Το θέμα δεν είναι τα 45 ευρώ (επί τον αριθμό των τηλεοράσεων του κάθε σπιτιού είναι τουλάχιστον 90 με 135 ευρώ).
Το θέμα είναι πώς μπορείς να κάνεις έναν ηλικιωμένο άνθρωπο να μάθει να ζει με το 2ο τηλεκοντρόλ με τα μικρά και δύσχρηστα πλήκτρα με όλες αυτές τις "εξωτικές" λειτουργίες (pvr , time shifting, usb, epg ). Σίγουρα τους φαίνονται κινέζικα και θα αναγκαστούν να πάρουν νεα τηλεόραση με τα παραδοσιακά κουμπιά "ενταση", "αλλαγη καναλιού", "αναψε - σβήσε .
Πιστεύει κανείς ότι οι ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν την κάρτα τους για ανάληψη από την τράπεζα, ή περιμένουν στην ουρά ώρες για τη σύνταξη?
Μήπως κανείς τους κάνει χρήση ιντερνετ ή e banking?Το facebook είναι γεμάτο με χρήστες γέρους!
Μήπως καταλάβανε το σποτάκι με την οικογένεια "κλικλικου"?
Όποιον και να ρωτήσεις θα σου πει "πάλι λεφτά θέλουνε?"
Άντε μέχρι 55 ετών κάτι γίνεται, από κει και πέρα .... χάος.
Είδατε τη διαφήμιση για την απόσυρση της παλιάς τηλεόρασης?
Σε ποιούς απευθύνεται άραγε????
Στους θαμώνες των ΚΑΠΗ και όχι μόνο....
Τελικά οι νέες τεχνολογίες είναι για νέους με απαραίτητη γνώση αγγλικής.
Αλλά η τιβι είναι μέσο ΜΑΖΙΚΗΣ ενημέρωσης.
Ο εισαγωγέας που θα φέρει δέκτη με 5 κουμπιά στο τηλεκοντρόλ θα θησαυρίσει:grandpa:
Δεν πιστεύω πως έχει να κάνει τόσο με θέμα ηλικίας όσο με θέμα ενδιαφέροντος. Πχ ο πατέρας μου 67 χρονών άσχετος με τα ηλεκτρονικα, αγρότης στο επάγγελμα, χρησιμοποιεί τη τηλεόραση(scanning αποθήκευση κτλπ) μια χαρά. Χθες μου τηλεφώνησε ο κολλητός μου, 30 χρονών, γιατί δεν ήξερε πως να πιάσει τα κανάλια στη τηλεόραση που πήρε πριν απο 3 μήνες. Απλά πιστεύω πως οι περισσότεροι Έλληνες βαριούνται να ασχολούνται, γιατι τα περιμένουν όλα έτοιμα. Αγοράζουν τη TV τους περνάει τα κανάλια το παλληκάρι που τη φέρνει από τη χ/ψ αλυσίδα ηλεκτρικών και όλα μια χαρά. Δέν κάθονται ποτέ να περιεργαστούν το προϊόν. Όταν τους έρθει το αβγό στον κ*λ* τότε μόνο κάνουν παράπονα. Ο εισαγωγέας που θα φέρει δέκτη με φωνητικές εντολές θα θυσαυρίσει γιατί αν θα φέρει δέκτη με 5 κουμπιά τα 3 θα είναι ακαταλαβίστικα για τους περισσότερους!!