9 μήνες φυλάκιση για.......

Re: Απάντηση: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Για την ηθική αυτουργία, έγραψα παραπάνω. Το ότι τα σκυλιά ενοχλούσαν την επιχείρηση του αφεντικού (εάν κατάλαβα καλά) δεν σημαίνει κάτι από άποψη ηθικής αυτουργίας, εφόσον δεν υπάρχουν σαφείς αποχρώσες ενδείξεις. Και έγραψα ότι η βαρβαρότητα με την οποία εκτελέστηκε το έργο προσωπικώς μου γεννά αμφιβολίες για το κατά πόσο η πράξη ανάγεται στο περιεχόμενο σχετικής εντολής ή στον εξαιρετικό ζήλο που φαίνεται να επέδειξε ο φυσικός αυτουργός κατά την τέλεσή της. Δεν νομίζω να καταδικαζόταν σε κανένα δικαστήριο ο εργοδότης (αδέκαστο δικαστήριο, εννοώ), με δεδομένο το συγκεκριμένο ιστορικό.

Όσο για την εξάντληση των ορίων αυστηρότητας, κι αυτό σχετικό είναι. Η προβλεπόμενη ποινή αντανακλά την προ 30ετίας αντίληψη που επικρατούσε κατά τη θέσπιση του σχετικού νόμου. Αλλά αντανακλά και το πνεύμα του τότε ποινικού δικαίου, όταν οι προβλεπόμενες ποινές ήταν γενικώς χαμηλότερες (τώρα το ποινικό δίκαιο έχει γίνει, από άποψη τουλάχιστον ποινών, πολύ αυστηρότερο έως και εξοντωτικό σε ορισμένες περιπτώσεις). Τώρα η κοινή γνώμη είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα, και ακόμη και η 6μηνη ποινή ενδεχομένως να φαντάζει σε πολλούς ως χάδι για τέτοια πράξη αποτρόπαιου βασανισμού και θανάτωσης ενός ζώου (όταν η απλή εξύβριση, πχ το κλασσικό "άντε ρε .....") μπορεί να τιμωρηθεί ακόμη και με 12μηνη φυλάκιση. Οπότε ο δικαστής μπορεί απλώς, εναρμονιζόμενος με τα σύγχρονα ήθη και όχι υπολογίζοντας την εθνικότητα του δράστη, να κινήθηκε προς το ανώτατο όριο της ποινής. Και εγώ την ανώτερη δυνατή θα του έριχνα του βάρβαρου, να πω την αμαρτία μου.

Μα αγαπητέ Send μου, τα πάντα σχετικά είναι....Η οπτική του καθένα είναι κάτι σχετικό....ως προς τον άλλο.

Αν ο ηθικός αυτουργός δεν τιμωρηθεί, είναι σαν να δέχομαι τον Χίτλερ ως αθώο και τους Ναζί σαν τους μοναδικούς καταδικασθείς αυτουργούς.....

Όσον αφορά την "βαρβαρότητα" έχω δει και βλάχους(το αναφέρω με την αρχική έννοια της λέξης και όχι υποτιμητικά)να σφάζουν γουρούνια και κατσίκια με περίσσια "χάρη"... Το έθνος των Αλβανών έχει περάσει και περνάει πολύ σκληρές εποχές και είναι φυσικό η σκληρότητα του πολέμου να έχει αποτυπωθεί στο μυαλό τους..(και όχι μόνο).

Η ποινή που επεβλήθη την αναφέρω και ως απορία στο αν ξέρει κανείς σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, θανάτωσης ενός ζώου αλλά απο Έλληνα, ότι ίσχυσε το ίδιο????

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Μ

Η ποινή που επεβλήθη την αναφέρω και ως απορία στο αν ξέρει κανείς σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, θανάτωσης ενός ζώου αλλά απο Έλληνα, ότι ίσχυσε το ίδιο????

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο αδίκημα... στην περίπτωση που είχα αναφέρει παραπάνω είναι μπει 4μηνο (από Στρατοδικείο). Και μάλιστα είχε αθωωθεί ο κατώτερος που εξύβρισε και βιαιοπράγησε κατά του δράστη αξιωματικού, πρωτοφανές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο αδίκημα... στην περίπτωση που είχα αναφέρει παραπάνω είναι μπει 4μηνο (από Στρατοδικείο). Και μάλιστα είχε αθωωθεί ο κατώτερος που εξύβρισε και βιαιοπράγησε κατά του δράστη αξιωματικού, πρωτοφανές.

Τhanx.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Δεν υπάρχει απαραίτητα αναντιστοιχία, γιατί το "ερευνάτε" στο περίφημο χωρίο είναι σε οριστική και όχι προστακτική. Μια διαπίστωση που κάνει ο Ιησούς είναι, ότι οι άνθρωποι μελετούν για τον ερχομό του στις Γραφές, αντί να έρθουν στον ίδιο (χονδρικώς). Αναφέρονται στο ίδιο πράγμα τα δύο ανωτέρω, ώστε το ένα να συγκρούεται με το άλλο;

Αν θέλεις τη γνώμη μου, όχι δεν αναφέρονται στο ίδιο, απλά η φράση χρησιμοποιείται για να καταδείξει εν συντομία τη διαφορετική θεώρηση της ελευθερίας και της πίστης στον χριστιανικό λόγο σε σχέση με το Χιλιαστικό ρητό. Αλλιώς, θα έπρεπε κάθε φορά να αντιπαρατίθενται δεκάδες χωρία που αποδεικνύουν την ελευθερία της πίστης και των προτιμήσεων του κάθε ατόμου. Το ''πίστευε και μη ερεύνα'' κατασκευάστηκε με σκοπό να φοβίσει πιστούς και μη με τη δημιουργία ενός Θεού μπαμπούλα, ο οποίος φοβάται τη γνώση και την έρευνα. Κάτι τέτοιο ασφαλώς και δεν ισχύει. Μάλιστα, το ''όστις θέλει....'' φανερώνει απεριόριστη ελευθερία ενώ το ''απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρό αυτού και ακολουθείτω μοι'' διατυπώνει σαφή γνώση για τον κάθε πιστό που θέλει ν' ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Last edited:
[Οff topic]Τελικά πιο το σωστό:
Πίστευε και μή ερεύνα Η πίστευε και μη, ερεύνα;
Γιατί το απλό κόμα τα κάνει εκ διαμέτρου αντίθετα.
Πιστεύω πως μια θρησκεία που υιοθετεί τις πανανθρώπινες αξίες και θέτει τον άνθρωπο κατ εικονα και ομοίωση, θα ασπάζεται την δεύτερη εκδοχή.
Η πρώτη εκδοχή σε διατάζει να είσαι βλάξ!
Έτσι δεν είναι;[Οff topic]

εεε ρε βάσανα αυτό το ερεύνα και το κόμμα του. Τι να το κάνεις όταν η θρησκεία είναι θέμα πίστης άσχετα με την λογική. Με τι να ερευνάς αν όχι με την λογική, παράλογα πράματα θα βγάλεις.

[Οff topic]Τελικά πιο το σωστό:
Πίστευε και μή ερεύνα Η πίστευε και μη, ερεύνα;
Γιατί το απλό κόμα τα κάνει εκ διαμέτρου αντίθετα.
Πιστεύω πως μια θρησκεία που υιοθετεί τις πανανθρώπινες αξίες και θέτει τον άνθρωπο κατ εικονα και ομοίωση, θα ασπάζεται την δεύτερη εκδοχή.
Η πρώτη εκδοχή σε διατάζει να είσαι βλάξ!
Έτσι δεν είναι;[Οff topic]

Μα Billy μου, είναι φανερό ότι το ανύπαρκτο ρητό, δεν στέκεται γενικώς...τι είναι ο Χριστιανισμός για να παίζει με τα κόμματα? Η Πυθία?

''Γνώσεσθε την Αλήθεια και η Αλήθεια ελευθερώσει υμάς...''

Προφανώς η γνώση, απαιτεί και έρευνα, μελέτη, ενασχόληση ή κάνω λάθος?

Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Συγγνώμη αν σε ανησυχήσαμε φίλε Data!!! Δεν ήταν στις προθέσεις μας...-bye-

:2thumb22sup:
Μάζευε κι ας είν' και ρώγες...
Κρασί θα βγει άραγε ποτέ. Λογικά όχι αλλά αν πιστεύεις ναι.
Soggy για το off και δεν ανησύχησα, μου άρεσε κιόλας

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση εντελώς καλοπροαίρετη και χωρίς καμία διάθεση να τορπιλίσω την κουβέντα, εξ'άλλου η πλειονότητα των φίλων με ξέρει πολύ καλά.
Η θανάτωση ζώων με σκοπό τη βρώση τους αντιστοιχεί και αυτή σε κακοποίηση τους?
Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας.
Y.Γ. Θεωρείται ωε δεδομένο ότι η πράξη του καταδικασθέντα είναι επιεικώς απαράδεκτη για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαρείς χαρακτηρισμούς.

Last edited:

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση εντελώς καλοπροαίρετη και χωρίς καμία διάθεση να τορπιλίσω την κουβέντα, εξ'άλλου η πλειονότητα των φίλων με ξέρει πολύ καλά.
Y.Γ. Θεωρείται ωε δεδομένο ότι η πράξη του καταδικασθέντα είναι επιεικώς απαράδεκτη για να μην χρησιμοποιήσω πιο βαρείς χαρακτηρισμούς.
Επι της ουσιας και ρεαλιστικα σκεπτομενος μπορει καποιος κατα τη γνωμη μου να καταλογισει τοση βαναυσοτητα στον ανθρωπο που σκοτωνει για να τραφει,οση και στο αρπακτικο ζωο που κανει το ιδιο.Ταπεινη μου αποψη ειναι πως το κινητρο κανει μια πραξη απεχθη η αναγκαια..Δε θα ξεχασω ποτε το τελετουργικο της σφαγης πουλερικων η κουνελιων απο τη γιαγια μου..Σταυρωνε το ζωντανο,ελεγε "ειδικη προσευχη",και το σκοτωνε αποφασιστικα και γρηγορα για να θρεψει τη φαμιλια της,σε ενα ορεινο χωριο της Δικτης που η λεξη "κρεοπωλειο" ηταν αγνωστη..Ο παππους δε,παρασημοφορημενος στην Αλβανια ως ελευθερος σκοπευτης,δε σκοτωσε ποτε ζωο,και μαλιστα φροντιζε να απεχει απο το χωρο οταν αυτο συνεβαινε..

Βοήθειά μας.....

....ἐν δὲ τῷ φεύγειν αὐτοὺς ἀπὸ προσώπου τῶν υἱῶν ᾿Ισραὴλ ἐπὶ τῆς καταβάσεως ᾿Ωρωνὶν καὶ Κύριος ἐπέρριψεν αὐτοῖς λίθους χαλάζης ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἕως ᾿Αζηκά, καὶ ἐγένοντο πλείους οἱ ἀποθανόντες διὰ τοὺς λίθους τῆς χαλάζης ἢ οὓς ἀπέκτειναν οἱ υἱοὶ ᾿Ισραὴλ μαχαίρᾳ ἐν τῷ πολέμῳ. 12 Τότε ἐλάλησεν ᾿Ιησοῦς πρὸς Κύριον, ᾗ ἡμέρᾳ παρέδωκεν ὁ Θεὸς τὸν ᾿Αμορραῖον ὑποχείριον ᾿Ισραήλ, ἡνίκα συνέτριψεν αὐτοὺς ἐν Γαβαὼν καὶ συνετρίβησαν ἀπὸ προσώπου υἱῶν ᾿Ισραήλ, καὶ εἶπεν ᾿Ιησοῦς· στήτω ὁ ἥλιος κατὰ Γαβαὼν καὶ ἡ σελήνη κατὰ φάραγγα Αἰλών. 13 καὶ ἔστη ὁ ἥλιος καὶ ἡ σελήνη ἐν στάσει, ἕως ἠμύνατο ὁ Θεὸς τοὺς ἐχθροὺς αὐτῶν. καὶ ἔστη ὁ ἥλιος κατὰ μέσον τοῦ οὐρανοῦ, οὐ προεπορεύετο εἰς δυσμὰς εἰς τέλος ἡμέρας μιᾶς....

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Ωστόσο ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής ζώων σε μεγάλες μονάδες εκτροφής όπου τα ζώα γεννιούνται, ταΐζονται με τοξικές τροφές για να πάρουν βάρος και θανατώνονται χωρίς ουσιαστικά να έχουν ζήσει, είναι κακοποίηση.

Αλλάζει πλήρως η ηθική στάση του θύτη, σε βαθμό να επηρεάζεται και οντολογικώς η πράξη, με σαφείς εξωτερικές διαφοροποιήσεις. Όπως ακριβώς δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη διάπραξη μιας, έστω και σκοπούμενης, σωματικής βλάβης με έναν βασανισμό, άσχετα εάν το τελικό αποτέλεσμα ενδέχεται να μη διαφέρει και πολύ.

Να ρωτήσω κι εγώ, γιατί προβληματίζεστε μόνο με το ζήτημα της θανάτωσης θηλαστικών και πουλερικών με σκοπό τη βρώση τους, και όχι πχ, ψαριών, οστρακοειδών, μαλακίων, και γιατί όχι ακόμη και φυτών. Λόγω των αθώων βοϊδίσιων ματιών που φέρνουμε κατά νου όταν μπαίνει το παραπάνω ερώτημα;

Τα ψαρια δεν εχουν την ιδια εγκεφαλικη λειτουργια με τα θηλαστικα.

Δλδ, αμα πχ καρφωσουμε με ενα καμακι ενα ψαρι, το οτι "χτυπιεται" δεν σημαινει οτι ποναει/βασανιζεται (οπως αντιστοιχα το θηλαστικο), αλλα ειναι νευροφυτικο το θεμα.

Τα ψαρια δεν εχουν την ιδια εγκεφαλικη λειτουργια με τα θηλαστικα.

Δλδ, αμα πχ καρφωσουμε με ενα καμακι ενα ψαρι, το οτι "χτυπιεται" δεν σημαινει οτι ποναει/βασανιζεται (οπως αντιστοιχα το θηλαστικο), αλλα ειναι νευροφυτικο το θεμα.
Ψαρας και εσυ φιλτατε;:proud: