυτοσυγκράτηση.... Ωμμμμμμμμμ.

και εδώ είναι το δεύτερό μου

Acorngamescover.png

ο μικρός αδερφός του BBC 2 ,
διαφημίστηκε ως ο ανταγωνιστής του Spectrum, με το οποίο είχε
πολύ καλύτερο πληκτρολόγιο, πολύ καλύτερα γραφικά, ήταν πιο γρήγορο,
και είχε την καλύτερη basic της εποχής

ΑΛΛΑ και ένα τεράστιο μειονέκτημα σε σύγκριση με το spectrum,
του έλειπε η πολύ μεγάλη βάση χρηστών του τελευταίου, με αποτέλεσμα πολύ λιγότερο software και πολύ λιγότερα περιφερειακά

Υπεροχες υπερβολες (του παρελθοντος) ....

TΕΣΣΕΡΕΙΣ Voodoo Quantum 3D Mercury (Voodoo2 chips) με SLI bridge φτιαγμενο απο την Intel, παρακαλω.
Ολες PCI !!!

surrimugge_quantum3d_mercury_001.jpg

Kαι ομως, το fill rate αυτου του τερατουργηματος ... η Voodoo5 6000 το εφτασε και το ξεπερασε
(οντας τερατουργημα και η ιδια, με 4 VSA100 τσιπακια και 128 MB μνημης πανω της)

Eπιτελους ... εντοπισα το EGA (μονιτορακι μου) ... :p

EGA-NEW-sml.jpg

Eνα απο τα πιο πρoβληματικα monitor ... πουλιεται ΣΗΜΕΡΑ 589$ refurbished :blink:

http://abcresellers.com/store/product22.html

Ποιος δινει 600 δολλαρια για τετοιο relic ? :bang: .... Ουτε καν εγω ! :smash:

Last edited:

Tώρα θυμήθηκα την τελευταία CRT οθόνη που αγόρασα ποτέ (με το ανάλογο καράβι λεφτά): Sony Trinitron G200...

pic.fcgi

Κορυφή για την εποχή της, flat, υψηλό refresh rate, και ανάλυση extreme τότε για 17άρα.

Όμως μου'μεινε στο χέρι 3 φορές: Ξαφνικά η εικόνα γέμισε artifacts, τα μενού έγιναν...κινέζικα, και το μπαούλο πήρε το δρόμο για το service. 3 φορές. Και ανάλογες σκηνές απείρου κάλλους με την Sony Hellas στο Μαρούσι.

Τελικά δε θυμάμαι ειλικρινά που κατέληξε η ιστορία, νομίζω απλά πήρα μια LCD της σειράς, και έμεινα με μέτριες οθόνες με κορυφή τα 100-150 ευρά για πάνω από 10 χρόνια, μέχρι και λίγους μήνες πριν, όπου τα έσκασα για ένα καλό 24άρι IPS.

Εγώ για μια δεκαετία είχα ένα 17αρι Flat Eizo monitor τεχνολογίας Trinitron όπου η Eizo την ονόμαζε τότε Diamatron με κουμπάκια αφής μπροστά για τις ρυθμίσεις με ανάλυση 1280x1200. Το άλλαξα το 2004 με ένα Eizo FlexScan L887 SlimEdge 20αρι με αισθητήρα φωτός το οποίο έχω ακόμα χωρίς κανένα καμένο Pixel όπου είχε εγγύηση 5 χρόνια η 10000 ώρες λειτουργίας, ο μετρητής τώρα δείχνει 16970 ώρες λειτουργίας.

Eizo Flexscan L887.jpg

Το δικο μου EIZO (FlexScan F351-T) απο το 1996 μεχρι το 2001.

$T2eC16VHJF4FFkswbkGjBSUZb0HwP%21%7E%7E48_72.JPG

Για την εποχη του .... απλα κορυφαιο ! Το χαρισα (και αυτο) οταν πηρα το επομενο ....

410K6TE52YL.jpg

Το μπλε του NEC (MultiSync FP955) ... δεν το βρηκα σε κανενα αλλο monitor
(ουτε EIZO, ουτε Sony). Βεβαια, με τον καιρο, εχασε την στιλπνοτητα του ...
και αυτο !

Eνα πραγμα θα πω για το NEC > απο το 2001 μεχρι σημερα (Απριλιος 2015)
Δ-Ο-Υ-Λ-Ε-Υ-Ε-Ι χωρις κανενα service. Δηλαδη, 14 συναπτα ετη ..... -bye-

Το δικο μου EIZO (FlexScan F351-T) απο το 1996 μεχρι το 2001.

$T2eC16VHJF4FFkswbkGjBSUZb0HwP%21%7E%7E48_72.JPG

Για την εποχη του .... απλα κορυφαιο ! Το χαρισα (και αυτο) οταν πηρα το επομενο ....

410K6TE52YL.jpg

Το μπλε του NEC (MultiSync FP955) ... δεν το βρηκα σε κανενα αλλο monitor
(ουτε EIZO, ουτε Sony). Βεβαια, με τον καιρο, εχασε την στιλπνοτητα του ...
και αυτο !

Eνα πραγμα θα πω για το NEC > απο το 2001 μεχρι σημερα (Απριλιος 2015)
Δ-Ο-Υ-Λ-Ε-Υ-Ε-Ι χωρις κανενα service. Δηλαδη, 14 συναπτα ετη ..... -bye-

Σιγα τα ωα
Ελα στο γραφείο να δεις το 351Τ απο το 95 ....20 συναπτα....

Αρα κακως το χαρισα, ε ? Συμφωνω .... -bye-

Μονο που το ενα ειναι στις 15 ιντσες και το αλλο ... στις 19.
Kαι δεν ειναι ουτε αυτο ! Οταν φτασεις τα τεσσερα CRT μονιτορ
μεσα στο διαμερισμα σου (μικρου εμβαδου, εννοειται) αρχιζεις να λες
"μηπως ειμαι τρελλος ? ... να με κοιταξεις κανεις ? ... " και τα χαριζεις
για να κρατησεις μια ελαχιστη αισθηση Μετρου !

Αν εχεις πιο μεγαλο σπιτι .... ισως να ειναι αλλιως τα πραγματα :p
Δεν κουτουλας πανω σε οθονες ! :laugh:

Last edited:

Και ο πρωτος ποντικας :p ....

$_35.JPG

Genius του 1992 η 93 .... (νομιζω :hmmmm2:) ....

Συνεχεια του καθαριζα τα ροδακια απο την γλιτσα !
Ευτυχως η μυοτεχνολογια (δικος μου ορος :proud:) μετακομισε στα optical mice και ειδαμε ασπρη μερα :laugh:

Last edited:
Απάντηση: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

pc mag Απρίλιος 1985
http://books.google.gr/books?id=vVN...ce=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

pc mag Μάρτιος 1995
http://books.google.gr/books?id=eMK...ce=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Kαι το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο κινητό τηλέφωνο χειρός το 1983, Μotorola DynaTAC 8000X, στα 4000 δολλάρια
http://content.time.com/time/specials/packages/article/0,28804,2023689_2023708_2023656,00.html
gekko1.jpg

Το πρώτο μου κινητό - ίσως να ήμουν απο τους τελευταίους που λύγισαν/αναγκάστηκαν να αγοράσουν κινητό (κάπου μετά το 2000) - το οποίο υπάρχει ακόμα πλήρως λειτουργικό σε ένα συρτάρι, αν και η μπαταρία δεν κρατάει πιά πάνω απο μιά μέρα... Sony cmd z5
http://www.gsmarena.com/sony_cmd_z5-pictures-133.php
sony-cmd-z5_0.jpg

Last edited:

Και ο πρωτος ποντικας :p ....

$_35.JPG

Genius του 1992 η 93 .... (νομιζω :hmmmm2:) ....

Συνεχεια του καθαριζα τα ροδακια απο την γλιτσα !
Ευτυχως η μυοτεχνολογια (δικος μου ορος :proud:) μετακομισε στα optical mice και ειδαμε ασπρη μερα :laugh:

καλά ρε δεν ήταν microsoft?