8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Σαν αυτή δηλαδή..

View attachment 134932

Μουσείο πρέπει να ανοίξω με αυτά που έχω μαζέψει εδώ..

Αρχηγός!!!!

Διαβάζεις το post, ανοίγεις το συρτάρι και βγάζεις την...εξωτική!

Έχω μία 2940UW με καρφωμένο ένα Plextor 40X πάνω της. :p
Λες να πιάνει τίποτα; :flipout:

Έχω κι ένα τέτοιο (Plextor 40x) και ένα ακόμα 20x.. από δίσκους έχω σίγουρα έναν Atlas, και δεν ξέρω τι άλλο ακόμα..

Τα AS/300 και AS/400 , ισως οι παλιοτεροι να τα θυμουνται.
Αποτελουσαν την αιχμη του δορατος της αυτοκρατειρας IBM. Τουλαχιστον για τις δεκαετιες του 80 και 90.
Ειδικα στον εταιρικο τομεα και οτιδηποτε χρειαζοταν αξιοπιστια (σε μεσαιες και μεγαλες επιχειρησεις) ηταν
μονοδρομος. Και τα κοστη τους .... ΕΤΑΙΡΙΚΑ !!!! Απλησιαστα ακομα και απο χομπιστα με βαθιες τσεπες.

Ψαχνωντας λοιπον, αλιευσα (μολις) αυτο το SCSI Kraken > :blink: .... γιατι .... περι Kraken προκειται !
Aναγνωριζεται ενα εκπληκτικο (για την εποχη) chip ?

IBM%2021H5364%20AS400e%20SCSI%20CONTROLLER%20wCACHE%20PCI.jpg

Ριξτε μια ματια στην τιμη > http://www.ebay.co.uk/itm/IBM-21H5364-AS-400e-PCI-SCSI-Controller-with-Cache-/301784168936

Δεινοσαυρικα πραματα .... :proud::proud::proud:

58353707_fcaecce01e.jpg

Last edited:
Πιο πολύ με blade μοιάζει παρά με scsi controller. :p
Έχω κρατήσει στο γραφείο έναν industrial blade για samba share και έχει να κλείσει από το 2002!

Τhe bold and beautiful ..... second episode ..... "The royals" :proud:

Καποιος φοβερος και τρομερος controller (αντε, ας πουμε IBM 5782-9406 SCSI RAID controller)
για καποιο εταιρικο δεινοσαυρακι ... της προσφατης Κρητιδικης περιοδου (λιγο πριν το KT event).

Ωραιος δεινοσαυρακος, ε ? .... :p .... (ουτε καν ψαχνω τιμη ... πειτε ενα νουμερο στην τυχη !)

IBM 5782-9406 SCSI Raid controller.jpg

Και ενα κοντινο ..... στην auxiliary cache ! :blink:
Που, προφανως, ειναι ΠΟΛΥ βασιλισσα για να αποκαλυψει τα καλλη της .... εεεε, τα chip της.

IBM 5782-9406 Auxiliary cache.jpg

Αλλο ενα κοντινο στην δευτερη καρτα .... παρατηρησατε μια προδιαγραφη κατω αριστερα ?
Γκουλπ :blink: .... ποσα λεει ? .... :blink::blink::blink:

IBM 5782-9406 backplane.jpg

Kαι ..... :blink: ..... τι ειναι τουτο ? :hmmmm2:

IBM 5782-9406 EM shielding.jpg

.... η ηλεκτρομαγνητικη της θωρακιση !!! :bang::bang::bang::bang::bang:

Ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ..... καρντασιααααααααααααααα ..... :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:
υπαρχουν κατι ζωνες van hallen ...... ρε σεις :laugh: ...... ενημερωθηκατε ? :flipout:
Δεν βρισκομαστε στο βαθυ διαστημα .... πανω σε πλανητη βρισκομαστε ! -bye-

Last edited:
πω πω, η κουβέντα πηγε σε... server grade επίπεδο...

... και έχω δουλέψει παλιότερα και για μια δεκαετία σε Data Center ΠΟΛΥ μεγάλης εταιρίας, αλλά δεν το βρίσκω σωστό να ανεβάσω δημόσια φωτό από όχι δικό μου εξοπλισμό... πάντως έχουν δει τα μάτια μου σχεδόν οτιδήποτε υπάρχει, και μιλάω για πολυντούλαπα μηχανάκια με UNIX - HP-UX - openVMS κλπ τέρατα...

Για να επιστρέψουμε την κουβέντα σε home επίπεδο πάντως, ο SCSI controller για το Iomega δεν ήταν ακριβός ενώ μπορούσες να το δουλέψεις και με κάποια SCSI controllers που έδιναν κάποια scanner.

Σε θέμα backup αλλά και κίνησης warez, έπαιξε πολύ και το QIC-40/QIC-80, τα οποία βέβαια επειδή συνδέονταν στο floppy controller ήταν και απελπιστικά αργά!

Μιας και ειπες floppy controller ....

To προτυπο !!!! .... 12 Αυγουστου 1981 :proud:

IBM 5150 diskette controller (... ουτε καν disk .... αποκλειστικα diskette !!!)

IBM 5150 diskette adapter.jpg

Αντε .... γιατι πολυ ξεφυγα με τα μεγαθηρια των 64-bit .... και χρειαζομαι μερικες ψιλες. :slapface:

To νημα λεει "8 και 16 bit θρυλοι" .... οχι .... "64 και 128 bit Μαρινακηδες" :laugh:

Μιας και ειπες floppy controller ....

To προτυπο !!!! .... 12 Αυγουστου 1981 :proud:

IBM 5150 diskette controller (... ουτε καν disk .... αποκλειστικα diskette !!!)

Αντε .... γιατι πολυ ξεφυγα με τα μεγαθηρια των 64-bit .... και χρειαζομαι μερικες ψιλες. :slapface:

To νημα λεει "8 και 16 bit θρυλοι" .... οχι .... "64 και 128 bit Μαρινακηδες" :laugh:

....Απορία μου : Όλα αυτά τα κομμμάτια που ποστάρεις σε φωτογραφίες τα έχεις στο σπίτι; Ακόμα;......:huh2:

OXI βεβαια ..... τι να χω ? ..... εναν 8-bit floppy controller απο το 1981 ? ....

Το βαζω προς χαριν ενημερωσης (και περιεργειας .... για οποιον ενδιαφερεται να δει ποσο απλη ηταν η σχεδιαση τοτε)

Είπα κι' εγώ! Όταν πριν λίγα χρόνια κλείναμε το γραφείο πετάξαμε ένα σωρό σαβούρα από τέτοια....Η χαρά των γύφτων...!

Όταν πριν λίγα χρόνια κλείναμε το γραφείο πετάξαμε ένα σωρό σαβούρα από τέτοια.....!

Speak for yourself ! ..... :p
Κρατησα αρκετα ... αρχαια πραγματα !

Hyundai Super-16TE .... 8088 board !

Hyundai Super-16TE.jpg

Οριστε και .... Δημητρακουδης style ! :proud:

Desk inhabitants.jpg

Mπορει να μην ειναι τοσο παλιο οσο .... ο floppy controller παραπανω
αλλα να σαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι εχει το ιδιο NEC chip πανω στην μητρικη .... !!!!

Και φυσικα, χαρισα ΟΛΟΚΛΗΡΟ PC/XT πριν 3 χρονια, εδω στο φορουμ
http://avclub.gr/forum/showthread.php/112759-Χαριζεται-μουσειακος-PC-XT-του-1990-!
Αν θες .... μπορω να σου κλεισω ραντεβου να τον καμαρωσεις δια ζωσης ! :p

Last edited:
Aντε να γουσταρουμε λιγο .... :proud:
Aντε να γινει ολιγον χορευτικο το νημα .... :BDGBGDB55:

Σας θυμιζoυν τιποτα ?
Για μενα ηταν η παγια ενασχοληση μου απο το 1994 μεχρι το 1996.
Κοινως ..... δουλεια δεν ειχε ο :devil-smiley-029: .... πηδαγε τα config του ! :p

CONFIG.SYS

Config.png

και AUTOEXEC.BAT

Autoexec.png

Φυσικα και μπορουν να γινουν καλυτερα.
Οτιδηποτε περιεχει τον EMM386 ειναι συνταγη καταστροφης.
Ομως ... πριν σας δειξω θελω να δω τα δικα σας !!!!
Εντυπωσιαστε με .... :proud:

Ναι αλλα ..... ολα αυτα ..... απαιτουν αποθανατιση ... και δημοσιοποιηση on post ! :p

Δηλαδή να κατεβάσω το τέρας από το rack να το ανοίξω, να το φωτογραφίσω και να το ξαναβάλω στη θέση του;
Θέλεις να με στείλεις στο ΚΑΤ;
Άσε καλύτερα! Από το μυαλό μου τα έβγαλα! Δεν ξέρω από τέτοια, είμαι μικρός! :flipout:

Σας θυμιζoυν τιποτα ?

Μπα... Τι είναι αυτό; :flipout:
Τα buffers τα είχα στα 96.
Επίσης, επειδή έπαιζα με 3D Studio σε 386 χωρίς συνεπεξεργαστή, έπρεπε να τρέχω έναν emulator που ήθελε expanded...
Ε ρε γλέντια!
Ήθελα και reboot για να παίξω το wing commander. :p
Μετά μας έσωσε το 6.2 με το boot menu του.