8 ΚΑΝΑΛΙΑ mpeg-4 ανά δίαυλο

Φυσικά και ο καθένας είναι ελεύθερος να έχει την άποψή του. Εδώ επιχειρηματολογούμε για το αν είναι ορθό να χρησιμοποιηθεί το mpeg4 ή το mpeg2.

Ο μόνος λόγος που προβάλλεται υπέρ του mpeg2 είναι η εγκατεστημένη βάση. Λοιπόν, αυτή η εγκατεστημένη βάση δεν είναι ούτε ένα 15% του εξοπλισμού που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Μπορεί όπως σωστά αναφέρθηκε τα δοκιμαστικά/πειραματικά προγράμματα της ΕΡΤ να εκπέμπουν σε μία περιοχή που πληθυσμιακά αντιστοιχεί στο 60-65% του συνολικού πληθυσμού, αλλά οι περισσότεροι δεν προχώρησαν σε αγορά εξοπλισμού γιατί πολύ απλά δεν έχασαν κάτι. Οι εκπομπές ήταν και είναι δοκιμαστικές γιατί σε κανένα σημείο της χώρας δεν προχώρησε κάποιο αναλογικό switch off. Γιατί θα πρέπει αυτό το μικρό ποσοστό εγκατεστημένης βάσης να ορίσει τι θα γίνει; Με την ίδια λογική, να μείνουμε στα αναλογικά, αφού η εγκατεστημένη βάση είναι στο 100%. Επειδή ορισμένοι έκριναν λάθος, θα πρέπει όλοι εμείς οι υπόλοιποι να μείνουμε σε ένα ξεπερασμένο τεχνολογικά στάνταρ; Ε, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Μακάρι να ήταν πιο ώριμο το DVB-T2, ώστε να προχωρούσαμε από τώρα σε αυτό. Η ώριμη και ορθή απόφαση της Digea να κινηθεί στα σύγχρονα στάνταρ, αντί να χειροκροτείται, κατακρίνεται από ορισμένους που ενώ είχαν 2000 ευρώ για να αγοράσουν τηλεόραση νέας γενιάς (όταν την αγόρασαν), αρνούνται να δώσουν 45 ευρώ για δέκτη mpeg4 και αναγκάζουν όλους τους άλλους σε αναχρονιστικά και ξεπερασμένα στάνταρ.

ΥΓ: ο χρωματισμός του κειμένου σε συνδυασμό με τη συχνή χρήση bold κουράζουν αφάνταστα.

Μόνο που στο 65% του πληθυσμού δεν έχουμε παρθενογένεση επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, για να μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο… Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και τέσσερα χρόνια… Εγώ πιστεύω ότι μας ταιριάζουν περισσότερο οι εξελίξεις της ΤΝΤ France (DVB-T/Mpeg-2 & Mpeg4), αλλά δεν θα είχα πρόβλημα και με τις εξελίξεις της Βρετανικής Freeview (DVB-T/Mpeg-2 & DVB-T2/Mpeg-4)…

Ότι και να λέμε, ότι και να πιστεύουμε αυτοί θα κάνουν αυτό που προγραμμάτισαν να κάνουν... και μιλάω μόνο για την Digea και όχι για την ΕΡΤ.

Από την άλλη το thread μου θυμίζει το 2 (μάλλον περισσότεροι εδώ) γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα...

Και προς Θεού δεν σας αποκαλώ γάιδαρους... :D

Από την άλλη, έχω mpeg2 γιατί το είχε η τιβούλα που πήρα, δεν είχα δεν έχω και δεν πρόκειται να πάρω δέκτη για mpeg4 (ούτε καν combo).

Παραμένω πιστός στο καλό DVB-S και μόνον.....

Αποταξάμιν το επίγειο ψηφιακό....:D