Scheider euro pc 8088 hercules mono, ειχα ασκήσεις στη gw-basic αλλά στο μυαλό μου είχα το simcga και το karateka! ακόμα θυμάμαι τον ήχο απ το pc speaker!Eγω το 1984 τελειωνα Λυκειο. Αρα (ξεκαθαρα) δεν προλαβα την απαρχη του PC.
Το πρωτο μου PC ηρθε το 1988. Παρα πολυ αργοτερα. Οταν ξεκινουσα, υπηρχε VGA.
Αρα δεν ειμαι ιδρυτικος (και παλιουρας) ... μονο και μονο απο αυτο. Ηδη ο 386 ειχε
κυκλοφορησει (το 1985). Eναν κοσμο αποκλειστικα με 8088 και CGA/MDA ...
.... δεν τον προλαβα.
Τον κοσμο που προλαβες ........ μονο σε περιοδικα τον γνωρισα.Εγώ ξεκίνησα με πράσινο monitor και πρώτη φορά είδα Amber monitor νομίζω στον IBM PC. Φυσικά πολύ πριν την VGA κάρτα που ήθλε πολύ αργότερα και μας άνοιξε τα μάτια.
Για την ιστορία, ο πρώτος σκληρός δίσκος που έπεσε στα χέρια μου ήταν 5 ΜΒ ! Ασύληπτη χωρητικότητα σε σχέση με την διπλή δισκεττα
GW-Basic και Turbo Basic!Scheider euro pc 8088 hercules mono, ειχα ασκήσεις στη gw-basic αλλά στο μυαλό μου είχα το simcga και το karateka! ακόμα θυμάμαι τον ήχο απ το pc speaker!
Ο κοφτος μονολιθικος ηχος των μπιπ του PC speaker εχει χαρακτει στο DNA μου ( ...... νομιζω).Scheider euro pc 8088 hercules mono, ειχα ασκήσεις στη gw-basic αλλά στο μυαλό μου είχα το simcga και το karateka! ακόμα θυμάμαι τον ήχο απ το pc speaker!
Μηπως εννοεις Quick Basic ?GW-Basic και Turbo Basic!
Εεεεεεεεεεεεεεεεετσι ...........Και στα περίπτερα για USER, Computer για όλους και PC Master!
Μηπως εννοεις Quick Basic ?
Εγώ είμαι παιδί του micropolis στο έπιασα δουλειά το 1984 και ξεκίνησα από το κατάστημα Στουρνάρη 9. Μια υπέροχη εποχή, μια απίθανη παρέα.
Οπως καταλαβαίνεις έζησα όλη την χρυσή εποχή του Amstrad 464/6128/PC1512/PC1640 καθώς και όλη την μετέπειτα εξέλιξη των Η/Υ (XT/AT ...) & Λογισμικού
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.