192 πυρηνες ?........ 384 νηματα ?
..........
Θα κανω μια πολυ απλη ευχη : may all your pipelines enjoy a full life !
Α ναι, μην ξεχασω ...... ΚΑΛΗ τυχη με τον branch predictor μεσα στην CPU
αφου ολη η δουλεια σ'αυτον πεφτει !![]()
Αυτα να τα πεις στον Δημητρακουδη.Έχεις απόλυτο δίκιο. Οι EPYC που έβαλα είναι για διακομιστές και έτσι τους πουλάει η AMD. Γι' αυτό έχουν χαμηλότερο χρονισμό. Για HPC πας στους Threadripper. Όχι ότι αλλάζει κάτι δραματικά καθώς φτάνουν στο όριο τους γρήγορα αν δεν μπορείς να τα τροφοδοτήσεις με δεδομένα. Δεν είμαι ο ειδικός να ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται.
Αλλά το compilation που έγραψα πριν ΔΕΝ είναι και το καλύτερο μετροπρόγραμμα. Απλά το έχω σαν σημείο αναφοράς λόγω χρήσης. Πχ μεταγλωττίζω την Rust ή ακόμη χειρότερα την qtwebengine σε RAM Disc και πάει τα ζώα μου αργά. Και δεν έχω αργό μηχάνημα. Ryzen 5800x με 16 πυρήνες και 32GB RAM. Αλλά είναι τόσο "χάλια" το όλο σύστημα που πάει γραμμή γραμμή. Γιατί είναι αυτό που έχουν γράψει τα παιδιά πιο πριν. Πολύπλοκες καταστάσεις κάποιες φορές χωρίς λόγο.
Έτσι για το γαμώτο. Όπως κάποια στιγμή θες να οδηγήσεις μια Ferrari έτσι για την αδρεναλίνη. Το ίδιο και εδώ. Να φορτώσεις κάτι και να δεις χρόνο μερικά λεπτά αντί για μια ώρα.
Υποψιν οτι το executable εδω ειναι ................ 15 Kb ! Λαθος ............. 19 Kb (γιατι χρειαζομαι 4 Kb CRT unit
να προβαλω την λιστα στην οθονη)
Το χειρότερο είναι ότι σε πολλά επώνυμα σάιτ βλέπω αντί να φορτώνουν τον κωδικά σε εξωτερικό αρχείο που θα κατέβει στην cache και θα είναι έτοιμο για επανάχρηση, έχουν όλο τον κώδικα χύμα στην σελίδα, αναγκάζοντας τον browser να ξανακάνει τη δουλειά από την αρχή κάθε φορά.
Αυτα να τα πεις στον Δημητρακουδη.
Που με προσχημα την παλαιοτητα καποιων πραγματων, δεν θελει να δει το προφανες : χρειαζομαστε θωρηκτο για να ψαρεψουμε πεστροφα.
Το κακο ξεκινησε απο τα Win95 αλλα ΚΥΡΙΩΣ ..... απο τα Vista (γιαυτο και εχω αργησει τοσο οδυνηρα την μεταβαση μου στα Win10 η Win11).
Μια ντουζινα βιβλιοθηκες για να τρεξουμε ...... 20 Κbyte κωδικα !!!!!! Το πρωτοψυλιαστικα οταν (για πρωτη φορα) ειδα αλλο ΜSVCRT.DLL
στο directory του PhotoShop ...... και αλλο στο Win/System directory. Και ειπα ..... "ρε τι λενε αυτοι ? δυο DLL για την ιδια ρουτινα ? σοβαρα ?"
Δυστυχως ΝΑΙ, σοβαρα μιλουσαν. Και μακαρι να ειχαν μεινει εκει τα πραγματα ...... δεν εμειναν, εκτροχιασθηκαν. Χρειαζομαστε >8 Gb μνημη
για να μην κρασαρει ο υπολογιστης. 8 δισεκατομμυρια bytes. Και ολα αυτα ειναι ........ αυτονοητα μικροπροβληματα μιας ασταματητης προοδου.
Γιατι στο Linux, 4 Gb μνημης κανουν τα παντα να τρεχουν σαν να τα κυνηγα αραπης ? Δεν το βαφτισε παπας το Linux ? Αβαφτιστο περιφερεται ?
Δυστυχως, θα το πω ΚΑΙ ΕΓΩ το ποιημα (καπου στον Απριλιο η νωριτερα) γιατι η τρεχουσα version του Facebook που τρεχει μια χαρα
στα 7αρια μου, δεν θα υποστηριζει βιντεο και ηχο !!!! Αντι να μου πουν "παρακαλω καντε codec update απο το παρακατω link" και αμα
σκαλωσει καποιος codec σκαλωσε (τουλαχιστον θα ξερω τι φταιει) ...... θα με πεταξουν εκτος Facebook. Ομορφος κοσμος, αγγελικα πλασμενος.
Ρε, θα φαμε και ξυλο εδω μεσα !Τα Win95 ήταν άλλος πλανήτης σε σχέση με τα Win 3.11, ήταν εντελώς λογικό να έχουν αυξημένες απαιτήσεις.
Windows 10/11 είναι αισθητά πιο ελαφριά από τα 7. Δεν υπάρχουν λόγοι να είναι κανείς με αρχαίο λειτουργικό αυτή τη στιγμή.
Τα τελευταία ~10 χρόνια η υπολογιστική ισχύς έχει γίνει τόσο μεγάλη και φτηνή που έχει πάψει να έχει νόημα η "οικονομία πόρων" στο PC.
32GB RAM αυτή τη στιγμή κάνουν κάτω από 50€ και λύνουν οποιοδήποτε πρόβλημα bloatware.
Το Linux με τα 4GB που πάει σφαίρα είναι μύθος εδώ και αρκετά χρόνια.. εκτός αν μιλάμε για κανέναν web server της πλάκας. Βάλε πάνω σύγχρονο GUI και μου λες μετά πως θα πηγαίνει με τα 4GB.
Για να παίξουν τα video του FB στο PC σου πρέπει το PC σου να "σηκώνει" τους νέους αλγόριθμους συμπίεσης (HEVC κτλ). Hint: δεν τους σηκώνει.
Ξαναλέω, Win 7 εν έτη 2025 είναι έγκλημα. Για αρχή είναι μια τεράστια "εστία μόλυνσης". Αν σε νοιάζουν έστω στο ελάχιστο τα data σου το πετάς χθες. Παίρνεις refurbished επώνυμο μηχάνημα που τρέχει μια χαρά Win 11 με 200 ευρώ πια. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Καλά, και τα 10 μια χαρά είναι.
Άσε που έχει φάει τον κ... η Microsoft να πάνε όλοι στα 11.
Το stdio.h (της C) ειναι ιδιο με το crt.tpu (της Pascal) εαν μιλαμε για Borland.Μόνος σου το λες.
Ακόμη και αυτό το "χαζό" προγραμματάκι που σε μέγεθος στον δίσκο σαν κώδικας δεν πλησιάζει το 1kb, όταν το έκανες compile και τσίμπησε ότι χρειάζεται για να τρέξει, έγινε Χ φορές μεγαλύτερο.
Σκέψου τώρα κώδικας που χρειάζεται για όλα τα eye candies που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο website.
Οι βιβλιοθήκες υπήρχαν πάντα. Αν έγραφες ένα απλό "Hello world" στην C θα έπρεπε πρώτα να κάνεις include τη βιβλιοθήκη stdio.h (τι θυμάμαι ρε φίλε!!!).
Πλέον όμως αυτό έχει ανοίξει. Γιατί μία βιβλιοθήκη μπορεί να έχει κάτι που θέλεις, έχει όμως και 10 άλλα πράγματα που εσύ μπορεί να μη χρειαστείς ποτέ, αλλά κάποιος θα την ζητήσει για κάποιο από αυτά τα 10 πράγματα.
Δεν ειμαι σιγουρος γιαυτο (οτι δεν φορτωνονται ΟΛΑ στην μνημη) ......Αν μιλάμε για compiled γλώσσες και όχι για script, τι σημασία έχει; Στη RAM φορτώνεται μόνο ότι χρειάζεται. Το υπόλοιπο είναι απλώς virtually addressed.
Και σε C υπάρχουν άπειρες βιβλιοθήκες. Το ffmpeg μόνο γίνεται linked με 217 βιβλιοθήκες. Δε φορτώνονται όλες στη RAM, μόνο ότι χρειαστείς .........
Το μοναδικο που συμφωνω απολυτα !Γιατί όταν στήνεις μία βιβλιοθήκη είναι πανάκριβο να ανακαλύπτεις πάλι τον τροχό.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.