8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

και θελω να το ακουω ....να το ακουω .....κτλ το καταλαβαινω αλλα και να το διαβαζω κιολας δεν βγηκα ακομα αυτο το τραγουδι -bye-

Εντάξει τα ρήματα ακούω και διαβάζω. Το θέμα είναι ότι με αυτά που ακούω και διαβάζω ..... θέλω να βλέπω :D

Κάπου εκεί μπαίνει και το ρήμα ... πληρώνω ... και επανέρχομαι στην πραγματικότητα :D

Παιδιά καλημέρα!

Όπως θα θυμάστε, έχω αγοράσει εδώ και μερικές ημέρες την 428XD. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει έρθει το DVD μου (PIONEER LX60D), ενώ ακόμη δεν έχω φτιάξει την κεραία, με αποτέλεσμα το σήμα να είναι χάλια!! Συνεπώς, δεν έχω πολλά να πώ ακόμη για την εικόνα της! Περιμένω το DVD με αγωνία....

Θα ήθελα να κάνω μερικές σύντομες ερωτήσεις, για όποιον έχει PIONEER.

1) Γιατί στα ψηφιακά της ΕΡΤ αλλά και στον ΣΚΑΙ, σε κάποια προγράμματα έχει μαύρες μπάρες στην άκρη, ΟΤΙ ρύθμιση εικόνας κι αν έχω? Στην SONY S2530 δεν μου εμφανίζει μπάρες.

2) Ανα τακτά χρονικά διαστήματα μου βγάζει ένα μήνυμα ότι ψάχνει νέο λογισμικό! Είναι εκνευριστικό γιατί μου χαλαέι αυτό που βλέπω! Τι να κάνω επ'αυτού?

3) Στο auto scanning των καναλιών, έχει μια επιλογή (δεν τη θυμάμαι επ'ακριβώς) που ρωτάει αν το σήμα έρχεται κατευθείαν στην τν ή όχι (αν το κατάλαβα και το θυμάμαι καλά). Έβαλα αρχικά ναι, αλλά όταν δοκίμασα οχι , μου εμφανισε περισσοτερα κανάλια, συνεπώς το άφησα έτσι :)

Ως pre-view να αναφέρω πως πραγματικά το μαύρο της είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Πλεόν στην S2530 δεν μπορώ να δω ταινία! Μου φαίνονται όλα γκρι!!! Επίσης τα χρώματα (μιλάω μόνο για τα ψηφιακά και τον ΣΚΑΙ) είναι τρελά ρεαλιστικά! Αναμένω με αγωνία NOVA, DVD και φτιάξιμο κεραίας ;) Τέλος, ποδόσφαιρο και F1 είδα καλύτερα και την παλιά μου CRT Philips (το κορυφαίο μοντέλο πριν 5 χρόνια)! Λίγο το control δεν μου πολυαρέσει (είναι και αρκετά βαρύ, αν και όλα αυτά συνήθεια είναι) και οι αλλαγές των καναλιών σχετικά αργές. Αυτα προς το παρόν....

Υ.Γ. Νομίζεται ότι (μετά απο 200 ώρες θέασης όπως ξέρω) θα χρειαστώ κάποιον τεχνικό να την καλυμπράρει? Μέχρι στιγμής, έχω πάιξει μεν με τις ρυθμίσεις, αλλα στην ουσία δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία (φοβερή λειτουργία είναι αυτή που μειώνει το θόρυβο στο σήμα!!!).

Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

1) Γιατί στα ψηφιακά της ΕΡΤ αλλά και στον ΣΚΑΙ, σε κάποια προγράμματα έχει μαύρες μπάρες στην άκρη, ΟΤΙ ρύθμιση εικόνας κι αν έχω? Στην SONY S2530 δεν μου εμφανίζει μπάρες.

Έχουμε την ίδια τηλεόραση αλλά αυτό που λές δεν το έχω δεί ποτέ...
Όταν λές "ΟΤΙ ρύθμιση εικόνας κι αν έχω" τι εννοείς; Αυτό φτιάχνεται νομίζω μόνο από ένα κουμπάκι στο τηλεκοντρόλ κι όχι από το menu.
Για την εικόνα και το μαύρο της τα είπες μόνος σου... Μόλις βάλεις και καλή κεραία θα δείς...

Νάσο δεν έχω κάποια απάντηση για τα ερωτήματα, μάλλον χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο στις ρυθμίσεις και η συγκεκριμένη έχει πάρα πολλές από δαύτες :D

Όσον αφορά το καλιμπράρισμα, πιστεύω πως όταν θα έχεις έτοιμο όλο το σετ αξίζει να πάρει το 100% σε σχέση με το 70-80% που πιθανόν είσαι τώρα.

Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Έχουμε την ίδια τηλεόραση αλλά αυτό που λές δεν το έχω δεί ποτέ...
Όταν λές "ΟΤΙ ρύθμιση εικόνας κι αν έχω" τι εννοείς; Αυτό φτιάχνεται νομίζω μόνο από ένα κουμπάκι στο τηλεκοντρόλ κι όχι από το menu.
Για την εικόνα και το μαύρο της τα είπες μόνος σου... Μόλις βάλεις και καλή κεραία θα δείς...

Σε ορισμένα προγράμματα του ΣΚΑΙ και των ψηφιακών, δεν 'γεμίζει' όλη η οθόνη, αλλά στην άκρη υπάρχουν μικρές μαύρες μπάρες. Εννοείται έχω δοκιμάσει όλα φορματ (πλήρες, ευρύ, νορμαλ, 4:3 κτλ κτλ) αλλα στην καλύτερη (πλήρες) έχει αυτές τις μικρές μάυρες μπάρες. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σαν εκείνες τις τεράστιες γκρι που εμφανίζονται πχ οταν βαλεις 4:3, είναι σαν απλά να μην φτάνει η εικόνα για να γεμίσει όλη την οθονη. Παρεπιπτώντως, όταν βάζει πχ διαφημίσεις, τότε είναι όλα οκ. Αυτές εμφανίζονται η στο sport+ σε κατι μεταδόσεις οπως NBA και στο ΣΚΑΙ σε κατι ντοκυμαντερ.

Εσενα 'γεμιζει' παντα η οθόνη?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Εσενα 'γεμιζει' παντα η οθόνη?

Εμένα γεμίζει αλλά αυτό δεν λέει τίποτε... Αν δεν έτυχε να δώ μια από αυτές τις εκπομπές που λές είναι λογικό να μην το έχω προσέξει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Εμένα γεμίζει αλλά αυτό δεν λέει τίποτε... Αν δεν έτυχε να δώ μια από αυτές τις εκπομπές που λές είναι λογικό να μην το έχω προσέξει.

Χμ...οκ τοτε, μπορει να γίνεται το ιδιο και σε σένα και να μην το έχεις προσέξει....απλά παραξενέυομαι γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ρ2530. Υποπτεύομαι οτι είναι κάτι με τις ίντσες, η SONY βγαίνει σε 40'' και η ΡΙΟ σε 42''.....

Σχετικά με το άλλο που ρώτησα οτι ψαχνει νεο λογισμικό? Έκανες κάτι επ'αυτού ή ούτε αυτό σου εμφάνισε εσένα :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Χμ...οκ τοτε, μπορει να γίνεται το ιδιο και σε σένα και να μην το έχεις προσέξει....απλά παραξενέυομαι γιατί δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ρ2530. Υποπτεύομαι οτι είναι κάτι με τις ίντσες, η SONY βγαίνει σε 40'' και η ΡΙΟ σε 42''.....

Σχετικά με το άλλο που ρώτησα οτι ψαχνει νεο λογισμικό? Έκανες κάτι επ'αυτού ή ούτε αυτό σου εμφάνισε εσένα :)

Το εμφανίζει και μου σπάει τα νεύρα... Δεν έχω βρεί όμως από που μπορώ να το απενεργοποιήσω...
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την τηλεόραση... Ούτε καν έχω ανοίξει το manual... Φαντάσου οτι μολις χθές έωαχνα στο τηλεκοντρόλ να δώ ποιό είναι το κουμπί του PIP...
Όπως καταλαβαίνεις από μένα μην περιμένεις και καμιά σοβαρή βοήθεια...
icon11.gif

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Το εμφανίζει και μου σπάει τα νεύρα... Δεν έχω βρεί όμως από που μπορώ να το απενεργοποιήσω...
Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την τηλεόραση... Ούτε καν έχω ανοίξει το manual... Φαντάσου οτι μολις χθές έωαχνα στο τηλεκοντρόλ να δώ ποιό είναι το κουμπί του PIP...
Όπως καταλαβαίνεις από μένα μην περιμένεις και καμιά σοβαρή βοήθεια...
icon11.gif

Χεχε, να σου πω την αλήθεια κι εγώ ακόμα δεν ασχοληθεί 'τρελά' με την τν κυρίως λόγω του ότι δεν έχω ακόμα DVD/σήμα....αλλά όχι κι έτσι :)
Το ΡΙΡ απ'τα πρώτα που είδα...πολύ καλό, αλλά στα τόσα χρήματα να μην σου δίνουν και ένα 2ο tuner.....
Επίσης, μπας και έχει πάρει το μάτι σου να έχει το remote το κουμπάκι εκείνο που σε πηγαίνει κατευθείαν στο προηγούμενο κανάλι που έβλεπες? Είναι τόσο αργή η αλλαγή καναλιών που θα ήταν ωραίο να υπάρχει....

Παιδιά καλημέρα!

2) Ανα τακτά χρονικά διαστήματα μου βγάζει ένα μήνυμα ότι ψάχνει νέο λογισμικό! Είναι εκνευριστικό γιατί μου χαλαέι αυτό που βλέπω! Τι να κάνω επ'αυτού?

3) Στο auto scanning των καναλιών, έχει μια επιλογή (δεν τη θυμάμαι επ'ακριβώς) που ρωτάει αν το σήμα έρχεται κατευθείαν στην τν ή όχι (αν το κατάλαβα και το θυμάμαι καλά). Έβαλα αρχικά ναι, αλλά όταν δοκίμασα οχι , μου εμφανισε περισσοτερα κανάλια, συνεπώς το άφησα έτσι :)

Υ.Γ. Νομίζεται ότι (μετά απο 200 ώρες θέασης όπως ξέρω) θα χρειαστώ κάποιον τεχνικό να την καλυμπράρει? Μέχρι στιγμής, έχω πάιξει μεν με τις ρυθμίσεις, αλλα στην ουσία δεν έχω χρησιμοποιήσει καμία (φοβερή λειτουργία είναι αυτή που μειώνει το θόρυβο στο σήμα!!!).

Και στη δικιά μου 4280xd τα ίδια διότι:
1) Στο Σπορ+ βλέπεις μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά, λεπτές, διότι η μετάδοση του συγκεκριμένου καναλιού είναι σε υψηλότερη ανάλυση και άλλο φορμά. Άν η μετάδοση ήταν 4:3 σε HD, μόνο τότε θα το τακτοποιούσε το θέμα. ¨ΑΝ βάλεις το Σπορ+ σε 4:3 θα δεις και πάλει κάτι πολύ λεπτές μαύρες μπάρες δεξιά και αριστερά.

2)Ψάχνει κάθε 15 μέρες για νέα ψηφιακά κανάλια και νέο λογισμό. Μπορείς να το απενεργοποιήσεις.

3)Κάνει ψάξιμο από την κεραία ή από καμία άλλη συσκευή που έχει συνδεθεί μαζί της (Πχ vcr).

Δορυφορική κεραία θα σου πρότεινα να βάλει μια και μπαίνεις σε διαδικασία να αλλάξεις την επίγεια. Με πολύ μικρό κόστος, ένα πιάτο 0,80 να πιάνεις Hotbird και Astra και ένα δέκτη να σπάει τα ....κλαδάκια, λιγότερο από 200 ευρώ θα βλέπεις τηλεόραση και θα τρίβεις τα μάτια σου!!!

ΆΑ οι μαύρες μπάρες του Σκάι είναι διότι:

Μεταδίδει σε αναμορφικό 16/9 αλλά το περιεχόμενο είναι 14/9 σε μερικές εκπομπές, συνήθως αμερικανική παραγωγής με χάλια ποιότητα εικόνας. Έτσι άν έχεις τηλεόραση 4/3 δείχνει μαύρες μπάρες μικρότερες (πάνω και κάτω) από το κανονικό 16/9. Άν έχεις τηλεόραση 16/9 θα δείχνει μικρές μπάρες δεξιά και αριστερά.

Επίσης θα παρατήρησες ότι στην ΕΤ1 κατευθείαν την αναγνωρίζει και τη μετρέπει στο φορμά wide. Και όποτε μεταδίδει η ΕΤ1 πρόγραμμα 16/9 σε letterbox κάνει αυτόματα zoom. Αυτό δεν το κάνει στη ΝΕΤ ή την ΕΤ3 διότι μάλλον δεν εκπέμπουν μέσα από τη συχνότητά τους τo WSS. Aκόμα και στη ψηφιακή πρέπει χειροκίνητα να διώξεις τις μαύρες μπάρες!!! Μόνο ΕΤ1 και ΣΚΑΙ μεταδίδουν και το WSS.

Σ'ευχαριστώ πολύ aime!! Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις σου :)

Σχετικα με το 'νέο λογισμικό': Πώς απενεργοποιείται? Και επίσης, πού ακριβώς ψάχνει το νέο λογισμικο? (!) Υπάρχει λόγος να ΜΗΝ το απενεργοποιήσω? (παρεπιπτόντως, έχουν και οι TV firmware?? Και αν ναι, πως θα το κάνω update? Ήδη έχω διαβάσει για το DVD και περιμένω να μου το φέρουν για να το κάνω).

Και τέλος, σχετικά με την κεραία: Βασικά απλα θα φτιάξω την αναλογική. Αφου ούτως ή άλλως βάζω NOVA αυτή τη βδομάδα (την αναλογική τη θέλω οπωσδήποτε και για το ΡΙΡ). Το πιάτο που θα βάλω είναι ενα 1.2μ. Η ερώτηση είναι: Πως γίνεται να πιάνω ΚΑΙ hotbird και astra?? Εγω ήξερα ότι μόνο hotbird θα πιάνω!

Σ'ευχαριστώ και πάλι!

Έχουμε και λέμε, για την απενεργοποίηση :

menu>setup>DTV setup>software update>auto update θέση off.

Η αναβάθμιση λογισμού μέσω uhf γίνεται στις προηγμένες χώρες...Αυτό ψάχνει για νέα κανάλια συνήθως.

To πιάτο για να πάρει σήμα χρειάζεται ένα lnb. Αν βάλεις της Nova θα έχεις ένα lnb που θα στοχεύει στο hotbird. Μπορείς να πείς αυτόν που θα στο εγκαταστήσει να σου βάλει και ένα δεύτερο lnd που θα στοχεύει στον Αστρα. Άν βάλεις 1.2 πιάτο θα είσαι μιά χαρα και για τους δύο δορυφόρους. Θα σου πρότεινα να βάλεις και άλλα δύο lnb (τέσσετα σύνολο) για τον Άστρα στους 28.2 και για Bard στους 26 (έχει τα MBC που παίζουν συνέχεια αγγλόφωνο πρόγραμμα free to air). Kαι καλές θεάσεις, και καλό χειμώνα.....

Last edited:
Έχουμε και λέμε, για την απενεργοποίηση :

menu>setup>DTV setup>software update>auto update θέση off.

Η αναβάθμιση λογισμού μέσω uhf γίνεται στις προηγμένες χώρες...Αυτό ψάχνει για νέα κανάλια συνήθως.

To πιάτο για να πάρει σήμα χρειάζεται ένα lnb. Αν βάλεις της Nova θα έχεις ένα lnb που θα στοχεύει στο hotbird. Μπορείς να πείς αυτόν που θα στο εγκαταστήσει να σου βάλει και ένα δεύτερο lnd που θα στοχεύει στον Αστρα. Άν βάλεις 1.2 πιάτο θα είσαι μιά χαρα και για τους δύο δορυφόρους. Θα σου πρότεινα να βάλεις και άλλα δύο lnb (τέσσετα σύνολο) για τον Άστρα στους 28.2 και για Bard στους 26 (έχει τα MBC που παίζουν συνέχεια αγγλόφωνο πρόγραμμα free to air). Kαι καλές θεάσεις, και καλό χειμώνα.....

Σ'ευχαριστω πολυ aime, θα ρωτήσω για τα 2 lnb, νομιζα οτι χρειαζομουν 2 πιατα....Αντε να έρθει και το DVD να δω και τις πραγματικες δυνατοτητες της τν μου!

"The LX608D is a remarkable TV in so many ways. I could enthuse about the cinematic impact it delivers, and how it sets new flatscreen black levels.
I could even say that its performance is so good, it puts to rest any ghosts of Toshiba's now-dead SED technology that was supposed to be the successor to both PDP and LCD. But perhaps it's sufficient just to say that this is probably one of the most accomplished TVs in the world."

Pioneer PDP-LX608D Review

μόνο ένας βρέθηκε μέχρι στιγμής που δεν του άρεσε η σειρά 8 της Pioneer...

είναι ίσως απο τις πολύ λίγες φορές που ο ντόρος που γίνεται πριν την παρουσίαση ενός προϊόντος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι μούφα....

WELL F@CKIN DONE PIONEER!!!!!!!!!!!!!!:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

είναι ίσως απο τις πολύ λίγες φορές που ο ντόρος που γίνεται πριν την παρουσίαση ενός προϊόντος ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν είναι μούφα....

Aναγκάστηκαν να επικαλεστούν τις SED για να βρουν κάποιο μέτρο σύγκρισης.
Αυτό τα λέει όλα .

Aναγκάστηκαν να επικαλεστούν τις SED για να βρουν κάποιο μέτρο σύγκρισης.
Αυτό τα λέει όλα .

Καλά που θα έρθουν και οι OLED σε 2-3 χρόνια για να αποκτήσει ενδιαφέρον το θέμα γιατί η LX608D νομίζω οτι θα στοιχείώσει τα όνειρα των περισσότερων Product developers και R&D managers των γνωστών ανταγωνιστών...

Το κακό είναι οτι ολοι εμείς οι ρομαντικοι που περιμένουμε μείωση τιμών θα μείνουμε στο ακουστικό... :FSGSFGS4:

Το κακό είναι οτι ολοι εμείς οι ρομαντικοι που περιμένουμε μείωση τιμών θα μείνουμε στο ακουστικό... :FSGSFGS4:

Έχω πειστεί εδώ και καιρό για την αξία των KURO, αλλά οι τιμές με την καινούρια πολιτική της εταιρίας με προβληματίζουν. Μιλάμε για τηλεοράσεις που κυκλοφορούν 4-5 μήνες και είναι πιο ακριβές τώρα από όταν παρουσιάστηκαν.

Προσωπικά πρέπει να στήσω ένα Home Theater από το μηδέν, και με τα χρήματα που ζητάει μια 50άρα KURO πέρνεις αξιόλογη 46άρα LCD + BR player + HD-DVD player και ίσως μείνουν και κάτι ψιλά.

Ελπίζω η Έκθεση να βοηθήσει στην απόφαση μου.