8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Έχουμε καμιά ιδέα για τις HD Ready SX4280 κ' SX5080 και τις διαφορές τους με τα υπάρχοντα μοντέλα ? Οι μόνες διαφορές που βρήκα είναι η επιλογή σε ασημί χρώμα, πως δεν έχουν DVI, ούτε composite και είναι και ελαφρώς φθηνότερα από τα 4280 κ' 5080 αντίστοιχα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Οι plasma γενικά δεν προτείνονται για pc monitors γιατί έχουν προβλήματα στο να χειρίζονται στατικές εικόνες. Μερικές φορές μπορεί να αφήσουν μόνιμα σημάδια στην οθόνη. Για monitor νομίζω είναι καλύτερα να κοιτάξεις προς LCD μεριά.

Το σήμα θα είναι η ανάλυση που θα έχεις ορίσει από το pc. Δηλαδή 1920x1080 αν μιλάμε για FullHD τηλεόραση.

Η ανάλυση που χρησιμοποιούν τα windows με καλή καρτα ειναι 1920 Χ 1080,αλλα ετσι και αλλιώς δεν πρόκεται να υπάρξει ποτέ μια στατική εικόνα,μονο PC games και βίντεο,καμία σχέση με στατικές εικόνες...
Και είπαμε...το PC θα είναι μια απο τις πολλές λειτουργίες,οχι και να παρω LCD μόνο και μόνο για το PC...:)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Η ανάλυση που χρησιμοποιούν τα windows με καλή καρτα ειναι 1920 Χ 1080,αλλα ετσι και αλλιώς δεν πρόκεται να υπάρξει ποτέ μια στατική εικόνα,μονο PC games και βίντεο,καμία σχέση με στατικές εικόνες...

Το desktop έχει μπόλικες στατικές εικόνες και τα pc games αρκετές, για αυτό το είπα.

Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Έχουμε καμιά ιδέα για τις HD Ready SX4280 κ' SX5080 και τις διαφορές τους με τα υπάρχοντα μοντέλα ? Οι μόνες διαφορές που βρήκα είναι η επιλογή σε ασημί χρώμα, πως δεν έχουν DVI, ούτε composite και είναι και ελαφρώς φθηνότερα από τα 4280 κ' 5080 αντίστοιχα.

Γιώργο νομίζω η βασική διαφορα είναι το Aluminium Surround:
http://www.pioneer.eu/eur/products/62/63/413/overview.html

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Το desktop έχει μπόλικες στατικές εικόνες και τα pc games αρκετές, για αυτό το είπα.

Ρε Γιώργη για δες λίγο τι λένε για λειτουργία με PC.....

A Pioneer Plasma Display is a television monitor, capable of displaying high definition TV (HDTV) , regular TV,( using an external boxes such as satellite or digital cable box) and home video. AND it's a flat panel computer monitor, capable of doing everything a regular computer monitor can do. Just bigger and better.

Use It As A PC/Mac Flat Panel Monitor
As stated earlier, the Pioneer Plasma Display is also a flat panel monitor for a PC or Mac. You can use it as the primary monitor for your desktop computer or connect it to your laptop computer. Either way, it's able to process signals up to and including 1280 x 768 ("Wide XGA"), so charts, graphs, the Internet, and full-motion DVD's (movies or data) will all look clean and crisp. Like any computer monitor, Pioneer units allow you to display several personal computer applications simultaneously. For example, you can run a full-motion DVD from your DVD drive in one window, the Internet in another, and your personal calendar in a third.

Δέν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα,ειδικά με τα καινούργια μοντέλα,όταν πρωτοβγήκαν οι πλάσμα ίσως....

Υ.Γ. Ξέχασα να σου πώ, η 5000ΕΧ υποτίθεται οτι κατασκεύαστικε σαν μόνιτορ σκέτο χωρίς ηχεία και τύνερ,ειδίκα για επαγκελματικές χρήσεις....δηλαδή για το PC το οποίο έχει και είσοδο DVI έτσι ώστε η λειτουργεία στα windows να είναι άψογη.(Αυτα είναι δηλώσεις απο επίσημη PIONEER)

Last edited:
Δεν διαφωνώ πως το πρόβλημα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό από κάποιους κατασκευαστές. Ας πούμε εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να συνδέσω μια παιχνιδομηχανή. Αν ήθελα όμως PC monitor μάλλον θα πήγαινα προς LCD μεριά.

Δεν διαφωνώ πως το πρόβλημα έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμό από κάποιους κατασκευαστές. Ας πούμε εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να συνδέσω μια παιχνιδομηχανή. Αν ήθελα όμως PC monitor μάλλον θα πήγαινα προς LCD μεριά.

Aν δεν υπαρχουν σταθερες μπαρες , εικονιδια κτλ. τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Παντως στην προηγουμενη σειρα 7 πολλοι αναγκαζονταν να βαζουν την νυχτα ασπρες οθονες για να σβησουν τα λογοτυπα απο τα καναλια.
Ενας αλλος στο ΑVforums (που δεν θυμαμαι ποια πλασμα ειχε) εβλεπε το σκορ απο το ματς στο Μουντιαλ πανω στην οθονη ενα μηνα αφοτου το Μουντιαλ ειχε τελειωσει!

Aν δεν υπαρχουν σταθερες μπαρες , εικονιδια κτλ. τοτε δεν υπαρχει προβλημα. Παντως στην προηγουμενη σειρα 7 πολλοι αναγκαζονταν να βαζουν την νυχτα ασπρες οθονες για να σβησουν τα λογοτυπα απο τα καναλια.
Ενας αλλος στο ΑVforums (που δεν θυμαμαι ποια πλασμα ειχε) εβλεπε το σκορ απο το ματς στο Μουντιαλ πανω στην οθονη ενα μηνα αφοτου το Μουντιαλ ειχε τελειωσει!

:flipout::flipout:Αν ήταν Έλληνας και είχε το σκορ του τελικού του Ευρωπαϊκού το 2004 δεν νομίζω να τον χάλαγε!

Last edited:
Το έψαξα όσο μπορούσα και βρίκα οτι όντως κάποιοι υποστηρίζουν οτι υπάρχουν τα προβλήματα "burn-in" και ότι τα έχουν δει να συμβαίνουν,απο την άλλη δέ....δέν μπορείς να βάλεις στο ίδιο καζάνι τίς PIO των 3000-7000 ευρώ με τις υπόλειπες "φτηνες" λύσεις,μπορεί η θεωρία της τεχνολογίας plasma να ειναι η ίδια,όμως όλοι ξέρουμε οτι υπάρχουν τεράστιες διαφορές απο κατασκευαστή σε κατασκευαστή,εξ'ού και η τεράστια διαφορά στις τιμές...
Πέρα απο αυτά όμως,δέ νομίζω ποτέ η ίδια η PIONEER να δήλωνε οτι συγκεκριμένα μόνιτορ της είναι κατασκευασμένα καί για PC ρισκάροντας την φήμη τους απο τυχών παράπονα.

Υ.Γ. Κάποιος που τα ξέρει αυτά δέν πρόκεται έτσι και αλλιώς να αφήσει ποτέ σε ακκινησία τα Windows,γιαυτο υπάρχουν και τα screensavers.και εννοείται οτι θα κάνω αγορά μόνο αν μου εγγυηθούν οτι δέν πρόκεται να έχω καποιο τέτοιο πρόβλημα.....:)

Last edited:
Έχω την εντύπωση πως για να καταφέρεις "burn in" με τηλεοπτικό σήμα σε τελευταίας γενιάς panel των Pioneer κ' Panasonic πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ (π.χ να απενεργοποιήσεις το αυτόματο κλείσιμο που έχει η Pioneer, να πατήσεις το pause και να πας διακοπές )
Ειδικά αν έχεις φερθεί λίγο προσεκτικά τις πρώτες 100-200 ώρες δεν θα υπάρχει πρόβλημα ποτέ.

Τώρα για σύνδεση με PC έχω τις αμφιβολίες μου, και ειδικά αν είχα δώσει 3000 + θα άφηνα κάποιον άλλο να δοκιμάσει πρώτα.-bye-

Άσε που η σύνδεση με pc αφήνει αδιάφορους τους περισσότερους.

Last edited:

Παντως τα μυνηματα ειναι πολυ ενθαρυντικα:

I used to think that plasma televisions are not suitable for console gaming because of the residual possibility of screenburn and their lower inherent brightness (relative to LCDs), but the Pioneer PDP508XD proved to be a welcome exception: image retention was virtually non-existent, and brightness could be cranked up to challenge and perhaps even exceed that on LCDs (not that I'd want to do that anyway).

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP508XD/Picture-Quality.php

Έχω την εντύπωση πως για να καταφέρεις "burn in" με τηλεοπτικό σήμα σε τελευταίας γενιάς panel των Pioneer κ' Panasonic πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ (π.χ να απενεργοποιήσεις το αυτόματο κλείσιμο που έχει η Pioneer, να πατήσεις το pause και να πας διακοπές )
Ειδικά αν έχεις φερθεί λίγο προσεκτικά τις πρώτες 100-200 ώρες δεν θα υπάρχει πρόβλημα ποτέ.

Τώρα για σύνδεση με PC έχω τις αμφιβολίες μου, και ειδικά αν είχα δώσει 3000+ θα άφηνα κάποιον άλλο να δοκιμάσει πρώτα.-bye-

Ρε george...κόλλισες με το PC...
Είπαμε...το PC δεν είναι ο προορισμός της TV που θέλω να πάρω,απλά αν στον ιδιο χώρο που έχω το PC υπάρχει και μία οθόνη 50"....ε δεν θα κάτσω να πετάξω με τον εξωμειωτή πτήσης στην 21" του PC...:BDBDG54:

Last edited:

I used to think that plasma televisions are not suitable for console gaming because of the residual possibility of screenburn and their lower inherent brightness (relative to LCDs), but the Pioneer PDP508XD proved to be a welcome exception: image retention was virtually non-existent, and brightness could be cranked up to challenge and perhaps even exceed that on LCDs (not that I'd want to do that anyway).

Πολύ καλό Johny....:SFGSFGSF:

ποτε θα παρεις μια? -bye-

Τώρα για σύνδεση με PC έχω τις αμφιβολίες μου, και ειδικά αν είχα δώσει 3000 + θα άφηνα κάποιον άλλο να δοκιμάσει πρώτα.-bye-

αφου βλεπεις εμενα και :worshippy::worshippy: μπροστα της προχωρα αφοβα.

εξαλλου οι 312 σελιδες του avforums δεν κανουν αλλη δουλεια παρα να προσκυνουν μπροστα της.
αναψε λοιπον και εσυ ενα κερι μπορεις:flipout:

ποτε θα παρεις μια? -bye-

Λες σε κανα χρονο που θα πεσει η τιμη της 428ΧD να χτυπησω καμια?:BDGBGDB55:

Αν την γλιτωσω και δεν με χωρισει η γυναικα μου καλα θα ειναι.:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Ρε george...κόλλισες με το PC...
Είπαμε...το PC δεν είναι ο προορισμός της TV που θέλω να πάρω,απλά αν στον ιδιο χώρο που έχω το PC υπάρχει και μία οθόνη 50"....ε δεν θα κάτσω να πετάξω με τον εξωμειωτή πτήσης στην 21" του PC...:BDBDG54:

Συμφωνώ απολύτως απλά δεν με κατάλαβες.

Η χρήση που λες είναι σαν να χρησιμοποιείς κάποια παιχνιδομηχανή οπότε πολύ δύσκολα θα υπάρξουν προβλήματα.
Όταν λέω pc monitor εννοώ να την χρησιμοποιείς για σερφάρισμα, επεξεργασία κειμένου κλπ

οχι φιλε μου θα παμε στην 508 αμεσως και θα πουμε οτι τοσο καιρο που εχουμε την τηλεοραση σε ερωτηση της :argue:.....μεγαλωσε:grandpa:ετσι ειναι αυτη η τεχνολογια.(καταραμενο avclub:slapface:)

Once again the superb black level on the Pioneer PDP508XD clinched it for me, bestowing onto the in-game graphics a measure of depth and dimensionality that many LCDs will find difficult to match. Fast motion handling was more than acceptable for me, but some people whose eyes are more sensitive to the temporal fluctuations of plasma cells might notice phosphor trails in high-contrast scenes. If you see these green/ yellow flashes all the time on other plasma televisions, it's very likely that you'll see it on the Pioneer PDP508XD too, though to a much lesser extent... I'm fortunate in the sense that I've never been susceptible to this problem.

σχολια σε συνδεση με ps3.ποια τεχνολογια ειναι πεθαμενη?

καμμια οταν εχει την καταλληλη υποστηριξη. δεστε πως συνεργαζονται δυο κορυφαια μηχανηματα.

Last edited: