9 μήνες φυλάκιση για.......

Μεχρι πριν 5 χρονια οπου και τρυπησα τυμπανο...

:offtopic: Ντίνο? δεν πιστεύω να "ψάρευες" στην ορεινή Πελοπόννησο? :BDGBGDB55: Καλή χρονιά καί καλοτάξιδο το νέο τουτού!

Ευχαριστω Χρηστο, περιμενω μπας και το εχω σημερα, αλλα χλωμο....

Edit: χεχε, μολις ξεχλωμιασε :antlers:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Όσον αφορά τα ζώα, σύμφωνα με την εκκλησία, τα ζώα δεν έχουν ψυχή γιατί απλά δεν έχουν πορτοφόλι. Τι να σώσεις από δαύτο; Και γιατί;

Η θανάτωση ζώων με σκοπό τη βρώση τους αντιστοιχεί και αυτή σε κακοποίηση τους?

Θεολογικά μιλώντας; Ή ηθικά;
Θεολογικά όχι.
Αλλιώς ο Χριστός θα ήταν Vegeterian. :p

Κατά Λουκά 24.42, όσον αφορά τον μυστικό δείπνο: "Και Του έδωσαν ένα κομμάτι ψητό ψάρι και ένα κομμάτι κερήθρα. Και τα πήρε, και τα έφαγε μπροστά τους."
Κατά Λουκά 10.8: "Όποτε επισκέπτεστε μια πόλη και σας φιλοξενούν να φάτε ότι σας προσφέρουν."

Ο Χριστός έκανε το θαύμα του και έβρεξε ψάρια στην έρημο για να ταΐσει αυτούς που τον ακολουθούσαν.
Δεν έβρεξε ραδίκια.

Και ο πατέρας έσφαξε τον μόσχο τον σιτευτό στη παραβολή του ασώτου. Όχι κανένα κουνουπίδι!

«Δύναμις», «δυνάμει είναι» (= δυνατότητα)... ...η φύση καθενός περιέχει μια έμφυτη τάση ή ικανότητα για μεταβολή και ανάπτυξη προς κάποια κατεύθυνση, και γι' αυτό καλείται «δύναμις». Είναι μια δύναμη που ανταποκρίνεται στο σωστό ερέθισμα, αλλά δεν αποτελεί επαρκή ερμηνεία της μεταβολής που πραγματοποιείται. Η μεταβολή απαιτεί ένα εξωτερικό αίτιο ή ένα ερέθισμα, χωρίς το οποίο η εσωτερική δυνατότητα θα παραμείνει υπνώττουσα.
... ...παντού βρίσκεται η ίδια θεμελιώδης δύναμη, η «δύναμις» της φύσης να αναπτυχθεί ως την ωριμότητα, να πάρει τη μορφή που πρέπει και να επιτελέσει την οφειλόμενη λειτουργία. Και οι βιολογικές σπουδές του Αριστοτέλη τον είχαν διδάξει ότι δεν υπάρχει αυστηρή και σταθερή γραμμή διαχωρισμού ανάμεσα στις ικανότητες των διάφορων τάξεων της φύσης, όπως δεν υπάρχουν σταθερές και αυστηρές γραμμές ανάμεσα στα γένη. Αν και δεν είναι οπαδός της εξελίξεως σημειώνει - ως αποτέλεσμα των παρατηρήσεων του πάνω στη θαλάσσια ζωή - ότι σαφώς δεν υπάρχει προσδιορίσιμη γραμμή διαχωρισμού μεταξύ φυτών και ζώων για μερικά πλάσματα είναι δύσκολο να πεις σε ποια τάξη ανήκουν. Τέτοιες παρατηρήσεις πρέπει να διευκόλυναν το αίτημα του για μια μόνη εσωτερική δύναμη, ή elan, που διαπερνά όλη τη φύση, και αυτήν που έχει αίσθηση και αυτήν που δεν έχει.

Ο W.K.C. Guthrie για τον Αριστοτέλη.
http://www.ekivolos.gr/aristotelis.htm

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Όσον αφορά τα ζώα, σύμφωνα με την εκκλησία, τα ζώα δεν έχουν ψυχή γιατί απλά δεν έχουν πορτοφόλι. Τι να σώσεις από δαύτο; Και γιατί;

Ερώτηση:

Δηλαδή, τα άλλα ''ζώα'' με το πορτοφόλι και την ψυχή τα σώζει η εκκλησία (φαντάζομαι Μιχάλη, μιλάς για τους ιεράρχες)? Και πως?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Δηλαδή, τα άλλα ''ζώα'' με το πορτοφόλι και την ψυχή τα σώζει η εκκλησία (φαντάζομαι Μιχάλη, μιλάς για τους ιεράρχες)? Και πως?

Οι... αντιπρόσωποι.
Βρες εσύ το πορτοφόλι και κάτι θα βρουν αυτοί. :p

Εγώ ή εσύ που προσπαθείς να βρεις άκρη από τις διδασκαλίες της εκκλησίας; :flipout:

Αν καταλάβεις τίποτα πες μου και γιατί τον γιο μου τον πήγε ο παπάς μέσα στο ιερό όταν τον σαράντησε ενώ την κόρη μου (ο ίδιος παπάς) την πέρασε ξώφαλτσα και δεν μπήκε μέσα...

Re: Απάντηση: 9 μήνες φυλάκιση για.......

Η βαρβαρότητα δεν έχει Εθνικότητα.
Αν έχετε κουράγιο,δείτε το.Έχει και θαυμαστές ο υπάνθρωπος...

Υπάρχει και η άλλη άλλη πλευρά...η οποία έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

http://www.tsantiri.gr/kosmos/foto-edose-to-fili-tis-zois-se-skilaki-ke-to-esose.html