9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

αντε να το κοψουνε τελειως να ξεμπερδευουμε μ αυτη τη μ$@#4$#α.ετσι κ αλλιως δεν προσφερει τιποτα ετσι πως ειναι τωρα .χασιμο χρονου και εξοδα στην οικογενεια.το μονο θετικο γνωριζεις κοσμο.

αντε να το κοψουνε τελειως να ξεμπερδευουμε μ αυτη τη μ$@#4$#α.ετσι κ αλλιως δεν προσφερει τιποτα ετσι πως ειναι τωρα .χασιμο χρονου και εξοδα στην οικογενεια.το μονο θετικο γνωριζεις κοσμο.

Μακάρι!

Το θέμα είναι πως όταν επιτέλους γίνει, τότε το πιθανότερο είναι να μην σχετίζεται καθόλου με το ότι κάποιοι αντιλήφθησαν ότι πρόκειται περί χάσιμο χρόνου και εξόδων στην οικογένεια. Μάλλον άλλοι θα είναι οι λόγοι και μήπως είναι και πολύ πιο επικίνδυνοι τελικά?

Ας υπάρχει ως έχει…..

Και εξάμηνο μπορεί να γίνει άνετα, αρκεί να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις, που δε θα τηρηθούν ποτέ σε αυτή τη χώρα. Εγώ έκανα 12μηνο (πρώτη σειρά που εφαρμόσθηκε το 2003) και τους 12 μήνες Έβρο (Καβύλη και Νέα Βύσσα)και σας πληροφορώ ότι συνολικά έκανα 2 βολές (μια στο κέντρο μια στη Βύσσα) και μια ρίψη χειροβομβίδας εικονική...Φανταζόμασταν ότι κρατάμε μια :flipout::flipout: . Κατά τα άλλα σκοπιά, αγγαρεία και τσαμπουκάδες από ανεγκέφαλους ελληναράδες, γιατί αρνούμουν να συμμετέχω σε προσευχές κλπ. Παρόλα αυτά θεωρώ την υποχρεωτική θητεία σωστή, αλλά δεκτική πολλών βελτιώσεων.

Παιδια για εμας που ειμαστε με τους τριτεκνους θα μειωθει απο τους ηδη 9?

Εγώ υπηρέτησα 9μηνο (πατέρας), αλλά θυμάμαι πως έκανα 6 βολές με το G3 (ακόμη και από τα 400 μέτρα), 2 φορές βολές με MG3 πάνω από το άρμα, και μία aim test με Leopard (ακριβό γαρ να εκπαιδεύονται τα στραβάδια με βλήματα 105mm). Έφτασα να πιάσω 10/39 από τα 400 μέτρα με το G3 (δλδ 10 στις 10 βολές στόχο, με συνολικό σκορ 39), που δεν είχα πιάσει όπλο στη ζωή μου άλλο από κουζινομάχαιρο.

Μια χαρά φτάνει το 9μηνο για εκπαίδευση στη χρήση του ατομικού οπλισμού, βέβαια σε 9μηνο δεν μπορώ να πω πως έμαθα και το άρμα... Άρα αναγκαστικώς όλοι οι κληρωτοί ή η συντριπτική τους πλειοψηφία έχει νόημα, με τέτοια διάρκεια θητείας, να στελεχώνει μόνο το πεζικό.

Βέβαια το κύριο θέμα συζήτησης δεν είναι το πόσο φτάνει ή δεν φτάνει ο χρόνος θητείας, αλλά το πως την επομένη κιόλας της ήττας στις ευροεκλογές ανακοινώνεται η μείωση. Δλδ το θέμα είναι πως κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο τελικά. Για το αίσθημα ντροπής δε παρέλκει η συζήτηση...

Last edited:
Βέβαια το κύριο θέμα συζήτησης δεν είναι το πόσο φτάνει ή δεν φτάνει ο χρόνος θητείας, αλλά το πως την επομένη κιόλας της ήττας στις ευροεκλογές ανακοινώνεται η μείωση. Δλδ το θέμα είναι πως κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο τελικά. Για το αίσθημα ντροπής δε παρέλκει η συζήτηση...[/QUOTE]

εχεις απολυτο δικιο,ετοιμαζονται και για αλλα...

Βέβαια το κύριο θέμα συζήτησης δεν είναι το πόσο φτάνει ή δεν φτάνει ο χρόνος θητείας, αλλά το πως την επομένη κιόλας της ήττας στις ευροεκλογές ανακοινώνεται η μείωση. Δλδ το θέμα είναι πως κάποιοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο τελικά. Για το αίσθημα ντροπής δε παρέλκει η συζήτηση...

Εμπεριστατωμένο υπόδειγμα έχει δείξει ότι όσο ανεβάζεις μανίκια κατεβαίνει θητεία :flipout:

Αφού το είπαν οι άνθρωποι ότι έχουν πολύ δουλειά!:flipout:

Επίσης νά προσθέσω πώς δέν πρόκειται γιά σταδιακή κατάργηση τών στρατών διεθνώς - πράγμα πού θά ήταν ευχής έργο, αλλά περί σταδιακής αντικατάστασης τών κληρωτών από μισθοφόρους, μέ ότι αυτό συνεπάγεται..
Δέν βλέπω κάποιο λόγο νά πανηγυρίσω..

Εμπεριστατωμένο υπόδειγμα έχει δείξει ότι όσο ανεβάζεις μανίκια κατεβαίνει θητεία :flipout:

Αφού το είπαν οι άνθρωποι ότι έχουν πολύ δουλειά!:flipout:

Περιμένανε να χάσουνε για να δουλέψουν αυτοί...:fahne90:
Αλλά μιλάμε για δουλειά όχι παπαριές. Τους έχει φύγει ο τάκος στο κουκούλωμα.

Κι ο μέχρι πριν λίγο αντιμαχόμενος, έγινε σύμμαχος τώρα που έσφιξε η ζέστη. Όνειρα τρελά κι απατηλά όμως για τα νοσταλγάκια... http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1022318&lngDtrID=244

Last edited:
Ελπίζω να κάνεις πλάκα.... γιατί αν όχι, θα πρέπει να σου πω ότι στο 12μηνο που ίσχυε μέχρι τώρα, ο φαντάρος έκανε συνολικά 1 (ΜΙΑ) βολή και G3 έμαθε να λύνει στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Τους υπόλοιπους 10 και κάτι μήνες..... απλά έξυνε τα @@ του..... εξοπλίζοντας στρατόπεδα που υπάρχουν για να συντηρούν τους φαντάρους. Φαύλος κύκλος κοινώς....

Για να μη μιλήσει κανείς για τις απαράδεκτες επιπτώσεις που έχει η θητεία σε κάποιους, ανάλογα με την ηλικία τους και το σπουδαστικό/επαγγελματικό στάδιο στο οποίο βρίσκονται...

Αγαπητέ, επειδή βλέπω είσαι και μικρός, να σε πληροφορήσω ότι τους 23 μήνες που υπηρέτησα εγώ, οι μόνοι που έκαναν 1 βολή ήταν μάγειρες, νοσοκόμοι, ταχυδρόμοι κ.λ.π ειδικότητες που ανακαλύπτονταν για να λουφάρουν κάποιοι. Και όσο για το G3, οι στρατιώτες που είχα τουλάχιστον τους τελευταίους 10 μήνες στα σύνορα με την Αλβανία, το έλυναν και το καθάριζαν σχεδόν κάθε μέρα, για τον απλούστατο λόγο ότι καθημερινά γινόταν χρήση πραγματικών πυρών. Και κανένας δεν έξυνε τα @....δι@ του όπως λες. Και μιλάμε για στρατιώτες στο στάδιο πριν την απόλυσή τους, όχι νέους.
Τώρα το άλλο για την επίπτωση που έχει η θητεία σε ορισμένους ανάλογα με την ηλικία τους, τις σπουδές τους κ.λ.π. λίγοι είναι αυτοί που επηρεάζονται. Οι πολλοί το χρησιμοποιούν για δικαιολογία....
Φιλικά.... -bye-

Αυτό που περιγράφεις δεν είναι θητεία, είναι περίπου εμπόλεμη κατάσταση. Και σε γνωστό μου που λίγο πριν την απόλυση τον βρήκε στην Κύπρο, μαυροσκούφη, ο Αττίλας, ούτε που τολμώ να πω πως "υπηρέτησα στα τεθωρακισμένα".

Εδώ μιλάμε για τη συνήθη εκπαίδευση και εξάσκηση, όχι για περιπτώσεις που έχει κληθεί ο κληρωτός σε πρακτική εφαρμογή της.

Το θέμα είναι πως η θητεία έτσι όπως είναι τώρα είναι μόνο χάσιμο χρόνου.
Από εκπαίδευση μηδέν. Και τρεις μήνες να πηγαίναμε πάλι τα ίδια θα μαθαίναμε. Αν πάλι κάναμε στρατό για καμια διετία πέραν του τριμήνου τον υπόλοιπο καιρό μας θα τον περνάγαμε είτε σε καμιά βυσματική θέση είτε κάνοντας αγγαρείες.

ο στρατος ειναι μονο χασιμο χρονου,εξοδα οικογενειας και εξοδα του κρατους.
αν θελουν κηπουρο στο στρατοπεδο να προσλαβουν,αν θελουν ηλεκτρολογο,υδραυλικο,μπογιατζη να προσλαβουν!ο φανταρος δεν φταιει σε τιποτα να τον αγγαρευουν.αρκετα προβληματα εχει για τη σταδιοδρομεια του ,την οικογενεια του και τη ζωη του.αν θελουν αξιομαχο στρατο ας τον κανουν επαγγελματικο αποκλειστικα και εθελοντικο για οσους θελουν να υπηρετησουν με χρηματικη αποζημειωση για ενα χρονο.απο κει και περα αφου το επελεξαν να τους καλουν ανα τακτα χρονικα διαστηματα για εκπαιδευση.
για τον εθελοντικο στρατο δεν συμφωνω καθολου αλλα υπαρχουν πολλοι που θελουν να πανε οποτε στα πλαισια της δημοκρατιας δεν μπορουμε να τους στερησουμε το δικαιωμα.

Τι να πω ρε παίδες... εγώ που τα σημείωνα... στη 12μηνη θητεία έβγαλα 145 μέρες υπηρεσίες/σκοπιές, 88 μέρες άδεια και 95 εξόδους/διανυκτερεύσεις... (και από ότι είδα υπήρχαν και καλύτερα)
Άμα είναι να κόψει άδειες και εξόδους να τη βράσω τη μείωση.

Και ήδη φαίνεται μεγάλο πρόβλημα με πήξιμο σε περίοδο απολύσεων/μεταθέσεων.

Δε νομίζω πως είναι υπαρκτό τέτοιο πρόβλημα, ΠΟΣΕΣ υπηρεσίες ή αγγαρίες πια όντως χρειάζονται και πόσες γίνονται έτσι για να κάνεις κάτι? Μου'λεγε φιλαράκι για τρελές φάσεις, όπου σφουγγάριζε πάτωμα που'χε σφουγγαρίσει άλλος πριν ένα λεπτό... και λέγοντας σ'αυτόν που το διέταξε ότι είναι πεντακάθαρο, πήρε την αποστωμωτική απάντηση: "Δεν έχει σημασία, κάνε ό,τι κουνας τη σφουγγαρίστρα για 2 ώρες".

Στο κάτω κάτω, αν όντως υπάρξει θέμα έλλειψης προσωπικού.... ας πάνε εκεί που πρέπει όλα τα βουτυρόπαιδα που κάνουν θητεία πρωινού ωραρίου στα διάφορα στρατόπεδα της Αττικής. Θυμίζω ότι θητεία στην πόλη σου για να κάνεις πρέπει να συντρέχουν προϋποθέσεις, όπως άρρωστος γονέας κ.α. Τελικά αυτοί που το έχουν ανάγκη και το δικαιούνται κάθονται στο Σουφλί... και εδώ κόβει βόλτες ο κάθε τυχάρπαστος, με γνωριμίες στο γραφείο του Υπουργού.

Τις 852 μερες που εχασα απο την προσωπικη μου ζωη πως η πατριδα θα μου τις ξεπληρωσει?Μηπωςι εγω και χιλιαδες αλλοι χασαμε τοσες μερες απο την ζωη μας για να υπηρετησουμε την πατριδα εχουμε αρχισει να νοιωθουμε ηλιθιοι?Πως θα αναπληρωσω αυτες τις χαμενες μερες της ζωης μου,ενω καποιοι αλλοι δημιουργουσαν την ζωη τους αποφευγοντας την στρατευση?Γιατι αυτες οι χαμενες μερες να μην εξισισορροπουνται με την στρατευση των γυναικων?Νοιωθω απεραντα ηλιθιος για αυτες τις 852 μερες,για τον απλο λογο οτι μας επιασαν μ.....ς και πηγαμε και υπηρετησαμε.Δεν μιλω βεβαια για τα παλληκαρια που υπηρετησαν και μερικοι χαθηκαν στην Κυπρο,αυτους τους γεννησε αλλη μανα

Re: Απάντηση: 9μηνο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τις 852 μερες που εχασα απο την προσωπικη μου ζωη πως η πατριδα θα μου τις ξεπληρωσει?Μηπωςι εγω και χιλιαδες αλλοι χασαμε τοσες μερες απο την ζωη μας για να υπηρετησουμε την πατριδα εχουμε αρχισει να νοιωθουμε ηλιθιοι?Πως θα αναπληρωσω αυτες τις χαμενες μερες της ζωης μου,ενω καποιοι αλλοι δημιουργουσαν την ζωη τους αποφευγοντας την στρατευση?Γιατι αυτες οι χαμενες μερες να μην εξισισορροπουνται με την στρατευση των γυναικων?Νοιωθω απεραντα ηλιθιος για αυτες τις 852 μερες,για τον απλο λογο οτι μας επιασαν μ.....ς και πηγαμε και υπηρετησαμε.Δεν μιλω βεβαια για τα παλληκαρια που υπηρετησαν και μερικοι χαθηκαν στην Κυπρο,αυτους τους γεννησε αλλη μανα

:worshippy:ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country :worshippy:

Θυμάμαι τις πρώτες μέρες που´χα μπει, ένα παλικάρι στο λόχο (από την κατηγορία των λεγόμενων "στρατόκ....ων") είχε ρωτήσει σε μια συζήτηση:
"Δηλαδή αν δεν ήταν υποχρεωτικό, δε θα ρχόσασταν"

Περιττό να πω τι ακολούθησε.

Τη μείωση τη θεωρώ άκρως θετική. Ειδικά από τον κόσμο που παρατάει δουλειές για να υπηρετήσει την πατρίδα... (πιστεύοντας ότι κάτι σημαίνει)