8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Re: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Εχω δυσχρωματοψια.
Τα τελευταια δυο χρονια εχει χειροτερεψει.
Την εχω απο τα 20 ... αλλα παλευοταν.

Γερναμε .... (σιγα σιγα) ....

Απάντηση: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Εχω απέραντη αγάπη και σεβασμό γι'αυτά τα παλιά κομμάτια τεχνολογίας. Μου πρόσφεραν ατέλειωτες στιγμές αγάπης και μίσους όταν δούλευαν ή αρνούνταν να δουλέψουν. Στο τέλος όμως, όπως και με το φανταριλίκι, όταν αναπολείς τις παλιές εποχές, μόνο οι καλές αναμνήσεις μένουν. Οσες φορές χρειάστηκε να πετάξω κάρτες, ποντίκια κλπ, η διαδικασία είναι σαν κηδεία. Τα κοιτάζω και θυμάμαι τι έχω κάνει με αυτά, που μου χρησίμευσαν και σε ποιές φάσεις της ζωής μου. Τον πρωτο καιρό τα κρατούσα σαν ενθύμιο, αλλά γρήγορα άρχισαν να πληθαίνουν και κάποια στιγμή προχώρησα σε ομαδική ταφή χωρίς καν να τους ρίξω μια ματιά γιατί ήμουν σίγουρος οτι θα άλλαζα γνώμη. Είχα πιο πριν περάσει τον θρήνο της ταφής μερικών modems και δεν ήθελα να το ξαναπεράσω... :)

Καποτε πιτσιρικας ειχα αυτο...

Commodore64withdisk.jpg

Αρχες δεκαετιας '90, ειχα 100 δισκετες 5.25" με 3-4 παιχνιδια η καθε μια...
Ουτε που ξερω που ειναι σημερα κι αν υπαρχει μεσα σε κανενα μπαουλο...
Φυσικα για να παιξει παιχνιδια εγραφες σε DOS τις εντολες...

Καποια στιγμη ενας φιλος μπερδευτηκε στα καλωδια του με αποτελεσμα να ριξει το πληκτρολογιο και να μην ξαναλειτουργησει.Θυμαμαι οτι το ειχα ανοιξει και ειχα δει μια γυαλινη ασφαλεια να εχει κομμενο το συρματακι και υπεθεσα οτι αυτο θα φταιει.Πηγα σε ενα συνεργειο αυτοκινητων αλλα δεν βρηκα την ιδια ακριβως ασφαλεια (ηθελε 220V 1.5A), βρηκα μια 220V 2A. Τελικα την εβαλα αλλα δεν λειτουργησε ποτε αν και οταν πατουσα το on/off για να ανοιξει εμφανιζονταν στιγμιαια τα πρασινα γραμματα του DOS...

Last edited:

Καλα και συ ...

... σε συνεργειο αυτοκινητων πηγες ? :laugh: Τι περιμενες ? ....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Λοιπον παιδες,
τo νημα πια εχει ξεφυγει για τα καλα απο το "Kαλο πρωταπριλιατικο ανεκδοτο της Microsoft".
Ας το μετανομασουμε σε κατι πιο αντιπροσωπευτικο "Πρωην ρομαντικες εποχες της Πληροφορικης"
η "Πληροφορικες νοσταλγιες" ... και ας καθελκυστει ως αυτονομη γαλερα .... :surf-aki:

Αφηστε τα post #1, 2, 3, 4, 27, 35, 36, 39, 48, 49
και βαλτε ολα τα αλλα σε καινουργιο νηματακι :p

Το ξαναποσταρω μηπως και εισακουσθουμε απο τους οπερατορες/μοντερατορες/αντμινιστρατορες του φορουμ -bye-

Καλα και συ ...

... σε συνεργειο αυτοκινητων πηγες ? :laugh: Τι περιμενες ? ....

9-10 χρονων ημουν, φιλος μου μου ειπε πως εχει ο πατερας του στο συνεργειο τετοιες ασφαλειες...:flipout:
Δεν ασχοληθηκα και πολυ καθως μετα πηρα το SNES της Nintendo οπου ειχε καλυτερα παιχνιδια και γραφικα...:p

Ασε που τοτε τις περισσοτερες φορες γυριζαμε με τα ποδηλατα και με μια μπαλα...

Εγω ξερεις ποτε πρωτογνωρισα τους κομπιουτορες ?

Στα 22 η 23 ....

Αρα μου ριχνεις στα αυτια ! :proud:

Last edited:

E .... ναι ....
Μεσηλικα δεν με λεγες ....

Αν ειναι να κρινω ομως απο τον φιλο μου τον Σωτηρη (με Spectrum ZX και flight simulator)
που ξεκινουσε το 83 ..... μαλλον αργησα λιγο ..... :p

Εμένα η πρώτη μου επαφή ήταν με τον Univac 1100 του πανεπιστημίου. Ακόμα θυμάμαι το τελευταίο μήνυμα του compiler στο πρώτο πρόγραμμα που έφτιαξα:
[100] TOO MANY ERRORS. PLEASE TRY AGAIN.
1100room.gif

Μiddle ages ... !!!

:laugh::laugh::laugh::laugh:

fortran.gif

IBMFORTRANOrange-L.jpg

ΩΙΜΕ .... μην μας ξαναβρει τετοια εποχη .... :icon15: .... ακομα και η assembly (μεσαια στηλη)
φανταζει high level language.

33-0.jpg

Η Pascal (τριτη στηλη δεξια) .... φανταζει ασυχγωρητα ευληπτη (real men ... avoid her).

Last edited:

Α, τις διάτρητες κάρτες τις πρόλαβα. Είχαμε αρχείο μετεωρολογικών δεδομένων σε τέτοιες. Στη διπλωματική μου μάζεψα τέτοια data από κάρτες και μαγνητοταινίες και τις αποθήκευσα σε δισκέτα Mac. Είχαμε κι έναν Mac 128 στο εργαστήριο!

Δεν μπορει στα σοβαρα ... να μιλαμε για προγραμματισμο (απο ανθρωπινα οντα) ...

Ο ορισμος του USER HOSTILE .... ! Kαι ομως υπηρξαν ανθρωποι (digital Flintstones)
που επαιξαν μπαλα σε αυτα τα ... μαρμαρενια αλωνια ! Σεβασμος και δεος ... :worshippy:

Ο τίτλος του thread, που ποτέ δεν τον κατάλαβα - νόμισα ότι επρόκειτο γιά πρωταπριλιάτικο ανέκδοτο......της Microsoft, αν είναι δυνατόν - έχει τόση σχέση με το τι συζητάμε, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Κάτι δεν πρέπει να γίνει ;

Και η καρτουλα μου .... (το σκατουλακι μου :love:) ..... ΑΤΙ ΕGA Wonder 800 ! :proud:

Ati%20EGA%20Wonder%20800%20256kb%20ISA-8bit.jpg

Την εποχη εκεινη (1988) αποτιμονταν στις .... 45.000 δρχ :blink: Kαι ομως .... ΤΑ ΕΣΚΑΣΑ.
Kαι γιαυτην αλλα και για το Unisys (EGA monitor). Tην αναλυση των 800 pixels δεν την εφτανε με 600 γραμμες.
ΤΣΟΥΚ :p .... Η ΕGA μου ειχε αναλυση 800 x 560 γιατι με maximum frequency 30 KHz δεν μπορεις να σαρωσεις
600 γραμμες στα 50 Hz .... μονο 560 ! 560 x 50 = 28.000 Ηz .... 600 x 50 = 30.000 Ηz αλλα .... δεν περισσευει
χρονος για να γυρισει το πυροβολο (της CRT) απο κατω δεξια (τελευταιο πιξελ) πανω αριστερα (πρωτο πιξελ).
Οποτε, 560 γραμμες και .... αμα σας αρεσει.

Φυσικα εγω δουλευα στην 640 x 350 αναλυση .... οχι γιατι δεν υποστηριζε (την μεγαλυτερη αναλυση) η καρτα
(και το μονιτορ) αλλα γιατι το monitor ειχε ενα αφορητο moire στην μεγαλη αναλυση. Σου ρχονταν επιληψια ....
απαλευτο ! :blink:

Απάντηση: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Μιας και πήρε άλλη μορφή το νήμα (καλύτερα), αν είναι εύκολο, ας μετονομαστεί το νήμα σε "8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις".

Σκεφτομαι .... (για να μην παρεξηγηθει ο Υπερηχας :p)

"Ιστορια του Personal Computing απο το 1970 και μετα" .... η .... "απο το 1960 και μετα" ?

:laugh::laugh::laugh::laugh: .... AI ΔΙΑΤΡΗΤΑΙ ΚΑΡΤΕΛΑΙ .... ΠΡΟ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΛΕΞΕΩΣ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΒΙΤΙΩΝ ! :flipout:

Last edited: