8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Και βλέποντας πάλι τις ψύκτρες στην κορυφή της προγούμενης σελίδας, να προσθέσω οτι πριν κανα μήνα χρειάστηκα μια ψύκτρα και την πήρα απο ένα σύστημα 775 Επειδή δεν είχα τι να βάλω στο κενό που προέκυψε, έβαλα μία ψύκτρα απο παλιό xeon (σαν αυτές στην εικόνα) που την είχα απο δω κι απο κει και δεν ήξερα τι να την κάνω. Την ψύκτρα την έπιασα με 2 zip-ties στις 4 τρύπες του 775...Λοιπόν το σύστημα με ένα αδέσποτο αθόρυβο ανεμιστηράκι, έχει χαμηλότερη θερμοκρασία απο πριν και η προσωρινή λύση έγινε μόνιμη. Κι όλοι ευχαριστημένοι - μέχρι και η ψύκτρα που ξαναβρήκε δουλειά... :))

Apo xeon 603... Δεν βγαίνουν πιά τέτοια έργα τέχνης.. :)

s-l1600.jpg

Νομίζω πως βάζοντας ότι θυμόμαστε που δεν ανήκει σε 8bit ή 16bit χάνουμε το νόημα του νήματος.

Το σοκ το είχα πάθει όταν έκανα εγκατάσταση το Wing Commander II σε 8086.
Αφού τελείωσε η εγκατάσταση από τις δισκέτες (που είχε πάρει κάπου στα 20 λεπτά) ξεκίνησε να αποσυμπιέζει.
Κάτι που πήρε πάνω από μιάμιση ώρα από ότι θυμάμαι!

Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Νομίζω πως βάζοντας ότι θυμόμαστε που δεν ανήκει σε 8bit ή 16bit χάνουμε το νόημα του νήματος.

Εχω παρακαλεσει τουλαχιστον τρεις φορες (δημοσια, μεσα στο νημα) ο τιτλος να μετονομασθει "8, 16 και 32 bit θρυλοι και αναμνησεις".
Χρειαζεται να επιχειρηματολογησω γιατι ειναι ξεπερασμενος ενας 32-bit επεξεργαστης ? Η οτι μια ψυκτρα απο 64-bit επεξεργαστη (XEON)
δεν συνιστα παρεκτροπη απο τον τιτλο του νηματος ? 64-bit επεξεργαστες υπηρχαν απο το 1975 (Cray-1) αλλα και το 1986 (Intel i860).
Οποτε, με μια καποια ευλαβεια στην χρονικη ακολουθια .... μπορουμε ακομα και για 64 bit θρυλους να συζητησουμε και αναπολησουμε.

Το σοκ το είχα πάθει όταν έκανα εγκατάσταση το Wing Commander II σε 8086.
Αφού τελείωσε η εγκατάσταση από τις δισκέτες (που είχε πάρει κάπου στα 20 λεπτά) ξεκίνησε να αποσυμπιέζει.
Κάτι που πήρε πάνω από μιάμιση ώρα από ότι θυμάμαι!

Τις εχεις ακομα ? :love: Βαλε καμια φωτο, τζανουμ :smash: ....

Μεγαλεια .... :proud: .....

IMG_0061.jpg

Μετα .... πεσαμε σε ολιγωρειες :nounder:

ms-dos_6.22_install_disks23.jpg

Καλα ρε μαστορα :laugh: ..... τρεις δισκετες ολες και ολες :smash: .... και μου βαζεις SETUP ? :blink::flipout::jester:

DOS 6.22 setup screen.png

Aντε μην μιλησω και για το DriveSpace .... απατο πηγε ! :icon15:

Re: Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Εχω παρακαλεσει τουλαχιστον τρεις φορες (δημοσια, μεσα στο νημα) ο τιτλος να μετονομασθει "8, 16 και 32 bit θρυλοι και αναμνησεις".
Χρειαζεται να επιχειρηματολογησω γιατι ειναι ξεπερασμενος ενας 32-bit επεξεργαστης ? Η οτι μια ψυκτρα απο 64-bit επεξεργαστη (XEON)
δεν συνιστα παρεκτροπη απο τον τιτλο του νηματος ? 64-bit επεξεργαστες υπηρχαν απο το 1975 (Cray-1) αλλα και το 1986 (Intel i860).
Οποτε, με μια καποια ευλαβεια στην χρονικη ακολουθια .... μπορουμε ακομα και για 64 bit θρυλους να συζητησουμε και αναπολησουμε.

Αν μπει και το 32bit τότε δε θα μιλάμε για θρύλους καθώς είναι πολύ πρόσφατοι οι 32bit.
Φαντάζομαι το πνεύμα του τίτλου ήταν οι home computers της δεκαετίας του '80 και μέσα του '90 καθώς και ότι σιλικόνη κυκλοφορούσε τότε σε 8 και 16 bit συμπεριλαμβανομένων και των Intel CPUs για PCs της εποχής.
Αν είχα χρόνο θα έφτιαχνα νήμα και αφιέρωμα για τους θρύλους αυτούς που είχα την τύχη να ζήσω από κοντά αλλά αφενός δε προλαβαίνω αφετέρου μου κόπηκε η όρεξη από κάποια πρόσφατα γεγονότα εδώ στο forum.
Αν τόσο πολύ το θέλετε κάντε το κ 32 αλλά χάνετε πλέον την λέξη θρύλοι.

Ουτε οι CPU, ουτε οι GPU ειναι πια 32bit (εδω και πολλα χρονια).
Ειναι αρκερα safe bet να πουμε οτι το 32bit εχει περασει στην ιστορια.

Tωρα που ξανακοιτω το νημα .... οι 386 εχουν την τιμητικη τους
σε αρκετες σελιδες. 32bit ηταν ! Δεν ειναι προϊστορια ενας 386 ?

Άντε να σου κάνω τη χάρη να "δεχθώ" και τον 80386 μιας και είναι η αγαπημένη μου CPU μαζί με τον MC68000 :grinning-smiley-043
(ναι ξέρω και ο 68000 16/32bit ήταν)

Άλλο σκόντο δεν κάνω :BDGBDGB53:

Re: Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Τις εχεις ακομα ? :love: Βαλε καμια φωτο, τζανουμ :smash: ....

Το είχα original.
Το χάρισα, όπως όλα τα παλιά παιχνίδια που είχα, σε ένα παλικάρι που κάνει συλλογή από παλιό software.
Εμένα απλά μου έπιανε χώρο

Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Άντε να σου κάνω τη χάρη να "δεχθώ" και τον 80386 μιας και είναι η αγαπημένη μου CPU μαζί με τον MC68000 :grinning-smiley-043
(ναι ξέρω και ο 68000 16/32bit ήταν)

Άλλο σκόντο δεν κάνω :BDGBDGB53:

O 68000 ηταν φοβερος επεξαργαστης. ΚΡΙΜΑ που δεν επικρατησε η Motorola.
Ηταν κατι σαν 386SX, αλλα πολυ πολυ νωριτερα απο τον 386SX.
32bit εσωτερικα αλλα 16bit εξωτερικα (μνημη, περιφερειακα).

Τον Hyundai PC XT .... τον δειξαμε ! Ετσι δεν ειναι ? ....

Ας δουμε ποιο ηταν και το αντιπαλο δεος (στην ιδια κατηγορια τιμης και την ιδια εποχη, το 1988)

998709.jpg

Eιχα εναν φιλο ο οποιος τον αποκαλουσε συνεχεια "Τουλιπαραααα :ridinghorse:οπλαρχηγoς Α ...."

Και τον δικο μου ..... "αντε ρε αναπηρε ... με τον Γιουχανταϊ σου ...." :laugh:

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Verbatim DataLife Plus ! :love:

Μμμμμμμμμμμ .... :rolleyes:

Απο ποιον τις προμηθευοσουν ?

Από ένα συνοικιακό μαγαζί στις Σέρρες... :laugh:

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Και ο ετερος ... Καπαδοκης ! Ο οπλαρχηγος Β :proud: .....

ACER XT 500+

DSC_0209.jpg

Ποιο μελετηρο παιδακι θα μου πει :smash: .... ποιο παιχνιδι φορτωθηκε ?

o πρώτος ΗΥ , τον πήρα 225.000 δρχ. τον κράτησα δυο μήνες και μετά πέρασα σε HYUNDAI 386 SX Αλλά ο δικός μου ήταν με 20ΜΒ HDD κι όχι με δεύτερο ντράιβ.