8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Pioneer 508xd v 5000ex-which is superior?

This is an easy one. At the G8 launch Pioneer showed the award-winning "best-ever plasma" 5000EX alongside the 508.

Close up with a true 1080 source (blu-ray in this case) you can see the better resolution. But this is FAR outweighed by better blacks, richer, more accurate colours and better motion interpolation.

I'd chose the 508 in less than a heartbeat. I'd also wait for the 1080 508 if my main viewing was all blu-ray, but I wouldn't bother if mainly I was watching TV and up-scaled DVD. Then I'd spend the £1000 saving on some decent-ish sound.
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=594450

Σκέψου ποσο καλύτερες θα είναι η νέες Kuro HD!

Συγνώμη αλλά αν έχεις δει δίπλα δίπλα 508 και 507 και αποφάσισες πως οι διαφορές που είχαν ήταν λεπτομέρειες, σου προτείνω να μην πάρεις την 5000ΕΧ. Πάρε μια 50άρα LCD στην τύχη αφού δεν θα δεις διαφορά και θα γλιτώσεις και χρήμα.

This is an easy one. At the G8 launch Pioneer showed the award-winning "best-ever plasma" 5000EX alongside the 508.

Close up with a true 1080 source (blu-ray in this case) you can see the better resolution. But this is FAR outweighed by better blacks, richer, more accurate colours and better motion interpolation.

I'd chose the 508 in less than a heartbeat. I'd also wait for the 1080 508 if my main viewing was all blu-ray, but I wouldn't bother if mainly I was watching TV and up-scaled DVD. Then I'd spend the £1000 saving on some decent-ish sound.

Έυχαριστώ πολύ Γιώργηηηηηηηηηηηηηη!!!!!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Πιστεύω οτι αυτό το post τα λέει όλα, δεν χρειάζεται να ειπωθεί κάτι παραπάνω!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Ρε παιδια μην κολατε στα Full ΗD και στις αναλυσεις. Αφου ηδη η 508XD ειναι τελεια.:grinning-smiley-043

Τέλεια είναι....αλλα οι νεες Full HD 1080p είναι....τελία και παύλα....:flipout:

Τώρα στο PC μου έχω 21" με 1600 x 1200 και θέλω κατι καλυτερο....
Λές οι 50" με 1365 x 768 να ειναι καλυτερο...????:BDBDG54:

"ΗΧΟΣ" Αυγούστου στην δοκιμή της 428XD:

"Δοκιμάσαμε τον αποπλέκτη με σήμα τόσο πεπλεγμένο 480/576 γραμμών συνήθους ευκρίνειας όσο και 1080 γραμμών υψηλής ευκρίνειας, μέσω μετατροπής ανάλυσης από το dvd player. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, αν και παρατηρήσαμε καλύτερη απόπλεξη με το σήμα χαμηλότερης ανάλυσης."

Το να πήρε καλύτερη εικόνα δίνοντας 480/576i από ότι όταν έδωσε 1080i μου φαντάζει τουλάχιστον περίεργο αν όχι αδύνατο. Μάλλον κάτι άλλο εννοεί.

Καμιά ιδέα για το τι θέλει να πει ο ποιητής ? :chinscratch:

EDIT: Το να κάνει πολύ καλύτερα upscaling από downscaling πάλι απορρίπτεται γιατί μετά γράφει πως με 1080p η τηλεόραση απογειώνεται.

Last edited:

Λές οι 50" με 1365 x 768 να ειναι καλυτερο...????:BDBDG54:

Ναι ειναι , η μεγαλυτερη αναλυση εχει νοημα μονο οταν δινεις σημα 1080p , με οποιαδηποτε αλλη αναλυση (576i, 576p , 720p) μια Full HD τηλεοραση δειχνει χειροτερα απο μια HD Ready.

Επισης αλλο οθονη και αλλο τηλεοραση , μην τα μπερδευουμε.

Συμφωνω απολυτα κι εγω με τη σιερα μου με το φιλο Rivers -bye-
Να μην ξεχναμε ομως οτι μιλαμε για τηλεορασεις τεχνολογιας plasma. Αυτο το λεω γιατι διαβαζω απο μερικους οτι θελουν να την συνδεουν με PC. Οσο και να εχει προχωρησει η τεχνολογια παιδια σε αυτες τις τηλεορασεις, οι plasma ακομα δεν δινουν καμια εγγυηση για burn-in φαινομενα. Οποτε εαν καποιος θελει να εχει την TV του και σαν monitor για το PC, πιστευω για να εχει και το κεφαλι του ησυχο, καλυτερα να παει σε αγορα μιας LCD.
Η Pioneer 508XD πιστευω κι εγω οτι ειναι απο τις κορυφαιες τηλεορασεις που κυκλοφορουν τη δεδομενη χρονικη στιγμη, οπως φυσικα και η 5080, που ειναι ακριβως η ιδια τηλεοραση, απλα με λιγοτερα extras πανω της.

Ρε παιδιά έτσι για να σχολιάσουμε λίγο τις νέες Full HD τις Pioneer με τα όσα διαβάζω μου δίνετε η εντύπωση πως δεν θα έχουν και μεγάλη διαφορα από τις HD Ready.
Αυτό το λέω γιατί:

1. Φαίνεται ότι Pioneer δεν έχει κάνει διαφήμιση στις FULL HD όσο έκανε στις HD Ready.
2. Στις πλείστες παρουσίασης που έκανε είχε απέναντι στις FULL HD άλλον εταιριών μονο τις HD Ready.
3. Προσπαθούν έμμεσα να δείξουν ότι το FULL HD δεν είναι τόσο σημαντικό.
4. Οι τιμές που είδαμε μόλις χτες των FULL HD είναι χαμηλότερες από ότι αναμενόταν.

Φυσικά τα μακριά κοντά έγιναν! Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε την αλήθεια.

Μην μου αγχώνεται τον georget !!!

Και για να χαλαρώσεις πάρε ένα δωράκι από Αγγλία ;)

LX-508 £3200
LX-608 £4500
http://www.avland.co.uk/plasma/index.htm#plasma

Όπως ανέφερα πριν γύρω στις 5000-5500 θα έρθουν κατά δω.

Και τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά από την επίσημη Pioneer:

LX508D

LX608D

ΌΠΑ Σήμερα ανέβηκε η τιμή της LX-608 στις £5000.:rifle:

Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Ρε παιδιά έτσι για να σχολιάσουμε λίγο τις νέες Full HD τις Pioneer με τα όσα διαβάζω μου δίνετε η εντύπωση πως δεν θα έχουν και μεγάλη διαφορα από τις HD Ready.
Αυτό το λέω γιατί:

1. Φαίνεται ότι Pioneer δεν έχει κάνει διαφήμιση στις FULL HD όσο έκανε στις HD Ready.
2. Στις πλείστες παρουσίασης που έκανε είχε απέναντι στις FULL HD άλλον εταιριών μονο τις HD Ready.
3. Προσπαθούν έμμεσα να δείξουν ότι το FULL HD δεν είναι τόσο σημαντικό.
4. Οι τιμές που είδαμε μόλις χτες των FULL HD είναι χαμηλότερες από ότι αναμενόταν.

Φυσικά τα μακριά κοντά έγιναν! Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε την αλήθεια.

Η λογική λέει πως οι LX θα είναι καλύτερες με 1080p υλικό.
Το θέμα είναι πόσο καλύτερες θα είναι δεδομένου ότι οι απλές έχουν πάρα πολύ καλό scaler.
Βέβαια το ίδιο scaler πιθανόν θα έχει και η LX και ίσως να είναι ένας λόγος για να έχει πολύ καλή επίδοση σε SD. Οι απαντήσεις μας θα λυθούνε σύντομα με τα πρώτα test που θα έρθουν μετά την IFA.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

ΌΠΑ Σήμερα ανέβηκε η τιμή της LX-608 στις £5000.:rifle:

Θα έρθουν στα ίσια τους σιγά σιγά. Ακόμα δεν την έχουν φέρει άλλα καταστήματα οπότε λογικό το πάνω-κάτω. Σε μία εβδομάδα διάβασα πως αναμένονται τα πρώτα κομμάτια για Αγγλία οπότε θα έχουμε καλύτερη άποψη.

Και κάτι αξιοπερίεργο με τον scaler των HD Ready από τους κατόχους στην Αγγλία.
Οι περισσότεροι πέρνουν καλύτερη εικόνα όταν αφήνουν το scaling στην τηλεόραση και όχι όταν το scaling γίνεται από τα players. Και δεν μιλάμε για bluesky μιλάμε για ακριβά κομμάτια. Μάλιστα ένας από αυτούς έχει το VP50 (εξιδεικευμένο εξωτερικό scaler) και υποστηρίζει πως δεν το χρησιμοποιεί γιατί πέρνει καλύτερο scaling από την Pioneer.

Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Συμφωνω απολυτα κι εγω με τη σιερα μου με το φιλο Rivers -bye-
Να μην ξεχναμε ομως οτι μιλαμε για τηλεορασεις τεχνολογιας plasma. Αυτο το λεω γιατι διαβαζω απο μερικους οτι θελουν να την συνδεουν με PC. Οσο και να εχει προχωρησει η τεχνολογια παιδια σε αυτες τις τηλεορασεις, οι plasma ακομα δεν δινουν καμια εγγυηση για burn-in φαινομενα. Οποτε εαν καποιος θελει να εχει την TV του και σαν monitor για το PC, πιστευω για να εχει και το κεφαλι του ησυχο, καλυτερα να παει σε αγορα μιας LCD.
Η Pioneer 508XD πιστευω κι εγω οτι ειναι απο τις κορυφαιες τηλεορασεις που κυκλοφορουν τη δεδομενη χρονικη στιγμη, οπως φυσικα και η 5080, που ειναι ακριβως η ιδια τηλεοραση, απλα με λιγοτερα extras πανω της.

H καινούργιες 508 δεν κάνουν για PC???Γα πιό λόγο.....??????:slapface:
Το σήμα του PC τι είναι...???576i,576p,720p,η 1080p???

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

H καινούργιες 508 δεν κάνουν για PC???Γα πιό λόγο.....??????:slapface:
Το σήμα του PC τι είναι...???576i,576p,720p,η 1080p???

Οι plasma γενικά δεν προτείνονται για pc monitors γιατί έχουν προβλήματα στο να χειρίζονται στατικές εικόνες. Μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μόνιμα σημάδια στην οθόνη. Για monitor νομίζω είναι καλύτερα να κοιτάξεις προς LCD μεριά.

Το σήμα θα είναι η ανάλυση που θα έχεις ορίσει από το pc. Δηλαδή 1920x1080 αν μιλάμε για FullHD τηλεόραση.

KURO panel εκ των έσω:

pureblack.jpg

"Thanks to Pioneer's innovative and unique deep waffle rib structure, plasma cells are encapsulated on all sides so that emitted light cannot leak into neighbouring cells, dispersing their brightness. Images remain at their most intense at all times, offering a level of brightness that has never been possible before."

Ηθικό δίδαγμα πως και για τον φώσφορο ισχύει το "όσο πιο βαθειά τόσο πιο καλά" :ernaehrung004: