Re: Απάντηση: 9 μήνες φυλάκιση για.......
Μα αγαπητέ Send μου, τα πάντα σχετικά είναι....Η οπτική του καθένα είναι κάτι σχετικό....ως προς τον άλλο.
Αν ο ηθικός αυτουργός δεν τιμωρηθεί, είναι σαν να δέχομαι τον Χίτλερ ως αθώο και τους Ναζί σαν τους μοναδικούς καταδικασθείς αυτουργούς.....
Όσον αφορά την "βαρβαρότητα" έχω δει και βλάχους(το αναφέρω με την αρχική έννοια της λέξης και όχι υποτιμητικά)να σφάζουν γουρούνια και κατσίκια με περίσσια "χάρη"... Το έθνος των Αλβανών έχει περάσει και περνάει πολύ σκληρές εποχές και είναι φυσικό η σκληρότητα του πολέμου να έχει αποτυπωθεί στο μυαλό τους..(και όχι μόνο).
Η ποινή που επεβλήθη την αναφέρω και ως απορία στο αν ξέρει κανείς σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, θανάτωσης ενός ζώου αλλά απο Έλληνα, ότι ίσχυσε το ίδιο????
Για την ηθική αυτουργία, έγραψα παραπάνω. Το ότι τα σκυλιά ενοχλούσαν την επιχείρηση του αφεντικού (εάν κατάλαβα καλά) δεν σημαίνει κάτι από άποψη ηθικής αυτουργίας, εφόσον δεν υπάρχουν σαφείς αποχρώσες ενδείξεις. Και έγραψα ότι η βαρβαρότητα με την οποία εκτελέστηκε το έργο προσωπικώς μου γεννά αμφιβολίες για το κατά πόσο η πράξη ανάγεται στο περιεχόμενο σχετικής εντολής ή στον εξαιρετικό ζήλο που φαίνεται να επέδειξε ο φυσικός αυτουργός κατά την τέλεσή της. Δεν νομίζω να καταδικαζόταν σε κανένα δικαστήριο ο εργοδότης (αδέκαστο δικαστήριο, εννοώ), με δεδομένο το συγκεκριμένο ιστορικό.
Όσο για την εξάντληση των ορίων αυστηρότητας, κι αυτό σχετικό είναι. Η προβλεπόμενη ποινή αντανακλά την προ 30ετίας αντίληψη που επικρατούσε κατά τη θέσπιση του σχετικού νόμου. Αλλά αντανακλά και το πνεύμα του τότε ποινικού δικαίου, όταν οι προβλεπόμενες ποινές ήταν γενικώς χαμηλότερες (τώρα το ποινικό δίκαιο έχει γίνει, από άποψη τουλάχιστον ποινών, πολύ αυστηρότερο έως και εξοντωτικό σε ορισμένες περιπτώσεις). Τώρα η κοινή γνώμη είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένη σε τέτοια ζητήματα, και ακόμη και η 6μηνη ποινή ενδεχομένως να φαντάζει σε πολλούς ως χάδι για τέτοια πράξη αποτρόπαιου βασανισμού και θανάτωσης ενός ζώου (όταν η απλή εξύβριση, πχ το κλασσικό "άντε ρε .....") μπορεί να τιμωρηθεί ακόμη και με 12μηνη φυλάκιση. Οπότε ο δικαστής μπορεί απλώς, εναρμονιζόμενος με τα σύγχρονα ήθη και όχι υπολογίζοντας την εθνικότητα του δράστη, να κινήθηκε προς το ανώτατο όριο της ποινής. Και εγώ την ανώτερη δυνατή θα του έριχνα του βάρβαρου, να πω την αμαρτία μου.
Μα αγαπητέ Send μου, τα πάντα σχετικά είναι....Η οπτική του καθένα είναι κάτι σχετικό....ως προς τον άλλο.
Αν ο ηθικός αυτουργός δεν τιμωρηθεί, είναι σαν να δέχομαι τον Χίτλερ ως αθώο και τους Ναζί σαν τους μοναδικούς καταδικασθείς αυτουργούς.....
Όσον αφορά την "βαρβαρότητα" έχω δει και βλάχους(το αναφέρω με την αρχική έννοια της λέξης και όχι υποτιμητικά)να σφάζουν γουρούνια και κατσίκια με περίσσια "χάρη"... Το έθνος των Αλβανών έχει περάσει και περνάει πολύ σκληρές εποχές και είναι φυσικό η σκληρότητα του πολέμου να έχει αποτυπωθεί στο μυαλό τους..(και όχι μόνο).
Η ποινή που επεβλήθη την αναφέρω και ως απορία στο αν ξέρει κανείς σε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, θανάτωσης ενός ζώου αλλά απο Έλληνα, ότι ίσχυσε το ίδιο????
Last edited: