813 MULTIMODE PP

Re: Απάντηση: 813 MULTIMODE PP

[QUOTE ανάλυση μέχρι την πωποτρυπίδα , ξεκούραστα QUOTE]

Ενα πράγμα σα την κολονοσκοπηση να πουμε?

:flipout:

Ανάλυση που πονάει....

Grats μανώλη, τρελή δουλειά. moar info plix!

[QUOTE ανάλυση μέχρι την πωποτρυπίδα , ξεκούραστα QUOTE]

Ενα πράγμα σα την κολονοσκοπηση να πουμε?

:flipout:

Πανούλη μου , δέν ξέρω τι να σου πώ ?:grandpa:
Μάλλον , εσύ , για να το λές θα ξέρεις απο κολονοσκόπηση :flipout::flipout::flipout:

PS
...αυτά πανούλη μου είναι 1000 Voltακια σε PP με 1500VA τροφοδοσία στο κανάλι και 1000μF ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ σε κάθε τροδφοδοτικό ,είναι που λές κι εσύ ανδρικά αθλήματα:fahne90:Ελληνικά και προπάντων ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ !

Last edited:
ΑΠΟ ΟΤΙ ΞΕΡΩ Η ΜΤΖ AUDIO ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΛΑΡΚ ΧΙ ΧΙ!! ΓΙΑ ΣΟΥ ΜΑΝΩΛΗ!!:driver:

Ακριβώς , και σε οικονομικές τιμές και bestbuy , μιλάμε για πρώτο πράμα ...φρέσκο , μυρίζει θάλασσα -bye-:grinning-smiley-043
γειά σου ρε Τακουλίνο με τα πνευστά σου !

Βλεπω και πυκνωτες τεφλον.Ειναι για το Input stage?

Οχι είναι στο driver πρός τα οδηγά τών 813 , μέχρι να έρθουν οι FEP , γιατί σε ένααπο τα άλλα μηχανάκια που δοκιμάστηκαν ήταν μακράν καλύτεροι , ακουστικά και μετρητικά
Αυτοί ακουγόντουσαν καλοί και σε σχέση με τούς TIN FOIL με ελαφρά χειρότερο χαμηλό και λιγο λιγοτερη λεπτομέρεια στην ανώτερη μεσαία

Μάλλον , εσύ , για να το λές θα ξέρεις απο κολονοσκόπηση :flipout::flipout::flipout:

PS
...αυτά πανούλη μου είναι 1000 Voltακια σε PP με 1500VA τροφοδοσία στο κανάλι και 1000μF ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ σε κάθε τροδφοδοτικό ,είναι που λές κι εσύ ανδρικά αθλήματα:fahne90:Ελληνικά και προπάντων ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ !

Φυσικά και ξέρω! μην ξεχνάς οτι εργάζομαι σε ιατρικό χώρο... απλά βλέπω οτι έχεις καταφέρει εξελίξεις ακόμα και στον χώρο αυτό και σίγουρα πολύ πρωτότυπο, θα έχουμε και δημοσιεύσεις στο BMJ? :flipout::BDGBGDB55:

Φυσικά και ξέρω! μην ξεχνάς οτι εργάζομαι σε ιατρικό χώρο... απλά βλέπω οτι έχεις καταφέρει εξελίξεις ακόμα και στον χώρο αυτό και σίγουρα πολύ πρωτότυπο, θα έχουμε και δημοσιεύσεις στο BMJ? :flipout::BDGBGDB55:

Οχι , μάνα μου :BDGBGDB55:, αφήνω να κάνεις εσύ τίς δημοσιεύσεις που ξέρεις και τα κατατόπια , αρκεί βέβαια να φτιάξεις κάτι πρωτότυπο (παντός καιρού ...:grinning-smiley-043)

ps
...πώ-πώ! μέλι στάζεις ....πάρε και μιά γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη καλού - κακού :flipout:

Μ.Τζωρτζάκης - MTZ audio; said:
πάρε και μιά γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη καλού - κακού

Λοιπόν, για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά, η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη δεν είναι κάποιο χαπάκι αλλά ένας δείκτης μιας εξέτασης αίματος.:grandpa: άρα δεν...

PS

Τα συγχαρητήριά μου για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου project.

Όσον τώρα αφορά το "προπάντων ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ" αν θες να μου εξηγήσεις φίλε Μανωλάκη τι εννοείς γιατί δε το πολυκαταλαβαίνω. Εννοείς οτι είναι πρωτότυπο το Push-Pull ως τοπολογία? το Ultralinear? ο διακόπτης επιλογής μεταξυ τριοδικής ή μη λειτουργείας? ή μήπως η 813?
Ή μήπως μιλάς για πρωτοτυπία χρήσης της 813 σε PP-UL (που φυσικά και έχει φτιαχτεί άπειρες φορές σε διαμορφωτές αλλά φυσικά και σε audio).

Λοιπόν, για να μπαίνουν τα πράγματα σε μια σειρά, η γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη δεν είναι κάποιο χαπάκι αλλά ένας δείκτης μιας εξέτασης αίματος.:grandpa: άρα δεν...

Τα συγχαρητήριά μου για την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου project.

Όσον τώρα αφορά το "προπάντων ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ" αν θες να μου εξηγήσεις φίλε Μανωλάκη τι εννοείς γιατί δε το πολυκαταλαβαίνω. Εννοείς οτι είναι πρωτότυπο το Push-Pull ως τοπολογία? το Ultralinear? ο διακόπτης επιλογής μεταξυ τριοδικής ή μη λειτουργείας? ή μήπως η 813?
Ή μήπως μιλάς για πρωτοτυπία χρήσης της 813 σε PP-UL (που φυσικά και έχει φτιαχτεί άπειρες φορές σε διαμορφωτές αλλά φυσικά και σε audio).

1)Αγαπητέ Πανούλη , γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι είναι η γλυκ/νη αιμοσφαιρίνη και η έκφραση πάρε , είναι ιατρική απο το πάρε και κανένα σάκχαρο ή πάρε και καμμιά πίεση ...πίστευα οτι θα το καταλάβεις λογω επαγγέλματος - συνηθίζεται πολύ στούς κύκλους σας

2) Το πρωτότυπο αναφέρεται , σε σχεδιαστικές καινοτομίες που έχει αυτό το μηχανάκι , οπως πχ το στάδιο εισόσου που είναι ενας διαφορικός πολωμένος απο πηγή ρεύματος ελεγχόμενη απο AC τάση (παλαιότερο προϊον έρευνας και συνεργασίας με τον Kevin O'Connor και την LONDON POWER ), η πχ για τα mosfet που έχει στήν προ-οδήγηση (τα οποία και θα αναρτήσω σε επόμενα μηνύματα ) - πράγματα δηλαδή που δεν έχουν δημοσθιευθεί ή παρουσιασθεί κάπου στο ιντερνετ ή άλλού

Τώρα λοιπόν πιστεύω οτι σου λύθηκαν ολες οι απορίες :flipout:

PS
Σε ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια , πράγμα που πιθανά "περίμενα" να διαβάσω στο πρώτο σου μήνυμα , αλλα αντ´ αυτού μάς μίλησες με παρομοιώσεις , δηλαδή τήν κολονοσκόπηση

Last edited:

Ούτε ο Google δεν τα ξέρει όλα. Λίγη μετριοπάθεια ίσως;

Δέν σε παρακολουθώ , Μανώλη
Ο Πάνος ζήτησε διευκρίνιση περί πρωτότυπου και απάντησα για ποιούς λογους είναι πρωτότυπο
Νομίζω οτι το σχόλιο σου δεν στέκει , για να το πώ ευγενικά

PS
...αλλά γιατί χαρακτηρισμός επι προσωπικού (μετριοπάθεια ) ? ή δέν είναι ?

Last edited:
Κάνε μια συγκεκριμένη παρουσίαση του πρωτότυπου και τα λέμε στην συνέχεια.

ΥΓ: ... δεν είναι ...

Κάνε μια συγκεκριμένη παρουσίαση του πρωτότυπου και τα λέμε στην συνέχεια.

ΥΓ: ... δεν είναι ...

Μα γιατι δέν περίμενες εξ αρχής τήν συνέχεια και μετά να αποφανθείς περί μετριοπάθειας ?
Δέν ξέρω, ειλικρινά δέν παρακολουθώ τήν σκέψη σου ...

ΥΓ
...έχουμε διαφορετική αποψη στο περί μετριοπάθειας

Last edited:
Διάβασε ξανά το κομμάτι που έκανα quote και απάντησα.

Ο αυτοπροσδιορισμός δεν τιμά. Νομίζω. Αλλά όπως πολύ σωστά έγραψες έχουμε διαφορετικές απόψεις. Γενικότερα.

Αυτά που ανέφερες σε απάντηση προς τον Πάνο -γενικολογώντας προς το παρόν- έχουν ξαναγίνει απο πολλούς. Διάσημους και μη. Περιμένουμε με αγωνία τις λεπτομέρειες.

Διάβασε ξανά το κομμάτι που έκανα quote και απάντησα.

Ο αυτοπροσδιορισμός δεν τιμά. Νομίζω. Αλλά όπως πολύ σωστά έγραψες έχουμε διαφορετικές απόψεις. Γενικότερα.

Αυτά που ανέφερες σε απάντηση προς τον Πάνο -γενικολογώντας προς το παρόν- έχουν ξαναγίνει απο πολλούς. Διάσημους και μη. Περιμένουμε με αγωνία τις λεπτομέρειες.

1)Ενα κομμάτι αποκομμένο , και μονο του μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους , μονο που αυτή η πρόταση και το νόημά της ήταν σε συνέχεια αλλων νοημάτων και επεξηγήσεων

2) Στο κομμάτι περί "γενικολογίας" ισως να ήταν προτιμοτερο να περιμένεις και τή συνέχεια

Θ αργήσει η συνέχεια;

Η πόλωση είναι μεταβλητή φυσικά και το σημείο λειτουργίας για φορτίο 10.500 Ω απο ανοδο σε ανοδο είναι 62mA και εναλλακτικά 84mA (αναλογα τα κέφια )

Οσο περιμένουμε, αν θες μου εξηγείς το παραπάνω. Ειδικά το κομμάτι με τα κέφια.

Εισοδος /Ο διαφορικός

Εδώ υπάρχει το πρωταρχικό κύκλωμα , το οποίο χρησιμοποιήθηκε σην εισοδο
Είναι ένα κύκλωμα ναι μεν διαφορικού ενισχυτή , το οποίο ομως κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ανάδραση , ΚΑΙ ΜΕ ή ΧΩΡΙΣ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΤΡΙΟΔΙΚΩΝ , αποδίδει δυο ομοιους και συμμετρικούς παλμούς που έχουν διαφορά ακριβώς 180 μοιρες
Το κύκλωμα αυτό δημοσιεύθηκε απο τον υποφαινόμενο στο περιοδικό Audio , Extreme AV πρίν απο 6-7χρόνια
Η πρωτοτυπία αυτού του κυκλώματος είναι οτι η πηγή ρεύματος εκλεγχεται απο τήν συνιστώσα DC και AC τάσης τών ανόδων με αποτέλεσμα να αυτορυθμίζει το ρεύμα έτσι ώστε να μπορεί να είναι παντα συμμετρικοί οι παλμοί στη έξοδο

Το κύκλωμα αυτό μπορεί να δουλεψει και με ΕCC81 , απλά χρειάζεται τριόδους που να έχουν μ > 45 , φυσικά για κάθε διαφορετική τάση Vb και διαφορετικές τριοδους θα χρειαστει επανα-υπολογισμός τών ανιστάσεων ανόδων και τής αντίστασης εκπομπού του ημιαγωγού (που μπορεί να είναι το MPSA06 - BC639 κ.α. )

Last edited by a moderator:
Θ αργήσει η συνέχεια;

Οσο περιμένουμε, αν θες μου εξηγείς το παραπάνω. Ειδικά το κομμάτι με τα κέφια.

Ναι μεταβάλλεται ελαφρώς το σημείο λειοτυργίας με αποτέλεσμα , αλλα χαρακτηριστικά στήν παραμορφωση πχ , γι αυτό και το ανάλογα τα κέφια
Που να ακούσεις και το άλλο δηλαδή , οτι η μιά πλευρά του PP , έχει 3-5 mA εξ επίττηδες διαφορά με τήν άλλη

Σε λίγο καιρό έρχονται και τα σχέδια με τίς μικρές παραλλαγές κατά περίπτωση
Αναμείνατε ...

Update
Επειδή το αφεντικό τρελλάθηκε , το επομενο project έχει 4 X 813 σε διάταξη PP που θα παίζουν και με τριοδική (την οδήγηση παλεύουμε :smash:) και με υπεργραμμική συνδεσμολογία
Είναι πολλά τα κιλά ...Αρη :ears: